Recenze hotelů
Nungwi - Zanzibar

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Dovolenka veľmi pekná, s výletmi aj dobrodružná. Najkrajšie pláže, aké sme kedy videli, o západe slnka ani nehovoriac.Zanzibar je však...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenka veľmi pekná, s výletmi aj dobrodružná. Najkrajšie pláže, aké sme kedy videli, o západe slnka ani nehovoriac.Zanzibar je však svojrázna krajina, treba sa pripraviť na to, že tunajší národ je dosť biedny, pohľad na ich dediny zarmucuje. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie veľmi útulné, čisté,každý deň sa upratovalo a vymieňali uteráky, klíma fungovala bez problémov.Maximálna spokojnosť.

Strava
Zameriavali sme sa na domácu stravu typu "morské príšery". Jedlo bolo chutné, nemali sme žiadne črevné ťažkosti. Ale keďže je to ostrov korenia, aj jedlo bolo dosť korenené.

Služby hotelu
Maximálna spokojnosť

Pláž
Pláž bola nepopisateľná. Krásna či ráno,alebo večer. Odlivy nebolo tak badateľné, ako na inej časti ostrova.Na plážaš neustále otravujú domorodci s ponukami služieb a zájazdov, ale tak žijú z toho, treba to tak brať.Obuv do vody sme nevyužili ani raz, myslím, že nebolo treba.

Robert L., 16.02.2018, Datum pobytu: 2.2. - 13.2.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Langi Langi Beach Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 10 předčilo očekávání

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
předčilo očekávání Zobrazit celou recenzi

Ubytování
klidné místo, výborný pokojový servis, čistota, balená voda, čaj a káva na pokoji

Strava
pestrá - italská, indická, plody moře, ryby, zelenina, ovoce

Služby hotelu
security na pláži, skvělý pokojový servis, všudypřítomná, ochotná obsluha v restauracích a barech

Pláž
uklizená pláž, neporušená příroda, bez betonu apod. lehátka se slunečníky k dispozici

Lenka, 13.02.2018, Datum pobytu: 3.2. - 10.2.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Hideaway of Nungwi Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Bezchybné, jen společnost Travel Service šetří s podáváním tekutin během dlouhého letu a člověk nesmí před nástupem nakoupit (sice...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Bezchybné, jen společnost Travel Service šetří s podáváním tekutin během dlouhého letu a člověk nesmí před nástupem nakoupit (sice drahé...) vody aby se z něho nestala mumie. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bezchybné.

Strava
Pestrá, zdravá, dobře kořeněná. Hodně ovoce a zeleniny.

Služby hotelu
bezchybné, vstřícný personál

Pláž
Super, moře "neutíkalo při odlivu".

Jiří Hlaváček, 12.02.2018, Datum pobytu: 26.1. - 7.2.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,6 Krásná dovolená v zimě.

  • 7 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Krásná dovolená v zimě. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování odpovídá popisu pokoje, jen nám občas vypadl z dřevěného stropu brouček a v noci byly tito broučci dost hluční.

Strava
Strava byla výborná, rozmanitá, vždy bylo z čeho vybírat.

Služby hotelu
Velmi úslužný a milý personál, neměli jsme žádný problém.

Pláž
Krásná písčitá pláž s palmami, skoro bez odlivu.

Martin, 07.02.2018, Datum pobytu: 9.1. - 17.1.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 5,2 Místo samo velmi pěkné. Super počasí, pěkná pláž, dobré ubytování, snídaně průměr, večeře - placené samostatně výborné. Příjemný...

  • 5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Místo samo velmi pěkné. Super počasí, pěkná pláž, dobré ubytování, snídaně průměr, večeře - placené samostatně výborné. Příjemný obsluhující personál hotelu Langi langi.Příjemný a vstřícný šéf hotelu.

Naprosto nezajištěn průvodce - nedostavil se během celého týdne, přes naši urgenci paní Peštukové /druhý den pobytu/ a její slib, že dá věc do pořádku se nic nestalo a nikdo se do konce týdne neobjevil V recepci pouze krčili rameny.Považujeme to za podraz na klientovi Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velmi dobré, příjemné v bungalovech, občasné drobné závady /voda, WC/

Strava
viz výše

Služby hotelu
viz výše

Pláž
příjemná

Milič Světlík, 23.01.2018, Datum pobytu: 12.1. - 20.1.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Langi Langi Beach Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Dovolená byla nádherná, ale má to mínus, že letíte víc jak devět hodin v pidi letadle i když nám bylo slíbeno Jumbo

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla nádherná, ale má to mínus, že letíte víc jak devět hodin v pidi letadle i když nám bylo slíbeno Jumbo Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotelový komplex je hodně útulný a pořád tam někdo poletuje a uklízí, natírá, stará se o zeleň.

Strava
Na výběr je toho opravdu hodně, hlavně zelenina na milion způsobů, jak teplá tak studená, vždy dost mořských plodů, sem tam jehněčí a trocha kuřecího. Vše bylo chuťově vynikající, jen si člověk musel zvyknout na jiné koření. Ovoce úžasné. Dezerty mi moc nejely

Služby hotelu
Cokoliv jsme potřebovali, nic nebyl problém. Byli jsme 2x na masáži a super. Jen si dejte pozor, na Zanzibaru neberou bankovky starší než rok 2013, to nám v cestovce neřekli, takže jsme bohužel nějaké měli a prostě nám je nevzali.

Pláž
Pláž u hotely My Blue je snad nejkrásnější z celého Zanzibaru a to určitě i proto, že tady na severu není skoro žádný odliv, měli jsme ho za 11 dní jen jednou a to snad jen maximálně 20m. Byly super velké vlny.

Petra N., 23.01.2018, Datum pobytu: 9.1. - 20.1.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 10 Nejlepší pláž na ostrově, bílý písek, obsluha až k lehátkům, skvělý přístup do moře i při odlivu

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nejlepší pláž na ostrově, bílý písek, obsluha až k lehátkům, skvělý přístup do moře i při odlivu Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše OK.

Strava
Výborná obsluha, ovoce, zelenina sladkost.

Služby hotelu
Ochotný a usměvavý personál, úklid včetně květinové výzdoby postelí

Pláž
Nejlepší pláž na ostrově, bílý písek, obsluha až k lehátkům, skvělý přístup do moře i při odlivu

Jiří Kop, 22.01.2018, Datum pobytu: 9.1. - 19.1.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Diamonds La Gemma dell’ Est

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Úžasná dovolenka, kto ide za oddychom, prírodnými krásami, milými miestnymi ľudmi, príde si na svoje. Zopar drobných odporúčaní na úvod:...

  • 9 Ubytování
  • 7 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Úžasná dovolenka, kto ide za oddychom, prírodnými krásami, milými miestnymi ľudmi, príde si na svoje.

Zopar drobných odporúčaní na úvod:

- mať dostatočnú hotovosť, naša skúsenosť - 5 disponibilných bankomatov v meste nemalo peniaze a v Nungwi bankomat už nie je.

- dolárovky platia len od roku 2003 vydané. Dá sa platiť dolármi, eurami, ale naj je asi miestna mena (kúpená za dobrý kurz).

- repelent 50%DEET, naša skúsenosť - zabral na komáre 100%

- silný OF opaľ.krémov, min.20, najlepšie od 30 vyššie, naša skúsenosť - za celý život sme sa prvý krát lúpali a skončili na paralene a so slabším úpalom, hoci máme tmavšiu pokožku.

- pri záujme vyraziť si na výlet - zjednávať ceny u miestnych predajcov (vraj platí pravidlo 50% - o túto čiastku viete znížiť prvú ponuku - samozrejme podľa schopnosti argumentácie) :) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izby (mali sme deluxe=na poschodí) - sú zrekonštruované, moderný nábytok (nové skrine, posteľ, stôl). Vybavenie: minibar, fén, trezor, TV, telefón, klíma. Elektrické zásuvky bez potreby adaptéra. Posteľ bez periny, iba plachta na prikrytie. Moskytiéra proti komárom. Kúpelňa v modernom štýle, spolu s WC. Drobné nedostatky ubytovania; v kúpeľni bol viditeľný silný vodný kameň na sprchovej hlavici, vodný kameň bol tiež na sklenenej stene v sprchovom kúte. V izbách na poschodí (deluxe) sú drevené trámy a v nich červotoče, ktoré počuť. Prízemné izby tento problém nemajú. Odporúčam teda prízemné izby.

Strava
Menej rozmanitá ale nikdy sme neboli hladní. Na výber z ovocia (banány, ananásy,.), koláče, mäso (hovädzie, jahňacie, kuracie), ryby, dusená zelenina, zemiaky, ryža, hranolky, croissanty, ale aj slané pečivo, párky. Odporúčam vanilkový africký čaj :) Piť len balenú vodu. K dispozícii aj sprite, pepsi, mirinda, pivo-sawa (chutné). Zo stravy nám zle nebolo, žiadne hnačky sme nemali.

Služby hotelu
K dispozícii Wifi (všade). K dispozícii aj moderná posilňovňa. Tiež lekár v rezorte (v určitý čas). Je tam aj butik (kúpite niečo na seba, ale aj opaľ.krém a suveníry). Masajský trh hneď vedľa rezortu. Masajovia strážili rezorty, inak sú to veľmi milí ľudia :) Izby pravidelne upratované, čisté uteráky, dopĺňanie minibaru (pepsi, sprite, mirinda, balená voda). Drinky roznášané na pláž. Ukážková starostlivosť o zeleň. Pokiaľ si chcete nechať izbu v posledný deň aby ste nemuseli urobiť štandardný check-out o 10.hod.,môžete si priplatiť 30 dolárov za danú izbu (cena samozrejme bez jedla a pitia, za bakšiš Vám ale dajú niečo k pitiu ;) ). Veľmi pekné niektoré večery s programom. Raz týždenne (piatok) večera na pláži. Platí sa len s dolármi od r.2003+. Na konci pobytu sa platí daň z ubytovania 1dolár na osobu na noc. Platba kartou je možná len s master card.

Personál hotela - jednou vetou "úžasní a nezabudnuteľní ľudia". Veľmi milí, priateľskí, nápomocní v každej chvíli. Veľmi sa o nás starali a zabávali nás. Od upratovačky cez čašníkov, masajov atď. Vystihuje ich to ich známe: "hakuna matata".

Pláž
Pláž - jedna z najkrajších v Nungwi, ak vôbec. Prešli sme celú Nungwi smerom na sever, aj smerom na juh na Kendwu a nikde sa nám nepáčilo viac ako pred našim hotelom, resp. hotelom Royal Zanzibar. V decembri malo more cca 28 °C. Na severe Nungwi bola voda teplejšia. More bez veľkých vĺn. Odliv nebol obmedzujúci, pár dní síce odkryl na max. 3 metre aj kamene/koraly ale netrvalo to nikdy dlho (max.3 hod). V mori veľa ježkov ale nebezpečné to bolo len pri odlive. Pri odlive sme šli do mora z vedľajšej pláže (Royal Zanzibar) tam neboli kamene/koraly ale čisto piesčitý vstup. Vždy sa teda dalo kúpať! Pred hotelom my Blue sú možnosti na šnorchlovanie, veľmi pekné koraly, sasanky, "nemo-via", "perutýny", "hviezdice" atď. Jedinou nevýhodou - otravní domáci s ponukami výletov a predmetov - treba samozrejme zjednávať ceny!.

Počasie v decembri: od tretieho dňa každý deň pršalo, ale bol to len krátky dážď do 30 min, po ktorom opäť vyšlo slnko a za ďalších 30 min. nebolo vidno, že vôbec predtým pršalo. Slnko veľmi silné, bez minimálne 20 OF neodporúčam dlhšie sa vystavovať na slnku. Komáre - počula som len jedného, ale bolo ich tam určite niekoľko, kamaráti boli na nohách pár krát štipnutí, mali aj v izbe komárov. Odporúčam repelent 50%DEET (ten nám pomohol-boli sme bez štípancov). Odporúčam tiež dobré probiotiká preventívne, kto sa bojí hnačiek, nás obišli, nemali sme žiadne tráviace problémy.

Anonym, 03.01.2018, Datum pobytu: 1.12. - 9.12.2017
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 10 Hotel ma vynikajucu lokalitu priamo na jednej z najlepsich plazi Zanzibaru (jedna z mala, kde pri odlive more neustupuje kilometre)....

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel ma vynikajucu lokalitu priamo na jednej z najlepsich plazi Zanzibaru (jedna z mala, kde pri odlive more neustupuje kilometre). Velmi prijemne bolo aj, ze plaz je sucasne vyuzivana tak turistami aj domacimi obyvatelmi zo susednej rybarskej dediny a vdaka tomuje mozne sledovat miestnych rybarov pri praci, deti pri plaveckom vycviku, vecerne kupanie v mori. Opatovne nas prijemne dokazal prekvapit aj majitel hotela - ci uz vybavenim specialneho bezlepkoveho jedla pre nasho syna, sampanskym gratis na rozlucku, ale aj pustenim ceskych pesniciek v restauracii :). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Stastnou zhodou okolnosti sme boli upgradnuti do sea view rooms, velkycg priestrannych izieb s terasou a krasnym vyhladom na more.

Strava
Ked sme prisli na Zanzibar, tak sme mysleli, ze budeme chodit po restauraciach v okoli a ochutnavat rozne jedla. Avsak, ked sme prvykrat ochutnali curry s morskymi potvorami v restauracii pri hoteli, rozhodli sme sa ochutnat tam postupne cely jedalny listok, kedze varili vyborne. Vyzera, ze tam chutilo aj inym hostom, lebo najma vecer bolo niekedy problem najst stol, kedze prichadzali hosti z inych hotelov.

Služby hotelu
Nase deti velmi ocenili maly bazen v "rajskej" zahrade. Jeho vyhodou bolo, ze nebol verejne pristupny z promenady, ako v pripade vacsiny hotelov, ale skryty medzi stromami, medzi ktorymi sa tmolili sliepky, zajace, lokalne male srnky.

Pláž
Prvykrat sa nam stalo, ze plaz a more bola presne taka ako sa zobrazuje na fotografiach v katalogoch a vobec ju netreba prikraslovat.Na pobrezi sa dali najst nadherne musle (nesmu sa vsak zial ziadne zo Zanzibaru brat), kusok od brehu sa uz dalo snorchloval a pozerat mnozstvo rybiciek pri koralovych utesoch. Treba davat pozor iba na dve veci - jezkov, ktorych je tam vela a spaleny chrbat, ak clovek snorchluje pocas obeda.

Dalibor J., 27.12.2017, Datum pobytu: 15.12. - 23.12.2017
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Langi Langi Beach Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Celkem: 8,4 ubytování a související služby byly velmi dobré, delegátka CK vynikající. Naprosto nevyhovující byla doprava - přepravovat cestující na...

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
ubytování a související služby byly velmi dobré, delegátka CK vynikající.

Naprosto nevyhovující byla doprava - přepravovat cestující na takovouto vzdálenost letadlem určeným pro max. tříhodinové cesty je troufalost. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování velmi příjemné, výhled na moře i bazén. Hotel spíše menší, příjemná nepřeplněnost.

Strava
Strava chutná, dobrá rozmanitost

Služby hotelu
Všechen personál velmi milý a vtřícný

Pláž
U hotelu, čistá, nepřeplněná.

Renata H., 18.12.2017, Datum pobytu: 5.12. - 15.12.2017
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Double Tree By Hilton

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

1 2 3 4 5 6 7 8

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622