Recenze hotelů
Nungwi - Zanzibar

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Riu palace ej "adult friendly" hotel,cize do hotela nesmu deti. Za nas velke plus. Hotel je strazeny SBS, aby sa miestny...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Riu palace ej "adult friendly" hotel,cize do hotela nesmu deti. Za nas velke plus. Hotel je strazeny SBS, aby sa miestny nedostali do hotela. V Okoli hotela sa pohybuje malo otravnych miestny,vacsinou okolo hotela len prechadzaju. Dovodom je poloha hotela, popoludni je plaz zaplavena. To je dalsie plus,ze rovno zo schodov sme sa dostali do vody. Jeden krat som stupila na morskeho jezka, bezne tam neboli, v hoteli mi nohu hned bez poplatku osetrili (bezbolestne, mohla som chodit). v case splnu je silnejsi priliv aj odliv,kupat sa da ale cely den (narozdiel od vychodneho pobrezia). Absolvovali sme vylat do Stone town ( odporucam pozriet len trh a Fredy Mercury-koho zaujima) a spice tour-kto nebol odporucam- zajednane u domacich. V hoteli spickova strava, kvalitna, to iste o drinkoch a napojoch. Personal tip top, ubytovanie super, umyvane a vystriekavane proti hmyzu niekolko krat denne. Zobrazit celou recenzi

Zuzana K., 19.03.2020, Datum pobytu: 23.2. - 4.3.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Riu Palace Zanzibar (ex. Hideaway of Nungwi Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,2 Instrukce měly obsahovat doložku, že když nám byl zrušen večerní let ze Zanzibaru a v Dubaji jsme měli v letištním hotelu přenocovat,...

  • 5,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Instrukce měly obsahovat doložku, že když nám byl zrušen večerní let ze Zanzibaru a v Dubaji jsme měli v letištním

hotelu přenocovat, tak UPOZORNĚNÍ, že kufry NEDOSTANEME, že ty zůstávají na letišti..... dali bychom si do příručního

zavazadla více věcí, jen náhodou jsme všichni tři měli u sebe potřebné léky ..... cestujeme často, ale tento případ se

nám vyskytl poprvé.... tudíž jsme to zjistili, až když jsme dostali do ruky lístky od kufrů .... a bylo pozdě.... sice jsme to

vzali s humorem, ale některé osobní věci nám fakt citelně chyběly.Tak prosím pro ostatní cestovatelé - instruovat, že

se to může stát, aby byli připraveni.Ke všem těm instrukcím, co jste nám dali(za to děkujeme) by to nebylo od věci se

o tomto zmínit !!!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Tady jste psali, že nemáme čekat nic moc a přirovnáváte to k Turecku. Tedy za naší malou skupinku 3 cestovatelů,

mnohem lepší, než např. to Turecko - čisto, denní výměna ručníků, úklid ne jen postelí, ale i vytřeno, doplnění šampónů

a sprcháčů , toaletního papíru , doplňování balené pitné vody. Pro mně, která již jsem v Africe byla - překvapení.

Strava
Polopenze - snídaně standart - vaječná omeleta, ovoce + další výběr , který nenadchl , ale dalo se vybrat,

za to u večeře si šplhli - vybírali jsme podle jídelního lístku - ryby, humři, kalamáry, raci - to jsme si mohli

dát každý den ..... a toho jsme využili.Za nás - výborné !!!!

Služby hotelu
Co jsme potřebovali vyřešit, jsme vyřešili - na recepci byl stále někdo k dispozici a když nám nerozuměl,

zavolal někoho na pomoc a bylo vyřešeno . Hakuna Matata !

Pláž
Byli jsme připraveni .... řasy a nečistoty dle přílivu, kdyby si lidé odnesli to co přinesou, lépe by to vypadalo .... většina stejně

leží u bazénu, pro všechny bylo dostatek místa.

Pavla Holá, 09.03.2020, Datum pobytu: 26.2. - 6.3.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Amaan Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Kvalitný hotel len pre dospelých na jednej z najkrajších pláží Zanzibaru nemôže byť zlou voľbou pre ľudí ktorí hľadajú oddych a pokoj. Je...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Kvalitný hotel len pre dospelých na jednej z najkrajších pláží Zanzibaru nemôže byť zlou voľbou pre ľudí ktorí hľadajú oddych a pokoj. Je pomerne rozľahlý a v miernom svahu, ale po areáli chodia golfové autá a vozia klientov kde je potrebné. Počasie aj napriek predpovediam zväčša krásne, ak je škaredo, tak len chvíľu. Personál je úctivý a aj keď očakáva tringelt nedáva to najavo a je je rovnako príjemný na tých čo niečo zaplatia aj na ostatných. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
V hoteli sú tri druhy ubytovania - luxusné apartmány s vlastným bazénom, suity v jedno a dvojpodlažných vilkách a nové izby a dvojpodlažných budovách. My sme mali izbu vo vilke - veľká miestnosť s rozľahlou posteľou a primerane mäkkým matracom, moskytiéra, pri nohách postele malý otoman, gauč so stolíkom, pri stene stôl s televízorom, minibarom (chladnička naplnená vodou, sladkými nápojmi a miestnym pivom), kanvica, čaj, káva, stolík s telefónom. Vedľa postele a pod sedačkou je koberec, inak je podlaha tvorená dlažbou. Výborne riešená kúpelňová časť, kde je veľký výklenok - šatník, trezor, žehliace potreby, police na topánky, miesto na kufre, v hlavnej časti je sprcha, široký pult s dvoma umývadlami a zrkadlami a oddelené WC kde je aj bidet. Každá miestnosť má okno, takže sa dá vetrať. Kozmetika, fén, kozmetické zrkadlo je v kúpelni. Veľká terasa so sedením a sušiakom na prádlo. Na všetkých oknách a terasových dverách sú sieťky. Upratovanie je 2x denne, večer chodí pani a ak je záujem tak strieka izby proti komárom. Izba bola tichá, nepočuli sme susedov ani hluk zvonka. Klimatizácia je pomerne hlučná ale výkonná. Nové izby sú riešené podobne ale sú menšie a majú aj menšie balkóny.

Strava
Raňajky, obede a večere v hlavnej reštaurácii - pomerne veľký výber európskych ale aj miestnych jedál, večere možné aj v dvoch alacart reštauráciách, počas dňa funguje aj gril, kde sú hranolky, šaláty, nejaké mäso, sendviče a podobne.

Na raňajky sú omelety, vajíčka, palacinky, šunka (aj bravčová), salámy, syry, zelenina, kopa ovocia, jogurty, cereálie, postmixové džúsy ale aj ovocné šťavy, robia aj smoothies. Sú aj párky, fazuľky, zemiaky a iné pečené veci. Pečivo rôzne, čerstvé, žemle, bagety, ale aj sladké. Ku stolu nosia filtrovanú kávu a čaj, na požiadanie aj preso. Denne sekt. Na obed dve polievky, vždy pizza a pasta, "orientálny kútik" s miestnymi alebo ázijskými jedlami, inak bežný výber. Každý deň ryby alebo morské tvory, 2-3 druhy mäsa, ryže, zase kopa zeleniny a ovocia (aj vo forme šalátov). K jedlu voda, sladké nealko (fľaškové), pivo, víno biele (savignon a chardonay), ružové aj červené. A samozrejme sekt. Na večeru cca to isté, ale naviac niečo z grilu (roastbeef, jahňa, bravčové stehno, morka, kačka, ryby). Často bolo sushi.

Služby hotelu
Recepcia zabezpečuje bežné služby (zmenáreň, budenie, transfery), nevyužili sme. Pri odchode sme platili pobytovú taxu 1 dolár/osoba/deň (berú aj karty). Rozvoz po areáli na požiadanie (personál má vysielačy a vtipne zavolá "ferari"). Spa sme nevyužili, ale na izbe je cenník a okolo bazéna chodí pán s ponukou procedúr. Gym dobre vybavený, ale prázdny, ľudia asi radšej ráno behali po pláži. V hoteli je požičovňa športových potrieb (šnorchlovanie, padleboard) a miestnosť kde je biliard, knižnica a ponuka stolových hier. Butik so základnou výbavou (kozmetika, sladkosti, pár suvenírov, plážové potreby a nejaké oblečenie) kde je pomerne draho ale dá sa platiť kartou. V areáli sú 3 denné bary - jeden pri bazéne v novej časti, jeden pri malom bazéne a jeden pri schodoch na pláž. Všade majú fľaškovú vodu, nealko, víno, sekt, tvrdý alkohol a miešané nápoje. Alkohol je značkový, víno a sekt je z Južnej Afriky. Všetky tieto bary sú otvorené cca od 10,00 do 18,00. Hlavný bar pri veľkom bazéne (Ginger) je otvorený nonstop (platí od 01. 03. 2020, takže v popisoch sa to uvádza zväčša inak), okrem uvedených nápojov tam robia kávu, podáva sa zmzlina a je tam chladiaci pult so sendvičmi, zákuskami a ovocím). Na požiadanie nosia k nápojom oriešky alebo olivy. Pri tomto bare sa odohrávajú aj večerné programy na pódiu, ktoré sú slabé (miestne kapely s veľmi podobným repertoárom pop music). Animačné aktivity prebiehali denne a obsahovali ranný strečing, dva krát denne aquagym a volejbal alebo vodné pólo a podvečernú jogu. Na rozpiske toho bolo viac, ale nekonalo sa.

Pláž
Bazény sú tri so sladkou vodou, ale my sme navštevovai len ten hlavný, ktorý je dlhý cca 25 m, hĺbkou 130 cm a má oddelenú časť s lehátkami vo vode. Otvorené sú od 7,00 do 19,00, ale do cca 7,30 sa čistia. Ráno (aj cez deň) sa dalo výborne zaplávať. Výmena plážových uterákov je na základe kartičiek neobmedzene, aj viackrát za jeden deň. S výnimkou času pre aquagym je pri bazéne ticho bez hudby, tá hrá pomerne ticho len v blízkom bare. Okolo bazénov je plocha pre lehátka, každá dvojica má slnečník. Vedľa hlavného bazéna je piesková plocha (ako pláž) s lehátkami a slnečníkmi. Tieto plochy sú vrátane obsluhy, ktorá berie objednávky a nosí nápoje. Na pláž sa dá dostať pár drevenými schodami. Pláž je pomerne široká (počas prílivu užšia), s bielym jemným pieskom ktorý ale prekvapivo nepáli. Na pláži sú taktiež lehátka a slnečníky a je strážená ostrahou, ktorá koriguje miestnych ponúkajúcich pareá, kokosy a výlety. Tí sa pohybujú niekde na úrovni vstupu do vody ale nie otravní (ak ste boli v Keni, tak toto je veľmi slabý odvar). Boli sme s nimi na výlete v akváriu pre korytnačky (vrátane výletu loďkou - prišla načas, splnili všetko čo sme dohodli, takže doporučujem), ceny sa samozrejme zjednávajú. Počas prílivu je voda takmer po schody, ale plávať sa dá celý deň. Obuv do vody nie je potrebná. Za hotelom Royal Zaznzibar (po pláži do pol hodinky) je ulička miestnych ochodníkov, kde sa dajú nakúpiť suveníry a obrazy. Pláž pred hotelom nie je vhodná na šnorchovanie, ale inak je voda čistá a teplá, riasy vyplavené po nočnej búrke boli za chvíľu vyhrabané a zakopané. Nádherné západy slnka nad plážou

Gabriela G., 07.03.2020, Datum pobytu: 25.2. - 6.3.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Riu Palace Zanzibar (ex. Hideaway of Nungwi Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Perfektní

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Perfektní Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Skvělé

Strava
Výborná

Služby hotelu
Výborné

Pláž
Hotel u pláže, pláž krásná, čistá.

Eva B., 01.03.2020, Datum pobytu: 14.2. - 25.2.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 10 Nádherná dovolená. Pokud hledáte teploučko a krásně teplý oceán, určitě jeďte sem. Pozor však na odliv, který je zde velmi výrazný, pouze...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nádherná dovolená. Pokud hledáte teploučko a krásně teplý oceán, určitě jeďte sem. Pozor však na odliv, který je zde velmi výrazný, pouze v oblasti Nnungwi ho téměř nepoznáte, takže pokud se chcete celý den koupat, určitě jeďte do této oblasti, případně do Kendwy.

Doporučuji a určitě jsme zde nebyli naposledy. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Nádherný hotel s krásnou zahradou a teploučkými bazény.

Strava
výborné všechno, zejména ryby a ovoce

Služby hotelu
úžasný, přátelský a ochotný personál

Pláž
Nádherná bílá pláž, cca 100-200 m od břehu korálové reefy, kde plave sposta rybek. není vůbec nutné jezdit na výlety s místními "průvodci" z pláže- naopak, naprosto nedoporučuji. Budou vás lákat na delfíny ( které vůbec nemusíte vidět) a ostrov Mnemba - který je však soukromý a nelze na něj jít. To vám však řeknou až přijedete k němu. takže zbytečně vyhozené peníze. Šnorchlování u hotelu je naprosto srovnatelné.

Kateřina K., 26.02.2020, Datum pobytu: 12.2. - 23.2.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 7,8 Skvela dovolenka, Odporucam kazdemu napriek dlhym letom a transferom (spolu cca 17 - 18 hodin)

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Skvela dovolenka, Odporucam kazdemu napriek dlhym letom a transferom (spolu cca 17 - 18 hodin) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie velkoryse velmi ciste / velka izba so 4 postelami (baldachyny), 2x sprcha, 2x umyvadlo, WC, bidet. Moznost doplatenia WiFi modemu na izbe.

Strava
Roznoroda, bohata, cerstva a vyborne chutila. Skutocne bolo si z coho vybrat.

Služby hotelu
Velmi mily personal, niekedy pomalsi (ale to vychadza z celkovej mentality obyvatelstva) ale za to vzdy ochotny pomoct.

Pláž
Plaz cista, s prijemnou teplotou piesku. V severnej casti ostrova plaz nie je vyrazne ovplyvnena zmenami sposobenymi prilivom a odlivom. Upozornujem, ze v pripade odlivu je vysoka pravdepodobnost poranenia morskym jezkom. Sam som zazil a pamiatku som si priniesol domov. Odporucam vzdy plazovu obuv.

Anonym, 25.02.2020, Datum pobytu: 12.2. - 22.2.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Sandies Baobab Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 9,4 Jedna z nejkrásnějších dovolených! Překrásné prostředí, milí lidé, spoustu zážitků,

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Jedna z nejkrásnějších dovolených! Překrásné prostředí, milí lidé, spoustu zážitků, Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování je základní, ale čisté a upravené. nic nám nechybělo

Strava
Samozřejmě jako je to na každé all inclusive dovolené, jídlo se opakuje. Vždy jsme si ale našli něco co nám chutnalo. Snídaně byly asi nejslabší, ale určitě nebudete nikdy o hladu. V pátek je africká večeře na pláži, ty byly boží a ve středu intimnější večeře tam kde jsou slunečníky s živou kapelou a to bylo ještě lepší :)) na těchto večerech bylo i nejlepší jídlo a obrovský výběr.

Služby hotelu
Služby perfektní, personál úžasný, milý, ochotný. Udělají pro Vás vše, co Vám na očích uvidí. Přítel šlápl na ježka, a mladík, který se staral o čistotu pláže ho ihned perfektně ošetřil. Denně jsme měli čerstvé kokosy (za dolarek Vám ho kluci budou nosit až na lehátko, otevřou Vám ho a ještě Vám zazpívají :)), drinky, pláž byla vždy krásně čistá.

Pláž
Pláž byla přenádherná. Pokud je lehký odliv, můžete dojít po pláži až do Kendwy ale i na druhou stranu k majáku na želvičky. Písek je měkounký, voda čistá. Rozdíl mezi přílivem a odlivem je zde úplně minimální, narozdíl od jiných částí Zanzibaru. Můžete se tu koupat po celý den. Voda byla příjemná, ani teplá ani studená, akorát na celodenní čvachtání. Doporučuji vzít s sebou věci na šnorchlování/potápění, pokud poplavete kousek dál od pláže, uvidíte korály s nádhernými rybičkami, hvězdicemi a mořskými ježky. Po úplňku jsme měli i větší odliv, byly korály s ježky celkem blízko a přítel na jednoho našlápl. Proto doporučuji boty do vody, ať máte klid a nemusíte koukat kam šlapete.

Denisa, 12.02.2020, Datum pobytu: 2.1. - 15.1.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolenka RAJ NA ZEMI.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenka RAJ NA ZEMI. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čistá izba, klíma na izbe k dispozícií. Milo prekvapila dvojitá sprcha.

Strava
Vynikajúca! Prvá dovolenka, kde sa pri all inclusive dookola neopakovali tie isté jedlá.

Služby hotelu
Internet na izbu za príplatok.

Pláž
Nungwi = najkrajšia pláž v Zanzibare

Dominika H., 11.02.2020, Datum pobytu: 29.1. - 8.2.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Sandies Baobab Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,8 Dámská jízda na Zanzibaru je pohádka sama o sobě. Hotel jsme si vybíraly pečlivě, v okolí je velké množství restaurací, kde jsme se každý...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dámská jízda na Zanzibaru je pohádka sama o sobě. Hotel jsme si vybíraly pečlivě, v okolí je velké množství restaurací, kde jsme se každý večer navštěvovaly. Jídlo bylo všude úžasné, vždy z čerstvých surovin, které jsme si na gril vybraly z nabídky. Zanzibařané jsou velmi příjemní a vstřícní lidé, nebylo nebezpečné pohybovat se po vesnici ani za tmy. Překvapilo nás kolik jich umí česky, dokonce jeden mladý průvodce na farmě koření velmi dobře uměl česky, učil se to z mobilu :) Klobouk dolů. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Tento hotel doporučujeme všem, kteří nechtějí být uzavřeni v hotelovém komplexu. Hotelové pokoje jsou útulné, uklizené a voňavé. Každý den proběhl úklid a výměna ručníků. Z pokoje jsme to měli pár kroků k bazénu a k moři.Hotelový komplex se skládá z mnoha domů s pokoji a vše je zasazené v nádherné tropické zahradě. Záhony i chodníky jsou vždy čisté. Za nás velká spokojenost a určitě doporučujeme ostatním cestovatelům :D

Strava
Snídaně v hotelu jsou africkém stylu, pro nás někdy nezvyklé, ale dá se vybrat. Personál v restauraci velmi příjemný a ochotný. Hotelová restaurace má v nabídce vše co si představujeme, jídlo, fresh, drink. Večeře jsou také možné v hotelu, ale my jsme rádi chodili ochutnávat do restaurací na pláži a ve vesnici.

Služby hotelu
Služby byly až překvapivé, kromě precizního každodenního úklidu jsme jednou potřebovali zprovoznit zaseklé splachování WC. Závadu jsme šli nahlásit večer ve 20 h, nepředpokládali jsme, že někdo přijde ještě týž den, jsme přece v Africe a tam vládne heslo pole pole :D Jaké bylo překvapení, když zhruba za 20 minut přišel opravář a vše vyřešil :D

Pláž
Pláž byla nádherná, bílý písek, azurová barva moře. Odliv byl každý den jiný, ale velmi malý, max tak 30 metrů.

Vstup do vody pozvolný, když byl odliv, tak byly vidět nádherné hvězdice všech barev.

Ivana Damborská, 10.02.2020, Datum pobytu: 25.1. - 5.2.2020
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Amaan Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

3 fotografie