Recenze hotelů
Kiwengwa - Zanzibar

Napište svou recenzi

Celkem: 9,2 Celkově jsme si to opravdu užili, opravdu skvělé místo na odpočinek. Jsou tu ale 3 věci na které bych rád upozornil. 1.Nikdo nám neřekl,...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Celkově jsme si to opravdu užili, opravdu skvělé místo na odpočinek. Jsou tu ale 3 věci na které bych rád upozornil. 1.Nikdo nám neřekl, že je dobré si vzít drobné USD nebo EUR na dýška jak personálu hotelu, tak Masajům na pláži. V hotelu bankomat není a nejbližší je cca 2km ve vesnici. Ale cesta k němu v tom vedru není opravdu nic příjemného. 2. Ježci. Někdy začínají 40m od břehu, někdy třeba 100m od břehu, ale celkově je pláž od 1,5m hloubky opravdu zaminovaná ježkama. Naštěstí Masajové mají všechny velikosti bot do vody skladem, takže vše je řešitelné během 10min. Nechápu, proč nás na to cestovka neupozornila. Kdyby nebylo jiných hostů z ČR kteří nás na to upozornili, vůbec by mě to nenapadlo. 3. Cesta v Business Class. To byl pro mne největší propadák i když tohle asi pro všechny důležité nebude. Jediné co odpovídalo Business byla sedačka, tedy možnost udělat z ní lehátko a během cesty se vyspat. Jídlo cestou tam se ještě sníst dalo, ale cestou zpět už to byl opravdu hnus vrcholící žlutou poskládanou hmotou jen matně připomínající vaječnou omeletu. Úplně zapomeňte na možnost výběru jídla nebo pití. Cestou tam jsme si mohli vybrat hovězí nebo kuřecí, ale ani vedoucí kabiny nevěděla jaké je k čemu příloha. No zkrátka katastrofa jak materiálně, tak lidsky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Na pokoji všude čisto, klima fungovala spolehlivě, óbrovská postel s moskytiérou, krásný výhled z terasy na zahradu a oceán

Strava
Fantastické od A do Z. Slané, sladké, všechno výborné. Skvělé ovoce a saláty.

Služby hotelu
Všichni usměvaví, pořád se ptají jak se máte (jasně, čekají dýško). Prostě přátelská atmosféra.

Pláž
Hotel má lehátka vlastně v zahradě která je cca 2m vyvýšená nad pláží. Dolů se jde po schodech. Díky tomu se do hotelu nedostane nikdo cizí a vy máte klid od Masajů postávajících dole na pláži. Na pláži jemný bílý písek, ve vodě jsou řasy apod a hlavně ti ježci. Ale s botama je vše bez problémů. Moře občas ustoupí celkem daleko, ale za 3-4hod je zase zpátky.

Milan Žák, 24.01.2022, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Bluebay Beach Resort & SPA

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 8,4 Skvělá dovolená, spokojeni, doporučil bych.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá dovolená, spokojeni, doporučil bych. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Spokojen, nemám připomínky.

Strava
Úžasná, bez chyb.

Služby hotelu
Vše v nejlepším pořádku.

Pláž
Pláž bezva, přístup výborný, jen trochu problémy s čistotou vody neb je zde stále odliv a příliv.

Jinak jsou zde dost obtěžující místní na pláži s nabídkami výrobků a služeb.

Lubomír Kůstka, 24.01.2022, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Kiwengwa Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 7,8 celkově jsem byl spokojen

  • 8 Ubytování
  • 7 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
celkově jsem byl spokojen Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Africký standard

Strava
uvítal bych větší rozmanitost a hlavně obměnu

Služby hotelu
bez připomínek

Pláž
pláž v tomto případě nelze objektivně hodnotit z důvodu denního ústupu moře a vyplavování řas

Jiří Krčmář, 17.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Diamonds Mapenzi Beach (ex. Sandies)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 6,4 Celkový dojem z dovolenky bol skvelý. Prostredie krásne čisté, čo sa týkalo okolia hotela.

  • 6 Ubytování
  • 4 Strava
  • 10 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem z dovolenky bol skvelý. Prostredie krásne čisté, čo sa týkalo okolia hotela. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo fajn. Najprv sme mali problémy s izbu, ale veľmi rýchlo problém vyriešili.

Strava
Strava nám nevyhovovala, prevládali jedlá z rýb. Jedlá boli rovnaké skoro každý deň na obed aj na večeru. My sme sa veľmi nenajedli, keďže ryby veľmi neľúbime.

Pláž
Dostupnosť k pláži bola výborná. Pláž bola každý deň pekne vyčistená

Nikola O., 17.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 9,4 Prostředí hotelu bylo velice příjemné, stejně tak jeho obsluha. Neměli jsme téměř žádné výtky a dovolená se tak velice povedla.

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Prostředí hotelu bylo velice příjemné, stejně tak jeho obsluha. Neměli jsme téměř žádné výtky a dovolená se tak velice povedla. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kromě špatně uklízeného sprchového koutu (plíseň na silikonech) při přejímání pokoje bylo vše v pořádku.

Strava
Odpovídající úrovni hotelu. Totální nespokojenost s chybějící poslední večeří, na kterou jsme údajně neměli nárok, přestože jsme pobyt začínali snídaní a odjezd z hotelu byl naplánován na 20 45h., tedy po večeři. Navíc pokoj jsme museli opustit již do 15 hod. Od této doby jsme také nemohli používat lobby bar. Pokud bychom chtěli zajistit večeří, museli bychom zaplatit 30 dolarů na osobu. V případě prodloužení ubytování bychom museli uhradit 50 dolarů na osobu.V této věci, chybějící večeře, očekáváme kompenzaci.

Služby hotelu
Animační programy téměř nejsou, krom šipek, aquaerobiku a volejbalu.

Pláž
Pláž čistá, voda teplá, vše takové, jaké má být.

Tomáš Cintl, 13.01.2022, Datum pobytu: 28.12.2021 - 5.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 9,2 hotel VOI je moc hezký a kvalitní, jen jeden číšník potřeboval stížnost u vedení, jeho arogantní chování bylo po pár dnech nesnesitelné,...

  • 10 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
hotel VOI je moc hezký a kvalitní, jen jeden číšník potřeboval stížnost u vedení, jeho arogantní chování bylo po pár dnech nesnesitelné,

čekání na letišti při odletu na Zanzibar s prodlevou 2.45 hod bez jakéhokoliv vysvětlení a nahnání zbytečně do gate, bylo špatné ze strany letiště,

CK má nabízené různé výlety na Zanzibaru, ale cena je příliš předražená ! dcera sehnala ty samé výlety o 50% levnější Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoje jsou krásné a čisté, úklid byl každý den, klimatizace fungují skvěle

Strava
strava na hotelu byla též skvělá, ryby a mořské potvůrky pojídat každý den, nebyl problém,

různé mlsky, saláty, ovoce, těstoviny atd - super

Služby hotelu
celkový dojem z tohoto hotelu je skvělý, pokud se rozhodnu opět navštívit Zanzibar, určitě budu žádat hotel VOI

Pláž
pláž čistá kousek od hotelu, jen Masajové jsou všude a chtějí si povídat, ale jsou moc milý

Miroslava Lisá, 10.01.2022, Datum pobytu: 28.12.2021 - 5.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 5,2 Zaplacené služby pro leteckou přepravu, nekorespondují s cenou kterou jsem uhradil. Odbavení na letišti v Zanzibaru trvalo 1:45 minut ....

  • 6 Ubytování
  • 5 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Zaplacené služby pro leteckou přepravu, nekorespondují s cenou kterou jsem uhradil. Odbavení na letišti v Zanzibaru trvalo 1:45 minut . Uhrazená částka za služby Premium není adekvátní službám při odbavování klientů, který si tuhle částku uhradili. Společnost Lot, nemá zaplacenou službu v salonku na letišti , Číže žádná služba !!! Delegáti společnosti CK nejevili zájem o řešení problému při odbavování na letišti. Respektive dojeli i na letiště ze 40 minutovým zpožděním. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Co se týče čistoty a úklidu, 100% spolehlivost zaměstnanců,

Co se týká hygieny- drobný hmyz na pokoji je samozřejmostí.

Strava
Malý výběr,

Služby hotelu
Standart - co se týče destinace

Jozef Hošala, 10.01.2022, Datum pobytu: 28.12.2021 - 5.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Diamonds Mapenzi Beach (ex. Sandies)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 7,4 Dovolená je vždy taková jakou si ji uděláte.

  • 7 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená je vždy taková jakou si ji uděláte. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bych uvítala lepší, některé vilky byly před rekonstrukcí- zrovna ta naše :-), některé po rekonstrukci, některé jsou úplně nové. Ale bylo to dostačující. Klima chladila, což je důležité. Problém byl s koupelnou voda tekla pouze po kapkách, záchod se taky tvářil, že se co nejdříve ucpe.

Strava
Jídlo bylo naprosto perfektní, rozmanité, chutné- prostě mňam. Denně čerstvé ovoce, zeleninové saláty super kombinací, ryby, těstoviny, zmrzka, čerstvý kokos., výborné polévky.... super !!!!

Služby hotelu
Služby hotelu naprosto jedinečné. Velmi milý personál, vlastně obsluha byla úplně nejlepší jakou jsme kdy na dovolené viděli, včetně ředitele hotelu, který na vše osobně dohlížel.

Pláž
Pláž- no prostě Zanzibar. Na ostrově byly i lepší pláže, ale nám vyhovovala. Voda tam sice více nebyla než byla, velké odlivy v 6 hodinových cyklech, ale půjčili jsme si auto a navštívili i ostatní pláže.

Nejvíc nám vadilo věčné nabízení čehokoli místními lidmi na pláži, ale to k tomu prostě patří !!!

Jindřiška R., 10.01.2022, Datum pobytu: 28.12.2021 - 5.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Diamonds Mapenzi Beach (ex. Sandies)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8 Velmi příjemný hotel na pláži. Koupání v moři bylo možné jen za přílivu, ale vynahradí to hotelové bazény. Personál milý a ochotný.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Velmi příjemný hotel na pláži. Koupání v moři bylo možné jen za přílivu, ale vynahradí to hotelové bazény. Personál milý a ochotný. Zobrazit celou recenzi

Milan B., 03.01.2022, Datum pobytu: 21.12. - 29.12.2021
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Kiwengwa Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (7)

Celkem: 6,4 Naprosto nefunkční delegát TUI. Ten nám nejenže neposkytl ani telefonický kontakt na svou osobu, ale dokonce při opakované žádosti mne...

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 1 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Naprosto nefunkční delegát TUI.

Ten nám nejenže neposkytl ani telefonický kontakt na svou osobu, ale dokonce při opakované žádosti mne fyzicky napadnul, uhodil mne a poničil můj mobilní telefon! Zobrazit celou recenzi

Pláž
Oproti předchozím pobytům v resortu (2014, 2018) nebyla pláž vůbec vyčištěna a byla zavalena haldami mořských řas často do výše 20-30 cm.

Václav Dombek, 03.01.2022, Datum pobytu: 15.12. - 28.12.2021
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: TUI BLUE Bahari Zanzibar (ex. Dream of Zanzibar)

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Pláž 2014 3 fotografie