Recenze hotelů
Zanzibar

Napište svou recenzi

Celkem: 5,4 Dovolená je taková jakou si člověk udělá i přes některá negativa.

  • 6,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 3 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená je taková jakou si člověk udělá i přes některá negativa. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování pro tuto destinaci poměrně slušné, bohužel na pokojích chyběla lednice pokud máte děti.

Strava
Strava byla velice jednotná a ničím nevyčnívala pokud mohu porovnat s jiným hotelem v dané lokalitě spíše podprůměrná.

Hlady neumřete.

Služby hotelu
Velice příjemný personál tady není co vytknout. Dokonce nám připravily na výlet svačinu místo oběda , ale místní recepční jí

předal ráno jiné skupině tak jsme se opravdu pousmály.

Pláž
Velice znečištěná travou od přílivu, velký odliv, nedoporučuji s dětmi, doporučuji z vlastní zkušenosti severní část ostrova.

Za 10 USD přejedete lodí na protilehlý břeh zátoky kde si splníte vytoužené sny s nádhernou pláží.

Jiří Čapek, 25.01.2022, Datum pobytu: 2.1. - 17.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Zanzibar Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Zanzibar 1 fotografie

Celkem: 8,8 Cestovala jsem s přítelem a moc se nám líbilo! Brali jsme to jako útěk před zimou, nic extra jsme neočekávali, ale nakonec nás to i mile...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Cestovala jsem s přítelem a moc se nám líbilo! Brali jsme to jako útěk před zimou, nic extra jsme neočekávali, ale nakonec nás to i mile překvapilo. Lidé přátelští (ale prodali by vám nejraději úplně všechno) a i mimo komplex jsme se cítili bezpečně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Útulný malý hotel. komplex, u kterého jde už poznat stáří hotelu. Postel pohodlná, moskytiéra plnila funkci a nic dalšího jsme nepotřebovali, celý den jsme stejně byli venku.

Strava
Mile mne překvapilo každodenní grilování. Ryby, exotické ovoce, mořské plody (užší výběr), vše skvěle dochucené, mě i příteli chutnalo. Jedenkrát byla večeře servírovaná na pláži a jednou mimo restauraci u bazénu (s živou hudbou). Stále doplňovali vodu ke stolu.

Pláž
Moře při odlivu uteklo jen o pár metrů, plavat se dalo po celý den. Do pozdějšího odpoledne možné procházky podél pláže nalevo i napravo, od 17h při přílivu se pláž uzavřela. Krásné západy slunce.

Anonym, 24.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,2 Celkově jsme si to opravdu užili, opravdu skvělé místo na odpočinek. Jsou tu ale 3 věci na které bych rád upozornil. 1.Nikdo nám neřekl,...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Celkově jsme si to opravdu užili, opravdu skvělé místo na odpočinek. Jsou tu ale 3 věci na které bych rád upozornil. 1.Nikdo nám neřekl, že je dobré si vzít drobné USD nebo EUR na dýška jak personálu hotelu, tak Masajům na pláži. V hotelu bankomat není a nejbližší je cca 2km ve vesnici. Ale cesta k němu v tom vedru není opravdu nic příjemného. 2. Ježci. Někdy začínají 40m od břehu, někdy třeba 100m od břehu, ale celkově je pláž od 1,5m hloubky opravdu zaminovaná ježkama. Naštěstí Masajové mají všechny velikosti bot do vody skladem, takže vše je řešitelné během 10min. Nechápu, proč nás na to cestovka neupozornila. Kdyby nebylo jiných hostů z ČR kteří nás na to upozornili, vůbec by mě to nenapadlo. 3. Cesta v Business Class. To byl pro mne největší propadák i když tohle asi pro všechny důležité nebude. Jediné co odpovídalo Business byla sedačka, tedy možnost udělat z ní lehátko a během cesty se vyspat. Jídlo cestou tam se ještě sníst dalo, ale cestou zpět už to byl opravdu hnus vrcholící žlutou poskládanou hmotou jen matně připomínající vaječnou omeletu. Úplně zapomeňte na možnost výběru jídla nebo pití. Cestou tam jsme si mohli vybrat hovězí nebo kuřecí, ale ani vedoucí kabiny nevěděla jaké je k čemu příloha. No zkrátka katastrofa jak materiálně, tak lidsky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Na pokoji všude čisto, klima fungovala spolehlivě, óbrovská postel s moskytiérou, krásný výhled z terasy na zahradu a oceán

Strava
Fantastické od A do Z. Slané, sladké, všechno výborné. Skvělé ovoce a saláty.

Služby hotelu
Všichni usměvaví, pořád se ptají jak se máte (jasně, čekají dýško). Prostě přátelská atmosféra.

Pláž
Hotel má lehátka vlastně v zahradě která je cca 2m vyvýšená nad pláží. Dolů se jde po schodech. Díky tomu se do hotelu nedostane nikdo cizí a vy máte klid od Masajů postávajících dole na pláži. Na pláži jemný bílý písek, ve vodě jsou řasy apod a hlavně ti ježci. Ale s botama je vše bez problémů. Moře občas ustoupí celkem daleko, ale za 3-4hod je zase zpátky.

Milan Žák, 24.01.2022, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Bluebay Beach Resort & SPA

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 9,2 Naprostá spokojenost.

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprostá spokojenost. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj čistý.denní úklid,vše fungovalo.

Strava
Moc nám chutnalo,výběr ryb denně.Strava pestrá,jistě si každý vybere dle své chuti,

Služby hotelu
Personál milý,nemám výtku.

Pláž
Pláž dostupná,hned u hotelu,voda teplá,někdy až příliš,ale kdo by se v lednu rád neohřál?

Libuše Belfínová, 24.01.2022, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,4 Skvělá dovolená, spokojeni, doporučil bych.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá dovolená, spokojeni, doporučil bych. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Spokojen, nemám připomínky.

Strava
Úžasná, bez chyb.

Služby hotelu
Vše v nejlepším pořádku.

Pláž
Pláž bezva, přístup výborný, jen trochu problémy s čistotou vody neb je zde stále odliv a příliv.

Jinak jsou zde dost obtěžující místní na pláži s nabídkami výrobků a služeb.

Lubomír Kůstka, 24.01.2022, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Kiwengwa Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 4,4 Celkově hotel neodpovídá popisu v nabídce. Od toho, tě je hotel zrekonstruovaný v roce 2019 až po obcerstveni během dne a toho jak vypadá...

  • 6,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 1 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Celkově hotel neodpovídá popisu v nabídce. Od toho, tě je hotel zrekonstruovaný v roce 2019 až po obcerstveni během dne a toho jak vypadá pláž. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj prostorný, každý den uklizený. Vybavení ale zastaralé...nejvíce v koupelně.

Strava
Snídaně, oběd, večeře skoro každý den stejné. Občas nám přišlo, že k večeři použito z oběda. Občerstvení během dne hrozně....na celý hotel cca 11 hodina se k bazénu přinesli dva talíře občerstvení na cely hotel.

Služby hotelu
Nejlépe zařízená posilovna. Můžete využít kulečník a pinpong.

Všude ochotni a milí zaměstnanci.

Pláž
Katastrofa, všude samá tráva. Nedá se tam koupat. Když chcete do oceánu, musíte přes molo ale to není také nic moc

Anonym, 18.01.2022, Datum pobytu: 3.1. - 17.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Zanzibar Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

8 fotografií

Celkem: 6,8 Mimo mravence na pokoji a slabší stravu se nám pobyt líbil a užili jsme si ho. Doporučujeme výlety s místními.

  • 6 Ubytování
  • 4 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Mimo mravence na pokoji a slabší stravu se nám pobyt líbil a užili jsme si ho. Doporučujeme výlety s místními. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Nábytek v pokoji by zasloužil obměnu. V koupelně za obklady bylo mravenčí hnízdo, každý den probíhala deratizace sprejem. Nicméně mravenci se objevovali stále, i když v menším množství. V dřevěné posteli se "ubytoval" tesařík nebo podobný hmyz, který chroupal pravidelně každou noc. :)

Strava
Během pobytu jsme měli polopenzi. Strava se po několika dnech opakovala, byla trochu nudná. K snídani velký výběr ze sladkého, ze slaného méně. K večeři byla vždy nějaká ryba, ale taky každý večer pizza a hranolky. Na oběd jsme chodili do restaurace v resortu, tam byly obědy vždy velmi dobré.

Služby hotelu
Zaměstnanci resortu byli vždy příjemní, usměvaví a ochotní.

WiFi pouze na recepci, u bazénu a na pláži. Na pokojích ne, ale lze si dokoupit SIM kartu s daty u místních mimo resort.

Pláž
Pláž byla první dny úplně čistá, po několika dnech se objevilo dost řas jak na pláži, tak i v moři. Zaměstnanci hotelu řasy z pláže pravidelně uklízeli. Během odlivu se v moři moc koupat nedalo, moře ustupovalo 300-400 m. Šnorchlování bylo možné ve větší hloubce, kam jsme se podívali díky místním a jejich katamaranu. Na pláži je také hodně místních s nabídkou výletů, katamaránů i stánky s různým zbožím, k lehátkům měli vstup zakázán (hlídáno ostrahou).

Jan B., 18.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 8 Velmi spokojen. Cestovní kancelář pracovala operativně. Přímý let s LOT Polish bez komplikaci. Hotel výborný.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Velmi spokojen. Cestovní kancelář pracovala operativně. Přímý let s LOT Polish bez komplikaci. Hotel výborný. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bezplatné prodloužení checkoutu až do 20:00. Checkin proběhl až po půlnoci příštího dne, tak nám posunuli i checkout.

Strava
Klasické švédské stoly. Jídlo chutné. Prijemne prekvapení - jednou do týdne večeře na plazi s místní hudbou a jednou do týdne večeře v místech slunečníku s živou kapelou.

Michal B., 18.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 7,8 celkově jsem byl spokojen

  • 8 Ubytování
  • 7 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
celkově jsem byl spokojen Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Africký standard

Strava
uvítal bych větší rozmanitost a hlavně obměnu

Služby hotelu
bez připomínek

Pláž
pláž v tomto případě nelze objektivně hodnotit z důvodu denního ústupu moře a vyplavování řas

Jiří Krčmář, 17.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: Diamonds Mapenzi Beach (ex. Sandies)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 8,4 Zanzibar předčil očekávání, ubytování skvělé jen jediný nedostatek - řasy na pláži a člověk musí počítat se silným odlivem

  • 10 Ubytování
  • 7 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Zanzibar předčil očekávání, ubytování skvělé jen jediný nedostatek - řasy na pláži a člověk musí počítat se silným odlivem Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování perfektní

Strava
Výběr dostačující

Služby hotelu
Služby vyhovující

Pláž
Musí se počítat s větším odlivem, nejlépe i boty do vody skrz řasy

Nicole N., 17.01.2022, Datum pobytu: 4.1. - 12.1.2022
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Uroa Bay Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)