Invia sleduje vaše chování na webu, provádí personalizaci obsahu a zobrazuje vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutí na tlačítko „Rozumím“ nebo kamkoliv mimo toto oznámení beze změny nastavení vnímáme jako udělení souhlasu také s využíváním cookies a předáním údajů o vašem chování na webu reklamním a sociálním sítím pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci, cookies a předávání můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí. Zjistit více informací o ochraně soukromí.

Rozumím

Recenze hotelů
Zanzibar

Napište svou recenzi

Celkem: 9,2 Super dovolená, která předčila naše očekávání. Krásné pláže v okolí Nungwi, kouzelná hra barev Indického oceánu, perfektní hotel, milí...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolená, která předčila naše očekávání. Krásné pláže v okolí Nungwi, kouzelná hra barev Indického oceánu, perfektní hotel, milí Masajové, super výlety, prostě dovolená plná nezapomenutelných zážitků :)

Předtím než jsme na Zanzibar vyrazili, tak jsme si zjistili o tomto místě hodně informací. Je potřeba si uvědomit, že jste na jiném kontinentě, kde je jiná mentalita lidí a odlišná kultura. Je dobré počítat s tím, že když vyrazíte na pláž nebo do města, tak Vám bude pořád někdo něco nabízet - výlety, suvenýry apod. Stačí buď říct, že už výlety máte od hotelu, případně suvenýry zakoupené. Vše se snažit řešit s úsměvem, i když je to někdy náročné. Pokud s tímto člověk počítá, pak si dovolenou užije naplno.

Jinak za zdí hotelu končí veškerý luxus a začíná realita afrického kontinentu, kdy místní žijí v chatrčích a polorozbořených domech obklopeni odpadky. Sice to nezní moc hezky, ale i to má své zvláštní kouzlo. Měli jsme možnost projít si okolí Nungwi s místními Masaji a cítili jsme se naprosto bezpečně, stejně jako všude na ostrově. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel My Blue se může pochlubit krásným prostředím plným exotických rostlin a palem, o které se zahradníci pečlivě starají. Co se týče čistoty pokojů a celkově hotelu, hodnotíme velmi kladně. Denně kompletní úklid pokojů a výměna ručníků.

Večer před večeří chodí hotelový personál připravit moskytiéru a navíc celý pokoj vystříkají repelentem proti hmyzu. Za celé 2 týdny našeho pobytu se nám dostala do pokoje jen jedna malá krásná ještěrka /viz. foto/ a to jen proto, že jsme nechali otevřený balkon.

Strava
Měli jsme plnou penzi, která obsahovala: snídani, pozdní snídani, oběd, menší svačinu a večeři. Během snídaní, obědů a večeří byly veškeré nápoje zdarma, stejně tak nápoje v minibaru byly zdarma (každý den doplňován), což nás mile překvapilo. Jinak jídla obecně byl dostatek, každý si mohl bez problémů vybrat. Pravidelně vše doplňováno. Vždy bylo jídlo moc dobré :).

Služby hotelu
Personál hotelu My Blue byl vždy velice milý, ochotný, vstřícný a usměvavý.

Skoro každý večer byl nějaký program - během pondělní večeře, která byla u pláže, hrála živá hudba a mohlo se i tančit. V pátek byla africká večeře přímo na pláži, ostatní dny po večeři vystoupení: breakdance, akrobati a masajská show.

Pláž
Pláž před hotelem My Blue je prostě dokonalá. Čistá, udržová a co je hlavní, koupat se dalo po celou délku pobytu. V ostatních částech ostrova je velký problém s odlivem, kdy oceán ustoupí i o několik set metrů a není možné se koupat. Pokud pojedete sem, tak určitě neuděláte chybu.

Miloš H., 01.10.2018, Datum pobytu: 14.9. - 26.9.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 10 Na Zanzibaru jsme byli velmi spokojeni. Moře je nádherné, lidi přátelští a hotelové služby na vysoké úrovni.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Na Zanzibaru jsme byli velmi spokojeni. Moře je nádherné, lidi přátelští a hotelové služby na vysoké úrovni. Zobrazit celou recenzi

Michaela M., 21.09.2018, Datum pobytu: 10.9. - 18.9.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Pingwe, Hotel: Karafuu Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 8 Cena zodpovedá kvalite, takže určite pozitívum. Veľmi negatívne hodnotím vstup do krajiny, kde mi nechceli vrátiť cestovný pas, kým im...

  • 9 Ubytování
  • 7 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Cena zodpovedá kvalite, takže určite pozitívum. Veľmi negatívne hodnotím vstup do krajiny, kde mi nechceli vrátiť cestovný pas, kým im nedám "TIP" 20 dolárov. No keď som sa pýtal druhých, tak nikto vraj taky problém nemal. Na zanzibare zaplatíte v pohode aj eurom, len pri vstupe do krajiny potrebujete doláre na vízum a samozrejme v lietadle. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel má európske zásuvky, takže veľké pozitívum, pretože nepotrebujete redukciu. Izby hodnotím pozitívne, na izbách je klimatizácia, takže palec hore.

Strava
Strava je rozmanitá, aj keď na raňajky a obede je jedlo stále to isté, ale večere sú stále podľa tematiky, takže každý si nájde to svoje.

Služby hotelu
Hodnotím pozitívne, personál milý aj keď animátori nie všetci hovorili po anglicky, pretože sú to taliani, ktorí robili animácie výlučne pre taliansku klientelu. Ústretovosť personálu a profesionalitu hodnotím veľmi vysoko.

Pláž
Pláž krásna, ale more počas odlivu špinavé. Trošku negatívne hodnotím, že počas vstupu do mora vás osloví minimálne 10 domacich, ktorí stále niečo ponúkajú aj keď nemáte o nič záujem. Určite odporúčam obuv do vody, kvôli morským ježkom.

Martin M., 17.09.2018, Datum pobytu: 31.8. - 11.9.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Kiwengwa, Hotel: VOI Kiwengwa

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 5,8 Dojem z dovolenky bol úžasný. Ak niekto miluje spojenie prírody, luxusu a exotiky nájde sa tu všetko. Každý deň je tu čo objavovať a...

  • 5,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 8 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Dojem z dovolenky bol úžasný. Ak niekto miluje spojenie prírody, luxusu a exotiky nájde sa tu všetko. Každý deň je tu čo objavovať a ponuka výletov je veľká. Osobne sa mi páčilo, že hotel je v podstate na okraji miestnej dedinky, takže človek má blízko k domácim a možnosť vidieť skutočný Zanzibar nie len hotelový komplex. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Človek by za tú cenu čakal viac ale ak sa uskromní a vezme sa do úvahy, že hotel sa nachádza v exotickej krajine tak to zvládne aj klient s vyššími požiadavkami. Je to priemerný 3* hotel.

Strava
Raňajky sú typom bufetových stolov, na ktorých však nič moc nie je. Na výber bola väčšinou ryba, zemiaky, mäso, klobása, melón, ananás, pár džúsov, mlieko, toustový chleba a cereálie. Taktiež mali na výber z ranných menu kde boli banánové a ananásové palacinky a rôzne druhy omeliet. Čo sa týka večeri a obedov majú kari aj domáce špeciality a to už bolo o niečo lepšie ako raňajky. Hotel je spojený aj s inými hotelmi. ktoré majú reštaurácie takže každý deň sa dá jesť niekde inde. V blízkosti sú aj plážové reštaurácie a bary, ktoré sú o niečo lacnejšie a kvalita je niekedy lepšia ako v hoteloch. Všade je rozmanitá ponuka morských plodov a jedál. Vždy sú čerstvé.

Služby hotelu
Celkový dojem hotela bol dobrý. Treba sa nastaviť na to do akého prostredia človek inde a veľa neočakávať. V okolí hotela je vlhko takže klíma nie vždy pomôže. Treba brať do úvahy, že hotel nie je nový a tým pádom je celkom opotrebovaný (napr. kúpelňa) ale domáci sa ho snažia udržať vo forme .Na recepcii majú pomerne zlú angličtinu takže som s nimi nič neriešila.

Pláž
Pláže na Nungwi sú najkrajšie aké som videla a to som navštívila napr. Seychely alebo Mexico. Piesok je biely a voda takmer priesvitná.Niektoré dni v nej boli riasy ale tie počas dňa zmizli. Ak neboli bolo všetko čisté.V septembri bola voda svieža ale aj ja ako zimomravý človek som sa v nej dokázala v kľude kúpať. Prístup na pláž priamo z hotela je formou schodov z terasy, na ktorej sú aj lehátka takže sme skorej chodili na centrálnu pláž kde sa dalo vyhnúť prílivom a odlivom, ktoré sú oproti zvyšku ostrova minimálne.

Ema J., 17.09.2018, Datum pobytu: 31.8. - 12.9.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Langi Langi Beach Bungalows

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Až na práci zástupce cestovní kanceláře bylo vše v naprostém pořádku.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Až na práci zástupce cestovní kanceláře bylo vše v naprostém pořádku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Odpovídalo úrovni 5*

Strava
Odpovídající 5*

Služby hotelu
Vse na nejvyšší urovni

Pláž
Naprostá spokojenost, jako na fotkách.

Luboš, 10.09.2018, Datum pobytu: 28.8. - 5.9.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: Diamonds La Gemma dell’ Est

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,2 Dovolenka splnila naše očakávania. Vyplnila všetky plánované činnosti - relax, výlety, nákupy. Hotel aj keď mal bar, alebo každý druhý...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenka splnila naše očakávania. Vyplnila všetky plánované činnosti - relax, výlety, nákupy. Hotel aj keď mal bar, alebo každý druhý večer nejaký program (tanec, spev, trhy...), nikdy sa nestalo, že by sme boli vyrušovaný. Striktne dodržali čas programu - 2 hodiny a nastal v celom areály hotela pokoj. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo vyhovujúce. Nedá sa nič vytknúť vybaveniu izby, čistote.

Strava
Rozmanitá, chutná, klasický výber ako aj v iných hoteloch. Držali sa európskej aj svojej tradičnej stravy. Každý deň grilovali, dokonca každý deň v ponuke vždy iná polievka na obed aj na večeru.

Služby hotelu
Hotel pozostáva z viacerých malých bungalovov. Služby v poriadku, využila som aj čistiareň.

Pláž
Pláž čistá, udržiavaná, každý deň odstránené riasy, pohrabaný piesok. Lehátka sú k dispozícii ale v časti hotela, ktorá je opticky delená od pláže vyšším múrikom. Areál je strážený, domáci sa nedostanú do hotela.

Voda je v tejto časti asi najčistejšia a to sme každý deň prechádzali komplet dostupnú pláž, ktorá je dlhá minimálne 3 km a mali sme čo porovnávať.

Jana S., 27.07.2018, Datum pobytu: 13.7. - 24.7.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Nungwi, Hotel: My Blue

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 8,6 Všetko v poriadku okrem zo strany Invie zlé načasovanie príchodu. 12 hodín čakať na recepcii na check in !!! Museli sme si dokúpiť za...

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Všetko v poriadku okrem zo strany Invie zlé načasovanie príchodu. 12 hodín čakať na recepcii na check in !!!

Museli sme si dokúpiť za 170 dolárov predčasný check in. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Výborné

Strava
Vynikajúca

Služby hotelu
Super

Pláž
Super

Rastislav Urda, 20.07.2018, Datum pobytu: 2.7. - 12.7.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Hotel: Royal Zanzibar Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (1)

Celkem: 7,8 Dovolenka byla celkove super! Bohuzel pocasi uplne nepralo a casto prselo, ale nakonec to celkovy dojem z dovolene nezkazilo. Mam na...

  • 7 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenka byla celkove super! Bohuzel pocasi uplne nepralo a casto prselo, ale nakonec to celkovy dojem z dovolene nezkazilo. Mam na Zanzibaru znameho, ktery si privydelava vozenim turistu po ostrove, dostane vas na mista, kam se normalne turista nedostane. V pripade zajmu o kontakt piste na veronikamawi@gmail.com :)) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovani v zahradnich bungalovech s teraskou. Pokoje jsou velice prostorne, vse ciste. Akorat sprcha trochu hur odtekala, ale nic hrozneho.

Strava
Jidlo bylo pestre, vecere kazdy den v jinem stylu.

Služby hotelu
Personal celkove velice mily a ochotny. Jedine co bych vytkla je cena za wifi (50$ za tyden), ktera pak ale funguje velmi nepravidelne a pripojeni neni nejlepsi, takze pokud potrebujete internet pro praci, nedoporucuji.

Pláž
Pri odlivu se da do more dojit po betonovem mole, coz je vyhoda. Molo je vsak dooost kluzke, takze rozhodne doporucuju boty do vody (jsem jejich naprosty odpurce, ale sem fakt jooo). Jinak more nadherne, plne ruznych rybek. Na plazi jsou trochu otravni vsudypritomni beach boys, protoze plaz neni soukroma. Nabizi ruzne satky, saty, vylety, zratka vsechno. :D

Veronika, 16.07.2018, Datum pobytu: 2.7. - 11.7.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Pingwe, Hotel: Karafuu Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 9,2 Dovolená nás natolik nadchla, že se na stejné místo vrátíme i za rok. Kromě krásného resortu nás zde oslovil hlavně příjemný a kamarádský...

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená nás natolik nadchla, že se na stejné místo vrátíme i za rok. Kromě krásného resortu nás zde oslovil hlavně příjemný a kamarádský personál, který si brzy zapamatuje Vaše jména, celkově je zde hodně osobní přístup a místní lidé, kteří Vám rádi a ochotně s čímkoliv pomohou. V mém případě se jednalo o ošklivé spálení od slunce (mou neopatrností) a místní lidé mi trhali čerstvé aloe vera, které mi sami starostlivě nabídli. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Při ubytování je nutné vzít v potaz, do jaké země se člověk vydává a že v Evropě jsou jiné požadavky na ubytování, než v Africe. Přestože se jedná o hotel s evropským majitelem, ubytování je afrického stylu. Denně jsme s manželem nechali dolar na posteli a bylo vše čisté, voňavé, nové ručníky a po pokoji a koupelně naaranžované květiny. Je třeba si uvědomit, že obyvatelé Zanzibaru jsou vesměs chudší a tak jsou za pár drobných opravdu vděční, což se odráží i na kvalitě úklidu pokoje, není to nutnost, ale očekává se to.

Strava
Strava na jedničku, kuchaři ochotní, personál milý, neustále se odnášelo již nevyužité nádobí, doplňovalo se jídlo, personál sám doléval pití, prostíral stůl. Jídlo vynikající, pestrý výběr, pokud si člověk každý den nenaloží talíř vším co uvidí, ale každý den si určí logicky jeden oběd, jednu večeři, má zaručeno, že bude mít každý den jiné jídlo včetně předrkmu, hlavního jídla, salátu, dezertu a ovoce.

Služby hotelu
Nic není problém. Dokonce se personál snaží mluvit i česky. Ručníky jsou za vratný poplatek, který nám na konci pobytu ochotně vrátili zpět, wifi funguje pouze v lobby baru který je ale opravdu rozsáhlý, takže nebyl problém kdykoliv s místem k sezení. Každý večer příjemný program, v průběhu dne se pořádají různé sporty, např. plážový volejbal, aquaerobic. Večer poblíž, v rámci resortu, diskotéka. Matraci na lehátko Vám také sami přinesou, hotel hlídá celkem 25 Masajůk, takže není nutné se obávat o svou bezpečnost. Široká nabídka výletů. My jsme využili nabídku místních Jerryho a Amose, velice doporučuji, ceny příznivější, platí se až Vás doveze řidič zpět do hotelu. Po celou dobu se průvodci, kteří mluví celkem hezky česky ujišťují, zda je vše v pořádku a zda se Vám výlet líbí. Vše seženou, opět není s ničím problém.

Pláž
Je nutno počítat s přílivem a odlivem ale i ve chvíli, kdy je odliv, není dovolená vůbec nijak limitovaná, dá se krásně projít, dojdete za chviličku i k moři, nebo můžete kousek do rybářské vesničky a pokud trváte na plavání, v resortu je nádherný a velký bazén s příjemnou teplotou vody. Odliv netrvá déle než půl dne a každým dnem se jeho čas mění, tyto časy naleznete na recepci v hotelu, takže máte možnost si v pohodě rozvrhnout čas strávený u moře, sportem, u bázenu nebo na výletě.

Michaela Nekolová, 06.06.2018, Datum pobytu: 20.3. - 31.3.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Uroa, Hotel: Palumbo Reef Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (14) Ne (0)

bazén v resortu 3 fotografie

Celkem: 5 Ak clovek hlada kludnu dovolenku a je pozitivne nastaveny & zvedavy a bez predsudkov, tak je tu urcite vela vnemoc a podnetov, ktore za...

  • 6 Ubytování
  • 5 Strava
  • 3 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Ak clovek hlada kludnu dovolenku a je pozitivne nastaveny & zvedavy a bez predsudkov, tak je tu urcite vela vnemoc a podnetov, ktore za to stoja.

Ubytovanie bolo naozaj krasne, plaze su biele, more je super... ale je naozaj par veci, ktore cloveku - samozrejme v zavislosti od povahy - mozu dojem pokazit, pripadne narusit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo velmi prijemny. Pekny bunhalow v stylovom typizujúcom domceku, fajn terasa, kde si clovek mohol posediet & citat & len tak sa kochat vyhladom.

vybavenie postacujuce na dovolenku a hlavne pravidelne upratovanie v zodpovedajúcej kvalite.

Strava
No, ak cloveku nevadi ista monotonnost, tak je strana ok. ranajky trocha limitne, co sa tyka vyberu, ale v zasade sa clovek nasyti (a ak je clovek zvyknuty neobmienat ranajkovy sortiment, resp. ma ustalene chut, tak je to uplne dostacujuce)... ostatna strava (obedy a vecere) bola vyhovujuca - i ked trocha viac fantazie by nezaskodilo.

a pre niekoho, kto nemoze jest ryby & plody mora toho bolo naozaj pomenej....

co je potrebne naozaj prehodnotit a zlepsit je kvalita snackov (olovrant a desiata), lebo tieto naozaj boli nedostatocne & vecne sa opakujuce a nezodpovedali urovni 4*

Služby hotelu
Personal bol velmi mily a priatelsky, takze sluzby, kt. poskytovali boli ok.

Mozno by bolo na zvazenie zlepsit kvalitu poskytovaných ostatných sluzieb (masaze & pripadne poziciavanie bicyklov & sportovych veci & etc), lebo k tomu sa clovek tazsie dopatraval (aj ked ked uz sa opytal, bolo mu odpovedane)... stacilo by mozno nejaky strucny prehlad moznost a dobre tipy pre hosti.

Pláž
najvacsim sklamanim bola prave plaz.

Krasny biely piesok & uzasna voda.....ALE neudrziavane (po upozorneni bol odpad pozbierany - avsak len presne v medziach vyhradenej hotelovej casti, ani o milimeter za)... a to samozrejme dobry dojem neurobi.... handry, kusky sieti, ostatny odpad...to sa samozrejme vzdy ocitlo na plazi... ano - vela z toho prinasal priliv, ale vela tam toho ostavala a nikoho z miestnych to nijako nerozhadzovalo, ze su cele plaze pokryte takýmito odpadmi.

pre nas osobne bolo nesmierne otravne, ze hned za "hranicou" hotelovej plazicky boli nastupeni miestni obchodníci, ktori neustale (v pocte 20-30 ks na 30 metroch) stali za "hranicou" - cielili na hosti (pozerali & oslovovali ich & snazili sa zaujat pozornost) a oslovovali ich hned ako vysli za hranicu plaze do mora samozrejme s ponukou tovaru. iste, niekto je viac otrly - iny menej - a pre ludi, ktorých to skor otravuje a rozculuje to moze posobit velmi rusivo...

Monika C., 02.06.2018, Datum pobytu: 18.5. - 29.5.2018
Oblast: Zanzibar Zanzibar, Pwani Mchangani, Hotel: Waridi Beach Resort & SPA

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (1)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622