Recenze hotelů
Side - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 7 Celkovy dojem pozitivny.

  • 6 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkovy dojem pozitivny. Zobrazit celou recenzi

Pláž
Plaz podla predstav, plna spokojnost:)

Miroslava Linkešová, 07.01.2019, Datum pobytu: 13.7. - 24.7.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Side Sun Bella Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolená byla úžasná, plně splnila naše očekávání, měli jsme se nádherně. Prostě to bylo úžasné. I když jsme jeli až ve druhé polovině...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla úžasná, plně splnila naše očekávání, měli jsme se nádherně. Prostě to bylo úžasné. I když jsme jeli až ve druhé polovině října, bylo nádherně a dovolenou v Turecku jsme si opět užili. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v zahradních vilkách bylo přesně takové, jaké jsme chtěli, v nádherném lesoparku, kde všechno kvetlo a byl zde klid, i když areál hotelu je hodně rozlehlý a hostů poměrně hodně.

Pokoj byl pěkný, krásně zařízený a každý den perfektně uklizený. V ledničce byly vždy doplněny nápoje a měli jsme k dispozici i set na vaření kávy a čaje. Bezpečnostní trezor a klimatizace byly v ceně pokoje.

Byl zde krásný balkon s posezením a vyhlídkou na nádhernou zahradu. V budově byl výtah a všude byl klid a pohoda.

Strava
Strava byla vynikající, všechno velmi chutné a čerstvé, zde si určitě vybral i ten nejnáročnější klient. Bylo zde velké množství ovoce, zeleniny, sýrů, masa, různých příloh, vynikajících tureckých sladkostí, dortů, zmrzliny, i dietní bufet. Také jsme měli k dispozici velké množství nealkoholických i alkoholických nápojů, místní víno bylo výborné. Vždy bylo dostatek míst v hlavní restauraci, dalo se sedět v budově i na rozlehlé terase. Všude bylo čisto a personál byl milý a ochotný. Každý večer byl tematický a podávaly se speciality z různých končin světa, začínalo se tureckou kuchyní, pokračovalo se asijskou kuchyní, rybí a mořské speciality, jídla princezny Šeherezády, mexická kuchyně ... Každý den jsme ochutnali něco nového a dobrého.

Služby hotelu
Služby hotelu byly perfektní, veškerý personál byl ochotný, vstřícný a přátelský. Celý den se všichni starali, aby naše dovolená neměla chybu. Byli jsme velice spokojeni. Hotel navštěvuje především německá klientela, takže nejlépe se dá domluvit německy, ale personál mluví i anglicky, rusky, polsky a někteří číšníci ovládají i základní fráze v češtině, což nás mile překvapilo.

Pláž
Pláží bylo několik, všechny byly písečné, mohli jsme využít ke vstupu i dvě velká mola. Lehátka a osušky byly samozřejmě zdarma a nikdy jsme neměli problém, že by lehátek bylo málo. Velice jsme ocenili, že hotel má pláž pro starší 16 let, bylo to úžasné místo pro odpočinek a relax. Voda byla krásně teplá a čistá, pláž má ocenění modré vlajky, bylo zde i plno ryb a různých mušlí. Někde byl problematičtější vstup do vody, protože písečná pláž přecházela do vrstvy kamení, ale dala se najít místa, kde se dalo do vody vejít bez problémů, nebo využít mola. O bezpečnost hostů se celý den starají plavčíci a ostraha. Na pláži jsou i místa pro tělesně handicapované, která jsou uzpůsobena tak, aby by se sem tyto osoby bez problému dostali.

Jan Kváčala, 02.01.2019, Datum pobytu: 14.10. - 21.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Turquoise Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Hotelový bazén 6 fotografií

Celkem: 10 Krásna dovolenka. Veľmi sme boli spokojní. Cesta na hotel trvala cca. 1 hodinku (vystupovali sme poslední).

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Krásna dovolenka. Veľmi sme boli spokojní. Cesta na hotel trvala cca. 1 hodinku (vystupovali sme poslední). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izby čisté, prádlo menené asi po treťom dni, uteráky denne, dopĺňané sprcháče a šampóny denne, dopĺňaný bar denne, klíma, no a wifi (na izbe síce za poplatok, ale fungovalo perfektne). Za 5€ pre chyžnú ste mali luxus (aj s pyžám, ktoré sme si neodložili nám urobila labute).

Čo sa týka negatívnych recenzií - všetko si robíme mi ľudia. Majiteľ hotela si určite nepríde odtrhnúť pánty na dverách, pokaziť sprchu atď. Je to len v nás ľuďoch, niektorí sú svine (česť výnimkám), ktoré sa možno podobne správajú k zariadeniu izieb aj doma. Len toľko.

Strava
Strava vynikajúca, rozmanitá, vždy je z čoho vybrať, keď chýbala dokladalo sa, personál veľmi príjemný, čisté stoly, za malý bakšiš ste mali vždy stôl aj s obsluhou. Po druhom dni sme boli objedení a na tretí sme si dali len ľahké jedlo.

Služby hotelu
Vynikajúce služby, lokajovi sme dali 10€ hneď po príchode do hotela, celý týždeň sa o nás staral. Inak z ničím nebol problém. Všetko fungovalo tak ako malo.

Pláž
Piesok, čisto, bar vo veľkej pohode bez radov, dostali ste vždy pitie, strava na pláži vynikajúca, lehátok dostatok, plážový servis vám ho pripravil.

Jediné, čo musím vytknúť - ALE NIE HOTELU - ale návštevníkom. Všade sú koše, ale keď je niekto prasa a aj doma si hádže špaky, papieriky a poháriky po zemi, a taký tú potom píšu negatívne recenzie. Za čistotu nielen pláži ale aj v okolí hotelov si môžeme svojim správaním my sami. Takže s týmto musíme žiť aj naďalej na našich dovolenkách. Je to len a len o nás.

Anonym, 12.12.2018, Datum pobytu: 7.7. - 14.7.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Side Royal Paradise

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 8,8 Celková spokojenost. Splnilo očekávání.

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Celková spokojenost. Splnilo očekávání. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté, pěkné. Odpovídá počtu *.

Strava
Kvalitní, chybělo mi trochu více mořských plodů.

Služby hotelu
Odpovídající počtu *.

Pláž
Lehátka, bar vše v pořádku. Jen hodně nedopalků od cigaret přímo na pláži v písku - na tom by určitě zapracovat šlo.

Josef J., 19.11.2018, Datum pobytu: 9.11. - 16.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Side Royal Paradise

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Hotel určitě doporučuji, ale vemte si sebou baterku.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel určitě doporučuji, ale vemte si sebou baterku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše bylo fantastické a téměř dokonalé. Pokoj nádherný. Byl tam lustr i lampičky u postelí, ale bohužel osvětlení bylo tak slabé, že nebylo možné si napokoji vůbec číst.

Miluše Úblová, 13.11.2018, Datum pobytu: 3.11. - 10.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Od 27.9. - 7.10. 2018 Teplota stále kolem 30 C - 1x bouřka. Dovolená proběhla v pohodě a k naší naprosté spokojenosti, ovšem záleží na...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Od 27.9. - 7.10. 2018

Teplota stále kolem 30 C - 1x bouřka.

Dovolená proběhla v pohodě a k naší naprosté spokojenosti, ovšem záleží na tom kdo co od dovolené očekává. Delegátka moc iniciativou nepřekypovala a po rozhovoru s dalšími dovolenkáři jsme zjistili, že je to již asi dlouhodobá záležitost. Nám to nevadilo, protože si většinou organizujeme akce samostatně, ale aby někdo zapomněl upozornit klienty na podrobnosti odletu(nás se to netýkalo), tak to nebude asi v pořádku. Tento hotel je menší, poklidnější a prakticky bez dětí, takže větší klídek jak v hotelu, tak i při stravování a při

posezení na terase u baru. Neexistují prakticky žádné animační programy, ale kdo chce, tak se večer sám zabaví. Před hotelem je rušnější ulice s obchody, ale v noci jsme nezaznamenali žádný výraznější hluk.

Všude prakticky můžete platit v eurech, jen při návštěvě placených památek eura neberou, ale kousek odtud byla směnárna. Nikde jsme se nesetkali, že by se nás někdo snažil "natáhnout" a všude byli ochotní, vše předvedli, ale nic nevnucovali a s úsměvem se rozloučili. Se smlouváním to nebylo už tak horké, ale občas se něco usmlouvat povedlo.

Jinak organizace zájezdu probíhala prakticky bez problémů.

V hotelu bylo ubytováno cca. 80% německých turistů a zbytek ruských + my.

Tento hotel bych asi doporučil starším ročníkům. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Protože jsme dorazili až v noci, tak nás poprosili, zda bychom tu jednu noc dospali v tzv. ekonomy pokoji, což nám nevadilo. Jednalo se o pokoj v podkroví a do postele se lezlo v silném předklonu :o)), ale byl plně vybaven včetně hygienických potřeb, lahve vody a balíčku s občerstvením + v recepci kávička. Druhý den dopoledne nás přesunuli do dvoulůžkového pokoje s tv, menší lednicí, trezorem, klimatizací, v koupelně fén + hygienické potřeby(mýdlo, šampón, tělové mýdlo). U pokoje byl malý balkón, z kterého byl výhled na moře a na ulici s obchody. Všude bylo čisto a každý den úklid s případným doplněním hygienických potřeb, s výměnou ručníků a povlečení(nevím jak často, ale stále čisté), každý den láhev pitné vody, protože vodu z kohoutku k pití nedoporučují. Dobrovolně za takovýto úklid jsme nechávali na přikrývce 1 euro jako bakšiš, který ale na nás nikdy nikdo a nikde nevymáhal.

Strava
My nejsme žádní velcí jedlíci a manželka byla strašně spokojená, že nemusí vařit a mýt nádobí, takže jí by asi nevadil ani chleba s máslem.

Hlavně bylo v jídelně vždy vzorně čisto a akční obsluha, která vás při obědě a večeři okamžitě

obsloužila pitím dle přání.

Jídlo bylo podáváno klasicky "samoobsluha".

K snídani několik druhů čerstvého pečiva, kuchař připravoval vajíčka na různé způsoby dle přání, někdy pekl i palačinky, na výběr sladké-slané pečivo, salámy, sýry, džemy, ovoce, zelenina, káva, různé čaje atd.

K obědu bylo většinou několik jídel formou zeleninových směsek - paprika+rajčata+houby+atd.+ většinou kuřecí maso. Jako hlavní příloha byla většinou rýže, ale v některých směskách byly brambory a většinou byly k mání i nějaké těstoviny. Každý den byly dva druhy polévky, stále bylo k dispozici pečivo, zelenina, těstovinové saláty, zeleninové saláty, moučníky a ovoce.

Večeře byla podobná jako oběd, ale pestřejší výběr jídla s prakticky každodenním grilováním (ryby, maso, něco jako karbanátky) a jako další příloha hranolky.

Myslím si, že si každý v pohodě vybere a nezhubne.

Služby hotelu
V hotelu jsme se nesetkali s žádným negativním chováním a s naší německo-anglicko-ruskou řečí jsme se vždy s ochotným personálem domluvili.

Wifi byla k dispozici zdarma jak v recepci, tak i na terase u baru. Já jí chytal i v rohu na balkóně ve třetím patře.

Pláž
Pláži jsme říkali, že jdeme na "ubytovnu", protože vyhrazená část pro hotel nebyla moc velká a lehátka se slunečníky(vše zdarma) byla na sebe značně namačkaná. Protože hotel je umístěn na začátku-konci dlouhé pláže, tak je v těchto místech již užší, ale o kousek dál na tom byli ještě hůře. Směrem ke středu pláže se značně rozšiřuje a tam je ta situace již v pohodě, ale na koupání to plně stačilo. Pochopili jsme, že je nejlepší po snídani si na pláži zabrat místa a ponechat na lehátkách osušky, nejlépe akčnímu správci, který již třetí den zdravil "Ahoj kamarád", obden pustit euro a do večera bylo místo bez problému, ale vždy se tam místo našlo i odpoledne. Všude u lehátek byly pod stolečkem květináče, které sloužily jako odpadkové koše, takže všude bylo čisto a správce je i několikrát denně vysypával.

U vchodu na pláž byla k dispozici sprcha, kohoutek k umytí nohou a převlékací kabinka.

Vzdálenost od hotelové terasy byla cca. 10 m.

Pláž byla písčitá a s pozvolným vstupem do vody.

O kousek dál byla možnost si zakoupit vodní kratochvíle.

Karel K., 12.11.2018, Datum pobytu: 27.9. - 7.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Sun Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (8) Ne (0)

pohled z balkónu 5 fotografií

Celkem: 6,6 Dobrý tip od kanceláře Invia. Za cenu "ultra last minute" výborné, kdybychon však měli zaplatit cenu obvyklou, hodnocení by šlo...

  • 5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Dobrý tip od kanceláře Invia. Za cenu "ultra last minute" výborné, kdybychon však měli zaplatit cenu obvyklou, hodnocení by šlo dolů. Side je vynikající lokalita pro obdivovatele památek, takové místo neomrzí ani při opakované návštěvě. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel byl označen 3*, vzhledem k mým celoživotním dlouholetým cestovatelským zkušenostem by férové označení mělo být max. 2,5* a to jenom kvůli pěknému bazénu, který jsem díky studené vodě měla jen sama pro sebe.

Strava
Jednoznačná přednost hotelu - veškeré pokrmy byly vynikající, dostupné po celý časový slot, nestalo se, že by něco došlo a nebylo znovu doplněno. Mohli jsme mít vše v jakémkoli množství, vypíchla bych skvěle upravované lilky, plněné papriky, listy rukoly, neodolatelné dezerty v medu... Jenom ryby jsme se nedočkali, ale pro lahodnost předkládaného to ani nevadilo.

Služby hotelu
Žádné speciální služby jsme nevyužily. Za mne byl absolutní jednička kuchař, což je klíčový pracovník a ostatní by svoji profesionalitu potřebovali trochu více vypilovat.

Pláž
Ehm, na pláž jsme tak nějak nestihly (ženy) dorazit, není to pro nás důležitá část trávení dovolené, běhaly jsme po památkách. Ale dle komentáře spolubydlících teplota vody v moři v říjnu byla rozhodně vyšší než v našem hotelovém bazénu.

Alice Jandová, 10.11.2018, Datum pobytu: 19.10. - 26.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Angora

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Příplatkový pokoj v přízemí 5 fotografií

Celkem: 10 I přes počáteční pochybnosti o cílové destinaci jsme byli naprosto spokojeni a ohromeni kvalitou a perfekcí tohoto hotelu a zájezdu. Jsme...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
I přes počáteční pochybnosti o cílové destinaci jsme byli naprosto spokojeni a ohromeni kvalitou a perfekcí tohoto hotelu a zájezdu. Jsme mladý a čerstvě zamilovaný pár, který hledal místečko k poznávání sebe samých, relaxu, vyklidnění a na tento hotel budeme mít nejlepší vzpomínky i po 25 letech vztahu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čistota pokoje excelentní, každý den nám byla převlečena postel, vyměněny všechny ručníky a doplněn minibar nealkoholickými nápoji. Minibar byl doplňován s největším nasazením a touhou splnit úkol. Z vedlejších pokojů nebylo nic slyšet, park a zahrady byly velmi krásné. Pokoje plně klimatizované, vč. fénu, toaletních potřeb.

Strava
Dokonalá, vybere si každý. Standardní snídaně jsou od 07 do 10, od 10 do 11 pozdní snídaně pro lenochy a spáče. Všeho bylo dost a personál nikdy nic nesklízel před koncem výdejní doby. Oběd byl podáván ve dvou restauracích plus v plážovém baru, večeře ve dvou hotelových restauracích a po předchozí rezervaci bylo možno okusit i speciality rakouské či turecké kuchyně ve speciálním podniku. V rámci All Inclusive jsme měli k dispozici neomezený přísun alkoholických nápojů (pivo, víno, vodka, rum, whisky, gin) a nealka (balená voda, cola, fanta, lemon, džus, káva, čas, ayran). Plážový bar několikrát denně vydával speciální pokrmy (pizza, párek v rohlíku, turecké plněný chléb). Pro ty, kteří nestihli večeři byla k dispozici rozvážka pizzy na pokoj do půlnoci - samozřejmě v rámci all inclusive.

Služby hotelu
Personál se o nás staral nadmíru báječně. Fitko a sauna na vysoké úrovni, možnost cvičit sambu. Pláž v noci byla hlídána ochrannou, tudíž jsme v nejmenším neměli obavy vyrazit na noční procházku. Kvalitní hotelový fotograf. Neustále někdo něco putzoval a uklízel. Několik křišťálově čistých bazénů. Možnost zakoupit suvenýry. Celkově velké vyžití, které jsme díky naší zamilovanosti nestihli zcela využít.

Pláž
Prioritou pro nás byl bar na pláži což v tomto hotelu bylo splněno na výbornou. Přes den dostatek tekutin a po západu slunce vystoupení živé kapely a péče příjemné obsluhy. Pláž čistá, dostatek lehátek a osušek, žádné kamínky při vstupu do vody, neobtěžovali nás žádní prodejci suvenýrů, cetek, zájezdů

Anonym, 09.11.2018, Datum pobytu: 21.9. - 28.9.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Blue Waters Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Vše bylo super , není vůbec co vytknout , prostě nádherná dovolená , v květnu bych se ráda vrátila na stejné místo...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vše bylo super , není vůbec co vytknout , prostě nádherná dovolená , v květnu bych se ráda vrátila na stejné místo... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo dokonalé , pokoj prostorný s balkonem a hezkým výhledem , koupelna nádherná, denně úklid s výměnou ložního prádla a ručníků...

Strava
Strava byla úžasná, velký výběr , vše krásně upravené a chutné , nedalo se ani všechno za tu dobu ochutnat...

Služby hotelu
Není co vytknout, naprostá spokojenost...

Pláž
Pláž nádherná a čistá , dokonce možnost zapůjčení osušek zdarma, služby na pláži úžasné , obdivuji obsluhu pláže Hasana, který okamžitě přiběhl s podložkami na lehátko, roztáhl slunečník , přinesl stolek a vždy s úsměvem na tváři , opravdu velký dík... Moc skvělé bylo také donášení nápojů až k lehátku , opravdu nadstandartní služby, ještě jsem se s tím nikde nesetkala...

Věroslava T., 07.11.2018, Datum pobytu: 24.10. - 3.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Nerton

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (0)