Recenze hotelů
Side - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Hotel určitě doporučuji, ale vemte si sebou baterku.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel určitě doporučuji, ale vemte si sebou baterku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše bylo fantastické a téměř dokonalé. Pokoj nádherný. Byl tam lustr i lampičky u postelí, ale bohužel osvětlení bylo tak slabé, že nebylo možné si napokoji vůbec číst.

Miluše Úblová, 13.11.2018, Datum pobytu: 3.11. - 10.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Crystal Sunrise Queen Luxury Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 Od 27.9. - 7.10. 2018 Teplota stále kolem 30 C - 1x bouřka. Dovolená proběhla v pohodě a k naší naprosté spokojenosti, ovšem záleží na...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Od 27.9. - 7.10. 2018

Teplota stále kolem 30 C - 1x bouřka.

Dovolená proběhla v pohodě a k naší naprosté spokojenosti, ovšem záleží na tom kdo co od dovolené očekává. Delegátka moc iniciativou nepřekypovala a po rozhovoru s dalšími dovolenkáři jsme zjistili, že je to již asi dlouhodobá záležitost. Nám to nevadilo, protože si většinou organizujeme akce samostatně, ale aby někdo zapomněl upozornit klienty na podrobnosti odletu(nás se to netýkalo), tak to nebude asi v pořádku. Tento hotel je menší, poklidnější a prakticky bez dětí, takže větší klídek jak v hotelu, tak i při stravování a při

posezení na terase u baru. Neexistují prakticky žádné animační programy, ale kdo chce, tak se večer sám zabaví. Před hotelem je rušnější ulice s obchody, ale v noci jsme nezaznamenali žádný výraznější hluk.

Všude prakticky můžete platit v eurech, jen při návštěvě placených památek eura neberou, ale kousek odtud byla směnárna. Nikde jsme se nesetkali, že by se nás někdo snažil "natáhnout" a všude byli ochotní, vše předvedli, ale nic nevnucovali a s úsměvem se rozloučili. Se smlouváním to nebylo už tak horké, ale občas se něco usmlouvat povedlo.

Jinak organizace zájezdu probíhala prakticky bez problémů.

V hotelu bylo ubytováno cca. 80% německých turistů a zbytek ruských + my.

Tento hotel bych asi doporučil starším ročníkům. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Protože jsme dorazili až v noci, tak nás poprosili, zda bychom tu jednu noc dospali v tzv. ekonomy pokoji, což nám nevadilo. Jednalo se o pokoj v podkroví a do postele se lezlo v silném předklonu :o)), ale byl plně vybaven včetně hygienických potřeb, lahve vody a balíčku s občerstvením + v recepci kávička. Druhý den dopoledne nás přesunuli do dvoulůžkového pokoje s tv, menší lednicí, trezorem, klimatizací, v koupelně fén + hygienické potřeby(mýdlo, šampón, tělové mýdlo). U pokoje byl malý balkón, z kterého byl výhled na moře a na ulici s obchody. Všude bylo čisto a každý den úklid s případným doplněním hygienických potřeb, s výměnou ručníků a povlečení(nevím jak často, ale stále čisté), každý den láhev pitné vody, protože vodu z kohoutku k pití nedoporučují. Dobrovolně za takovýto úklid jsme nechávali na přikrývce 1 euro jako bakšiš, který ale na nás nikdy nikdo a nikde nevymáhal.

Strava
My nejsme žádní velcí jedlíci a manželka byla strašně spokojená, že nemusí vařit a mýt nádobí, takže jí by asi nevadil ani chleba s máslem.

Hlavně bylo v jídelně vždy vzorně čisto a akční obsluha, která vás při obědě a večeři okamžitě

obsloužila pitím dle přání.

Jídlo bylo podáváno klasicky "samoobsluha".

K snídani několik druhů čerstvého pečiva, kuchař připravoval vajíčka na různé způsoby dle přání, někdy pekl i palačinky, na výběr sladké-slané pečivo, salámy, sýry, džemy, ovoce, zelenina, káva, různé čaje atd.

K obědu bylo většinou několik jídel formou zeleninových směsek - paprika+rajčata+houby+atd.+ většinou kuřecí maso. Jako hlavní příloha byla většinou rýže, ale v některých směskách byly brambory a většinou byly k mání i nějaké těstoviny. Každý den byly dva druhy polévky, stále bylo k dispozici pečivo, zelenina, těstovinové saláty, zeleninové saláty, moučníky a ovoce.

Večeře byla podobná jako oběd, ale pestřejší výběr jídla s prakticky každodenním grilováním (ryby, maso, něco jako karbanátky) a jako další příloha hranolky.

Myslím si, že si každý v pohodě vybere a nezhubne.

Služby hotelu
V hotelu jsme se nesetkali s žádným negativním chováním a s naší německo-anglicko-ruskou řečí jsme se vždy s ochotným personálem domluvili.

Wifi byla k dispozici zdarma jak v recepci, tak i na terase u baru. Já jí chytal i v rohu na balkóně ve třetím patře.

Pláž
Pláži jsme říkali, že jdeme na "ubytovnu", protože vyhrazená část pro hotel nebyla moc velká a lehátka se slunečníky(vše zdarma) byla na sebe značně namačkaná. Protože hotel je umístěn na začátku-konci dlouhé pláže, tak je v těchto místech již užší, ale o kousek dál na tom byli ještě hůře. Směrem ke středu pláže se značně rozšiřuje a tam je ta situace již v pohodě, ale na koupání to plně stačilo. Pochopili jsme, že je nejlepší po snídani si na pláži zabrat místa a ponechat na lehátkách osušky, nejlépe akčnímu správci, který již třetí den zdravil "Ahoj kamarád", obden pustit euro a do večera bylo místo bez problému, ale vždy se tam místo našlo i odpoledne. Všude u lehátek byly pod stolečkem květináče, které sloužily jako odpadkové koše, takže všude bylo čisto a správce je i několikrát denně vysypával.

U vchodu na pláž byla k dispozici sprcha, kohoutek k umytí nohou a převlékací kabinka.

Vzdálenost od hotelové terasy byla cca. 10 m.

Pláž byla písčitá a s pozvolným vstupem do vody.

O kousek dál byla možnost si zakoupit vodní kratochvíle.

Karel K., 12.11.2018, Datum pobytu: 27.9. - 7.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Sun Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

pohled z balkónu 5 fotografií

Celkem: 6,6 Dobrý tip od kanceláře Invia. Za cenu "ultra last minute" výborné, kdybychon však měli zaplatit cenu obvyklou, hodnocení by šlo dolů....

  • 5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Dobrý tip od kanceláře Invia. Za cenu "ultra last minute" výborné, kdybychon však měli zaplatit cenu obvyklou, hodnocení by šlo dolů. Side je vynikající lokalita pro obdivovatele památek, takové místo neomrzí ani při opakované návštěvě. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel byl označen 3*, vzhledem k mým celoživotním dlouholetým cestovatelským zkušenostem by férové označení mělo být max. 2,5* a to jenom kvůli pěknému bazénu, který jsem díky studené vodě měla jen sama pro sebe.

Strava
Jednoznačná přednost hotelu - veškeré pokrmy byly vynikající, dostupné po celý časový slot, nestalo se, že by něco došlo a nebylo znovu doplněno. Mohli jsme mít vše v jakémkoli množství, vypíchla bych skvěle upravované lilky, plněné papriky, listy rukoly, neodolatelné dezerty v medu... Jenom ryby jsme se nedočkali, ale pro lahodnost předkládaného to ani nevadilo.

Služby hotelu
Žádné speciální služby jsme nevyužily. Za mne byl absolutní jednička kuchař, což je klíčový pracovník a ostatní by svoji profesionalitu potřebovali trochu více vypilovat.

Pláž
Ehm, na pláž jsme tak nějak nestihly (ženy) dorazit, není to pro nás důležitá část trávení dovolené, běhaly jsme po památkách. Ale dle komentáře spolubydlících teplota vody v moři v říjnu byla rozhodně vyšší než v našem hotelovém bazénu.

Alice Jandová, 10.11.2018, Datum pobytu: 19.10. - 26.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Angora

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Příplatkový pokoj v přízemí 5 fotografií

Celkem: 10 I přes počáteční pochybnosti o cílové destinaci jsme byli naprosto spokojeni a ohromeni kvalitou a perfekcí tohoto hotelu a zájezdu. Jsme...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
I přes počáteční pochybnosti o cílové destinaci jsme byli naprosto spokojeni a ohromeni kvalitou a perfekcí tohoto hotelu a zájezdu. Jsme mladý a čerstvě zamilovaný pár, který hledal místečko k poznávání sebe samých, relaxu, vyklidnění a na tento hotel budeme mít nejlepší vzpomínky i po 25 letech vztahu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čistota pokoje excelentní, každý den nám byla převlečena postel, vyměněny všechny ručníky a doplněn minibar nealkoholickými nápoji. Minibar byl doplňován s největším nasazením a touhou splnit úkol. Z vedlejších pokojů nebylo nic slyšet, park a zahrady byly velmi krásné. Pokoje plně klimatizované, vč. fénu, toaletních potřeb.

Strava
Dokonalá, vybere si každý. Standardní snídaně jsou od 07 do 10, od 10 do 11 pozdní snídaně pro lenochy a spáče. Všeho bylo dost a personál nikdy nic nesklízel před koncem výdejní doby. Oběd byl podáván ve dvou restauracích plus v plážovém baru, večeře ve dvou hotelových restauracích a po předchozí rezervaci bylo možno okusit i speciality rakouské či turecké kuchyně ve speciálním podniku. V rámci All Inclusive jsme měli k dispozici neomezený přísun alkoholických nápojů (pivo, víno, vodka, rum, whisky, gin) a nealka (balená voda, cola, fanta, lemon, džus, káva, čas, ayran). Plážový bar několikrát denně vydával speciální pokrmy (pizza, párek v rohlíku, turecké plněný chléb). Pro ty, kteří nestihli večeři byla k dispozici rozvážka pizzy na pokoj do půlnoci - samozřejmě v rámci all inclusive.

Služby hotelu
Personál se o nás staral nadmíru báječně. Fitko a sauna na vysoké úrovni, možnost cvičit sambu. Pláž v noci byla hlídána ochrannou, tudíž jsme v nejmenším neměli obavy vyrazit na noční procházku. Kvalitní hotelový fotograf. Neustále někdo něco putzoval a uklízel. Několik křišťálově čistých bazénů. Možnost zakoupit suvenýry. Celkově velké vyžití, které jsme díky naší zamilovanosti nestihli zcela využít.

Pláž
Prioritou pro nás byl bar na pláži což v tomto hotelu bylo splněno na výbornou. Přes den dostatek tekutin a po západu slunce vystoupení živé kapely a péče příjemné obsluhy. Pláž čistá, dostatek lehátek a osušek, žádné kamínky při vstupu do vody, neobtěžovali nás žádní prodejci suvenýrů, cetek, zájezdů

Anonym, 09.11.2018, Datum pobytu: 21.9. - 28.9.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Blue Waters Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Vše bylo super , není vůbec co vytknout , prostě nádherná dovolená , v květnu bych se ráda vrátila na stejné místo...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vše bylo super , není vůbec co vytknout , prostě nádherná dovolená , v květnu bych se ráda vrátila na stejné místo... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo dokonalé , pokoj prostorný s balkonem a hezkým výhledem , koupelna nádherná, denně úklid s výměnou ložního prádla a ručníků...

Strava
Strava byla úžasná, velký výběr , vše krásně upravené a chutné , nedalo se ani všechno za tu dobu ochutnat...

Služby hotelu
Není co vytknout, naprostá spokojenost...

Pláž
Pláž nádherná a čistá , dokonce možnost zapůjčení osušek zdarma, služby na pláži úžasné , obdivuji obsluhu pláže Hasana, který okamžitě přiběhl s podložkami na lehátko, roztáhl slunečník , přinesl stolek a vždy s úsměvem na tváři , opravdu velký dík... Moc skvělé bylo také donášení nápojů až k lehátku , opravdu nadstandartní služby, ještě jsem se s tím nikde nesetkala...

Věroslava T., 07.11.2018, Datum pobytu: 24.10. - 3.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Nerton

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,8 Dovolená se vydařila a to díky nádhernému počasí,které jsme snad ani na začátku listoladu neočekávaly.

  • 5,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se vydařila a to díky nádhernému počasí,které jsme snad ani na začátku listoladu neočekávaly. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl obrovský,bohužel malá postel s jednou přikrývkou, o kterou jsme se s kamarádkou první noc přetahovaly.

Strava
Strava neměla chybu,obrovský výběr všeho.

Služby hotelu
Velice špatný přístup personálu v recepci k českým klientům,jinak vše v pohodě.

Pláž
Pláž písčitá,uklizená,jen někdy nebylo možné nalézt lehátko,pokud jsme se zdržely.Voda průzračná,teplá.

Jitka Kaizrová, 06.11.2018, Datum pobytu: 27.10. - 3.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Saray Regency

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5 Side je super destinace pro dovolenou.

  • 4 Ubytování
  • 5 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Side je super destinace pro dovolenou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
U pokoje pro dvě osoby bych očekávala dvě přikrývky. S kolegyní ze zaměstnání jsme neměly potřebu se k sobě na 140 cm široké posteli tulit... Takže té nepřikryté byla velká zima, protože večery a noci jsou touhle dobou v Turecku velmi chladné.

Strava
Jídlo bylo dostačující, kromě ovoce. U něho bych v téhle destinaci očekávala širší nabídku než ovadlá jablka a několik oschlých pomerančů...

Služby hotelu
Služby recepce byly naprosto nedostačující! Pracovníci recepce se soustředili pouze na turisty z Ruska, také se mi zdálo, že zřejmě ani jinou řečí nemluví, protože po první promrzlé noci jsem je žádala o přidání jedné přikrývky. Zapsali si to, ale situace se nezměnila. Druhý den jsem je požádala (už značně nastydlá) o přikrývku znova, opět si vše zapsali, ale tím to pro ně skončilo. Následující den se celá situace opakovala. Opět bez výsledku. Nakonec mi přinesla ze svého pokoje deku turistka, která si všimla mého nachlazení a protože tu noc odjížděla, mohla mi pomoci.

Na pokoji bylo spousta elektrických zástrček, z nichž ovšem fungovala pouze jedna, tak jsme dobíjely telefon na etapy. Čekala bych bezplatnou wifi, alespoň v recepci, ale o téhle službě zřejmě ještě neslyšeli.

Večer před odjezdem na letiště, který byl ve tři ráno od hotelu, jsem recepční požádala, aby nás ve 2.30 vzbudila. To se ale nestalo. Naštěstí se kolegyně vzbudila dříve, ale čekala, jestli telefon zazvoní. Nestalo se tak. Když jsem se potom na recepci ptala, proč nás nevzbudili, dostala jsem od recepčního velmi nepříjemně vynadáno, že pětkrát zazvonil a já jsem jen pětkrát zavěsila. Nevím, kterého chudáka budil, ale my jsme to nebyly... Recepce naprosto strašná!!!

Pláž
Pláž celkem dostupná, ne sice inzerovaných sto metrů, ale aspoň 300, ale s tím se celkem počítá. Bylo by i čisto, nebýt turistů z Ruska, kteří hází kelímky od piva, ohryzky od jablek a nedopalky z cigaret všude okolo sebe. Jsou také velmi hluční a vzhledem k velké hustotě turistů trochu méně komfortní, než bych čekala.

Jindra Kovaříková, 06.11.2018, Datum pobytu: 27.10. - 3.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Saray Regency

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,4 mrzí mně že hotel je deklarován jako 5 hvězd a zatím se jedná jen o 4. Jsem raději v hotelu vyšší třídy,ale hotel byl dobrý.

  • 6,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
mrzí mně že hotel je deklarován jako 5 hvězd a zatím se jedná jen o 4. Jsem raději v hotelu vyšší třídy,ale hotel byl dobrý. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytování bylo tak o něco lepší než 3 hvězdy ale žádný konfort to není.

Strava
je stejná jako jinde,nepřekvapila.

Služby hotelu
nic moc

Pláž
kvalitní

Antonín Hofmann, 05.11.2018, Datum pobytu: 21.10. - 28.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Defne Star

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 s nasim zajazdom koncila v hoteli sezona co sa odrazilo na mnozstve poskytovanych slzieb a roznorodosti stravovania......personal hotelu...

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
s nasim zajazdom koncila v hoteli sezona co sa odrazilo na mnozstve poskytovanych slzieb a roznorodosti stravovania......personal hotelu vsak bol velmi ustretovy a atmosfera v hoteli velmi pokojna a prijemna Zobrazit celou recenzi

Tereza Bartošíková, 05.11.2018, Datum pobytu: 23.10. - 1.11.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Washington Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Výborné

  • 10 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Výborné Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Výborné

Strava
výborné

Služby hotelu
Dobré, odpolední občerstvení velmi chudé - zákusek a káva nebo čaj

Pláž
výborná, písčitá a pozvolný vstup do moře také po písku, bohužel žádná možnost občerstvení na

pláži

Lenka Šolcová, 04.11.2018, Datum pobytu: 24.9. - 1.10.2018
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Side Sedef

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)