Recenze hotelů
Alanya - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 8,6 Úžasná dovolená za nízkou cenu! Doporučuji kupovat pouze ze cenu LM, která je o polovinu nižší než původní :). Byli jsme celkově...

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Úžasná dovolená za nízkou cenu! Doporučuji kupovat pouze ze cenu LM, která je o polovinu nižší než původní :). Byli jsme celkově spokojení. Samozřejmě pokud někdo očekává velký luxus tak musí hledat jiný hotel, ale také za jinou cenu. Pro normálního člověka je tento hotel dostačující a určitě zde bude spokojený, jak s lokalitou, která je rušnější tak i s jídlem a ubytováním. Bohužel, v této době je zde méně turistů a to udělá svoje. Pláže jsou sice poloprázdné, takže je zde dostatek místa,ale v centru města turisté chybí... Jinak je to krásné místo, doporučuji se podívat k přístavu, kde jsou nádherné velké lodě. Výlet s takovou lodí vám krásně spestří den :-). Jinak v Turecku nezapomínejte hlavně smlouvat, ikdyž je to s Turkama hodně složité, ale když budete šikovní dovezete si krásné značkové věci za pár korun jen to chce pevné nervy. Je lepší podívat se do více obchodů ceny se u každého obchodníka lišší tak se nenechte zmást. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jednoduché, ale dostačující :). Měli jsme pokoj s bočním výhledem na moře.

Strava
Velké množství čerstvého ovoce i zeleniny. Zákusky jsou zde velmi sladké, ale doporučuji ochutnat jejich pudink. Na snídani jsme mívali spoustu sýrů, pečiva, šunky, marmelád občas vajíčka na více způsobů. Na oběd a večeři většinou výběr ze dvou hlavních jídel + dvou polévek k tomu samozřejmě ovoce pečivo sýry atd. Vždy bylo vše k snědku. Neočekávejte žádný velký luxus, ale to za tak nízkou cenu ani nejde. Myslím, že člověk co neočekává zázraky se zde určitě dobře i zdravě nají.

Nápoje: Káva, čaje, přeslazené"džusy", pivo, víno, sprite, cola, fanta, základní tvrdší alkohol (vodka)

Služby hotelu
Ochotný usměvavý personál. Pokoj uklizečky každý den vzorně uklízeli. Žádný problém jsme neměli, takže nevím jak hotel řeší případné problémy...

Pláž
Krásná pláž kousek od hotelu, konkrétně se mě líbila část pláže, které patřila k našemu hotelu. Čisté moře. Pro neplavce to ale moc není jsou zde větší vlny. :-)

Anonym, 16.01.2017, Datum pobytu: 6.6. - 13.6.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Kleopatra Güngör

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

výhled na moře 3 fotografie

Kleopatra Güngör, Alanya, Turecko Anonym 2017-01-16 8.6 1 10 Kleopatra Güngör

Celkem: 8 Fantastická dovolenka v príjemnom hotely so skvelým vybavením, službami a milým personálom. Určite by som si dovolenku v tomto hoteli...

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Fantastická dovolenka v príjemnom hotely so skvelým vybavením, službami a milým personálom. Určite by som si dovolenku v tomto hoteli zopakovala :)

Malá nevýhoda polohy: Ako už bolo spomínané v niektorých recenziách, cesta z letiska v Antalyi dlhá, asi také 3 hodiny. Autobusy našťastie klimatizované a 1x za cestu 15-20 minútová prestávka pri pumpe s nákupnými možnosťami. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vcelku hotel veľmi pekný, moderný.

Recepcia veľká a priestranná (akurát okolo 8-9tej hodiny večer takmer plná a všetci na internete) + wifi na recepcii zadarmo (ale my sme bývali na druhom poschodí a niekedy nám šlo aj na izbe), napriek veľkosti hotela výťahy počas dňa v pohode, avšak v čase večere celkom plno - treba nejakých tých 5 minút počkať.

Izba skvelá, boli sme 2ja a dostali sme veľkú 3jku dokonca aj s kreslom, taktiež balkón, veľká kúpelňa s vaňou; klimatizácia bez problémov, krásny výhľad na bazén a more. Izby sú na kartičky (treba si dávať pozor a podľa možnosti kartu nenechávať v blízkosti mobilu, ale ak sa vám náhodou pokazí, na recepcii bez problémov bezplatne vymenia). Izby naozaj velké, nič typu "otvorím dvere a som v posteli". S izbou teda maximálna spokojnosť.

Hlavný bazén naozaj veľký, ďalej bazén pre detičky so šmýkalkou, bazén s tobogánmi a vnútorný bazén. Lehátok pri bazéne dostatok.

Hrací kútik + detské ihrisko k dispozícii, odporúčam pre rodiny s deťmi.

Nákupné možnosti v okolí hotela bohaté. Hotel sa nachádza ozaj len nejakých tých 250m od centra Mahmutlaru, kde nájdete v podstate všetko (my sme v centre Alanye neboli ani raz). Oplatí sa ale počkať na bazaar, kde majú ceny zvyčajne nižšie než v kamenných obchodoch a navyše - dajú sa ešte zjednávať. Priamo za hotelom býva bazár v soboty, v centre Mahmutlaru v utorky a neďaleko pri hoteli Ideal Beach v piatky. My sme teda boli aj na tom bazári v piatok, išli sme miestnou komunikáciou - dolmušmi: zastavia vám priamo pred hotelom, stačí prejsť cez cestu. Nám tesne pred nosom jeden ušiel ale to nebol veľký problém, do 10 minút prišiel ďalší. Vodič ohľaduplný, dostali sme sa aj s kočiarom, navyše veľmi lacno, za 3 dospelých + 2 deti len nejaké 1-2€, čakali sme viac. Turci veľmi milí, pohostinní, cestou späť sme opäť čakali nejakých 5 minút a zatiaľ nás v jednom stánku prichýlil milý pán, aby sme teda mohli počkať v tieni, a hneď nám aj ponúkal zadarmo vodu, čaj.

Ak ste v Turecku poprvýkrát, ženy, určite nechodte nikam samé v noci :)

Strava
Niesom vyberavý typ, ale nemôžem povedať aby bola strava taká, akú som očakávala. Na raňajky ako obyčajné pečivo, tak hrianky, vajíčka, syr, šunka, saláma, zelenina a cereálie + turecké želé a nejaké keksíky. Kľudne by som si tu vedela predstaviť aspoň pár krát do týždňa nejakú obmenu, niečo sladké, napríklad lievance, palacinky, ako zvyknú byť v nejakých hoteloch. Na obed a večeru rozmanitosť zeleniny a šalátov veľká, 2 druhy mäsa to áno, ale deťom napríklad chýbali hranolky alebo nejaká pizza; a po niekoľkých dňoch sa vám zdá, že jete stále dookola to isté. Koláče taktiež to isté. Pár druhov ovocia.

Pri bazéne teta piekla turecké placky, odporúčam. Na pláži taktiež jedlo zdarma, nejaké mäso, zelenina, hranolky. Z mäsa naríklad aj nugetky avšak nemyslím si, že boli s kuracím mäsom.

Za mňa veľké plus reštaurácii na streche. Možnosť jesť aj na otvorenej terase s výhľadom na more, bazény a mesto. Ozaj niečo, čo človek nemá každý deň.

Niesom si celkom istá pravdivosťou informácie v popise hotela, ktorá hovorí o skutočnosti, že v hoteli sa nachádza okrem hlavnej reštaurácie aj 1x turecká a 1x stredomorská. Stredomorskú sme videli, raz za pobyt vstup zdarma. Avšak vraj tam podávajú len ryby. Rezervovať treba aspoň deň vopred na recepcii. Akurát raz keď sme chceli ísť v sobotu, bolo nám povedané, že majú zatvorené kôli nejakému špeciálnemu večeru. My sme si vstup do tejto reštaurácie nechávali na posledný večer a nakoniec sme sa tam kôli tomu ani nedostali - rezervujte si teda stôl čím skôr. A teda spomínanú druhú reštauráciu, tureckú, sme ani nevideli.

Služby hotelu
Služby naozaj dobré, niet čo vytknúť. Chyžné chodili tuším každý deň, dodávali čo chýbalo. Prekvapili nás aj krásnymi labuťami pripravenými z uterákov. Zabezpečia čo si poviete, známi si od jednej popýtali mlieko pre malého a ona im ho doniesla z kuchyne. Veľmi ústretové a milé :) Nie všetky však rozumejú anglicky, rusky, rukami nohami to ale nejako ide.

Animátori sa nezastavili, celý deň sa tuším niečo niekde robilo. Tanec pri bazéne, hry pri bazéne, vodný aerobik, vodné pólo, šípky, plážový volejbal,.. Pre deti maľovanie na tričká a iné. Večerný program taktiež každý deň, mini diskotéka pre maličkých + normálny program. Normálna diskotéka pod hotelom spojená s nejakou penovou párty alebo možnosť ísť do Alanye.

Avšak, musím poznamenať, že ako animátori, tak recepčná - veľmi SLABO hovoria po ANGLICKY. Niektorí aj vedia, ale anglicky sa väčšinou s vami porozprávajú súkromne. Programy zvyknú byť turecky a rusky, avšak aj úplný neznalec v celku pochopí o čo ide. Nedá sa ale povedať, žeby nebrali ohľad aj na ostatné národnosti. S recepčnou to taktiež nejako rukami nohami šlo.

Praktická rada: veľa ľudí sa tam nechávalo tetovať a ja som nebola výnimkou. K dispozícii tetovanie v hoteli (pri bazéne) aj v salóne v Mahmutlari. Pozor, človek by ani nepovedal, ale v hoteli to je lacnejšie! Treba sa však s dotyčným dohodnúť na čase, pretože je v stánku premenlivo. Ja som si to nechala na posledný deň a just vtedy tam nebol. Tak som teda bola v salóne (kde to mimochodom stálo asi dvoj až trojnásobok než v hoteli). Pozor ale, tvrdia, že tetovanie vydrží 3-4 týždne. To ale nieje pravda, mne vydržalo asi len 1 týždeň!!! A to som si ho dala v posledný deň, teda som sa ani po tom veľmi nekúpala.. Robia to ako keby s takou farbou na obočie, po pár dňoch je z čiernej hnedá až úplne vybledne. Preto si radšej premyslite či si ho dáte a koľko peňazí ste zaň ochotní dať..

Pláž
Pláž naozaj priamo pri hoteli, krásna, čistá, piesočnatá. Na noc sa vstup zatvára. Vstup do mora nie je vhodný pre malé deti a pre neplavcov, po celej dĺžke sú hladké kamenné pláty, v niektoré dni sme mali aj celkom velké vlny - hotel to má ale vyriešené super a k dispozícii má mólo, ktoré sme využili. More inak čisté, taktiež bez medúz a pod.

Ako som už spomínala na pláži bar s jedlom a pitím, veľmi pekné posedenie a lehátok taktiež dostatok.

Anonym, 02.01.2017, Datum pobytu: 28.8. - 3.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Grand Santana

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Grand Santana, Alanya, Turecko Anonym 2017-01-02 8 1 10 Grand Santana

Celkem: 9,4 Velká spokojenost

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velká spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Za dané peníze velmi dobře ubytování..

Strava
Velky a rozmanitý výběr.

Služby hotelu
Dostačující.

Pláž
Pláž kousek od hotelu, čistá s pozvolným vstupem do moře.

Anonym, 08.12.2016, Datum pobytu: 21.9. - 28.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Sultan Sipahi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Sultan Sipahi, Alanya, Turecko Anonym 2016-12-08 9.4 1 10 SULTAN SIPAHI

Celkem: 9,8 Pohodová dovolená...přes den různé animační programy u bazénu.Večer také každý večer program. Vůbec není potřeba hledat zábavu mimo hotel.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Pohodová dovolená...přes den různé animační programy u bazénu.Večer také každý večer program. Vůbec není potřeba hledat zábavu mimo hotel. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bez problémů, každý den úklid pokoje.Na pokoji vše funkční.

Strava
Z nabídky jídla si musí vybrat snad každý, hodně rozmanité..výběr i z dietních jídel nebo zdravé výživy, dostatečně doplňováno.

Je lepší chodit později než hned uvedeny čas, restaurace byla narvaná k prasknutí.

Služby hotelu
Využili jsme masáže a spokojenost, super přístup a relax.

Pláž
Pláž je hned u hotelu, čistá, většinou nebyl problém s místem. Moře v pohodě.

Kateřina K., 04.12.2016, Datum pobytu: 12.9. - 22.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Q Premium Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Q Premium Resort, Alanya, Turecko Kateřina K. 2016-12-04 9.8 1 10 Hotel Q PREMIUM

Celkem: 9 Mělo to jeden nedostatek, že tam byli Češi jen dvojí důchodci okolo 70. let, takže se tam nedala udělat žádná větší fajn parta, ale jinak...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Mělo to jeden nedostatek, že tam byli Češi jen dvojí důchodci okolo 70. let, takže se tam nedala udělat žádná větší fajn parta, ale jinak to bylo úplně v pořádku. Zobrazit celou recenzi

Anonym, 29.11.2016, Datum pobytu: 15.9. - 26.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Aska Buket Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Aska Buket Resort & Spa, Alanya, Turecko Anonym 2016-11-29 9 1 10 Sea Life Buket Beach (Aska Buket Resort)

Celkem: 9 Super, klidně se tam ještě někdy vrátím.

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super, klidně se tam ještě někdy vrátím. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje čisté, uklid poctivý, naprostá spokojenost.

Strava
Strava dobrá, bylo pořád z čeho vybírat. Dostatek všeho.

Služby hotelu
Personál velmi milý a ochotný.

Pláž
Krásně čisté moře, pláž čístá, služby na pláži kompletní = jídlo i pití. Podchod k pláži pořád čistý.

Renata C., 26.11.2016, Datum pobytu: 8.9. - 15.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Dinler

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Dinler, Alanya, Turecko Renata C. 2016-11-26 9 1 10 DINLER HOTEL

Celkem: 5,2 Před odjezdem mě v CK nikdo neinformoval,že v hotelu budu jediný Čech a nebude tam ani český delegát.S tímto jsem se ještě nikde...

  • 5,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 4 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Před odjezdem mě v CK nikdo neinformoval,že v hotelu budu jediný Čech a nebude tam ani český delegát.S tímto

jsem se ještě nikde nesetkala.Anglicky neumím,tak mě zachraňovala ruština.V Antalyi jsme z letadla vystupovaly jen dvě a paní z osobního auta vystupovala o hodinu dříve.Já pak v jízdě pokračovala sama se dvěma Turky,což byl pro mě šok.Zpáteční cesta zrovna tak.Po těchto zkušenostech jsem se rozhodla,že s touto CA už sama nikdy nikam nepojedu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo dobré.

Strava
Přijela jsem do hotelu večer půl hodiny po ukončení výdeje večeří a už mi k jídlu nic nedali.Zrovna tak v den odjezdu jsem nedostala nic k snídani,protože jsem musela odjíždět už v 6 hod ráno.I když jsem se ptala,jen zavrtěli hlavou.Přitom paní v jiném hotelu a městě dostala s ochotou obě jídla.Výběr jídla byl v porovnání s Tunisem malý,ale bylo výborné čerstvé ovoce.Chyběla zmrzlina.

Služby hotelu
Služby průměrné.

Pláž
Pláž byla blízko,ale na ní dost nepořádek,možná proto,že už byl konec sezóny.Nechyběly střepy a poházené a rozfoukané odpadky.Přístup do moře dobrý.Alanye je hezké město,pěší vycházky na hradby se mi líbily.

Helena Frintová, 23.11.2016, Datum pobytu: 11.11. - 18.11.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Arsi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Arsi, Alanya, Turecko Helena Frintová 2016-11-23 5.2 1 10 HOTEL ARSI

Celkem: 9 Na tomto místě jsme byli už po několikáté a vracet se budeme i nadále.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Na tomto místě jsme byli už po několikáté a vracet se budeme i nadále. Zobrazit celou recenzi

Anonym, 21.11.2016, Datum pobytu: 9.9. - 23.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Kleopatra Melissa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Kleopatra Melissa, Alanya, Turecko Anonym 2016-11-21 9 1 10 HOTEL MELISSA

Celkem: 8,6 Veľmi pekný resort. My sme boli veľmi spokojní. Dcéra bola ohromená množstvom atrakcií pre deti.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Veľmi pekný resort. My sme boli veľmi spokojní. Dcéra bola ohromená množstvom atrakcií pre deti. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izby pekné, komfortne vybavené. Nám prekážala orientácia našej izby smerom na výstavbu a vadilo nám každodenné budenie smetiarskeho auta, ktoré robilo veľký hluk.

Strava
Rozmanitá, každý si vybral.

Služby hotelu
Služby hotela na výbornej úrovni.

Pláž
Pláž priemerná ale stále bolo dostatok miesta. Na začiatku pláže bol veľmi zlý vstup do vody. Boli tam veľké balvany na ktorých sme sa poranili.

Henrieta Ďurčová, 20.11.2016, Datum pobytu: 5.9. - 15.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Eftalia Aqua Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Eftalia Aqua Resort, Alanya, Turecko Henrieta Ďurčová 2016-11-20 8.6 1 10 Eftalia Aqua Resort

Celkem: 8,2 ...

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
... Zobrazit celou recenzi

Služby hotelu
Horší animačný program.

Rastislav B., 17.11.2016, Datum pobytu: 5.9. - 15.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Mukarnas Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Mukarnas Resort & Spa, Alanya, Turecko Rastislav B. 2016-11-17 8.2 1 10 Mukarnas Spa Resort

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622