Recenze hotelů
Alanya - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 3 Alanya je nádherné město a stojí se sem podívat, ale určitě do jiného hotelu, kde si klientů váží a nechovají se odměřeně a celou...

  • 1 Ubytování
  • 1 Strava
  • 9 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Alanya je nádherné město a stojí se sem podívat, ale určitě do jiného hotelu, kde si klientů váží a nechovají se odměřeně a celou dovolenou vám zhnusí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
2

Strava
-5

Služby hotelu
4

Pláž
1

Anonym, 21.04.2017, Datum pobytu: 1.10. - 8.10.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Blue Hawai

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Blue Hawai, Alanya, Turecko Anonym 2017-04-21 3 1 10 Blue Hawai

Celkem: 3,4 HRŮZA

  • 1,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 10 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
HRŮZA Zobrazit celou recenzi

Anonym, 21.04.2017
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Blue Hawai

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Blue Hawai, Alanya, Turecko Anonym 2017-04-21 3.4 1 10 Blue Hawai

Celkem: 3,4 Byla jsem v tomto hotelu s rodiči a už sem nikdy nepojedeme. Personál hotelu nám bránil využívat all inklusive a odmítal nalévat nápoje...

  • 1,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 10 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Byla jsem v tomto hotelu s rodiči a už sem nikdy nepojedeme. Personál hotelu nám bránil využívat all inklusive a odmítal nalévat nápoje jednomu členu rodiny pro ostatní, i když viděl, že všichni sedí u stolu a nutil nás chodit si pro pití po jednom a tím trávit i 30min. ve frontě. Jídlo jedna velká katastrofa a jsem ráda, že jsem si nedovezla žádné žaludeční i střevní potíže. Všude hejna mušek, plíseň na ovoci a obědy každý den studené!!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Všude smrad a zatuchlina

Strava
Děs

Služby hotelu
Hrůza

Pláž
Nejhezčí z celé dovolené

Anonym, 21.04.2017, Datum pobytu: 5.9. - 15.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Blue Hawai

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Blue Hawai, Alanya, Turecko Anonym 2017-04-21 3.4 1 10 Blue Hawai

Celkem: 3,2 Hotel pěkný, ale strašné chování personálu a jídlo hnus!!!

  • 1,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 8 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Hotel pěkný, ale strašné chování personálu a jídlo hnus!!! Zobrazit celou recenzi

Strava
Věčně studená s přílohou vlasů apod.

Anonym, 21.04.2017, Datum pobytu: 20.9. - 1.10.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Blue Hawai

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Blue Hawai, Alanya, Turecko Anonym 2017-04-21 3.2 1 10 Blue Hawai

Celkem: 4 Blue Hawai hezký z venku a po rekonstrukci, ale to je asi vše pozitivní, vše kazí laxní a neochotný přístup vedení hotelu i personálu....

  • 4 Ubytování
  • 1 Strava
  • 9 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Blue Hawai hezký z venku a po rekonstrukci, ale to je asi vše pozitivní, vše kazí laxní a neochotný přístup vedení hotelu i personálu. Hygiena je a spokojenost klienta je tady na posledním místě!!!

V r. 2016 pobyt ve starším hotelu Kleopatra Gungor a naprostá spokojenost se strvováním, ubytováním s hlavně velice milím personálem. DOPORUČUJEME !!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Na to, že byl hotel po zimní rekonstrukci, tak drhly šoupačky od sprchového koutu a nedovíraly balkonové dveře.

Strava
All Inclusive v tomto hotelu fungovala tak, jako jinde polopenze. Výběr stravy velice strohý, obědy + večeře vždy sudené a snídaně chudá s ohnilým ovocem a hejny poletujících mušek. Kuchaři nosí vždy jídlo cca. hodinu před podáváním a vše nechají odkryté a vy si poté "vychutnáváte" vše vystydlé. Není překvapením, nalézt v mase zapečený chuchvalec vlasů a když si "dovolíte" na toto upozornit vedení hotelu, jste na černé listině hostů a potom se začnou teprve dít věci a z vaší dovolené se rázem stává peklo na zemi v podobě různých naschválů a odmítání personálu vás obluhovat.

Služby hotelu
Pokud nenecháte na pokoji pro uklízečky bakšiš, zapomeňte na řádný úklid a výměny osušek apod.

Pláž
Pláž nádherná, ale doporučujeme pláž č.11 a nebo u skal, kde se vyplatí šnorchlovat. Při odchodu z pláže na oběd, jsme vždy nechávali ručníky + podložky na pláži a zatížili kameny proti větru a nikdy se ám nic neztratilo.

Anonym, 04.02.2017, Datum pobytu: 25.9. - 2.10.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Blue Hawai

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Blue Hawai, Alanya, Turecko Anonym 2017-02-04 4 1 10 Blue Hawai

Celkem: 9,6 Celkově jsme byli velmi spokojeni. Určitě doporučuji svým známým.

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Celkově jsme byli velmi spokojeni. Určitě doporučuji svým známým. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dle nás naprosto vše v pořádku. Čisto každý den. Nemám co vytknout.

Strava
Výborná. Velký výběr. Rozmanitost.

Služby hotelu
Služby super. Personál vstřícný a milý.

Pláž
Fantastická, čistá, rozlehlá

Kateřina Kováříková, 03.02.2017, Datum pobytu: 29.9. - 6.10.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Caretta Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Caretta Beach, Alanya, Turecko Kateřina Kováříková 2017-02-03 9.6 1 10 CARETTA BEACH

Celkem: 10 krásná dovolená, kousek od pláže, ve městě, kousek od zříceného hradu, krásná procházka, na pláži jsme hráli volejbal, večer je v okolí...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
krásná dovolená, kousek od pláže, ve městě, kousek od zříceného hradu, krásná procházka, na pláži jsme hráli volejbal, večer je v okolí pestrý noční život, babička i dospívající děti si dovolenou užily Zobrazit celou recenzi

Ubytování
velmi dobré

Strava
vynikající, výběr z mnoha jídel mnoha chutí

Pláž
pláž naproti, mezi pláží a hotelem příjemný stinný parčík

Ivana B., 31.01.2017
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Sultan Sipahi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Sultan Sipahi, Alanya, Turecko Ivana B. 2017-01-31 10 1 10 Sultan Sipahi

Celkem: 4,6 Celkový dojem z dovolenky v Alanyi pokazený len hotelom Kleopatra Gungor. Inak je v Alanyi krásne.

  • 3 Ubytování
  • 4 Strava
  • 8 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem z dovolenky v Alanyi pokazený len hotelom Kleopatra Gungor. Inak je v Alanyi krásne. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izba s výhľadom na more za príplatok 50€, jedine ten výhľad a balkón bol malá útecha, inak špina, či na recepcii, ale hlavne v reštaurácii. Hotel si absolútne nezaslúži 3 hviezdy, ale akonáhle ho opustíte tak všetko na parádu, hlavne pláž!

PS: Ak odchádzate z hotela už na letisko zavčasu ráno alebo v noci, raňajkové balíčky si z recepcie určite neberte ;)

Strava
slabý výber, dookola to isté, ale kto si potrpí na ovocí tak bude spokojný:)

Služby hotelu
nevyužili sme žiadne služby hotela, ak vôbec aj nejaké poskytuje ... program pre hostí nebol žiadny

Pláž
Kleopatrina pláž je nádherná, všetko pekne upravené a čisté

Filip B., 22.01.2017, Datum pobytu: 11.8. - 22.8.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Kleopatra Güngör

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Kleopatra Güngör, Alanya, Turecko Filip B. 2017-01-22 4.6 1 10 Kleopatra Güngör

Celkem: 8,6 Úžasná dovolená za nízkou cenu! Doporučuji kupovat pouze ze cenu LM, která je o polovinu nižší než původní :). Byli jsme celkově...

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Úžasná dovolená za nízkou cenu! Doporučuji kupovat pouze ze cenu LM, která je o polovinu nižší než původní :). Byli jsme celkově spokojení. Samozřejmě pokud někdo očekává velký luxus tak musí hledat jiný hotel, ale také za jinou cenu. Pro normálního člověka je tento hotel dostačující a určitě zde bude spokojený, jak s lokalitou, která je rušnější tak i s jídlem a ubytováním. Bohužel, v této době je zde méně turistů a to udělá svoje. Pláže jsou sice poloprázdné, takže je zde dostatek místa,ale v centru města turisté chybí... Jinak je to krásné místo, doporučuji se podívat k přístavu, kde jsou nádherné velké lodě. Výlet s takovou lodí vám krásně spestří den :-). Jinak v Turecku nezapomínejte hlavně smlouvat, ikdyž je to s Turkama hodně složité, ale když budete šikovní dovezete si krásné značkové věci za pár korun jen to chce pevné nervy. Je lepší podívat se do více obchodů ceny se u každého obchodníka lišší tak se nenechte zmást. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jednoduché, ale dostačující :). Měli jsme pokoj s bočním výhledem na moře.

Strava
Velké množství čerstvého ovoce i zeleniny. Zákusky jsou zde velmi sladké, ale doporučuji ochutnat jejich pudink. Na snídani jsme mívali spoustu sýrů, pečiva, šunky, marmelád občas vajíčka na více způsobů. Na oběd a večeři většinou výběr ze dvou hlavních jídel + dvou polévek k tomu samozřejmě ovoce pečivo sýry atd. Vždy bylo vše k snědku. Neočekávejte žádný velký luxus, ale to za tak nízkou cenu ani nejde. Myslím, že člověk co neočekává zázraky se zde určitě dobře i zdravě nají.

Nápoje: Káva, čaje, přeslazené"džusy", pivo, víno, sprite, cola, fanta, základní tvrdší alkohol (vodka)

Služby hotelu
Ochotný usměvavý personál. Pokoj uklizečky každý den vzorně uklízeli. Žádný problém jsme neměli, takže nevím jak hotel řeší případné problémy...

Pláž
Krásná pláž kousek od hotelu, konkrétně se mě líbila část pláže, které patřila k našemu hotelu. Čisté moře. Pro neplavce to ale moc není jsou zde větší vlny. :-)

Anonym, 16.01.2017, Datum pobytu: 6.6. - 13.6.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Kleopatra Güngör

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

výhled na moře 3 fotografie

Kleopatra Güngör, Alanya, Turecko Anonym 2017-01-16 8.6 1 10 Kleopatra Güngör

Celkem: 8 Fantastická dovolenka v príjemnom hotely so skvelým vybavením, službami a milým personálom. Určite by som si dovolenku v tomto hoteli...

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Fantastická dovolenka v príjemnom hotely so skvelým vybavením, službami a milým personálom. Určite by som si dovolenku v tomto hoteli zopakovala :)

Malá nevýhoda polohy: Ako už bolo spomínané v niektorých recenziách, cesta z letiska v Antalyi dlhá, asi také 3 hodiny. Autobusy našťastie klimatizované a 1x za cestu 15-20 minútová prestávka pri pumpe s nákupnými možnosťami. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vcelku hotel veľmi pekný, moderný.

Recepcia veľká a priestranná (akurát okolo 8-9tej hodiny večer takmer plná a všetci na internete) + wifi na recepcii zadarmo (ale my sme bývali na druhom poschodí a niekedy nám šlo aj na izbe), napriek veľkosti hotela výťahy počas dňa v pohode, avšak v čase večere celkom plno - treba nejakých tých 5 minút počkať.

Izba skvelá, boli sme 2ja a dostali sme veľkú 3jku dokonca aj s kreslom, taktiež balkón, veľká kúpelňa s vaňou; klimatizácia bez problémov, krásny výhľad na bazén a more. Izby sú na kartičky (treba si dávať pozor a podľa možnosti kartu nenechávať v blízkosti mobilu, ale ak sa vám náhodou pokazí, na recepcii bez problémov bezplatne vymenia). Izby naozaj velké, nič typu "otvorím dvere a som v posteli". S izbou teda maximálna spokojnosť.

Hlavný bazén naozaj veľký, ďalej bazén pre detičky so šmýkalkou, bazén s tobogánmi a vnútorný bazén. Lehátok pri bazéne dostatok.

Hrací kútik + detské ihrisko k dispozícii, odporúčam pre rodiny s deťmi.

Nákupné možnosti v okolí hotela bohaté. Hotel sa nachádza ozaj len nejakých tých 250m od centra Mahmutlaru, kde nájdete v podstate všetko (my sme v centre Alanye neboli ani raz). Oplatí sa ale počkať na bazaar, kde majú ceny zvyčajne nižšie než v kamenných obchodoch a navyše - dajú sa ešte zjednávať. Priamo za hotelom býva bazár v soboty, v centre Mahmutlaru v utorky a neďaleko pri hoteli Ideal Beach v piatky. My sme teda boli aj na tom bazári v piatok, išli sme miestnou komunikáciou - dolmušmi: zastavia vám priamo pred hotelom, stačí prejsť cez cestu. Nám tesne pred nosom jeden ušiel ale to nebol veľký problém, do 10 minút prišiel ďalší. Vodič ohľaduplný, dostali sme sa aj s kočiarom, navyše veľmi lacno, za 3 dospelých + 2 deti len nejaké 1-2€, čakali sme viac. Turci veľmi milí, pohostinní, cestou späť sme opäť čakali nejakých 5 minút a zatiaľ nás v jednom stánku prichýlil milý pán, aby sme teda mohli počkať v tieni, a hneď nám aj ponúkal zadarmo vodu, čaj.

Ak ste v Turecku poprvýkrát, ženy, určite nechodte nikam samé v noci :)

Strava
Niesom vyberavý typ, ale nemôžem povedať aby bola strava taká, akú som očakávala. Na raňajky ako obyčajné pečivo, tak hrianky, vajíčka, syr, šunka, saláma, zelenina a cereálie + turecké želé a nejaké keksíky. Kľudne by som si tu vedela predstaviť aspoň pár krát do týždňa nejakú obmenu, niečo sladké, napríklad lievance, palacinky, ako zvyknú byť v nejakých hoteloch. Na obed a večeru rozmanitosť zeleniny a šalátov veľká, 2 druhy mäsa to áno, ale deťom napríklad chýbali hranolky alebo nejaká pizza; a po niekoľkých dňoch sa vám zdá, že jete stále dookola to isté. Koláče taktiež to isté. Pár druhov ovocia.

Pri bazéne teta piekla turecké placky, odporúčam. Na pláži taktiež jedlo zdarma, nejaké mäso, zelenina, hranolky. Z mäsa naríklad aj nugetky avšak nemyslím si, že boli s kuracím mäsom.

Za mňa veľké plus reštaurácii na streche. Možnosť jesť aj na otvorenej terase s výhľadom na more, bazény a mesto. Ozaj niečo, čo človek nemá každý deň.

Niesom si celkom istá pravdivosťou informácie v popise hotela, ktorá hovorí o skutočnosti, že v hoteli sa nachádza okrem hlavnej reštaurácie aj 1x turecká a 1x stredomorská. Stredomorskú sme videli, raz za pobyt vstup zdarma. Avšak vraj tam podávajú len ryby. Rezervovať treba aspoň deň vopred na recepcii. Akurát raz keď sme chceli ísť v sobotu, bolo nám povedané, že majú zatvorené kôli nejakému špeciálnemu večeru. My sme si vstup do tejto reštaurácie nechávali na posledný večer a nakoniec sme sa tam kôli tomu ani nedostali - rezervujte si teda stôl čím skôr. A teda spomínanú druhú reštauráciu, tureckú, sme ani nevideli.

Služby hotelu
Služby naozaj dobré, niet čo vytknúť. Chyžné chodili tuším každý deň, dodávali čo chýbalo. Prekvapili nás aj krásnymi labuťami pripravenými z uterákov. Zabezpečia čo si poviete, známi si od jednej popýtali mlieko pre malého a ona im ho doniesla z kuchyne. Veľmi ústretové a milé :) Nie všetky však rozumejú anglicky, rusky, rukami nohami to ale nejako ide.

Animátori sa nezastavili, celý deň sa tuším niečo niekde robilo. Tanec pri bazéne, hry pri bazéne, vodný aerobik, vodné pólo, šípky, plážový volejbal,.. Pre deti maľovanie na tričká a iné. Večerný program taktiež každý deň, mini diskotéka pre maličkých + normálny program. Normálna diskotéka pod hotelom spojená s nejakou penovou párty alebo možnosť ísť do Alanye.

Avšak, musím poznamenať, že ako animátori, tak recepčná - veľmi SLABO hovoria po ANGLICKY. Niektorí aj vedia, ale anglicky sa väčšinou s vami porozprávajú súkromne. Programy zvyknú byť turecky a rusky, avšak aj úplný neznalec v celku pochopí o čo ide. Nedá sa ale povedať, žeby nebrali ohľad aj na ostatné národnosti. S recepčnou to taktiež nejako rukami nohami šlo.

Praktická rada: veľa ľudí sa tam nechávalo tetovať a ja som nebola výnimkou. K dispozícii tetovanie v hoteli (pri bazéne) aj v salóne v Mahmutlari. Pozor, človek by ani nepovedal, ale v hoteli to je lacnejšie! Treba sa však s dotyčným dohodnúť na čase, pretože je v stánku premenlivo. Ja som si to nechala na posledný deň a just vtedy tam nebol. Tak som teda bola v salóne (kde to mimochodom stálo asi dvoj až trojnásobok než v hoteli). Pozor ale, tvrdia, že tetovanie vydrží 3-4 týždne. To ale nieje pravda, mne vydržalo asi len 1 týždeň!!! A to som si ho dala v posledný deň, teda som sa ani po tom veľmi nekúpala.. Robia to ako keby s takou farbou na obočie, po pár dňoch je z čiernej hnedá až úplne vybledne. Preto si radšej premyslite či si ho dáte a koľko peňazí ste zaň ochotní dať..

Pláž
Pláž naozaj priamo pri hoteli, krásna, čistá, piesočnatá. Na noc sa vstup zatvára. Vstup do mora nie je vhodný pre malé deti a pre neplavcov, po celej dĺžke sú hladké kamenné pláty, v niektoré dni sme mali aj celkom velké vlny - hotel to má ale vyriešené super a k dispozícii má mólo, ktoré sme využili. More inak čisté, taktiež bez medúz a pod.

Ako som už spomínala na pláži bar s jedlom a pitím, veľmi pekné posedenie a lehátok taktiež dostatok.

Anonym, 02.01.2017, Datum pobytu: 28.8. - 3.9.2016
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Grand Santana

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Grand Santana, Alanya, Turecko Anonym 2017-01-02 8 1 10 Grand Santana

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622