Recenze hotelů
Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 7,4 Příjemná dovolená v krásné přírodě

  • 7 Ubytování
  • 5 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Příjemná dovolená v krásné přírodě Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Po výměně pokoje hned první den, naprostá spokojenost

Strava
Strava průměrná, ale dostačující. alkoholické nápoje podprůměrné.

Služby hotelu
služby v dobré kvalitě

Pláž
Pláž čistá a hezká

Lenka Hanzlova, 14.11.2019, Datum pobytu: 20.9. - 4.10.2019
Oblast: Turecko Turecko, Marmaris, Hotel: Özcan

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,6 celkový dojem je výborný

  • 7 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
celkový dojem je výborný Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytování průměrné a přiměřené kvalitě hotelu

Strava
strava a její rozmanitost, byla slabší, ale přiměřené kvalitě hotelu.

Služby hotelu
služby hotelu odpovídali kvalitě hotelu.

Pláž
dostupnost pláže, výborná díky podchodu, lehátka a slunečníky na pláži v dezolátním stavu, bar na pláži by bolo dobré zapojit od all inclusive, klidně i za vyšší cenu, člověk na plaži byl dost otravný.

Dušan Ulicky, 14.11.2019, Datum pobytu: 17.8. - 28.8.2019
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Emir Fosse Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 krásný 5* hotel s dobrými službami, spa, výborné jídlo, krásné čisté moře, velká pláž. Před hotelem cca 200 m velký Bazar s oblečením,...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
krásný 5* hotel s dobrými službami, spa, výborné jídlo, krásné čisté moře, velká pláž. Před hotelem cca 200 m velký Bazar s oblečením, obuví, kabelkami, potraviny atd. Taxi do Side a Manavgatu před hotelem... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Zrenovovaný hotel, krásné pokoje. Úklid dle toho, jak si nastavíte tlačítka na pokoji, super vychytávka. Koupelna se sprchovým koutem. Fén samozřejmostí, taktéž sprchový gel, šampon, kondicionér a mýdlo. Lednička na pokoji s pitím, denně doplňují vodu, při příjezdu máte i džusy a kolu. Na pokoji rychlovarná konvice a čaj a rozpustná káva. Klimatizace individuální. Na balkóně sušák na plavky.

Strava
Naprosto boží. Jídlo v hotelové restauraci a v poledne i v baru u bazénu. Chuťově výborné a rozmanité, spoustu druhů masa, ryb, příloh. Spousta ovoce a zeleniny i salátů. Mořské plody.

Zmrzlina od 11-16 v baru na pláži, většinou 3-4 druhy.

Pití čepované pivo, víno, balená voda ve velkých lednicích v restauraci i v barech u bazénu a na pláži, i v barech v hotelu. Míchané alkohol.nápoje.

Služby hotelu
Krásný hotel, hlavní bar 24 hod all. Spa pod recepcí. Výměna ručníků - do 19 hod vrátíte , dostanete kartičku (první kartičku dostanete na recepci při příjezdu). Ráno od 9-11 dostanete ručník. Pozor - nevyměňuje se kus za kus.

V recepci stále nachystané pití čepované a chlazené mimo bar. V baru plno nápojů a voda.

V hotelu obchod se šperky, oblečení a kabelkami. Ceny srovnatelné jako v bazaru před hotelem

Pláž
velká dlouhá pláž. Pláž u lehátek písek, v moři oblázky, dá se bez bot naprosto pohodlně. Lehátka s matracemi. Velký slunečník, kam se lehátka pohodlně vejdou. Čisté moře. Pozor 3 kroky a hloubka, není moc pro úplně malé děti.

Martina Koktová, 14.11.2019, Datum pobytu: 17.9. - 24.9.2019
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Washington Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

11 fotografií

Celkem: 3,2 Na dovolené nebýváme nároční. V případě hotelu velké zklamání. Proleželé matrace, z klimatizace kapala na zem voda a na tvořila se zde...

  • 3 Ubytování
  • 4 Strava
  • 3 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Na dovolené nebýváme nároční. V případě hotelu velké zklamání. Proleželé matrace, z klimatizace kapala na zem voda a na tvořila se zde plíseň. Jídlo stále stejné, převažovaly vnitřnosti a mleté maso. Ovoce jednotvárné. 99% byli Rusové, což se projevovalo i v hotelu - personál mluvící rusky, anglicky či německy neuměl, ruská hudba u bazénu...manageři v hotelu namyšlení, argantní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hrozné, je co vylepšovat.

Strava
Jednotvárná.

Služby hotelu
Mohly by být lepší.

Pláž
Veřejná, nikdo ji nehlídal, v okolí nepořádek, málo lehátek - jsou poničené, rezavé.

Radmila D., 13.11.2019, Datum pobytu: 16.8. - 24.8.2019
Oblast: Turecko Turecko, Kemer, Hotel: Latte Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Do Turecka cestujeme celkem pravidelně a hotel Pegasos World byl 100% nejlepším hotelem, ve kterém jsme kdy byli. Hotel je obrovský, ale...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Do Turecka cestujeme celkem pravidelně a hotel Pegasos World byl 100% nejlepším hotelem, ve kterém jsme kdy byli. Hotel je obrovský, ale během 1 dne jsme se bez problémů zorientovali kudy a kam se dostaneme. Hotel je ideální pro rodiny s dětmi, takže není moc vhodný pro klienty, kteří mají rádi klidnou rodinnou atmosféru. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje jsou čisté, jednodušše a moderně zařízené.

Strava
Jídlo bylo skvělé. Ani po 11 dnech pobytu neměl člověk pocit, že už je přejezený výběrem a neví, co si dát. Každý den byly večeře tématicky zaměřené na nějakou konkrétní zemi. A výběr byl obrovský. Měli jsme obavy, vzhledem k velikosti hotelu, že se budou u jídla tvořit fronty a nebude si kam sednout, ale kapacita jídelny byla odpovídající velikosti hotelu a nikdy se nám nestalo, že bychom nenašli volný stůl. A to naše výprava čítala 11 osob:-)

Služby hotelu
Na recepci jsme měli štěstí na ochotný personál a hned při příjezdu (vzhledem k tomu, že jsme byly 4 rodiny) nám byly nabídnuty místo 4 dvoulůžkových pokojů s přistýlkami, 2 pokoje, se 2 ložnicemi, takže jsme mohli být vždy 2 rodiny společně v jednom větším pokoji, s oddělenými ložnicemi, což jsme preferovali a ještě nám tyto 2 pokoje pomohli zajistit ve stejné budově, na stejném patře. To vše bylo bez jakéhokoliv příplatku.

Pláž
Pláž široká, písečná, čistá. Pozvolný vstup do moře. Hotelový bar na pláži. Dostatek lehátek.

Markéta Kreidlová, 13.11.2019, Datum pobytu: 15.8. - 25.8.2019
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Pegasos World

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,8 spokojenost

  • 5,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
koupelna by chtěla rekovstrukci na pokoji č.256

Strava
Naprostá spokojenostdostačující

Služby hotelu
Dostačující

Pláž
Velice dobrá dostupnost,voda krásně čistá

Rostislav P., 13.11.2019, Datum pobytu: 12.10. - 19.10.2019
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: Green Paradise Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Byli jsme v Turecku potřetí, takže budu v recenzi trochu srovnávat. Incekum beach resort *****, Incekum Club Dizalya ****, Konakli...

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme v Turecku potřetí, takže budu v recenzi trochu srovnávat.

Incekum beach resort *****, Incekum

Club Dizalya ****, Konakli

Cenger beach resort *****, Cenger

Celkově velmi příjemná dovolená, klidně bychom sem jeli znova.

A jak vyznělo srovnání Cenger beach resort s ostatními hotoly, kde jsme v Turecku byli? Nejlepší byl zatím Incekum beach resort a s mírným odstupem pak Cenger beach resort a Club Dizalya, kde bych to celkově viděl tak nějak podobně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel se skládá ze dvou 6 patrových větších budov a jsme tudíž ochuzeni o bydlení ve velké kvetoucí zahradě z předchozích dvou resortů. Prostě jiný typ ubytování - hotelové. Pokoj ve 4 patře byl prostorný, klimatizovaný, vybavení vkusné, funkční, v pohodě. Dost uložného místa, ramínek atd. Žádný problém jsme nezaznamenali. V Incekumu působil pokoj luxusnějším dojmem, v Dizalyi naopak trochu skromnějším. Co zde bylo naopak supr, tak jednoznačně koupelna. Prostorný sprchový kout, dostatek úložných prostoru, vše funkční, žádné známky výrazného opotřebení, krásné obklady, čisťoučko. Palec nahoru, zatím nejlepší (v závěsu Incekum a poslední Dizalya). Balkonek pěkný s bočním výhledem na moře. Přímo před hotelem byl postaven obří hotel, takže přímý výhled na moře v tohoto hotelu nehrozí.

Trochu slabinou byl neklimatizovaný výtah. Jeden v každé budově. Bylo vždy dilema, jestli jít pěšky v horku po schodišti nebo čekat na neklimatizovaný výtah, který ve špičkách stál ve všech patrech. S počtem pokojů v budově se to ale dá čekat. Druhou a za nás poslední slabinou hotelu je připojení k internetu. Ve vstupní hale je připojení zdarma. Znamená to v průběhu nejexponovanějších časů obsazení všech sedaček různými klikači :) Druhou možností je se zaregistrovat a připojení si zaplatit. Je pak k dispozici po celém areálu. Nicméně i tak nemáte vyhráno, protože rychlost není valná a v exponovaných časech dokonce zoufalá. Placeným připojením totiž asi nejste odstínění od free klikačů v hale u lobby, leč jen máme možnost se připojit do stejné sítě odkudkoliv. Za takové připojení k internetu v dnešní době palec dolů.

Úklid, ručníky, toaleťáky v pořádku, bez připomínek

Strava
Taková turecká klasika. Ačkoliv si myslím, že tady bylo "nejslabší" (nejlepší Incekum, pak Dizalya), pořád bylo výborné. Platilo, že přijít na začátku vydeje bylo nejlepší, později rozsah klesal (né že by se ani pak nedalo najíst)

Osobně jsem měl největší problém si ke konci pobytu vybrat na snídani. Spousta všelijakého pečiva, vajíčka v různých úpravách (volské oka, vaječina, omolety, lečo), nějaké párečky a salámy (kdoví z čeho, nekonzumoval jsem, nechutnali mi - šunku neočekávejte), spousta cereálií, palačinky, spousta zeleniny, jogurtů, ovoce.

Obědy byli v pohodě. Vždy nějaká ryba, grilované maso, zapečená jídla, směsi masa se zeleninou, těstoviny, spousty příloh, salátů, zeleniny, dezertů.

Večeře tradičně nejlepší, rozšířenější nabídka oběda. Tady už byl problém, co vše zkusit, aby se to do mě ještě vlezlo :)

Co se týká ovoce. Vždy klasický meloun (červený), většinou i žlutý, hrozno, jablka, hrušky, švestky, broskve, nektarinky.

Dezerty, tak zvané dortíky, kapitola sama o sobě. Na první pohled ohromné množství, báječně vypadající. Pak zjistíte, že je to cca 5 - 6 základních druhů, které se mírně obměňují v chuti a hodně v designu (barvě a provedení). Nicméně i tak si každy, kdo sladké chce, najde ten svůj dortík :)

Pro nápoje se musí chodit, nikdo je neroznáší. Nabídka klasická. Džusíky z prášku, voda v láhvích (ta je v hotelu všude), pivo, víno, cola, fanta, spite, káva a podobné (z automatů)

Co mi chybělo oproti ostatním? Proč tedy nejhorší? Chybělo každý den pár speciálně připravovaných jídel navíc, která byla hlavně v Incekumu vynikající. Připravovali je na počkání přímo venku na terase před jídelnou. Když si na to vzpomenu, ještě teď mi ukápne slina :) Pravda, tady to díky dispozičnímu umístění restaurace v prvním patře takhle nešlo, ale nějaká speciální jidla navíc by to jistě taky pozvedla výše.

Nicméně i tak platí, na jídlo jsem si tady taky nestěžoval, dobré.

Služby hotelu
Bary: Lobby u recepce, u bazénu, u pláže. Kávové automaty, automat na džusíky z prášku, cola, fanta, sprite, pivo, víno, alko zadarmo místní výroby - vodka, whisky, něco jako gin. Značkové pití za peníze (klasika).

Když se řeklo barmanovi, že chceš rum kola. Lil automaticky whisky s kolou (dost whisky :) ). Asi už byli tak naučení. No nechutnalo to tedy nic extra. Gin s tonikem byl taky takový divný, takže nakonec jsme skončili na vodce s fantou nebo spritem s citronem. Ideální bylo, nechat si nalít vodku zvlášť a nealko zvlášť a domíchat si sám podle chuťi :)

Jinak obsluha v pohodě, snaživá většinou usměvavá, stíhali. OK.

V barech u bazénu a na pláži v obědové době fastfoodový lunch. Hranolky, hamburgery, kuřecí stehna, kebab. Takže komu to vyhovuje, nemusí se chodit převlékat a do restaurace.

Dále v baru u bazenu od 16 hodin, výdej zmrzliny, výroba langošů, melouny, buchta.

Prostě nadále bych řekl turecká klasika. Spokojenost, ani nadšení, ani zklamání. Zkrátka vše cca dle očekávání.

Bazén: velký. Voda OK. Lehátek dostatek. Myslím, že vždy se daly nějaké volné najít. Rozhodně jsme netrpěli pocitem přelidněnosti. Dále tady byl tobogán a skluzavka s dojezdem do samostatného bazénku. Provozní doba určitě dostačující.

Pláž
Pláž velká, písečná u vody s kamínky. Lehátek dostatek, bar poblíž a OK. Moře teplé, čisté, sem tam vlny. Taková klasika turecké riviery.

Jediným mínusem byl vstup do vody. Ve vodě mi to připadalo jako vylité betonem. Bylo to dost hrbolaté a kluzké. S opatrností se ten cca 5 m úsek dal přejít (s boty nebo bos - to nehrálo roli)

Radim M., 13.11.2019, Datum pobytu: 23.8. - 30.8.2019
Oblast: Turecko Turecko, Turecká riviéra, Hotel: Cenger Beach Resort & SPA

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5,4 Hotel nesplnil očekávání, ale jinak jsme byli spokojeni. Ovšem vůbec odletět byl boj. CA nespolupracovala, jakmile jsme zaplatily zájezd...

  • 5,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Hotel nesplnil očekávání, ale jinak jsme byli spokojeni. Ovšem vůbec odletět byl boj. CA nespolupracovala, jakmile jsme zaplatily zájezd byli jsme všem ukradení. Ještě asi 12h před odletem jsme neměli žádné cestovní pokyny. Až po několikátém telefonátu se začali zajímat a po dalších třech, kdy jsem byla opravdu nepříjemná (vymlouvali se na CK , tam jsem ale také volala a na jejich straně bylo vše v pořádku). nám poslali informace. Na letišti v Turecku pak CK vůbec netušila, že máme přiletět, říkali, že je to u klientů od CA běžné. Vše ale zařídily, akorát delegáta jsme za celý pobyt neviděli a ani nevěděli, kdy bude schůzka. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Mysleli jsme, že budeme ubytování v menších bungalovech, jako v roce 2015. Bohužel nás umístily do hotelu, ale alespoň jsme měli všechno blízko. Pokoj byl hezký, ale v koupelně už byly znát známky opotřebení. V rozích byla plíseň, i když čištěná a několik dní jsme měli prasklou a upadenou hadici od sprchy. Vyměnili nám ji až třetí den po naší žádosti.

Strava
Strava byla dobrá, rozmanitá. Dokonce i v hlavní restauraci se konaly tématické večery. Nejlepší ovšem byla večeře v restauraci Dragon. Jediné co nám nechutnalo byly dezerty a bohužel ani ve zdravém koutku nebyl jediný bez laktózy.

Služby hotelu
Celkově jsme v hotelu využívaly služby, které nejsou extra zpoplatněné a byli jsme spokojeni. Pokud jsme nechtěli stát v baru dlouhou řadu na drinky, stačilo dát číšníkovi pár drobných a obsluhoval nás celý večer. Četla jsem hodně recenzí, že pokud nemluvíte rusky, nikdo se o vás nestará. Není to ale pravda, občas se vyplatí požádat od drink rusky, ale některý personál rusky neumí a preferuje naopak anglicky mluvící. Rusů je v hotelu dost a dělají nepořádek, ale řekla bych, že přiměřeně a vždy se dá najít např. stůl dál od nich.

Pláž
Pláž byla čistá a udržovaná. Byl zde menší nedostatek lehátek, ale v sekci pouze pro dospělé jsme si vždy lehli, ale byli zde i děti. Nabídka plážového baru ovšem není nijak hojná, ale kousek je i bazénový bar s velkým výběrem. Klid na pláši ovšem každý den rušila ta stejná hlasitá hudba z workoutového centra. Po třech dnech jsme toho měli tak akorát a smyčku písniček znaly zpaměti. Moře bylo čisté, ale vždy nám z něj i po vyprání nevábně páchly plavky a dovezla sem si i zánět močového měchýře.

Pavla B., 12.11.2019, Datum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblast: Turecko Turecko, Turecká riviéra, Hotel: Euphoria Tekirova (ex Corinthia)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 7,2 Všechny služby hotelu skvělé. Bohužel malá pláž, ale místo se vždy našlo. Široká nabídka jídla, ale pořád to samé dokola a žádné...

  • 8 Ubytování
  • 4 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Všechny služby hotelu skvělé. Bohužel malá pláž, ale místo se vždy našlo. Široká nabídka jídla, ale pořád to samé dokola a žádné speciality a absence ovoce. Pouze dokola meloun, hruška Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování pěkné, komfortní. Menší problém s úklidem, ale ničemu nevadilo

Strava
Chyběla mi rozmanitost stravy, ovoce, samostatně zelenina. Jídla se převážně opakovali. Bylo jich hodně, ale nic extra

Služby hotelu
Služby hotelu na výbornou

Pláž
Malá, v moři kamení a hlavně hladové rybky, co nás rády okusovaly. Místo jsme vždy našli.

Kamila Z., 12.11.2019, Datum pobytu: 8.10. - 20.10.2019
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel: White City Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,6 Průměr, ale jen díky klientele z Ruska. Jinak by to bylo v pohodě. Takhle jsme se moc nevyspali.

  • 6,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Průměr, ale jen díky klientele z Ruska. Jinak by to bylo v pohodě. Takhle jsme se moc nevyspali. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Rusové, Rusové a Rusové.........................hluční, opilí, řvoucí.

Strava
Dobrá.

Služby hotelu
Dobré.

Pláž
Moc nacpaná a hluk, už i Němci Rusy zklidňovali.

Anonym, 11.11.2019, Datum pobytu: 26.10. - 2.11.2019
Oblast: Turecko Turecko, Side, Hotel: Cooee Serra Garden

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)