Recenze hotelů
Sousse - Tunisko

Napište svou recenzi

Celkem: 9,4 Skvělá dovolená mimo sezónu plnou lidí. Ideální počasí pro výlety i opalování. Teplota cca 25 °, což je na únor perfektní.

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá dovolená mimo sezónu plnou lidí. Ideální počasí pro výlety i opalování. Teplota cca 25 °, což je na únor perfektní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj čistý, vše v pořádku.

Pláž
Pláž perfektní, čistá.

Anonym, 06.03.2020, Datum pobytu: 25.2. - 3.3.2020
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Marabout

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,4 Koupili jsme zájezd a až poté pročetli recenze. Mnoho lidí si stěžovalo, že dostali příšerný pokoj a museli si připlatit za lepší a že...

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Koupili jsme zájezd a až poté pročetli recenze. Mnoho lidí si stěžovalo, že dostali příšerný pokoj a museli si připlatit za lepší a že hotel byl přeplněný. Tak jsme měli obavy ale naštěsí se nic z toho nekonalo. Nejspíš protože jsme jeli mimo sezónu, v zimě. Dle slov delegáta má hotel kapacitu asi 1000 lidí ale ubytovaných bylo prý pouze 50-100. A opravdu, hotel byl skoro prázdný a pěkný pokoj jsme dostali hned napoprvé. Za mě spokojenost. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Protože jsme jeli v zimě, byl hotel skoro prázdný a dostali jsme pěkný pokoj na kartu, nebylo třeba připlácet za lepší. Pokoj byl vybaven funkční klimatizací a topením s termostatem, ledničkou, sprchovým koutem atd...

Strava
Na snídani i večeři byl velky výběr. Nicméně věřím, že v sezóně by byl výběr ještě lepší.

Služby hotelu
V zimních měsících jsou venkovní bazény příliš studené. Nicméně k dispozici je i velký vnitřní vyhřívaný bazén, bohužel otevřený pouze od 10h do 17h. Po 17h je bazén pro hosty uzavřen a pořádají se tam kroužky plavání pro místní děti. Dále nás mrzelo, že průchod na pláž se velmi brzo uzamyká, snad v 17h?

Pláž
Pláž je pěkná s velmi jemným pískem. Vytknul bych jedině výtok smradlavé stoky do moře asi 200m severně od hotelu.

Michal K., 21.02.2020, Datum pobytu: 11.2. - 18.2.2020
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Marabout

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,6 Poměr kvalita a cena - při realistickém očekávání vyhovuje.

  • 3,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 10 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Poměr kvalita a cena - při realistickém očekávání vyhovuje. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
První pokoj jsme museli vyměnit za jiný - méně neútulný....celkem ochotně nám bylo vyhověno.Ale za tu cenu jsme nečekali nic víc než ubytování. Před pokojem celý týden hromádka špíny a chuchvalec prachu, ze stropu v jídelně kapala voda. Ve společných prostorách se uklízelo.

Strava
Tady bych velmi poděkovala - konečně all inclusive, při kterém se mi podařilo na dovolené ZHUBNOUT! Malý výběr a i když nejsme velcí jedlíci,toho chutného jídla byl nedostatek a bylo odmítnuto doplnění.

Služby hotelu
V restauraci jsme byli "vykázáni" k obsluhou vybranému stolku (na druhé straně jídelny od bufetu) a byli opakovaně nuceni tam sedět při každé návštěvě.....

Pláž
Přístupnost k hotelové pláži soukromou cestou rovnou z hotelového areálu - super. Čistá a střežená. Místní,kteří nabízejí zboží chodí jen u vody, na pláž nevstupují a neobtěžují. Dokonce při pozvání upozornil zájemce, že tam nemůže-také jednička????

Zuzana Zábojníková, 08.02.2020, Datum pobytu: 11.8. - 18.8.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Jinene Royal

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,2 Je to velké a krásné město. Hotel byl v pohodě a personál úžasný. Dovolenou jsem si užila. Vzhledem k tomu, že jsem byla na dovolené...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Je to velké a krásné město. Hotel byl v pohodě a personál úžasný. Dovolenou jsem si užila. Vzhledem k tomu, že jsem byla na dovolené koncem listopadu bylo úžasné, že tam bylo málo lidí. Venku 23 - 26 stupňů = značka ideál. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dobrý

Strava
Průměrná

Služby hotelu
Skvělé

Pláž
Hezká

Věra Vrábelová, 06.12.2019, Datum pobytu: 26.11. - 3.12.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Riadh Palms Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 3,4 Hotel - špína, plíseň, zápach. Okolí - krásná zahrada a super tobogány. Moře - krásné, ale pláž si zaslouží čistit.

  • 3,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 3 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Hotel - špína, plíseň, zápach. Okolí - krásná zahrada a super tobogány. Moře - krásné, ale pláž si zaslouží čistit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme 2 třílůžkové pokoje pro 5 lidí - 2 dospělí a 3 děti ve věku 4,6,8 let. Dvě ze tří dětí platili plnou cenu, neboť hotel nabízí 4 lůžkové apartmány a jeden by musel být v hlavní budově hotelu. Přitom jsou mezi pokoji dveře, které by se daly otevřít. My je neměli mezi sebou, ale z obou našich pokojů vedli dveře do vedlejšího. Takže jsme mezi pokoji chodili přes chodbu nebo terasu. Měli jsme přízemní pokoje v hlavní budově, když nás tam poslíček vedl, mysleli jsme si, že je to pouze zásobovací chodba pro personál. Pokoj zatuchlý, koupelna plesnivá. Na chodbě se proháněli švábi, v koupelně jen švábí miminka. Paní uklízečky se snaží, ale hotel by potřeboval rekonstrukci, myslím, že byl luxusní tak před 30 lety.

Strava
bohužel vše nedochucené, všichni solili jak o život. saláty okoralé, takže na vše si raději dáte majonézu, aby to mělo alespoň nějakou chuť. za celý týden jen 2x dobré jídlo. maso sekají, takže v každém soustě chrupavka nebo úlomek kosti. snad jen na zákuscích si děti pochutnaly, ale na mě moc sladké. dětem to ani moc nevadilo, pizza byla skoro vždy. většina jídel byla, co dům dal nebo mišmaš z oběda. jako ovoce jen švestky a granátová jablka.

Služby hotelu
super tobogány, tam se děti vyblbnou, my byli mimo sezónu, takže všude volno, kruhů moc není, takže si nedovedu představit, když je tam narváno.

animátoři se snaží, ale většina akcí se děje u hlavního bazénu, kde jsme se s dětmi vůbec nezdržovali, takže jsme nevyužili.

Pláž
přístup na pláž přes krásnou udržovanou zahradu. lehátka popraskané, špinavé, odpadky na pláži, koše přeplněné. písek jemný, vstup do moře velmi pozvolný, vhodné i pro prcky a jejich řádění. občas chaluha a meduzka. bar na pláži je plus.

Tereza R., 05.11.2019, Datum pobytu: 25.10. - 1.11.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Thalassa Sousse

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 10 Dovolená se podařila na jedničku za ty peníze

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se podařila na jedničku za ty peníze Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Služby se nedají porovnat s hotelem v Europě,ale spokojeni jsme byly ????

Strava
Jídlo mají suprove

Služby hotelu
Skvělý hotel ,mužů jen doporučit

Pláž
Pláž čistá ,nebylo tak narvano jako v létě ????

Tetyana K., 01.11.2019, Datum pobytu: 22.10. - 29.10.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Riadh Palms Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 8,6 Honosný hotel v centru města prošel důkladnou rekonstrukcí (dokončeno v r.2016) a je velmi vhodnou základnou pro poznávání Tuniska....

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Honosný hotel v centru města prošel důkladnou rekonstrukcí (dokončeno v r.2016) a je velmi vhodnou základnou pro poznávání Tuniska. Hradby Medina of Sousse (od r. 1988 památka UNESCO) jsou vzdálené pouze 300m a důkladná prohlídka opravdu stojí za to. Za zmínku stojí i nedaleké vlakové nádraží (200m), odkud Vám klimatizované a notně zanedbané vagóny SNCFT umožní prozkoumat i vzdálenější oblasti Tuniska. Do El-Džemu trvá jízda vlakem cca 1 hod (zpáteční jízdné 1.třída 10,5TD) do hlavního města Tunis si to vynásobte dvěma.

Nutno dodat, že Sousse je běžné arabské město (které si žije svým životem) se všemi vůněmi, ale i zápachy a všudypřítomným nepořádkem. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v budově „A“ v pořádku. Na pokoji vše funkční včetně TV s plochou obrazovkou (má samozřejmě USB vstupy pro prohlížení fotek z dovči , příp. filmů v deštivém počasí). Úklid pokoje OK (každý den nové ručníky-by mě zajímalo, kdo to doma každý den mění), sympatická pokojská si při práci prozpěvovala a její snahu o umístění v Tunis hledá Superstar jsme podporovali obden částkou 5TD. Jen na úklid společných prostor (chodby) asi neměla smlouvu, takže o chuchvalce prachu a chlupů na chodbách jsme „zakopávali“ celý týden.

Strava
Vynikající, velký výběr od rybek, plodů moře přes množstí ovoce, 6 druhů zmzlin, atd. Tady je 10* v téhle cenové skupině naprosto namístě.

Komu by nestačila běžná hotelová sámoška, tak v rámci All In lze využít restauraci a la carte s obsluhou (stůl nutno objednat 24 hod dopředu na recepci)

Služby hotelu
Hotel je vemi klidným, čistým a komfortním místem, dalo by se říct oázou v jinak rušném a špinavém centru města.

Ve společných prostorách zní tlumená reprodukovaná hudba (velmi povedené instrumentální podání světových hitů), v pátek živá hudba s písněmi o životě (samozřejmě ve francouzštině).

Na ukřičené animátory zapomeňte.

Inzerovaná WiFi High Speed fungovala v přízemí, na pokoji to bylo spíše Slowly Speed.

Vnitřní bazén s jacuzzi byl vzhledem k deštivému počasí v prvních třech dnech pobytu využit více než bysme očekávali.

Problém pro hotelové hosty nastal po 18hod, kdy byl k dispozici pouze jeden All In bar s velmi mdlou obsluhou a dlouhými frontami na drink.

Pláž
Vzhledem k předchozím katastrofickým recenzím hotelové pláže jsme byli připraveni na koupání pouze v hotelovém sladkovodním bazénu a do moře maximálně tak strčit palec, ALE:

Realita byla taková:

1) hotelová pláž je malá

PRAVDA, ale není problém si dojít od lůžka u bazénu cca 40m do moře

2) ušlapou nás domorodci z vedlejší veřejné pláže

BLBOST, v září byl počet domácích ve všední dny do 20ks, v sobotu cca 50ks

3) hotelový personál neuklízí pláž

BLBOST, každý den pláž zametena

4) střepy a kousky cihel při vstupu do moře hrozí poraněním

BLBOST, střepy a cihly jsou tam už velmi dlouho a obrusem pískem ztratili ostré hrany

5) vyústění městské kanalizace v těsné blízkosti pláže způsobuje znečištění

NĚKDY ASI ANO, během pobytu nás kanalda neobtěžovala (občas slabýzápach)

Asi jsme měli štěstí na mořské proudy, ale moře bylo krásně průzračné (na písečnou pláž až neobvykle - průhlednost min. 3metry) a z vody nás párkrát vyhnali pouze medúzy (malé mrchy s kloboukem o průměru cca 5-8 cm, co vypadají nejprve jak volně plovoucí chomáček trávy nebo mechu)

Anonym, 28.10.2019, Datum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Sousse Palace & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

13 fotografií

Celkem: 9,2 V tomto hotelu jsem byla po druhé. Mohu jen doporučit. Personál hotelu velice milý a ochotný. WIFI jak v hotelu, tak na pláži. Bazény...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
V tomto hotelu jsem byla po druhé. Mohu jen doporučit. Personál hotelu velice milý a ochotný. WIFI jak v hotelu, tak na pláži. Bazény čisté. Bar přímo v bazénu nemá chybu. Resort čistý, moc hezký. Pláž hezká i čisté moře. V létě nedostatek lehátek, ale v říjnu když je méně turistů nebyla ani všechna obsazena. Celkově oproti létu klidnější atmosféra. Animace nevtíravé, kdo chce zapojí se, kdo ne, tak ho nenutí. Krámky pár minut chůze. Na pláži chodí prodejci, ti jsou trochu vtíravější,ale dá se s nimi dobře smlouvat. Neměla jsem nikdy žádný problém, vše v pořádku a moc se mi zde líbilo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj čistý, hezký s balkonem a s výhledem na moře. Stačí když dáte pár EURO do pasu.. :-) Uklízečka chodila uklízet každý den, každý den čisté ručníky i postel. Vždy dostala bakšiš, což se sluší a patří. Hlavně v těchto zemích.

Strava
Strava rozmanitá, každý si zde vybere podle své chuti. Dost ovoce, zeleniny a salátů. Nestalo se, že by něco nebylo a když došlo okamžitě dodali.

Služby hotelu
Skvělé.

Pláž
Pláž čistá. Občas byly řasy, ale to je příroda... Moře krásné , čisté. V létě jsou velké vlny, ve kterých se člověk vyřádí :-) Na podzim moře klidnější.

Eva G., 22.10.2019, Datum pobytu: 12.10. - 19.10.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Marhaba Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (1)

Celkem: 9,4 Vše bylo v pořádku, pokoje byli trochu obyčejnější žádny luxus ale za tu cenu to bohatě vyhovovalo krásná písečná pláž a výborné jídlo

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vše bylo v pořádku, pokoje byli trochu obyčejnější žádny luxus ale za tu cenu to bohatě vyhovovalo

krásná písečná pláž a výborné jídlo Zobrazit celou recenzi

Marek T., 21.10.2019, Datum pobytu: 8.10. - 15.10.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Barcelo Occidental Marhaba Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 1,4 Plavání v moři plném plastů a medůz není po čem jsem toužila a už vůbec ne za týden, který nebyl finančně zanedbatelný. Obsluha -...

  • 2 Ubytování
  • 1 Strava
  • 1 Okolí
  • 1 Cena

Celkové shrnutí
Plavání v moři plném plastů a medůz není po čem jsem toužila a už vůbec ne za týden, který nebyl finančně zanedbatelný. Obsluha - katastrofa, úklid na pokojích hrůza, jídlo většinou jednotvárné, pokud na vás něco zbylo. Věčně špinavé stoly bez příborů, na pití čekání.. no hrůza. Kávu si lidé dávali do polévkových misek, protože byl věčně nedostatek šálků. Obsluha v baru šílená. NIKDY bych takovou dovolenou nenazvala all inclusive, Za zmrzku v hotelu chtěli 80kč za kopeček, jediná co v ceně byla, byla k večeři, pokud vůbec byla nebo roztečená, v barech se muselo platit. Tahle dovolená bylo obrovské zklamání, ztráta času i peněz. Věčné čekání u výtahů. Na dceru mi upadl nábytek hotelu, který nebyl připevněn, žádná kompenzace. NIKDY VÍCE

Jsem nespokojena s prací delegáta, kdybych se já nedomluvila anglicky a všem nepomohla, ostatní by byli bezradní. I tak byla domluva dost špatná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Polovina času u výtahů, které víc nejezdí než jezdí. Dceru mi zranilo vybavení hotelu, které nebylo připevněno. Pokoje špinavé. Úplatky si vzali a pokoj byl více neuklizen než uklizen. Často chybělo pití, vždy bylo až na základě prosby obsluhy. Mnohdy jsme byly i bez toaletního papíru... opravdu škoda mluvit.

Strava
Jednotvárná, bez chuti. Stoly věčně špinavé a bez příborů, dlouhé čekání úplně na vše. Nedostatek jídla a výběru celkově na takovou kapacitu turistů. Věděli jsme z cestovní kanceláře, že pivo k jídlu je zdarma. Nedostali jsme nic, platily jsme. Byla jsem svědkem několikrát, že kamarádce nenalili nebo "vedli řeč". Nealko pití jsme pili z plastových decilitrových pohárků.

Služby hotelu
Brzy ráno jsme odjížděly na letiště a už večer jsme nahlásily, že přijdeme na snídani, kterou slíbili. Ve 4 hodiny ráno nic nebylo připraveno, recepční spal a o ničem nevěděl, ani neporadil. Měla jsem sebou šestiletou dceru a zůstala jsem opařená z této informace. Vyjeli jsme tedy bez jídla i pití.

Pláž
Denně tam plavou běžně odpadky a plasty. Na množství medůz si nemůžu nestěžovat, bylo jich tam mraky, nicméně to bych ještě pochopila.

Jana Řiháková, 20.10.2019, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2019
Oblast: Tunisko Tunisko, Sousse, Hotel: Riadh Palms Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (3)