Recenze hotelů
Svět

Napište svou recenzi

Celkem: 8,2 Perfektní dovolená s dětmi. O nic jsme se nemuseli starat, jen o to, jak prožijeme každý den a kam vyrazíme na výlet.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Perfektní dovolená s dětmi. O nic jsme se nemuseli starat, jen o to, jak prožijeme každý den a kam vyrazíme na výlet. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kajuty v režimu Fantastica s balkónem byly příjemné a prostorné.

Strava
Naprosto vynikající.

Služby hotelu
Dobré, ikdyž ze začátku zmatečné. Nemilé překvapení na konci, kdy za každy den pobytu je účtován servisní poplatek 10 Eur na osobu a den. Pro nás to znamenalo dodatečné náklady 40 Eur/den á 7 = 280 Eur celkově se kterými jsme nepočítali a defacto za ně nic nedostali

Pláž
Nejlepší pláže byly v Albánii. Na ostatních místech zastávky lodí také super pláže

Tomáš Budař, 13.08.2019, Datum pobytu: 3.8. - 10.8.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Musica

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Naprostá spokojenost, předčilo to mé očekávání

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprostá spokojenost, předčilo to mé očekávání Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj jsme měli s balkonem, není krásnějšího výhledu z postele než na vycházející slunce nad mořem. Každý den měnili ručníky. Ručníky byli k dispozici v pokoji, nemuseli jsme žádný vozit i u bazénu a v posilovně jsme si je zapůjčili zdarma.

Strava
Plná penze pro nás znamenala "all inclusive" akorát bez alkoholu, to nám rozhodně nevadilo. Celý den k dispozici spousty výborného jídla, voda, káva a čaj.

Služby hotelu
Personál všude milý a velice ochotný. Každý den jsme chodili na představení do divadla, v pohodě sem můžou chodit i lidé, kteří neovládají cizí jazyk.

Pláž
Na palubě byli 2 bazény a 4 výřivky, v klidu jsme se dostali do výřivky, nebyli zde žádné tlačenice, někdy jsme tam byli i sami. V bazénech byla slaná voda. Jen minimálně to bylo davové šílenství.

Kateřina A., 13.08.2019, Datum pobytu: 27.7. - 3.8.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Musica

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Plavba loďou bola úžasná. Jediná naša výhrada je, že všetky miesta, kde sme kotvili sa nedali pozrieť pre krátkosť času. Tým, že sme sa...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Plavba loďou bola úžasná. Jediná naša výhrada je, že všetky miesta, kde sme kotvili sa nedali pozrieť pre krátkosť času. Tým, že sme sa plavili v lete, keď bola veľmi vysoká teplota, tak po priplávaní do prístavu sme sa snažili dostať čo najskôr niekde k vode. Na prehliadku mesta už veľa času neostalo. V každom sme spravili “štyri” fotky a šup späť na loď.

Ak chcete navštevovať mestá, tak sa určite vyberte v období, keď nie je horúco.

Určite viacerí máte obavy, že na lodi sa to veľmi kymáca, tak vás môžem uistiť, že pokiaľ nie je búrka na mori, tak nie je vôbec ani cítiť, že ste na mori. Jednu plavbu sme mali na trochu rozbúrenom mori, kde to bolo už aj na posteli cítiť, že sa loď myká, ale nie je to také ako na nejakej nafukovačke. Predsa len to je velikánska loď. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čo sa týka servisu ubytovania tak jednotka s hviezdičkou. Dva krát denne prišiel na izbu spraviť poriadok, oni to volajú room service, ktorý robia doobeda a potom podvečer room refresh. Paráda.

Strava
Bohatý výber raňajok, ktoré boli úžasné. Obedy a večere sú formou servírovania, kde jedlo je úžasné. Večere sa podávajú v dvoch sedeniach, t.j. o 19:00 ide prvá várka na večeru a o 21:30 ide druhá várka. Nám nevyhovovalo chodiť v druhej várke, tak hneď po prvej večeri a rozkukaní sa na lodi sme požiadali o zmenu na prvé sedenie a ochotne nám vyšli v ústrety. Pokiaľ nemáte chuť na niečo z jedálneho lístka, tak môžete využiť bufetové obedy a večere, kde si vyberiete čo len chcete obdobne ako v all inclusive pobytoch.

Je výhodné si zakúpiť nápojový all inclusive, lebo ceny nápojov a aj vody majú premrštené, takže bez balíčka je to absolútne nevýhodné.

Služby hotelu
Ešte malá výhrada k aquaparku na lodi, kde je tak veľa ľudí, že je vidieť, že voda by potrebovala viac starostlivosti a okraje bazéna častejšie odmastiť k krémov na opaľovanie. Boli sa sa tam pozrieť, ale nebolo to naše preferované miesto na trávenie času.

Pláž
Pláže boli podľa nášho výberu a dostupnosti, či už časovej a lebo vzdialenostnej, takže ako kde. Ale v podstate OK.

Roland T., 31.07.2019, Datum pobytu: 21.7. - 28.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Divina

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,8 Dovolená snů, ale pro dost aktivní cestovatele. Neměli jsme na lodi žádného zástupce cestovky, takže jsme vše řešili sólo. Je to finančně...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 5 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená snů, ale pro dost aktivní cestovatele. Neměli jsme na lodi žádného zástupce cestovky, takže jsme vše řešili sólo. Je to finančně dost náročné, tím spíš, že základní cena zájezdu na takové lodí a v kabině s balkónem není zdaleka konečná. Na lodi platíte ještě povinně za každou osobu 10 Euro denně tzv spropitné a další služby. Jídlo sice máte bohaté a zdarma, ale nápoje jsme si museli platit ve výši např. 6,50 Euro za pivo nebo nealko. Výlety organizované managementem lodi v každém místě zastavení jsou hodně drané, jeli jsme na jediný, se kterým jsme moc spokojeni nebyli (chaotická dánská průvodkyně v Kodani, nakonec jsme neviděli ani vše co bylo v plánu). Dostala jsem dokonce vynadáno, že si příliš fotografuji a údajně zdržuji skupinu, která však v tu chvíli stejně čekala až dorazí řidič autobusu. Za tříhodinový výlet autobusem (Kodaň pouze s jedinou zastávkou) a rybářská vesnička za Kodaní jsme dali celkem 130, Euro. V dalších zastávkách lodi jsme si organizovali výlety sami a za čtvrtinu ceny. Je tam vždy nějaká nabídka buď v turistických centrech nebo přímo v přístavu, kde vám nabízejí přímo hodinové výlety autobusy po okolí.

Ale co bych vytkla naší organizující cestovce, že včas nevydá informaci o tom, z jakého přístavu ve městě Kiel loď vyplouvá a kam se vrací. Ještě, že jsme přijeli o den dříve a ubytovali se v hotelu v místě, jinak bychom odplutí nestihli, protože loď přistála v terminálu až 8 kilometrů za Kielem. Domnívali jsme se, že bude odplouvat a přistávat přímo v Kielu poblíž centra. Informaci o tom jsme dostali až týden předem při doručení palubních lístků, kdy jsme už měli dávnou koupené jízdenky na vlak pro cestu tam i zpět. Problém nastal při vylodění, protože náš vlak odjížděl už dvě hodiny po přistání lodi. Že vylodění může trvat až tři a půl hodiny, na to nás nikdo neupozornil. Musela jsem požádat o přesunutí termínu na první termín vylodění (to problém nebyl), ale i tak jsme se dostali do mimořádného stresu, vlak jsme stihli na poslední chvíli. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kajuta s balkónem byla sice významně dražší, ale bez balkónu ve vnitřní kajutě bez oken, bychom měli mnohem méně zážitků a možnosti průběžně apohodlně sledovat úžasné norské fjordy i v pozdějších hodinách (stmívalo se tam na severu až po 23.00 hodině). Vybavení kajut úžasné, s obrazovkou, kde bylo možné sledovat průběžné informace o počasí, o pozici lodi na mapě, rychlosti. Dalo se přepnout i na zpravodajské světové kanály televizí.

Strava
Jídlo vyhovující, na snídaně a obědy samoobslužná restaurace s obrovským výběrem jídel, kam bylo možné zajít kdykoliv například pokud jsme se vrátili z výletu, tak jsme se v půl třetí odpoledne najedli bez problémů. Nápoje kromě vody, čaje a obyčejnější kávy, jsme si museli hradit. Večeře byly v restauracích s obsluhou, bylo možné si vybrat z pěti jídel.

Služby hotelu
Úklid kabiny probíhal až přehnaně, kdykoliv jsme odešli (třeba na oběd), našli jsme vše znovu uspořádané. Na centrální recepci na lodi bylo možné se domluvit na čemkoliv, všude bylo mnoho asistentů mluvících pěti různými jazyky, kteří pomohli s čímkoliv.

Za zmínku stojí i zábavný program, každý večer byly do kabiny doručené lodní noviny s informacemí pro následující den, kde byly časy kdy musí být všichni na palubě a čas odplutí z v následující zastávce. Byl tam i přehled zábavných pořadů a akcí (např. v divadle Broadway, které bylo v přední části lodi). Byly to však většinou zábavné programy s nepříliš kvalitními interprety - kromě Cirkusu Soleil.

Pláž
V tomto případě bezpředmětné. Na lodi byly tři možnosti koupání - dva otevřené a jeden krytý bazén. Ale vzhledem k počasí (11 až 18 stupňů většinou) jsme je moc nevyužívali. Zajímavější bylo pro nás spíš to co bylo kolem lodi než dění na lodi.

Bronislava J., 24.07.2019, Datum pobytu: 13.7. - 20.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Meraviglia

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Příjezd fjordem do norského Flamu 2 fotografie

Celkem: 8,6 Dojem z dovolené byl a stále je skvělý. Výborná organizace společnosti. Loď ohromná, občas moc lidí, ale je se kam ukrýt. Výhoda kajuta s...

  • 9,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dojem z dovolené byl a stále je skvělý. Výborná organizace společnosti. Loď ohromná, občas moc lidí, ale je se kam ukrýt. Výhoda kajuta s balkonem. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kajuta s balkonem (basic) - parádní, prostorná, každý den pečlivě uklizeno, pravidelná výměna ručníků. Na balkoně 2 křesílka a stoleček. Pěkný výhled.

Strava
Strava rozmanitá. Jídlo prakticky celý den. Snídaně - nekonečné množství jídla - všechno (ovoce, zelenina, vajíčka na mnoho způsobů, uzeniny, pečivo, maso, sladké pečivo, …. nápoje k snídani - čaj, káva, mléko, kakao, několik džusů, voda, … vše super. Všude stále čisto i při návalu lidí. Obědy bufetové, velký výběr, večeře buď bufetové či servírované. Vše vždy velmi pěkně nazdobené. Servírované večeře na dvě etapy. První od 18:15, druhá od 20:45 (Měli jsme druhou, ale nakonec nám to vůbec nevadilo. Když jsme měli hlad skočili jsme si na něco malého do restaurace bufetové. Zase jsme si mohli pěkně vychutnat odplutí z každého města.)

Služby hotelu
Služby výborné, organizace výletů super (vyzkoušeny 2 v Petrohradu), jinak jsme si výlety organizovali po svém a nebyl problém, protože výlety od společnosti jsou zbytečně cenově přepálené. Posilovna velká, 2 vířivky, bazén.

Pláž
-

Lenka D., 24.07.2019, Datum pobytu: 9.7. - 19.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: Costa Pacifica

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Krásná a zajímavá dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásná a zajímavá dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Loď Costa Diadema je obdivuhodné plovoucí město :-)

Strava
Celková úroveň stravování velmi vysoká

Služby hotelu
Naprostá spokojenost

Pláž
V některých destinacích horší městské pláže, ale vždy byla možnost volby vzdálenějších a mnohem kvalitnějších

Václav Kubice, 18.07.2019, Datum pobytu: 6.7. - 13.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: Costa Diadema

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 dovolená se nám líbila

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
dovolená se nám líbila Zobrazit celou recenzi

Anonym, 16.07.2019, Datum pobytu: 30.6. - 7.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Opera

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Krásný zážitek

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Krásný zážitek Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dokonalé služby, ubytování splnilo všechny naše nároky.

Strava
Bohatý výběr, velmi chutná.

Služby hotelu
dokonalý servis

Alena, 16.07.2019, Datum pobytu: 6.7. - 13.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: MSC Poesia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 10 Sluzby na lodi byly skvele, vse fungovalo na minuty a bez problemu. Jedina neprijemnost byla spojena s odjezdem. I kdyz byl zajezd...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Sluzby na lodi byly skvele, vse fungovalo na minuty a bez problemu. Jedina neprijemnost byla spojena s odjezdem. I kdyz byl zajezd placeny mesic predem, tak i po nekolika urgencich jsme dostali pokyny k pobytu az den pred vyplutim. To uz jsme ale byli na ceste, lodni listky a odbaveni zavazadel muselo byt vytisknute, takze jsme cestou jeste museli toto vyrizovat a platit. Navic byla v pokynech i info, ze na lodi berou jen urcity druh karet, kterou jsme bohuzel nemeli, takze jsme vybirali hotovost z bankomatu a opet se jednalo o navyseni nakladu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vnitrni kajuta plne dostacujici, jednoduse a funkcne vybavena, zadny problem.

Strava
Skvela! Az na cca 2 hod denne od 6.30 do 21.30 moznost stravovani. Jidlo pestre, chutove moc dobre

Služby hotelu
Veskery personal mily, usmevavy, ochotny. Program na lodi pestry. I tak bylo spousta mist, kde si clovek mohl v klidu sednout a byt nerusene sam

Pláž
Nebyla

Gabriela S., 15.07.2019, Datum pobytu: 5.7. - 12.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: Costa Favolosa

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 7,8 Celkové výborný dojem kazí některé detaily, zejména jazyková vybavenost personálu (vede italština a následuje přijatelná angličtina, k...

  • 8 Ubytování
  • 7 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Celkové výborný dojem kazí některé detaily, zejména jazyková vybavenost personálu (vede italština a následuje přijatelná angličtina, k překvapení k velkému množství Němců je s němčinou trochu problém). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Příjemný, prostorný, čistý s perfektním výhledem (balkón je obrovskou výhodou na této lodi). Servis ubytování je vysoce profesionální.

Strava
Velký výběr možností jak na snídaně, obědy, svačiny či večeře, vše spíše italského typu. Každý si určitě najde to svoje.

Služby hotelu
Profesionální služby jsme využívali zejména při organizovaných výletech. Jinak se na lodi zabaví každý, kdo touží po něčem extra od zábavy pasivní či aktivní po rekreaci a slunění.

Pozor na způsob úhrady. Uspoříte si mnoho starostí - akceptují pouze KREDITNÍ KARTY s dostatečným limitem pro internetové obchody!

Pokud budete hradit vše v hotovosti je vše v pořádku. Na lodi není bankomat, takže se musíte hotovostí vybavit dopředu.

Pláž
Na lodi jsou tři bazény se skupinami výřivek.

Tomáš K., 12.07.2019, Datum pobytu: 28.6. - 9.7.2019
Oblast: Svět Svět, Hotel: Costa Pacifica

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)