Recenze hotelů
Beruwela - Srí Lanka

Napište svou recenzi

Celkem: 9,8 Krásný hotel, presonál je milý a úslužný, anglicky se dorozumí až na vyjímky, kdy některá obsluha zná jen několik slov a nelze se s nimi...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásný hotel, presonál je milý a úslužný, anglicky se dorozumí až na vyjímky, kdy některá obsluha zná jen několik slov a nelze se s nimi složitěji bavit. Mezi bazénem a pláží je pomyslná hranice, za kterou číhají prodeji triček, šátků apod. Vyplatí se smlouvat, sleví až o 40% z původní ceny podle množství koupených kusů. Pokud nechcete kupovat na tržišti mimo hotel nebo v kamenných obchodech, můžete kupovat u těchto prodejců. Vždy oslovují nové návštěvníky, kteří se ještě neorientují, takže doporučuji hned nekupovat. Další prodejci nabízí výlety a jiné služby. Mají taktiku, jak ovinout či ukecat nového návštěvníka, který tak mnohdy podlehne nabídce... Osobně bych dal možná přednost dražšímu hotelovému průvodci z CK, ale je to na každém, jak se rozhodně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování s klimatizací je na vyšší úrovni, vše je čisté, úklid a výměna povlečení byla každý den, výměna ručníků až 2x denně, technické vybavení je na evropské úrovni, TV a lednička je samozřejmostí.Koupelna s fénem je prostorná s mýdlem, šamponem, tělovým mlékem a dalšími proprietami, vše se denně doplňuje. malou výtkou je občas nefungující elektrická zástrčka na pokojích (jsou tam vždy celkem 3 a někdy do některé nelze zasunout nabíječku), která je sice opticky jiná než jsou české, ale na naše spotřebiče je kompatibilní.

Strava
Jídlo je s velkým výběrem a uspokojí i náročné cestovatele. Lze si vybrat z místní kuchyně i z evropských chutí. Je kvalitní a pestré. Malou výtku bych dal jen tomu, že na snídani chybí samotná čistá voda - je totiž pouze ve džbánech spolu s ovocem. Džusy jsou dobré ale hodně sladké, takže někomu by se hodilo je ředit právě čistou vodou. Na pokojích jsou ale zase automaticky doplňovány nové plastové láhve s vodou.

Služby hotelu
Služby hotelů jsou kvalitní, pokud se vyskytne problé, je řešen s úsměvem. Jen je třeba si uvědomit, že chápání pojmu ihned je v těchto končinách trochu jiné než je u nás, protože přesný čas se zde tak neřeší jako u nás. Vyvažuje to však ochota a snaha. Na hotelu je směnárna, kurz je sice trochu vyšší, ale není to tak dramatické. Lze měnit dolary i eura, jen měňte postupně menší částky, zpětná výměna pak není možná a zbylé rupie pak musíte už nějak utratit. Cena lahvového piva (láhev má 0,75 l) značky Lion u pláže v hotelu vyjde na naše koruny za cca 75 Kč a je celkem kvalitní a srovnatelné s českým pivem, chutný hamburger s hranolky za cca 90 Kč. Lehátka u bazenu obsluhuje prersonál a donese Vám i podložku s ručníkem - vše jse v ceně ubytování. Záleží na každém, jestli dá spropitné, dává se do cca 200 rupií, což je cca 30 Kč.

Pláž
Pláž je velká hned u hotelu a pozvolna přechází do moře s občasnými hlubšími výmoly od příboje vln. Na pláži je velmi málo osob. Moře je s většími vlnami (občas cca až 2 metry), které se však rozbíjí před pláží na malé vlny. Je to pro koupání příjemné, nesmí se však jít příliš do příloš velké vdálenosti od břehu, Hrozí pak, že se stěží dostanete zpět na břeh. Bezpečnost koupání je zde zajištěna personálem, kdy vždy někdo hlídkuje a byli jsme i svědky rychlé záchranné akce, kdy se jedna návštěvnice topila ve větší vzdálenosti od břehu a okamžitě se do moře vrhli obětavě záchranáři a vše dobře dopadlo. Pláž je vhodná i pro menší děti (od cca 5 let).

Ivan Z., 06.01.2020, Datum pobytu: 21.12.2019 - 3.1.2020
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolená se nám neskutečně líbila. Ovšem už bych si pro zprostředkování dovolené Invii nevybrala.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám neskutečně líbila. Ovšem už bych si pro zprostředkování dovolené Invii nevybrala. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
S ubytováním jsme byli naprosto spokojení. Z pokoje jsme šli přímo k bazénu. Úklid pokojů probíhal 2x denně, personál naprosto dokonalý, usměvavý, milý. Nic nebyl problém.

Strava
Vynikající, veliký výběr. Nápoje super, džusy byly opravdu džusy, káva skvělá.

Služby hotelu
Personál se nás několikrát za pobyt ptal, zda jsme spokojení, pokud cokoliv budeme potřebovat, není problém. Musím říct, že takový přístup ze strany personálu jsem ještě nezažila.

Pláž
Pláž naprosto dokonalá. Pár metrů od hotelu, čistá (až na pár kousků plastů, ale toho se asi nejde zbavit úplně). Viděli jsme kraby, sbírali mušle, dováděli ve vlnách.

Jediné, co nám opravdu vadilo, byli místní, co každý den číhali na pláži a nabízeli neustále výlety atd. Nešlo se jich zbavit. Každý den se na nás jeden nalepil a trvalo dlouho, než pochopil, že o jeho služby nemáme zájem.

Veronika M., 07.10.2019, Datum pobytu: 27.9. - 4.10.2019
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 7,4 Jeli jsme mimo hlavní senzonu, ale vše dopadlo na výbornou včetně počasí

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 3 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Jeli jsme mimo hlavní senzonu, ale vše dopadlo na výbornou včetně počasí Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytování nemělo chybu, uklízeli pokoj i víckrát za den. Všude čisto

Strava
Strava místní, ale dalo se najít něco i pro evropana, výběr velký

Služby hotelu
Výbnorné

Pláž
Pláž nás zklamala. S většíma vlnami jsme počítali, ale pláž i moře bylo špinavé a nepříjemně cítit.

Jitka Jindříšková, 25.09.2019, Datum pobytu: 3.9. - 17.9.2019
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Cinnamon Bey

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Super dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hezký novější hotel v koloniálním stylu, s velkou zahradou a dvěma bazény, v zahradě dostatečný počet lehátek. Pokoj včetně sociálního zařízení čistý, bez plísně a zvířátek, úklid probíhal 2x denně. Na pokoji minibar, velká LCD, klimatizace, trezor, čajový a kávový koutek denně doplňovaný, v koupelně fén, lodžie s výhledem na oceán a sezením včetně lehátka.

Strava
Strava výborná, měli jsme polopenzi, protože jsme chtěli trávit dovolenou spíše cestováním, než celodenním pobytem v hotelu. V jídelně jsme nezažili fronty, vždy nás hned uvedli ke stolu. Byli jsme tam ale v mimosezóně, v plné sezóně to může být jinak. Výběr jídla neskutečný, ani nebudu vyjmenovávat, prostě vše na co si vzpomenete (kromě vepřového a hranolek, ale to máme doma), za celou dobu pobytu jsme nestihli ochutnat úplně vše, co se nabízelo, a nikdy nic nedošlo, hned bylo doplňováno. Jídlo bylo výborné, i ten kdo nemá rád pálivé, si najde to svoje. Hodně pálivá jídla jsou označena červenou papričkou, takže se nespletete.

Služby hotelu
Mimo bazénu jsme hotelové služby nevyužívali, hotel nabízí kromě jiného posilovnu, masáže, výlety....ale ty jsme si zařizovali sami.

Pláž
Hotel leží hned u pláže, hotelová zahrada je od ní oddělena plůtkem, projdete jen brankou a jste na pláži. Pláž písečná a relativně čistá, oceán sem tam něco vyplaví, ale žádná tragédie to není. Myslím, že přestože je pláž veřejná, určitě byla minimálně před hotelem denně uklízena. Na plavání v oceánu to nebylo, byly hodně velké vlny, ale s tím jsme počítali. V jejich plné sezóně se tam prý dá šnorchlovat. Voda v oceánu byla čistá, na pláži lidí málo, spíš se jen procházeli nebo máčeli nohy v oceánu. A samozřejmě místní prodejci čehokoliv, ale stačí jim slušně říct, že nemáte zájem, a dají vám pokoj.

Veronika P., 25.09.2019, Datum pobytu: 14.9. - 22.9.2019
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Cinnamon Bey

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 3,6 Velmi starý hotel bez atmosféry a se špinavou pláži bez lehátek.

  • 4,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 1 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Velmi starý hotel bez atmosféry a se špinavou pláži bez lehátek. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté, ale vše staré a opotřebované.

Strava
Průměrná.

Služby hotelu
Příjemný personál, ale je velmi otravné, že se vás dvacetkrát za den ptají na číslo pokoje.

Pláž
Naprosto hrozná, špinavá, bez lehátek, potulují se tam jen místní prodejci.

Dominika T., 10.10.2018, Datum pobytu: 28.9. - 7.10.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Eden Resort and Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 8,8 pobyt výborný, služby hotelu výborné, pokoj příjemný - služby skvělé. zakoupeno od Invia, prodává česká cestovka od německé cestovní...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
pobyt výborný, služby hotelu výborné, pokoj příjemný - služby skvělé.

zakoupeno od Invia, prodává česká cestovka od německé cestovní kanceláře a na místě je nasmlouvaná agentura pro přepravu z letiště do hotelu a naopak , a nabízí výlety. Delegáta jsme neviděli, z hotelu na letiště nás odvezli již ve 21.00 hodin, přičemž odlet byl ve 3,15. Vzdálenost od letiště 160 km. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
skvělé

Strava
Výborná

Služby hotelu
výborné

Pláž
pěkná ale domorodci pokřikují a nabízejí oděvy a výlety .

Vlastimil W., 16.07.2018, Datum pobytu: 2.7. - 13.7.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 8,8 Srí Lanka je velice rozmanitá. Velká spokojenost s CK , hotelem Heritance, pláží, jídlem, památkami a přírodou. Většinou rozladění s...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Srí Lanka je velice rozmanitá. Velká spokojenost s CK , hotelem Heritance, pláží, jídlem, památkami a přírodou. Většinou rozladění s dojednanými službami mimo hotel. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel Heritance s 5 hvězdami odpovídá cca 4. To ale bohatě vynahradilo: Nádherné prostředí kolem hotelu, zeleň, služby, obrovská prázdná písečná pláž.

Strava
Strava- veliká spokojenost, rozmanitost a milá obsluha. Mimo hotel si člověk musí vybírat, ale také spokojenost.

Služby hotelu
Služby v hotelu byly slušné, až na neustále žebrání personálu o bakšiš.

Pláž
Pláž. 2 km dlouhá, 80m široká, dokonalý písek, čistota a nikde nikdo. To jsem nechápal, jak je možné, že jsem byl kolikrát na takovém prostoru sám. Pláž je obklopena palmami. Dokonalé.

Petr Kraus, 26.04.2018, Datum pobytu: 13.4. - 23.4.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (0)

5 fotografií

Celkem: 9 Na Sri Lanské poměry luxusní hotel. Služby na velmi vysoké úrovni, dvakrát denně pokojová služba, personál ochotný. Strava pestrá formou...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Na Sri Lanské poměry luxusní hotel. Služby na velmi vysoké úrovni, dvakrát denně pokojová služba, personál ochotný. Strava pestrá formou bohatého bufetu, místní i mezinárodní kuchyně. Zobrazit celou recenzi

Jan P., 15.09.2017, Datum pobytu: 5.9. - 12.9.2017
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,4 Výborná dovolenka , výborný hotel, výborní ľudia. Veľmi zdvorilý personál. Krásny areál, v ktorom je prepojená budova s bazénmi, záhradou...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Výborná dovolenka , výborný hotel, výborní ľudia. Veľmi zdvorilý personál. Krásny areál, v ktorom je prepojená budova s bazénmi, záhradou a oceánom do jedného celku. Ideálne pre ľudí, ktorí hľadajú pokojnú dovolnke. Letovisko je veľmi tiché, ale za pár rupií je možné sa odviezť tuk-tukom do Bentoty alebo Hikaduwy, kde je aj nočný život aj plážové atrakcie. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Perfektný hotel v spojení s prírodou. Všetky izby majú výhľad na more, ale všetky cez stromy, takže je zbytočné priplácať výhľad. Izba veľká, zariadenie štýlové, kúpeľňa v poriadku. Všetko čisté, na privítanie ovocie, kvety na posteli, župany v skrini, kozmetika na sprchovanie, wifi aj v izbe. Priestranný balkón so sedením. Žiadny hmyz- občas behali po zábradliach na balkóne opice, ale nebrali nič, len nejaké zabudnuté jedlo. Upratovanie bezchybné, večer ešte raz výmena uterákov a dotaz, či niečo nechceme. Televízor, chladnička s minibarom, denne doplňovaná voda. Postele široké, pohodlné. Klimatizácia výkonná a nehlučná. Trezor bezchybne fungoval. Nádherné átriá a chodby spojené so zeleňou. Prevažne nemecky a anglicky hovoriaca klientela, pár Rusov, ale neboli hluční. V čase nášho pobytu boli v hoteli len cca 3 - 4 deti.

Strava
Reštaurácia samoobslužná, vo vnútri klimatizovaná, možnosť sedieť aj vonku v záhrade alebo na pláži (teplo). Široký výber - medzinárodná kuchyňa, v oddelenej časti miestne špeciality, vegetariánsky kútik, veľa jedál z rýb a morských plodov, všetky druhy mäsa, vždy k dispozícii aj polievky, pečivo, ovocie a krásne naaranžované zákusky. Alacard reštaurácie sme nevyužili. K jedlu boli servírované nápoje - všetko fľaškové (cocacola, sprite, fanta, pivo, sóda), voda a víno rozlievané. V priebehu dňa možnosť snackov z jedálneho lístka v bazénovom bare. V baroch v priebehu dňa (10,00 - 23,00) podávané tie isté fľaškové nealko nápoje, pivo (víno je len k jedlu v reštaurácii), miešané nápoje a domáci tvrdý alkohol. K dispozícii dva nápojové lístky - s nápojmi v rámci AI zadarmo a s platenými nápojmi. Miešané drinky dobré.

Služby hotelu
Po príchode uvítanie s mokrým uterákom a chladeným drinkom, čo padne po dlhej ceste z letiska príjemne. Personál hovorí anglicky aj nemecky . V hoteli fungovali dvaja animátori - v priebehu dňa sa cvičilo v bazéne a hral sa volejbal. K dispozícii stolný tenis, badminton, tenisové kurty a v klimatizovanom priestore stolný futbal a biliard. Večer v bare pri hlavnom bazéne kultúrny program (hudba, občas miestne tance, artisti). Jeden večer bol na pláži drink s manažmentom hotela s ukážkami služieb , jedál a nápojov - na druhý deň bola zľava v SPA cente - k dispozícii masáže (výborné), kozmetika, manikúra, pedikúra. V areáli obchod so šperkami a butik s veľmi slabým výberom. Akékoľvek problémy sa riešia na recepcii - veľmi rýchla reakcia. V priestore recepcie mi chýbali info kútiky alebo stolíky jednotlivých CK, ale výlety sa dajú riešiť cez internet alebo na pláži s miestnymi, ktorí ponúkajú všetky druhy výletov - od rybačky, cez výlet do najbližšej dediny tuk-tukom, safari až po trojdňový okruh ostrovom (využili sme - spokojnosť). Informáciu o odchode sme našli na kartičke na posteli dva dni pred odchodom. V deň odchodu kontrolný telefonát z recepcie, či balíme. Všetci boli rovnako usmievaví a ochotní bez ohľadu na to, či dostali nejaký dolár alebo nie.

Pláž
Oceán horúci, voda čistá, dno piesčité, ale vlny obrovské. Pláž je verejná, ale okrem víkendu, keď tam bolo asi 5 miestnych ľudí je prázdna. Okolo hotela chodia beachboyovia a ponúkajú výlety a ženy, ktoré ponúkajú oblečenie. Stačí raz povedať nie a dajú pokoj. Žiadne vodné športy, žiadne slnečníky, ale do vody je to od lehátok pri bazéne na skok. Areál okolo bazénov je tvorený záhradou - lehátko je možné umiestniť pod stromy, na slnečný trávnik alebo na piesok. Pri prechode z pláže k bazénom je sprcha. V areáli sú dva bazény so sladkou vodou - jeden hlavný s barom a optickým prepojením cez recepciu až k vchodu, druhý tichší s malým barom, kde sú k dispozícii bežné nápoje (nie miešané drinky). V obidvoch veľmi čistá a teplá voda. Na lehátkach občasné obveselenie v podobe veveričiek, varana, rôznych vtáčikov, po pláži sa občas prejde krava. Vôbec nie je potrebné riešiť kartičky na plážové osušky - stačí prísť na lehátko a obsluha prinesie matrac, čisté osušky koľko si poviete, natočí lehátko, vystrie slnečník...

Gabriela G., 26.03.2017, Datum pobytu: 13.3. - 25.3.2017
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Heritance Ahungalla

Byla tato recenze užitečná? Ano (25) Ne (0)

Celkem: 7,8 Dovolená byla podle našich představ.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla podle našich představ. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
S ubytováním jsme byli spokojeni.

Strava
Strava byla různorodá, část i v evropském stylu. V rámci AI bylo podáváno i víno.

Služby hotelu
Na dobré úrovni.

Pláž
Pláž byla přrodní s hrubým pískem, příjemná, díky zátoce bylo moře klidné, voda teplá.

Lumír Jendryščík, 13.03.2017, Datum pobytu: 21.2. - 3.3.2017
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Beruwela, Hotel: Cinnamon Bey

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (3)