Recenze hotelů
Srí Lanka

Napište svou recenzi

Celkem: 8,6 Krásná dovolená v exotickém prostředí.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Krásná dovolená v exotickém prostředí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velmi pěkné.

Strava
Pestrá strava, dalo se vždy vybrat.

Služby hotelu
Pravidelný úklid pokoje, výměna ručníků.

Pláž
Pláž je bez slunečníků, stín palem v zahradě je dostatečný. Lehátek s matracemi a osuškami je dostatek. Výměna je zdarma.

Jří S., 15.02.2018, Datum pobytu: 1.2. - 12.2.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Waduwa, Hotel: Mermaid & Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Písečná pláž 1 fotografie

Celkem: 9,8 14 dní strávených na Sri Lanke . Boli úžasné. Nádherná krajina. Ubytovanie v hoteli Turyaa Kalutara bolo vynikajúce. Maximálna...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
14 dní strávených na Sri Lanke . Boli úžasné. Nádherná krajina. Ubytovanie v hoteli Turyaa Kalutara bolo vynikajúce. Maximálna spokojnosť. Hotel má veľmi dobrú úroveň. Krásne počasie umocnilo dojmy z našej dovolenky. Krajinu sme spoznali vďaka českej sprievodkyni Hanky, ktorá žije na Sri Lanke už viac ako 4 roky. Zorganizovala nám výlety na mieru na vysokej profesionálnej úrovni.Kontakt na ňu je +9471696796, má Viber aplikáciu.. Aj keď bol hotel plne obsadený, v celom areáli bol kľud a pokoj. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo vynikajúce. Izba priestranná, čistá, každý deň upratané, vymenené posteľné prádlo. Z izby bol výhľad na more.

Strava
Strava dobrá, rozmanitá, každý si určite nájde to čo mu chutí. V rámci All inclusive však malý výber drinkov. Veľká jedáleň, na jedlo nebolo treba vobec čakať. Vždy bolo v jedálni dostatok miesta, aj keď bol hotel maximálne obsadený.

Služby hotelu
Celkový dojem z pobytu v hoteli veľmi dobrý. Personál mily, ochotný, ústretový.

Pláž
Pláž vždy čistá, upravená. V mori sa nedá veľmi plávať, silné vlny. Voda veľmi príjemná.Vacsina dovolenkárov oddychuje v krásne upravenej záhrade hotela. Pláž je nekonečná, stvorená na dlhé prechádzky.

Anonym, 11.02.2018, Datum pobytu: 19.1. - 3.2.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Kalutara, Hotel: Turyaa Kalutara (ex. The Sands)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,4 Hotel na Sri lanke /Tangerino beach hotel/ bol super co sa týka záhrady vonkajsieho prostredia a izby boli na urovni ostatne popis dole.

  • 6 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Hotel na Sri lanke /Tangerino beach hotel/ bol super co sa týka záhrady vonkajsieho prostredia a izby boli na urovni ostatne popis dole. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Sri Lanka top. Seycheli /Coral Strand/ nas dali do takej diery /izby/ ze som klaustrofobiu chytil ale doplatili sme 580 eur za dvoj izbu.

Strava
Sri Lanka super strava. Seycheli ranajky ok vecere nic moc.

Služby hotelu
Sri lanka upratovanie ok, recepcia cele zle, casnici su pribuzny lenochoda, lehatka resili sikovne aj uteraky. strava super.

Seycheli sluzby fungovali dobre. Len sme museli zmenit izbu.

Pláž
Plaz Sri lanka mútne more. Seycheli krasna plaz a more.

Anonym, 05.02.2018, Datum pobytu: 13.1. - 31.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Kalutara, Hotel: Tangerine Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Naprosto bez chyby!

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprosto bez chyby! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Neměli jsme Deluxe pokoj, jen Superior, ale i ten je naprosto dostačující, lednice, klimatizace, která není hlasitá, krásná koupelna, balkon, vše parádní.

Strava
Neuvěřitelná! Vynikající, skvělá, rozmanitá, na all incl. bylo úplně všechno! Maso hovězí, vepřové, kuřecí, jehněčí, mořské ryby, všechno výborně připravené a ochucené. Báječné předkrmy a tolik druhů vařené zeleniny, která byla ochucená skvělým kořením. Všechno naprosto bez chyby. Některá jídla byla ostřejší, ale ne všechna.

Služby hotelu
Opět perfektní. Všechen personál je moc příjemný a usměvavý a přátelský.

Pláž
Báječná, čistá, pozvolný přístup do vody, jenom písek a žádné boty do vody.

Ilona F., 02.02.2018, Datum pobytu: 22.1. - 30.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Induruwa, Hotel: Pandanus Beach Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 8,6 Velmi pěkná, pohodová dovolená, doporučuji. Jezdili jsme na výlety, takže jsme viděli velkou část Srí Lanky. Nebránili jsme se kontaktům...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Velmi pěkná, pohodová dovolená, doporučuji. Jezdili jsme na výlety, takže jsme viděli velkou část Srí Lanky. Nebránili jsme se kontaktům od domorodců a prodejců, takže jsme zde získali známé a poznali místní život. Domluvíte se anglicky a rusky, občas s někým i německy. Vezměte s sebou bonbony, potěšíte místní děti, samy o bonbon požádají. Před odjezdem nás staří místní lidé žádali o ručníky a o trička. Na Srí Lance jsou pro nás levné ceny. Není třeba si brát s sebou kvanta repelentů, jak se píše na internetu, maximálně jeden, pokud chcete večer sedět někde venku. Byli jsme tu v lednu 2018, dva týdny. Cestou tam se nám ztratil jeden kufr a dorazil až za 4 dny, tak počítejte i s touto možností. Plavky a nějaké věci na převlečení si dejte do příručního zavazadla.

Malou vadou na kráse Srí Lanky je absence odpadkových košů a popelnic. Takže odpadky se povalují po zemi. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pěkné, čisté. Každý den úklid pokoje, každý den čisté ložní prádlo a výměna ručníků. Na pokoji klimatizace a v zásuvce repelent proti komárům. Každý den při úklidu jsme dostali na postel čerstvé květy ibišků, někdy i z ručníků složenou želvu, labuť, psa a slona. Toto jsme si pravděpodobně vysloužili za pytlík bonbonů uklízečovi. Pokoj měl terasu s židlemi, stolečkem a sušákem na prádlo.

Strava
Strava byla pestrá a výborná, každý si vybral podle své chuti. Každý den byla i místní kuchyně - rýže a kari, výborné místní sladké dezerty. Musím zmínit i vynikající nadýchaný jogurt ke snídani, lepší jsem nikdy nejedla. Kromě ranní kávy se veškeré pití platí (u polopenze).

Na pláži hned vedle hotelu je plážová restaurace, kde je pestrá nabídka ryb, mořských plodů a čerstvých ovocných šťáv za dobré ceny. Šťáva za 200 rp. = 28 Kč, ryba s přílohou a zeleninou od 1000 rp = 140,- Kč. Ochutnali jsme téměř všechny ryby z nabídky, i humra.

Na pláži jsme si od domorodců kupovali na pití kokosový ořech za 100 rp. Venku se koupí za 60 rp.

Služby hotelu
V hotelu se domluvíte pouze anglicky.

Pokud jedete na výlet (jezdí se brzy ráno, ve 3 - 4 hodiny), dostanete s sebou do krabičky snídani, s kterou vydržíte celý den.

Internet zde funguje pouze na recepci, je velmi pomalý a nejde vždy.

Číšníci byli velmi milí, ochotní a usměvaví.

Pláž
Pláž dlouhá, poloprázdná, vhodná k procházkám. Na ní sem tam katamarány a loďky rybářů. Jsou zde pořád velké vlny, takže plavat se nedá a voda je zčeřená od písku. Ale užili jsme si blbnutí ve vlnách. Byli jsme se podívat v Mirise, tam je průzračná voda a absolutně klidná hladina.

Radek B., 25.01.2018, Datum pobytu: 7.1. - 20.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Waduwa, Hotel: Hibiscus Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 9 Krásná dovolená za odpovídajicí cenu. Zajistění dopravy, transferu a dalsích vecí ze strany CK naprosto bezchybné.Delegátka CK byla velmi...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásná dovolená za odpovídajicí cenu. Zajistění dopravy, transferu a dalsích vecí ze strany CK naprosto bezchybné.Delegátka CK byla velmi schopná a ochotná cokoli zařídit a vyřídit a po celou dobu pobytu byla s námi v kontaktu. Dovolenou v tomto hotelu všem doporučuji jedná se úžasný zážitek a nádhernou relaxaci. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotelové pokoje jsou pomerne velké vybavené novým nábytkem a kazdý pokoj má svůj balkon se stolkem a židlemi. Pokoje jsou naprosto čisté a každodenní úklid je bezchybný.

Strava
Strava v hotelu je velmi rozmanitá a vybere si každý ať už z nabídky místní nebo evropské kuchyně.

Služby hotelu
Hotelové služby jsou na velmi vysoké úrovni a není nic co bych mohl vytknout. Hotelový personál je milý a velmi ochotný.

Pláž
Pláž u hotelu není typická pláž na kterou jsme zvyklí z evropských letovisek, tady se skládá ze dvou částí, první část před hotelem je travnatá porostlá palmami které tvoří částečný stín a zde se nachází bazén, bar a další vybavení. Zde se taky nachází lehátka na které vám vždy personál přinese matraci a osušku. Tato část je od samotné písčité pláže oddělena nízkým ozdobným plotem. Na píscité pláži se vzhledem k teplotám nikdo nesluní ale možnost zde je. Vstup do moře je pozvolný a cele dno je písčité. koupaní zde není vhodné pro hodne malé děti vzhledem ke stálým vlnám.

Aleš Veselý, 18.01.2018, Datum pobytu: 7.1. - 15.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Kalutara, Hotel: Tangerine Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (0)

Celkem: 4 Celkově jsme si na dovolené odpočinuly, ničím jsme rozhodně nestrádaly, ale cena zájezdu rozhodne neodpovídala kvalitě a nabídce služeb.

  • 4,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 3 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Celkově jsme si na dovolené odpočinuly, ničím jsme rozhodně nestrádaly, ale cena zájezdu rozhodne neodpovídala kvalitě a nabídce služeb. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Co se týče ubytování, počet hvězd uváděný na stránkách CK podle nás neodpovídá. Hotel je uváden jako pětihvězdičkový, na evropské poměry je to dle nás tak lepší tříhvězdičkový. Pokoj byl čistý, i když náš nebyl zrovna štastně umístěn a celkem hezký (výtah, hned vedle recepce a schodů). Každé ráno nás v 5h budily nespecifické rány, jejižch původ jsme nedokázaly vyzkoumat.

Strava
Jídlo bylo dobré, celkem rozmanité, jídelna čistá a udržovaná. Co nám vadilo bylo dlouhé čekání na objednané pití, které většinou čisníci donesli až po snězení jídla a podepisování účtu po každém nápoji ( i lahvi vody). Nevím, zda je to normální, nás to maličko obtěžovalo, protože i tisk účtu většinou trval.

Služby hotelu
Služby hotelu nám přisly standardní. Nelíbil se nám room service kolem 9h večerní, kdy jsme již většinou byly vykoupané a v pyžamu,ale to nebyl takový problém. Dále byl nepříjemný check out do 12h, kdy odjezd z hotelu byl až ve 22h a odlet další den brzy ráno. Po celém dnu nebylo kde se vysprchovat a z jídla byla poslední snídaně, ostatní za příplatek. To však nebyla zřejmě chyba hotelu, nýbrž nešikovná organizace ze strany CK.

Pláž
Hotel je sice přímo na pláži, ale za celý pobyt jsme se v moři koupaly pouze 1x, protože byla stále červená vlajka a takové vlny, že vstup do moře byl téměř nemožný, natož plavání. Co se týče samotné pláže, byla neudržovaná, povalovalo se zde značné množství odpadků a také jsme narazily na psí výkaly. Dle našeho názoru by měl hotel alespon určitou část pláže udržovat v čistotě a každý den ráno toto zkontrolovat! Není možné si na pláž vzít lehátko. Co nás maličko obtěžovalo byla početná skupinka místních lidí, kteří byli každý den od rána do večera nalepení na plotu hotelu a pokud jste chtěli vyjít na pláž či procházku, nebylo možné se vyhnout jejich pokřikování, nabízení zboží/ výletů i přes předchozí slušné odmítnutí nebo konverzaci. Po příchodu do zahrady na nás vždy mávali jen po zvednutí hlavy od knihy, což by bylo za jiných okolností milé, ale takhle jsme si připadaly neustále sledované.

Někomu toto nemusí vadit, ale nám to trochu vadilo, protože to bylo opravdu každý den a při každém východu z hotelu. Mimo hotel jsme s místními žádný problém neměli, byli moc milí a koupilli jsme si od nich šátky, široké kalhoty i sošky jako suvenýry.

Luisa Fakanová, 08.01.2018, Datum pobytu: 22.12.2017 - 3.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Kalutara, Hotel: Royal Palms Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 7,6 Okruh SríLankou byl opravdu rozmanitý a každý den bylo k vidění něco jiného. Je to krásná divoká země , která má co ukázat , ale zároveň...

  • 7 Ubytování
  • 8 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Okruh SríLankou byl opravdu rozmanitý a každý den bylo k vidění něco jiného. Je to krásná divoká země , která má co ukázat , ale zároveň je poznat, že západní vzory života pomalu zatlačují původní způsob života. Přírodní památky i bohatá historie této země jistě nadchnou všechny cestovatele. Způsob cestování v pronajaté dodávce s průvodcem se ukázal jako ideální prostředek k poznání této země moc jsme si to užili. I to ,že jsme poznali během cesty 7 hotelů bylo poučné a zajímavé srovnání servisu v každém z nich. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování během cesty bylo přiměřené tomu ,že v hotelu pouze přespíte jednu noc a zase jedete dál ,ale pokoje byly vždy čisté a čistě povlečené. Výhledy většinou žádné spalo se v zadních traktech nebo v části ,která se zrovna rekonstruovala. Na konci naší cesty jsem měli na 3 noci jeden hotel kde jsme měli strávit odpočinkovou závěrečnou část cesty ten byl bohužel nejhorší jak kvalitou ubytování tak služeb. Navíc se v moři nedalo prakticky koupat neboť tam byl špatný vstup do moře a vysoké vlny , které šly pořád přes hlavu.

Strava
Strava na hotelích byla většinou výborná trochu se opakovala ,ale pokud máte rádi ostrá jídla tak si pochutnáte.

Služby hotelu
Během cesty toho moc nechcete čistý pokoj a slušnou koupelnu, koupelna v druhém hotelu byla ušmudlaná se zapranýma ručníkama a vytržený fén ze zdi, to byla škoda protože to jsme byli ještě u moře takže jsme se k večeru šli koupat a na večeři jsem šla s mokrýma vlasama. V tomto hotelu jsem byli jediní Evropani hotel byl za zenitem a využívali ho převážně Indové. Jinak ostatní ubytování bylo fajn a musím říct, že po náročném denním programu čistý a útulný pokoj potěší.

Pláž
U druhého hotelu se šlo zvláštním mostem přes železnici k moři ,ale mělo to svojí atmosféru a moře bylo nádherné a teplé akorát jsme byli trochu za exoty jediní bílí a ve dvojdílných plavkách. Na této pláži byli jen místní a i služby hotelu využívali maximálně Indové.

Pláž u posledního hotelu Hibiscus byla neupravovaná bez lehátek s nahromaděnými odpadky a se špatným vstupem do moře což nás zklamalo a dcera 10 let se vlastně vůbec nevykoupala hned pod písečným srázem je hloubka a neustále tam naráží divoké vlny , které nám smetly a šly nám vysoko nad hlavu tak to bylo spíš topení než plavání. Zkusili jsme to dvakrát a pokaždé jsme utekli. Místní říkali že tam to na koupání vlastně není že to jsme měli mít hotel blíž ke Colombu nebo dál ke Galle. Tenhle hotel na závěr na odpočinek byl špatný.

Žaneta D., 06.01.2018, Datum pobytu: 21.12.2017 - 2.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Waduwa, Hotel: Hibiscus Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 9,8 Celková spokojenost

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Celková spokojenost Zobrazit celou recenzi

Lenka, 05.01.2018, Datum pobytu: 15.12.2017 - 2.1.2018
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Kalutara, Hotel: Tangerine Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Místo (moře a pláž) super, hotel dobrý, jídlo vynikající ... není co dodat.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Místo (moře a pláž) super, hotel dobrý, jídlo vynikající ... není co dodat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj velikánský s přístupem přímo do zahrady (vloni jsme byli v patře a žádný problém). Pravidelný kvalitní úklid. Jen nesmí člověk počítat s nějakými extra úložnými prostory (málo poliček nebo přihrádek ve skříni). WiFi i na pokojích (mimo případů, kdy neználci otáčejí na chodbě antény).

Strava
Místní strava od extra pálivé po lehce kořeněnou. Vždy taky něco "evropského". Saláty. Dezerty. Vždy bohatý výběr všeho (ani ochutnat se vše nedalo).

Služby hotelu
Dobrý standard (bez výhrad). Personál vždy příjemný a ochotný.

Pláž
Ubytování 30 metrů do moře. Pláž asi 20 m široká a několik kilometrů dlouhá s jemným pískem. Na pláži jen nemnoho lidí (nejvíc v neděli odpoledne tak asi 200 lidí na celé té dlouhé pláži !). Moře teplé (26 ÷ 28 °C) s pozvolným vstupem a všude s pískem na dně. Vlny přiměřené (od 0,5 m do 2,5 m - vloni až 4 m). Pozor na proud podél pláže asi 100 m od břehu. Po monzunové bouři voda trochu zkalená, ale v podstatě i tak velmi čistá. Sprchy se sladkou vodou u vstupů z pláže do zahrady. Lehátka jen na zahradě hotelu.

Zbyněk Smetana, 04.01.2018, Datum pobytu: 28.11. - 13.12.2017
Oblast: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Hotel: Koggala Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622