Recenze hotelů
Ras Al Khaimah - Spojené arabské emiráty

Napište svou recenzi

Celkem: 8,8 Byli jsme v emirátech 3.7- 12.7. 2019. Trochu nás štve že vlastně 3.7. Se vyráželo v noci z letiště a dorazili jsme tam druhý den ráno a...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme v emirátech 3.7- 12.7. 2019.

Trochu nás štve že vlastně 3.7. Se vyráželo v noci z letiště a dorazili jsme tam druhý den ráno a stejně tak i 12.7, kdy jsme hotel opouštěli ve 4:00 jejich času, tzn. že naše dovolená byla o "dva dny" kratší.

Jinak v Emirátech je v tuto dobu léto, takže cca 42 °C je na denním a skoro i nočním pořádku. Do moře se moc nedá jít, protože je opravdu teplé a stejně je po většinu času velký odliv, ale komu teplá voda nevadí proč ne. My trávili většinu času u bazénu který byl udržován na příjemné chladné teplotě a to byla jediná studená voda ze všech tekoucích vod na koupání/sprchu v okolí. Jinak i ve sprše tekla opravdu hodně teplá voda. Jídlo perfektní, každý den bylo jiné, plno zákusků, každý den džusy čaje a káva. Po celý den možnost pití na baru - alko i nealko. Každý večer byl skvělý program. A v průběhu dne byl program i formou jogy, vodniho pola apod. s animátory. Měli jsme od delegátky možnost výletů,které jsme využili, výlet do Dubaje se ale pro malý zájem nekonal a tak jsme se připojili k jiné skupině a Dubaj si užili.

Chtěli jsme se i sami projít po okolí, ale v tom počasí to opravdu nešlo.

Celkově bych to shrnula tak, že to byla perfektní dovolená, na kterou bych jela klidně znovu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme objednaný pokoj cabana, což měl být ten nejlevnější pokoj z celého areálu, ale dostali jsme pokoj jiný, lepší s výhledem na moře a bazén. Nevíme proč, ale nešťourali jsme dotoho. Na pokoji byla klimatizace, bez které by to opravdu nešlo. Každý den nám stlali postele a uklízeli, dodávali pití a byla možnost si i uvařit na pokoji kávu nebo čaj. Vybavení moderní, televize, stůl s židlí, noční stolek, křeslo, postele, skříně.. v koupelně velké zrcadlo umyvadlo, záchod a sprchový kout. Byla možnost dát cedulku na kliku "Nerušit" a opravdu jsme nebyli rušeni.

Strava
Každý den bylo jiné jídlo a to vždy z teplé i studené (i vegetariánské) kuchyně. O víkendu (čtvrtek, pátek sobota) byl venku i gril, kde byli krabi, kuřecí maso a mořské plody. Po každém obědě a večeři bylo mnoho zákusků a ovoce, jídlo neustále doplňovali.

Služby hotelu
Nemůžu si stěžovat, personál naprosto skvělý vstřícný, usměvavý. Snažili se, aby bylo vše perfektní. A i přes moji jazykovou bariéru jsem se s nimi vždy domluvila.

Pláž
Pláž čistá, každý den ji shrabavali od řas a vyplavených medůz a krabů. Bohužel byl každý den 2x velký odliv. Bylo zde plno mušliček, ve vodě krabi, hvězdice a medůzy (nežahající). Byl dostatek lehátek, protože většina lidí byla stejně u studeného bazénu.

Iveta R., 16.07.2019, Datum pobytu: 3.7. - 12.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Vyborny, aj ked bolo velmi teplo, vhodne najma pre rodiny s detmi, pekny program pre deti kazdy vecer, ale nedalo sa ist do okolia

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Vyborny, aj ked bolo velmi teplo, vhodne najma pre rodiny s detmi, pekny program pre deti kazdy vecer, ale nedalo sa ist do okolia Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie krasne, velke, pohodlne postele, kazdy den upratovanie, ciste pradlo, nealko napoje, kava, hygienicke potreby

Strava
Strava bola rozmanita, vela na vyber pre kazdeho, kazdy den nieco ine

Služby hotelu
Vynikajuci personal, velmi ochotny, na jednotku

Pláž
Plaz udrziavana, kazde rano upratana, cista, vo vode meduzy a prilis teple more ale za to hotel nemoze ani CK

Ivana Habrmanová, 15.07.2019, Datum pobytu: 6.7. - 12.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,6 Hotel jako takovy velmi dobry :)

  • 7,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 3 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel jako takovy velmi dobry :) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovani krasny prostorny :) nemeli jsme s nicim problem . Ale byli jsme tam s lidma co pokoj menili a bez problemu. Personal se vsim vysel vstrit... cisto, denne uklizeno. Jednou jsme resili to ze na pokoj zapomeli dat rucniky ale po oznameni na recepci vse vratili do poradku :) minibar pokazde doplneny voda pitna taktez

Strava
Jelikoz neji veprove maso bylo toho min na vyber ale jinak dobry :) jidlo chutne kazdej den neco jinyho :) jednou se i vecer grilovalo venku :) strava chutna . Zazivaci potize zadne :) a to mam zaludek na tyhle veci citlivy :D

Služby hotelu
Bez problemu :)

Pláž
Nic moc... byli jsme sklamani...

Veronika P., 15.07.2019, Datum pobytu: 30.6. - 10.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Celá dovolená proběhla podle našich představ.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Celá dovolená proběhla podle našich představ. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hned na letišti čekal zástupce hotelu a minibus (Bylo nás pět). S vychlazenou vodou. K hotelu hodina cesty. Ubytování po nočním letu rychlé a pohodlné. Pokoje velmi čisté, denně uklízené, fén, žehlička, kávovar, minibar (tyčky a nápoje placené), balená voda zdarma, safe, sprcha, vana. Dobře klimatizované, nikde nic nefouká, tónovaná skla, dvě řady závěsů udělají úplnou tmu.

Strava
Strava pestrá, místní i italská, japonská,... Všechno jídlo čisté, po celou dobu snídaně, oběda i večeře k dipozici. Udělali nám i hranolky, když jsme si o ně řekli. I na barech venku nápoje v čistém skle. Obsluha pracuje v rukavicích, které často obměňuje. Pokud požadujete něco, co nemáte ve svém stravovacím balíčku (dle barvy pásky na ruce), vlídně jste upozorněni, že to budete platit. Na recepci při příjezdu Vám na plánku ukáží, kde dostanete jídlo a pití, které máte v ceně, a kde to budete platit. Zajímavé bylo, že výrobky od Cola Coly ráno nebyly v balíčku, od oběda již ano. Vodka a víno byly večer v balíčku, pivo nikdy. Vždy jsme našli něco, co nám chutnalo. Vždy byl blízko bar, kde se dalo napít. Občas personál kontroloval číslo pokoje, ze kterého jste. Je třeba si zvyknout na to, že část hostů se při jídle moc netrápí s tím, kam co od úst spadne.

Služby hotelu
Nejvíce jsme využívali pokojovou službu na úklid. Písek si přinesete až na pokoj. Dostat to z všudypřítomných čistých koberců asi není sranda. Uklízeli stále dokola, všude, a nerušilo to. Dětský koutek tam je, ale malinký. Syn byl v posilovně, kde byly všechny možné mučící stroje. Těsně pod střechou, nádherný výhled, stále přítomný fitness trenér. Noční klub jsme nenavštívili, je v ceně all inclusive. Jeden bazén byl vyhrazen pro 16+, část restaurace také. Občas to i chápu.

Pláž
Pláž je písečná, uměle vytvořená, stejně jako celý poloostrov. Díky vlnolamům žádné vlny. Pozvolný přístup do moře, lehátka, slunečníky a ručníky v ceně balíčku. Vodní sporty k dispozici (15 minut vodního skútru cca 1250Kč). Pláž uklízená, moře kalné, velmi teplé, až horké. Byli jsme tam dvakrát, vrchní 2 cm vody pálí. Bez obuvi se nedá po venku vůbec přecházet. WC na pláži klimatizované (jako všechny ostatní prostory), čisté, časté. Dva bazény, kam mohou i děti, vodní svět s tobogány pro děti = spása, když nešlo chodit do moře.

Jan Němeček, 15.07.2019, Datum pobytu: 1.7. - 10.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: DoubleTree by Hilton & Spa Marjan Island

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 9,4 Krásný hotel i okolí, jídlo bylo opravdu chutné a bylo z čeho vybírat. Velmi příjemná byla paní Vienna na recepci, která nám se vším...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásný hotel i okolí, jídlo bylo opravdu chutné a bylo z čeho vybírat. Velmi příjemná byla paní Vienna na recepci, která nám se vším pomohla a vynahradila nám delegátku, která akorát přijela nabízet výlety. Pokoje byly krásně čisté. Moc se nám tam líbilo. Pouze mě velmi naštvalo, že CK neposlala včas cestovní dokumenty. Musela jsem volat v den své svatby v pátek, abych mohla v pondělí odletět na svatební cestu se všemi náležitostmi. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velice krásné, není co bych vytkla.

Strava
Opravdu moc dobré, bylo z čeho vybírat.

Služby hotelu
Úžasný personál.

Pláž
Hodně medúza a krabů, ale jinak krásné. Bylo opravdu hodně teplé.

Nikola R., 14.07.2019, Datum pobytu: 1.7. - 8.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5,6 Pokud se chcete koupat v moři, tak sem rozhodně ne. To ale platí o většině míst na tomto pobřeží SAE. Kdybychom nejeli na fakultativní...

  • 6 Ubytování
  • 6 Strava
  • 4 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Pokud se chcete koupat v moři, tak sem rozhodně ne. To ale platí o většině míst na tomto pobřeží SAE. Kdybychom nejeli na fakultativní výlet do Dubaje, byly by to vyhozené peníze. Válet se u bazénu můžu i u nás. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Možná vám budou nabídnuty dva typy pokojů - Cabana Room (lacinější) a Standard Chalet (dražší). Zaplatil jsem si "obyčejný", ale stejně jsme dostali standardní. Tak že jsem ušetřil asi 4 tisíce. I ostatní Češi, kteří tu v tuto dobu byli s námi, to tak měli. Pokoje jsou vybaveny samostatnou klimatizací, kterou si můžete sami nastavit jak potřebujete. Zásuvky jsou sice na 220 V, ale mají jiný typ - G. Tak že vám půjčí na recepci redukci. Ta je ovšem tak vyběhaná, že si ten mobil stěží nabijete. Dá se to řešit zásuvkou na fénu v koupelně, která má klasickou evropskou "dvojdíru". Prakticky všude je přítomen WIFI signál zdarma. Rychlost slušná. Na pokoji je jinak trezor, LED TV s většinou arabských programů, varná konvice s rozpustnou kávou, cukrem a čajem, malá lednice. Denně do ní doplňují zdarma vodu a dvě malé plechovky s kolou a fantou myslím. První den ještě navíc dvě plechovky piva (německý Beck). Pivo již pak ale každý den nefasujete. Samozřejmě, že si ho (ale i cokoliv dalšího) z nabídky All-IN můžete dát kdekoliv jinde - bar na pláži nebo u bazénu. Postele jsou krásně široké, prádlo mění denně. Výtvory z ručníků či osušek se zde nekonaly ani s bakšišem. Jak již zde v recenzích bylo psáno, vedle hotelu se nachází jakýsi noční podnik, který do časných ranních hodin (většinou do 4:30) provozuje diskotéku. Kdo má pokoje poblíž této strany resortu a není hluchý, tak se moc nevyspí (nejsem hluchý).

Jinak je čistota jak na pokojích, tak celkově v areálu resortu na velmi dobré úrovni.

Strava
Hlady samozřejmě neumřete, ale není to žádná hitparáda. V jídelně často chybí lžičky, když je více lidí nestíhají uklízet. Hlavně v době jejich víkendů (pátek + sobota), kdy je na hotelu více místních, je to znát. Nechtěl bych tam být 14 dní.

Služby hotelu
Hotel má dva bazény. Ten menší se otevírá pouze, pokud je více lidí. Což je škoda, protože by tomu hlavnímu ulevil. Vedle hlavního jsou pak ještě skluzavky a tobogán. V místním krámku se suvenýry se dá platit i kartou.Jinak je vhodnější se nechat zavést do asi 3 km vzdáleného Alhamra Mool nákupního centra taxíkem. Vyjde to v přepočtu asi na 90 Kč (15 AED) tam a 60 Kč (10 AED) zpátky (tam se jede trochu dál, protože se taxi musí dostat na druhou stranu dálnice). Taxikářů se zde nemusíte bát. Jsou to většinou uniformovaní kluci. Každopádně si zajeďte na fakultativní výlet do Dubaje, protože to byl nejsilnější zážitek z naší dovolené. Vyšlo to na 300 AED/osoba i se slovensky hovořící průvodkyní - zároveň delegátka našeho pobytu.

Animační program je ve formě jedné rusky hovořící slečny, která organizuje cvičení v bazénu a večer pak zpívání a tancování s dětmi. Toť vše. Večer si můžete sednou na pláži k hlasitější muzice vedle baru, ale jinak se na hotelu nic neděje.

Jak tu již také někdo zmiňoval, hotel odpovídá spíše 3 hvězdičkám.

Pláž
Pláž a moře je největším zklamáním dovolené. Pláž je sice relativně čistá, ale je často zanesena trávou a sem tam nějakou modrou medúzou (asi 20 cm průměr). Těch je v moři docela dost a i když nejsou extra nebezpečné (prý je to jako spálení od kopřivy - nezkoušel jsem), je nepříjemné zde plavat. Samo moře je velmi teplé a v odpoledních hodinách se v něm doslova nedá koupat. Je opravdu velmi teplé až vřelé. Proto je také stále u moře velmi prázdno a můžete si vybrat lehátko a slunečník jaký chcete. Šnorchl sebou vůbec nevozte. V moři (oproti např. Sharm El Sheikhu v Egyptě) opravdu nic zázračného neuvidíte.

Martin B., 11.07.2019, Datum pobytu: 1.7. - 9.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

18 fotografií

Celkem: 6,8 Celkový dojem z dovolené byl super. Hodní a příjemní lidé, hotel v krásném prostředí zahrad.

  • 7 Ubytování
  • 8 Strava
  • 5 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem z dovolené byl super. Hodní a příjemní lidé, hotel v krásném prostředí zahrad. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Byli jsme nakonec ubytováni jinde. Výhled na moře. Doplnění ledničky denně, úklid by mohl být důkladnější.

Strava
Jídlo nám moc chutnalo. Vždy bylo co na výběr. Personál ochotný.

Pláž
Hotel přímo na pláži, bazény také přímo u pláže, pláž čistá...moře už tak moc ne...tráva, medůzy, krabi...ale za to hotel nemůže, jen je s tím třeba počítat.

Anonym, 11.07.2019, Datum pobytu: 29.6. - 6.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,6 Celkový dojem dobrý, ale je určitě co zlepšovat.

  • 6 Ubytování
  • 4 Strava
  • 3 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem dobrý, ale je určitě co zlepšovat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Po výměně pokoje pak už dobré.

Strava
Malý výběr, ale chutné.

Služby hotelu
Přístup hotelu je dobrý, řeší problémy.

Pláž
Pláž velké zklamání. Zátoka.

Anonym, 08.07.2019, Datum pobytu: 20.6. - 4.7.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Krásná dovolená s nezapomenutelnými zážitky.

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Krásná dovolená s nezapomenutelnými zážitky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vzhledem k teplotám v době návštěvy fungovala výborně klimatizace. Větší problém byl s vodou v koupelně - nešla studená, ani chladná, někdy byla tak horká, že po opalování to až pálilo. Myslím, že to ale byla jediná vada. Personál - Etiopie, Ghana, Kongo - úžasně usměvavý, ochotný a na úrovni - hovořili AJ v pohodě.

Strava
Strava po všech stránkách výborná, myslím, že jsem nenašel nic, co bych neochutnal - v resortu - jedním slovem - dokonalá. Vyvážená, každý den ryby v nabídce , mnoho zeleniny, dorty, polévky, humus .... velký výběr a asi jsem i přibral na váze, nedalo se neochutnat - tak rozmanitá a neobvyklá koření, kombinace chutí.

Služby hotelu
Staralo se o nás mnoho personálu, vždy s úsměvem, s úsměvem nás dotlačili ke cvičení a pohybu v bazénu a postupně se přidávali i ti, kteří byli v bazénu jen u baru. Krásná , uvolněná atmosféra. I řešení potíží - ztráta vstupní karty se na recepci vyřešilo - bez poplatku !!!!- a s úsměvem a ihned. Smekám, jinde by se mohli ochotě učit.

Pláž
Pláž čištěna denně , čistá, klidná, pár kroků od lehátek resortu. K dispozici sprchy, bar, slunečníky a lehátka - v nadbytečném počtu, kdykoli jsem přišel, bylo dost volných. Moře hodně teplé v tomto období, čisté a večerní posezení u baru na pláži, případně tanec a pár slov s přáteli, naprostá spokojenost.

Milan Horyl, 03.07.2019, Datum pobytu: 23.6. - 29.6.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: Smartline Ras Al Khaimah Beach Resort (ex. Bin Majid Beach Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Byla to klidná a odpočinková dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byla to klidná a odpočinková dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje krásné a čisté, personál vstřícný a milý

Strava
Jídlo chutné, ale výběr nebyl moc velký

Služby hotelu
Se službami jsme byli spokojení, jediné co nám přišlo divné, že jsme neměli klasické pásky all in jako všude jinde a pokaždé, když jsme šli pro pití jsme museli hlásit číslo pokoje a u jedno baru dokonce podepisovat nulovou účtenku a zase na ní psát číslo pokoje a jméno což člověka dost zdržuje a unavuje, když v tom vedru chodíte na bar co 30 minut.

Pláž
Pláž v pohodě, soukromá a klidná

Jitka C., 03.07.2019, Datum pobytu: 22.6. - 30.6.2019
Oblast: Spojené arabské emiráty Spojené arabské emiráty, Ras Al Khaimah, Hotel: The Cove Rotana Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)