Recenze hotelů
Kréta - Řecko

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Hledali jsme klidné a krásné místo k naší odpočinkové dovolené. A našli. Na náš oblíbený ostrov Karpathos se letos nelétalo, tak jsme...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hledali jsme klidné a krásné místo k naší odpočinkové dovolené. A našli. Na náš oblíbený ostrov Karpathos se letos nelétalo, tak jsme zvolili Krétu, která má podobné klima a je nejjižnějším řeckým ostrovem. Tento hotel splnil naše očekávání a mile nás překvapila rodinná atmosféra, která zde denodenně vládla. Byli jsme zde jediní dva Češi, další klienti byli Poláci a Němci. Jakoby se všichni znali...Přispíval k tomu i velmi milý a vstřícný personál. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v klidné části vesnice Ferma ve zrenovovaném hotelu s nádhernými pohledy z balkonu na moře i přilehlou zahradu nás mile překvapilo. Pokoj nádherně zařízený, s velkou koupelnou a prostornou teráskou. Klimatizace, lednička a fén v ceně poukazu.

Strava
Krétské speciality od rána do večera... Co více si na řecké dovolené přát? Výběr byl denodenně bohatý, mnoho druhů zeleniny, salátů a ovoce. Snídaně studená i teplá, každý si mohl vybrat formou bufetu. Nápoje u snídaně zdarma, jinak za poplatek. Opět široká nabídka. Obsluha byla vždy pozitivně naladěná a rozdávala kromě objednaného i přátelské úsměvy.

Služby hotelu
V hotelu Porto Belissario vše perfektně funguje. Obdrželi jsme i slunečník zdarma. Úklid pokoje, výměna ručníků a povlečení v době koronaviru byl na objednání. Veškeré jednání zde probíhalo v přátelském duchu, cítili jsme se zde jako doma. Nebyl ani problém opustit pokoj o hodinu déle, než stojí v předpisech hotelu.

Pláž
Na přilehlou pláž se sestupuje po 70ti schodech. Nejsou příkré a v polovině je vodovodní kohoutek, kde si můžete při cestě na hotel opláchnout nohy od písku. Pláž je písečná, vstup do vody pozvolný, voda kříšťálově čistá. Jakoby ji rozdělovaly obrovské balvany. Na veřejnou a nudistickou. Je cca 70 m dlouhá a vedou k ní ještě dvoje schody od přilehlého hotelu a apartmánů. V době naší dovolené - tedy říjnu - zde bylo jen velmi málo lidí.

Šnorchlování je zde krásné. Viděli jsme perutýny ohnivé, mořské jehly, několik druhů dalších ryb, vylovili prázdné mušle šišánka středomořského a homolice středomořské.

Václav Petržíla, 23.10.2020, Datum pobytu: 3.10. - 10.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Porto Belissario

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

pohled z balkonu pokoje 6 fotografií

Celkem: 8,2 Dovolena byla super.

  • 10 Ubytování
  • 6 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolena byla super. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Využili jsme pokoj se službou sharing pool. Vse bylo v poradku. Hotel nam automaticky do pokoje připravil cestovní postylku pro dite.

Strava
Strava byla chutna, snidane doplněné o cerstve vafle nebo palacinky. Jen nápoje v rámci all inclusive za moc nestály.

Vyborne kafe na plazi od hotelu Yianna caravel.

Služby hotelu
Personál hotelu byl velmi příjemný, milý a vstřícný.

Pláž
Cesta k pláži nic moc, ale nic co by se nedalo prezit. Po ceste byl k vidění kůň, kozy, ovce a psi, takze s malym ditetem.. jako v zoo :-))). Na plazi jsme nevyuzili lehatka hotelu, ale chodili jsme k hotelu yianna caravel, kde pri zakoupení občerstvení byly k využití moc pekna lehatka s matracemi a střechou. Z plaze je videt na mistni továrnu, to mozna trochu Kazi celkový dojem. Ale plaz je čistá, udržovaná. Je zde půjčovna windsurfu.

Alena G., 20.10.2020, Datum pobytu: 21.9. - 28.9.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Amounda Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 Maximální spokojenost. Kréta je super, příjemné moře, fouká tam. Na poslední dva dny jsme se (bohužel, pokazilo nám to i některé plány)...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Maximální spokojenost. Kréta je super, příjemné moře, fouká tam.

Na poslední dva dny jsme se (bohužel, pokazilo nám to i některé plány) museli přesunout do jiného hotelu a ze srovnání vychází Amounda prvotřídně.

Jinak jsme nemuseli řešit žádný problém, delegátka byla skvělá, ochotná pomoct řešit cokoli, poradila nám s plánováním výletu po Krétě a doporučila zajímavá místa i mimo hlavní turistické cíle. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Příjemné moderní prostředí, působí přátelsky, čistota na jedničku. Elegantně zařízené pokoje, vybavené mini ledničkou a varnou konvicí, klimatizace funguje a je tichá. Na pokoji denně lahev balené vody, při příjezdu dokonce i roušky.

Strava
Bohatý výběr typicky řeckých i standardních evropských jídel. Každý den něco trochu jiného, vybere si každý, hodně ovoce, zeleniny, saláty, sýry, olivy, vše popsané i v češtině. Kromě bufetové snídaně i čerstvé wafle nebo palačinky, večer věci z grilu (souvlaki, gyros atd.), dobré víno, pivo, káva. Ostatní hlavně nealko nápoje z postmixu měly divnou chuť. Obsluha ochotná a milá (i přes opatření kvůli covidu, kdy jsme si nemohli nic nabírat sami).

Služby hotelu
Půjčili jsme si auto z nedaleké půjčovny za skvělou cenu, s hotelem spolupracují (auto přivezli i vyzvedli přímo u hotelu), takže jsme vše měli bez starostí. Personál opravdu milý a přátelský, od recepční po uklízečky. Občas uměli i nějaká slovíčka česky, jeden z barmanů mluví česky. Bazén je v provozu od 10 do 19 h, někdy bychom tam rádi i dřív nebo později.

Pláž
Pláž je trochu dál (5-7 minut chůze) od hotelu, je tam sprcha a hotel má vlastní lehátka se slunečníky (zdarma). Není tam hotelový bar (s all inclusive). Pláž je písčitá, příjemná, pozvolný vstup do vody s kamínky, krásně čistá pláž i voda, občas parádní vlny. Hned vedle je půjčovna vybavení - paddleboardy, windsurf a další. Byl tam klid - sice koncem sezóny a navíc v době covidu, ale rozhodně nepůsobila jako natřískané letovisko. Hezký výhled na okolní krajinu (žádné hotely nebo paneláky, ale Krétské kopce a místní romanticky ošuntělá elektrárna).

Anonym, 14.10.2020, Datum pobytu: 28.9. - 5.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Amounda Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Hotel s výbornými službami, skvělé jídlo, velký výběr, bazén se slanou i se sladkou vodou. Ochotný personál. Je umístěný přímo u pláže,...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel s výbornými službami, skvělé jídlo, velký výběr, bazén se slanou i se sladkou vodou. Ochotný personál. Je umístěný přímo u pláže, krásná zahrada, dobře udržovaná. Můžu s klidným svědomím doporučit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovány jsme byly v čistém pokoji. Vybavení nebylo úplně nové a moderní, ale čisté a na požádání jsme dostaly druhé prostěradlo od ochotné paní pokojské. Byly jsme spokojené.

Strava
I přes corona opatření, kdy nám jídlo servíroval personál hotelu, bylo vše dobře organizováno, výběr velký, jídlo chutné.

Služby hotelu
Perfektní byl řecký večer v taverně. Dostaly jsme ochutnat mušle, šneky, kalamáry a další pochoutky. Bylo to moc hezké.

Pláž
Hezká pláž, ale místy horší přístup do moře. V písku trčí skály, ale dá se to přejít. O pár kroků dál se dá najít místo kudy do vody bez překážek. Spolucestující využívala koupání v moři, a já jakožto tělesně postižená jsem využívala koupání v bazénu s mořskou vodou.

Zdenka Slancova, 13.10.2020, Datum pobytu: 29.9. - 9.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Corellia Blue Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 V prostoru hotelu vše skvělé - příjemné prostředí, úklid ok, vynikající All Inclusive. Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
V prostoru hotelu vše skvělé - příjemné prostředí, úklid ok, vynikající All Inclusive. Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení (teráska) do zahrady, takže super, ale je pravda, že jsou tam i identické pokoje, které mají třeba 2 metry od sezení chodník, kterým se chodí na pláž, takže tam se o soukromí nedá moc mluvit.

Pláž je s hrubým pískem, ale hlavně s nepohodlným vstupem do vody (jsou potřeba boty do vody), takže to by mohlo být lepší. Na pláži bar není, ale je to k němu kousek nebo chodí obsluha, takže ok. Voda krásně čistá, jeden den po horším počasí byly na pláži chaluhy, jinak čistá.

Zaměstnanci usměvaví, příjemní.

V okolí hotelu nic moc není a není to žádná velká paráda. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme bungalov a pokoj byl dobrý, sezení (teráska) do zahrady, takže super, ale je pravda, že jsou tam i identické pokoje, které mají třeba 2 metry od sezení chodník, kterým se chodí na pláž, takže tam se o soukromí nedá moc mluvit.

Úklid ok (ne vynikající, ale ne špatný).

Strava
Skvělé All Inclusive, v každou denní dobu je kam jít jíst :-). Bufet dobrý, vždy v nabídce dostatek zeleniny a ovoce, snídaně by možná mohla být rozmanitější. V rámci Allin i pět tématických restaurací, takže člověku bufet nezevšední.

Pláž
Pláž je s hrubým pískem, ale hlavně s nepohodlným vstupem do vody (jsou potřeba boty do vody), takže to by mohlo být lepší. Na pláži bar není, ale je to k němu kousek nebo chodí obsluha, takže ok. Voda krásně čistá, jeden den po horším počasí byly na pláži chaluhy, jinak čistá.

Přístup na pláž je přes silnici, ale skoro nic tam nejezdí, takže to vůbec nevadí, je to kousíček.

Na potápění nic zajímavého, pár malých rybiček.

Petr S., 13.10.2020, Datum pobytu: 3.10. - 10.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Mitsis Laguna Beach Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,8 Velice spokojeni,vše OK.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velice spokojeni,vše OK. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Menší penzion,pokoj prostorný, menší balkon na ulici a další nad mořem velikostí malého hřiště,prostě super, vybavení stačí na menší vaření.Za nás vše v pohodě.

Strava
Vlastní.

Služby hotelu
Nic jsme nepotřebovali.

Pláž
Vedle penzionu,20 m , další 50 m atd. Moře čisté jako v Řecku a velice teplé , konec září 28 st.

Ivan Štengl, 12.10.2020, Datum pobytu: 26.9. - 7.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Apartmány Blue Sea

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9 Dovolená byla příjemná a splnila očekávání.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla příjemná a splnila očekávání. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pěkný jen místo výhledu do zahrady byl výhled do boční ulice s pohledem na dvě rozkvetlé růže na plotě:)(

Strava
Jídlo pestré, rozmanité, chutné.

Kvůli opatření proti covidu vše podávala obsluha.

Pláž
Pláž čistá asi 400 m od hotelu po promenádě.

Molo na skále u hotelu fajn.

Počasí na říjen velmi příjemné na tuto dobu, moře mělo 26 stupňů a teplota vzduchu okolo 30 což bývá typické do poloviny září jak nám sdělil delegát.

Jiří Vitouš, 12.10.2020, Datum pobytu: 2.10. - 9.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Horizon Beach Hotel

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,8 Bol to 4 hviezdičkovy už starší hotel podľa mňa by to bolo na dobré 3 hviezdičky. 1.krat sme zažili na izbe oddelené postele a ešte k...

  • 5,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 10 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Bol to 4 hviezdičkovy už starší hotel podľa mňa by to bolo na dobré 3 hviezdičky. 1.krat sme zažili na izbe oddelené postele a ešte k tomu murované takže sa nedali posunúť ani spojiť. Nie sme náročný a uvedomujeme si jazykovú bariéru... Keď si nevieme vypýtať ani reklamovať... Pláž sme mali ponúknutú ako kamienkovú čo by som upravila bola kameňovú a.. Boli tam drobné kamienky ploskače a aj väčšie kamene.. Topánky do vody určite treba. A žiaľ ako sme prišli tak sa more rozburilo. 1 týždeň boli riadne vlny. Potom to mierne ustálo. A posledný deň sme pocítili zemetrasenie... Tak to bola dovolenka so všetkým čo sa len dá. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Starší hotel jednoduchý skromny

Strava
Tešila som sa na grécky šalát. Ale bola som mierne povedané sklamaná... No potom som si uvedomila že sme na ostrove.. Tak keď im všetko odpustím tak bolo fajn.. Mäso pripekali na rýchlo a na prudko. Aj z morských rýb som čakala väčší výber. A zeleninová polievka strúhaná.. Možno je to seniorský hotel.

Služby hotelu
Ostrov... Použitý toaletný papier hádzať do koša... Upratovať sa nechodí každý deň musíte si to objednať To ma zaskočilo

Pláž
Pláž bola čistá lehátok dostatok vstup do mora cez drobné kamienky a neskôr vo vode aj nepríjemné veľké kamene. Výstup z vody obtiažny lebo veľké vlny a drobné kamienky sa presúvali pod nohami. Iba som sa usvedčila že chcem len pieskovú plaž.

Jolana V., 10.10.2020, Datum pobytu: 5.9. - 19.9.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Dessole Dolphin Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 8,6 Pěkný hotel, výborná vybavenost.

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Pěkný hotel, výborná vybavenost. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
spokojenost

Strava
výborná

Služby hotelu
čistota, dezinfekce , roušky

Pláž
pláž pěkná, lehátka zdarma

Miroslava B., 09.10.2020, Datum pobytu: 26.9. - 3.10.2020
Oblast: Řecko Řecko, Kréta, Hotel: Amounda Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)