Recenze hotelů
Kefalonia - Řecko

Napište svou recenzi

Celkem: 9,6 Byla to naše zatím nejlepší dovolená.Velmi příjemné místo, krásné prostředí a hodní lidé.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byla to naše zatím nejlepší dovolená.Velmi příjemné místo, krásné prostředí a hodní lidé. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl sice menší ale dostatečně vybavený. Služba hotelu (výměna prádla) perfektní. Nádherný výhled na mořskou

zátoku s východem slunce.

Strava
Jídlo bylo velmi dobré, velký výběr a dostatečné množství. Každý den se jídelníček měnil.

Služby hotelu
Služby v hotelu byly perfektní, personál velmi ochotný a stále usměvavý.

Pláž
Pláž byla celkem malá ale měla nádherný písek. Moře bylo fantasticky čisté a příjemně teplé. Skvělý byl pozvolný

vstup do moře a menší hloubka několik desítek metrů /vhodné i pro neplavce/.

Petr Stejskal, 09.10.2019, Datum pobytu: 11.9. - 18.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Karavados Beach (Karavados)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,4 Kefalonie nás nadchla. Městečko Assos nám vehnalo slzy do očí.Pláže jsou krásné, většinou písčité. Nám se líbila členitost pobřeží, dala...

  • 6,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Kefalonie nás nadchla. Městečko Assos nám vehnalo slzy do očí.Pláže jsou krásné, většinou písčité. Nám se líbila členitost pobřeží, dala se najít malá pláž mezi skalami, naprosto soukromá. Autobusové spojení zde funguje dobře, kupodivu jezdí i v uvedených časech. My jsme autobusy projeli větší část Kefalonie, Assos, Fiskardo, Luxouri, naprosto bez problémů. Bydleli jsme v Lassi, což je velmi hezká oblast, hlavně v pěší dostupnosti od hlavního města a kousek od letiště. Letadla nás nijak nerušila, je to malinké letiště, takže provoz není velký. Z ostovů které jsme v Řecku navštívili ( asi 10 ), byla Kefalonia nejhezčí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo dobré, hlavně čisté. Denně docházela uklízečka. Pokoj byl celkem prostorný, ale protože jsme měli přistýlku, tak jsme se trochu tísnili. Přistýlka byla skládací lehátko, větší rekreant, než byla naše dcera, 150 cm, by se asi nevyspal.Chyběla tam židle pro třetí osobu, asi po 5ti dnech nám ji majitelka dodala. Terasa byla prostorná, my byly v přízemí, ale i od nás bylo vidět na moře. Kuchyňka byla dostatečná, my měli polopenzi, takže jsme její funkčnost nezkoumali, ale nikdo si nestěžoval. Penzion Anna je v kopci, ale není to nikam daleko. V pohodě se dostanete asi za 7 minut na pláž, na autobus a pěší zónu s obchody za 3 min., v okolí jsou krásné pěší procházky s výhledy.

Strava
Strava byla na této dovolené největší problém. Připlatili jsme si polopenzi, ale netušili jsme, že budeme chodit do místní restaurace. Dcera je vegetarián, neviděla jsem to jako problém, protože v minulých destinacích v Řecku to nikdy problém nebyl, strava se podávala formou bufetu a na výběr bylo vždy velké množství "všeho". Zde bylo vegetariánské menu 1 a 2 a tím to končilo. Snídaně pouze 2 výběry, buď kontinentální, nebo anglická. První se skládala ze 4 trojúhelníčků toustového chleba, 1 máslíčko a 2 marmeládky, druhá anglická, opět 4 trojúhelníčky toust. chleba, hrstička fazolí v tomatě, plátek slaniny a 1 malý páreček. K oběma snídaním zdarma ještě hrneček kávy a sklenka džusu. Za celou dobu pobytu ani jednou jogurt, ovoce nebo zelenina, ani plátek. Bylo to velké zklamání. v Řecku je vše z místních zdrojů a výborné, tady jsme si kupovali vše v obchodě, který patřil k restauraci. Ráno podával snídani pan majitel, který uměl anglicky asi o 10 slovíček více než já. Naštěstí dcera pracuje v Anglii a tak se večer domluvila s číšníky, kteří ale zase nevěděli že máme u nich polopenzi a stále nám účtovali večeři. Nemít tam dceru, nevím, jak bychom se domluvili. Znám CK která klienty předem informuje a jídelní lístek jim dává přeložený do ČJ a u každé položky je buď, že je vše v ceně, nebo suma, kterou musí klient doplatit. Určitě se předchází nedorozuměním. Příště bych raději vyměnila zaplacenou polopenzi na Eura a stravovala se sama. Takto již nikdy!!!

Služby hotelu
Bez připomínek, čisto, uklizeno, nic více jsme asi ani nečekali. Žádné služby navíc.

Pláž
Krásné pláže v okolí se službami. My vyhledáváme více soukromí, což se dalo dobře najít. Na pláž jsme se dostali za necelých 7 minut. Voda krásná, čisťounká a teplá. Naprostá spokojenost.

Hana H., 09.10.2019, Datum pobytu: 16.9. - 26.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Studia Anna

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolená na konci září v teple v příjemném a klidném prostředí.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená na konci září v teple v příjemném a klidném prostředí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel zánovní, patrové domky, jídlo na terase, u večeře s pohledem na západ slunce nad mořem. Úklid a čistota v celém areálu.

Strava
Polopenze bufetová s velkým a chutným výběrem.

Služby hotelu
Příjemní a ochotní lidé.

Pláž
Pláž písečná, čistá.

Ladislav K., 08.10.2019, Datum pobytu: 22.9. - 2.10.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Remetzo Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

západ slunce 3 fotografie

Celkem: 4 Dovolenou jsme měli zprostředkovanou přes CA s CK . Hned při příjezdu však přišlo zklamání, neboť jsme byli ubytováni ve staré zástavbě s...

  • 2,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 5 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenou jsme měli zprostředkovanou přes CA s CK . Hned při příjezdu však přišlo zklamání, neboť jsme byli ubytováni ve staré zástavbě s čím jsme nepočítali. Na stránkách Invia je prezentovaný pouze pokoj v nové budově, na stránkách CK pro jistotu není ani jedna fotka pokoje. Při rezervování tohoto zájezdu jsem uváděla jako požadavek pokoj v nové části a výhled na moře, zaměstnankyní Invia mi bylo sděleno, že takový požadavek se uvádí jako negaranční přání/požadavek klienta při odeslání smlouvy do cestovní kanceláře. Pořád jsme však počítali s tím, že budeme ubytování v nové části. Po příjezdu pak přišlo velké zklamání a zjištění, že CK má možnost ubytování svých klientů POUZE ve staré budově a pouze v přízemí, zbytek pokojů jak ve staré tak nové zástavbě je určený pro klienty CK..... s kterou máme také velmi špatnou zkušenost. Na této dovolené jsme si neodpočinuli, nevyspali jsme se a to byl hlavní problém. Celou situaci jsme hned první den řešili s našim delegátem, který nám sdělil, že je to věčný problém, že CK má opravdu jen pokoje ve staré zástavbě a prý už xkrát řešil, ať na to Invia upozorňuje před zakoupením zájezdu, ale je samozřejmě logické, že kdyby tohle svým klientům říkali před zakoupením, nikdo by si takový zájezd nekoupil. Považuji to za klamavé jednání. O ubytování více níže. Celý problém jsme řešili také s paní majitelkou a ta nám sdělila to samé co delegát a když se nás při odjezdu ptala, jak jsme si dovolenou užili, řekli jsme ji naše negativní dojmy a pocity z ubytování, neomluvila se ani nic podobného. Spíše ji to asi urazilo a ani se s náma nerozloučila. Kefalonie jako taková, je pěkná, na Řecko opravdu hodně zelená. Věřím, že když bychom měli ubytování v nové části, píši teď jinou recenzi, ale bohužel realita je jiná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jak jsem už zmiňovala, byli jsme ubytováni ve staré budově v přízemí. Nějaký menší úklid probíhal každý den, ale na celkovém negativním dojmu z ubytování to stejně nic nemění.

1/ ZÁPACH: Vedle našeho pokoje byla uklízecí místnost, která opravdu smrděla všemi možnými čistícími, dezinfekčními prostředky, byl to dost silný zápach a tudíž i v pokoji to zrovna "nevonělo".

2/ POŘÁDEK: Již při příjezdu nebylo v pokoji pořádně vytřeno (pod postelí drobky), varná konvice zapáchala (nepoužívali jsme ji).

3/ KLIMATIZACE: Jaktakž fungovala, ale bez ní to nešlo vzhledem k tomu, že jsme byli ubytováni v přízemí a pokud jsme otevřeli dveře na terasu, tak nám do pokoje lezli pouliční kočky. Celkově dveře na terasu jsme neotvírali, protože pak byl člověk jak ve "výkladní skříni".

4/ POSTEL: Opravdu strašná! Malá a matrace pouze jedna pružinová, stará asi hodně dlouho, xkrát za noc jsme se budili. Stejně tak matrace na přistýlce byla hrozně tvrdá, na přistýlce se už vůbec nedalo spát. Prostě jsme se nevyspali, tudíž ani neodpočinuli.

5/KOUPELNA: Stará, odtokem vedle záchodu tekla voda ven, jakmile se člověk začal sprchovat. Závěs starý, špinavý.

6/ TERASA: Na terase byl sušák na prádlo, který byl ale celý zrezivělý, tak že jsme ho nepoužívali. Plavky jsme věšeli na zábradlí na terase, bohužel každou noc na zahradě zapínali zavlažování, tudíž všechno, co jsme nechali venku uschnout, bylo ráno mokré. Ubytování proto hodnotím jako jedno velké mínus a přikládám fotky pro představu.

7/ HLUK: Jelikož jsme byli ubytování v přízemí, vše šlo slyšet. Každou noc nám někdo dupal nad hlavou, vrzal se židlemi, ráno budíček kolem půl sedmé, opět rachot, vrzání židlí, dupání. Ani špunty nepomohly.

Strava
Měli jsme polopenzi. Jídlo byl průměr. Očekávala jsem něco víc, neboť jsem zde četla samé velmi kladné recenze na stravu. Snídaně i večeře probíhaly formou bufetu.

SNÍDANĚ: Byl výběr spíše slaných jídel, sladkého bylo opravdu málo. Nechyběla zelenina, řecký jogurt, toustovač, vajíčka, slanina, nějaké müsli. Máslo pouze margarín, což za mě není ok. Marmeláda byla nějaká obarvená hmota, která se nedala jíst. Asi dvakrát byly v nabídce mini croissanty (ty byly dobré), 1x nějaká buchta, párkrát veka politá nějakým syrupem, cukrem a kakaem (potřeba zbavit se starého pečiva předpokládám :) Za mě chybělo více ovoce (vždy jen meloun). KÁVA - nevím co to bylo, ale káva rozhodně ne. Ale ostatní ji pili, tak že možná jsem jen náročná. Podle mě to chce občas přístroj vyčistit, káva měla prostě zvláštní pachuť, ne, nebyla to káva :). ČAJ pouze černý, vzhledem k tomu, že zde bylo spoustu dětí, to považuji za zbytečné mínus. Celkově snídaně byly v pohodě. Jen pokud máte rádi spíše sladké snídaně, doporučuju si koupit třeba marmeládu a brát si ji s sebou, možná to není "slušné", ale nikdo vám za to hlavu neutrhne.

VEČEŘE: Něco bylo dobré. něco už méně. Zamrzelo mě, že nebyl výběr nějakých dobrých ryb, ale asi je to finančně nákladnější. V nabídce byla vždycky zelenina, olivy, tzatziki, feta, pečivo, tak že pokud mě neoslovilo nic z výběru, dala jsem si právě to. Poslední večer bylo v nabídce řecké souvlaki, maso však bylo přesušené a tudíž nic moc. Pokud chtěl člověk k večeři pivo/víno/atd. musel si jej zaplatit. Pivo stálo cca 3,5€, víno cca 2,5€ sklenička.

Ale abych nebyla jen kritická, jídlo hodnotím tak na 70%..takový lepší průměr :) Nečekejte gastronomický řecký zážitek, ale ani to, že se v rámci možností relativně dobře nenajíte.

Určitě doporučuji restauraci Captain Nicolas kousek od ubytování. Krásný výhled, výborné jídlo, skvělá obsluha. Ceny ok. Mrzelo nás, že jsme ji objevili až předposlední den. Jejich feta byla opravdu vynikající, jak ta klasická, tak pečená.

Služby hotelu
ŽÁDNÝ SIGNÁL: Jako další problém vidím to, že na pokoji ani kolem hotelu není žádný signál, nikam se nedovoláte a nikdo se nedovolá vám. Na to by měla CK také upozorňovat, někdo potřebuje i na dovolené být na telefonu a nebo třeba pracovat. Delegát nám sdělil, že je to normální, že jsme na "otevřeném moři" a že tady prostě signál není.

WIFI: Na pokoji moc nefungovala, u bazénu to bylo lepší.

OBČERSTVENÍ U BAZÉNU: Točené pivo výborné, studené. V nabídce také míchané drinky, ale za mě zbytečně předražené (8€).

ZAPŮJČENÍ AUTA, MOTORKY: Toto jsme řešili přímo s recepcí, jak zapůjčení auta tak motorky. Přes delegáta tyto služby byly dražší.

Pláž
Na pláží vedle hotelu jsme byli pouze dvakrát na chvilku. Tato pláž byla čistá a lidí tak akorát. Doporučuji však zapůjčit si auto nebo motorku a zajet na okolní pláže. Nejvíc doporučuji pláž Myrtos a Petani. Určitě pěkné pláže budou i na druhé straně ostrova, ale člověk pak stráví spoustu času na cestě. Také určitě doporučuji zakoupit si nějaký provizorní slunečník, pokud pojedete v červenci nebo srpnu, bez slunečníku to na pláži moc nejde, bylo opravdu velké horko. Nebo potom zpoplatněná lehátka, ale to chce jet na danou pláž opravdu velmi brzo, kolem 10hod. už nejspíše neseženete volné místo. Záleží za jakým účelem na ostrov jedete, my jsme hlavně objížděli pláže a na hotel jsme se vraceli až večer.

Romana Bartoňková, 08.10.2019, Datum pobytu: 7.8. - 14.8.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Remetzo Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,8 Můžeme vřele doporučit všem, kteří nehledají luxus a okázalost, ale naopak absolutní klid a pohodové ubytování jako výchozí bod k...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Můžeme vřele doporučit všem, kteří nehledají luxus a okázalost, ale naopak absolutní klid a pohodové ubytování jako výchozí bod k prozkoumávání ostrova. Vybavení studií je dostatečné pro samostravování se a jejich poloha ve velmi klidné části ostrova vybízí k relaxaci a odpočinku. Kdo hledá 24h péči, měl by jet jinam. Kdo je zvyklý udělat si dovolenou podle svého ( ať už stravování nebo organizaci času ), měl by o tomto ubytování přemýšlet. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Studia velmi pěkná, čistá a dostatečně vybavená. Jeden velký pokoj sloužící jako obývací místnost a ložnice, dostatečně velký a prostorný pro dva lidi. Dva balkónky - zepředu X zezadu, kde se dá posedět a v závislosti na sklonu slunce se v jakoukoliv denní dobu schovat nebo slunit. V kuchyni dvouplotýnkový vařič, toustovač, rychl. konvice + obvyklé příslušenství příbory, talíře atd. Z našeho pohledu dostatečné k základnímu vaření. Wifi pokrytí velmi dobré v celém studiu a samozřejmě okolí recepce, bazénu. Výměna lůžkovin a ručníků v pravidelném intervalu po 3 dnech.

Strava
Zájezd jsme měli bez stravování, nicméně zde byla možnost dokoupit si snídaně v hlavní budově komplexu. Nevyzkoušeli jsme, tedy nemůžeme posoudit.

Služby hotelu
Přes milou paní domácí Marii jsme si rezervovali auto na cestování po ostrově. Jinak nebylo ničeho potřeba. Nicméně jedná se o rodinný penzionek se studii a tak je celá rodina velmi milá a ochotná s čímkoliv pomoci. Zapůjčení mapek ostrova, pomoc při objednávání auta či výletů a všeobecné tipy o ostrově byly pro ně milou samozřejmostí.

Pláž
Nejbližší pláž v blízkosti ubytování je asi tak 500m po rovince. Je velmi podobná blízké a vyhlášené Xi beach s oranžovým pískem a léčivým šedivým jílem. Velmi vhodná pro polehávače, neplavce a malé děti, protože od břehu jdete dalších 50m stále s vodou po kolena. Pro nás tedy nudná pláž bez možnosti šnorchlování. Avšak v dané lokalitě je více zákoutí ( do 10-20min chůze ), kde jsou i kamínkové a hlubší pláže a tak se dá v pohodě plavat X šnorchlovat.

Jakub Chadima, 07.10.2019, Datum pobytu: 18.9. - 2.10.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Studia Vitoratos

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolena naprosto famozni, doporucuju jet az na konci zari, jelikoz tam budete skoro sami

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolena naprosto famozni, doporucuju jet az na konci zari, jelikoz tam budete skoro sami Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je uplne novy, dala bych i 5* misto 3

Strava
Naprostá senzace, neni absolutne co vytknout, zatim nejlepsi strava jakou jsem kdy na dovolene zazila

Služby hotelu
Na jednicku

Pláž
Plaz je cista, dostacujici. My jsme meli pujcene auto a jezdili na ty vyhlasene

Nelly J., 07.10.2019, Datum pobytu: 25.9. - 2.10.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Remetzo Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

. 4 fotografie

Celkem: 9,5 Paní majitelka Zacharula je prostě skvělá.

  • 10 Ubytování
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Paní majitelka Zacharula je prostě skvělá. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Když opomeneme pozdnější noční hudbu(karaoke)jinak mandolíny v podvečer super,tak ubytování nám splnilo přesně to co jsme od dovolené očekávali.klid,pohodu v malých domečcích s velkou terasou uprostřed zahrady,stále bylo na pokoji čisto a vše doplňováno-Paní domácí velice příjemná.Bázén v zahradě byl taky super s krásnou vodouZkrátka takový řecký venkov-

Strava
v okolních tavernáh i vlastní

Služby hotelu
Jak už jsem uvedl ,služby a paní Zacharula na výbornou

Pláž
pláž dobrá,kousek od ubytování,ale mi co vyhledáváme větší klid tak jsme si zapujčili auto a navštivili jsme pláže na ostrově které jsou opravdu nádherné a dají se najit i plaže pro dva,což má taky své kouzlo

Jaroslav S., 05.10.2019, Datum pobytu: 16.9. - 26.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Zacharula

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

pláž Horgota 2 fotografie

Celkem: 5,4 Večer studené jídlo, každý den skoro stejné. Uvítala bych teplejší a obměnu jídla. Nebylo by špatné doplnit alespoň vodu k večeři....

  • 7 Ubytování
  • 4 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Večer studené jídlo, každý den skoro stejné. Uvítala bych teplejší a obměnu jídla. Nebylo by špatné doplnit alespoň vodu k večeři. Netekla teplá voda. Vybavenost pokoje v pořádku. Celkově vyšší očekávání. Zobrazit celou recenzi

Veronika Tihelková, 04.10.2019, Datum pobytu: 22.9. - 29.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Porto Skala

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 6,6 Vše docela v pořádku.

  • 6 Ubytování
  • 3 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Vše docela v pořádku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hezké, čisté,ale jediné co je v kuchyňce je jen konvice a popelník.

Strava
Snídaně dost skromné na dvou stolech,ale stačí,doma snídám půl Tatranky,tak tady jsem byl přejeden.

Služby hotelu
Dost dobré

Pláž
Bomba,to se musí zažít.????

Roman R., 03.10.2019, Datum pobytu: 19.9. - 30.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Big Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 príjemný pobyt

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
príjemný pobyt Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pekné izby, spokojnosť

Strava
celkom dobrá

Služby hotelu
v poriadku

Pláž
potrebovalo by to trocha skrášliť okolie pláže

František P., 03.10.2019, Datum pobytu: 22.9. - 29.9.2019
Oblast: Řecko Řecko, Kefalonia, Hotel: Remetzo Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)