Recenze hotelů
Tyrolsko - Rakousko

Napište svou recenzi

Celkem: 9,8 Naprosto dokonalý zážitek, vedle lyžování a gastronomické orgie.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprosto dokonalý zážitek, vedle lyžování a gastronomické orgie. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Standardní dobře vybavený pokoj. Jen televize byla poněkud nestandardně umístěna mimo dohled z postele.

Strava
Jedna z nejlepších, co jsem kdy zažil.

Velmi bohaté snídaně. Výběr asi z 8 krájených sýrů a salámů (včetně např. Schwarzwaldské šunky). Zdravý koutek s vločkami a různými doplňky - ovoce, rozinky, směs ořechů, semínka, ..Velký výběr džemů a nugeta. Co se často nevidí byl neředný pomerančový a multi džůs.

Obrovský výběr čajů - ovocné, bylinkové, zelené, černé, ... Automat na vynikající kávu, capucino, late.

Velký výběr pečiva.

Zlatým hřebem ale byly večeře.

Pět chodů:

salátový bufet - cca 8 druhů zeleniny, semínka a 2 zálivky

předkrm - vždy nějaká specialita (např. Schwarzwaldsk šunka se sýrem, nebo s melounem)

domácí vynikající polévka - krémová nebo poctivý vývar

hlavní chod - samé minutkové lahůdky - steak, telecí tafelspitz, https://cs.wikipedia.org/wiki/Tafelspitz, ...

zákusek - palačinky se zmrzlinou, jahodový dortík, roláda, ...

Co jsem nikdy nezažil , bylo možno si přidat hlavní chod včetně masa. My jsme to nevyužili, ale je to naprosto neobvyklé.

Zde by měl i pan Pohlreich radost. Vše poctivé, vynikající chuťově, skvělá prezentace. Byla to gurmánská hitparáda

Po večeři přišel kuchař a majitel v jedné osobě a ptal se na spokojenost hostů;

Jediné negativum je, že jsme se vždy přejedli. Naštěstí na pokoji není váha :-)

Služby hotelu
k dispozici je sauna v ceně. V hotelu je výtah, sušárna bot. Hotel je pečlivě a s láskou udržovaný a má rodinnou atmosféru.

Pláž
Kaprun je asi 3 km daleko. Zastávka skibusu je přímo před hotelem.

Petr H., 28.11.2017, Datum pobytu: 19.11. - 25.11.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Bergland

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (2)

Celkem: 7,6 Pro poznání celého údolí Zillertal a pro výlety po údolí Zillertal je hotel umístěn ve velmi dobré lokalitě (centrum klidné vesničky...

  • 7 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Pro poznání celého údolí Zillertal a pro výlety po údolí Zillertal je hotel umístěn ve velmi dobré lokalitě (centrum klidné vesničky Aschau, přitom kousek od průtahové silnice údolím a pouhých 50 m od propojené zastávky často jezdících místních autobusů a místního vláčku Zilletalbahn, který jezdí po celý den v 30-timinutovém taktu po celém údolí Zillertal z Jenbachu až do Mayerhofenu; veřejné autobusy i místní vláček Zillertalbahn jsou zahrnuty plně v Zilleralské letní kartě, jejíž koupi pro dovolenkový pobyt určitě doporučujeme).

U hotelu je nutné objektivně počítat s tím, že je ohodnocen třemi hvězdičkami (tzn.. kdo očekává služby odpovídající čtyřem nebo pěti hvězdám, tak bude možná zklamán; kdo ale realisticky vnímá úroveň hotelu a relativně příznivou cenu, tak může očekávat standardní dobrou rakouskou kvalitu ubytování). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v tradiční dobré rakouské kvalitě odpovídající ohodnocení hotelu třemi hvězdičkami. Na vyšší ohodnocení hotel zatím nemá; ale své stávající ohodnocení si objektivně zaslouží. S kvalitou ubytování jsme byli (4-členná rodina) bez jakýchkoliv problémů spokojeni.

Strava
Služby all inclusiv stravování jsou v hotelu jednodušší (např. není možnost volit mezi balíčkem na celodenní výlet a obědem v hotelu; možnost obědu pouze v hotelu); nabídka jídel je formou bufetu (ale jednoduššího, byť s výběrem všech podstatných druhů jídel); ale kvalita jednotlivých jídel byla velmi dobrá a chutná.

Služby hotelu
Hotel bez wellness zázemí se standardními službami odpovídajícími jeho kategorii. Vynikající je dostupnost z hotelu na výborně fungující veřejnou dopravu v údolí Zillertal (velmi dobře fungující autobusy a místní vláček Zillertalbahn).

Pláž
Hotel je dislokován v rakouských Alpách, takže hodnocení pláže není k němu relevantní.

Karel Haas, 29.08.2017, Datum pobytu: 18.8. - 25.8.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Zum Löwen

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7 Hezké a příjemné místo. Zejména pak obec Fliess a její koupaliště. Obec se však nachází uprostřed kopců a tak je pěší cestování poměrně...

  • 6,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Hezké a příjemné místo. Zejména pak obec Fliess a její koupaliště. Obec se však nachází uprostřed kopců a tak je pěší cestování poměrně náročné. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj standardní, odpovídá kvalitě hotelu.

Strava
Snídaně každý den obdobné (např. salámy, sýry, míchaná vajíčka), ale dalo se dobře posnídat. Večeře zpravidla výběr z dvou jídel, polévka, výběr zeleniny.

Služby hotelu
Dětský koutek, sauna, stylová restaurace.

Pláž
V obci je nádherné koupaliště vzdálené cca 1 km od hotelu. Voda v koupališti velice osvěžující :-)

Martin B., 22.08.2017, Datum pobytu: 11.8. - 18.8.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Traube

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Dozor u koupaliště ve Fliessu 1 fotografie

Celkem: 10 Dovolená byla moc pěkná, jenom pro české turisty nejsou žádné informace v češtině.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla moc pěkná, jenom pro české turisty nejsou žádné informace v češtině. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bylo pěkné.

Strava
Byli jsme spokojeni.

Služby hotelu
Bylo to super.

Miroslav Lipták, 21.08.2017, Datum pobytu: 14.8. - 18.8.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Dorfwirt

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Pěkný rodinný hotel s výbornou kuchyní.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Pěkný rodinný hotel s výbornou kuchyní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Úžasný výhled z balkonu na okolní hory.

Strava
Večeře excelentní:-)

Služby hotelu
Služby odpovídaly rakouské kvalitě, prostě perfektní.

Pláž
Okolí Obergurglu je úžasné, spoustu možností výletů a chození po horách.

Karel M., 14.08.2017, Datum pobytu: 4.8. - 11.8.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Hotel Alpenaussicht

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 Hezké okolí

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Hezké okolí Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Standard

Strava
Trochu hodně kalorická ale dobrá

Služby hotelu
Standard až na uklizečku co nezdraví

Pláž
Není

Vlasta Horáková, 19.07.2017, Datum pobytu: 7.7. - 14.7.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Dorfwirt

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 6,2 Lyžařské středisko Solden je naprostá fantazie, pro mě lyžařská nirvána, ale ubytování v hotelu Weiskugel už nikdy víc.

  • 5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 5 Cena
  • 9 Kvalita sjezdovek

Celkové shrnutí
Lyžařské středisko Solden je naprostá fantazie, pro mě lyžařská nirvána, ale ubytování v hotelu Weiskugel už nikdy víc. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
V menším pokoji jsme ještě na horách nikdy nebyli. Připadalo mi to jako pokoj pro služku předělaný pro velmi nenáročné hosty z východu. Do vyšších pater vedlo jen úzké schodiště bez výtahu. v pokoji nešly ani dokořán otevřít vstupní dveře. V kontrastu s tím byla velká koupelna obložená mramorem. nechápu jak tady někdo při projektu přemýšlel. Bylo zde mizerné osvětlení, nebyla ani lampička. Další problém hotelu je vzdálenost od sjezdovek v Soldenu. Na km je to sice jen 20 Km, ale výškový rozdíl Vent-Solden je 550 m. Při horším počasí omezená dostupnost.

Strava
Jídlo bylo naopak velmi dobré, patřilo k tomu lepšímu co jsme v rakousku zažili.

Služby hotelu
žádné služby aktivně nenabízeli, dopídili jsme se že tam sice byla infra sauna, ale tu jsme nakonec nevyužili

Sjezdovky
Solden je zatím nejlepší Středisko v Rakousku co jsme navštívili. Skvělá kvalita počet i obtížnost sjezdovek. Ledovec s lyžováním až ve 3300 m. Skvěle zvládnutá logistika přístupu k lanovkám, minimalizovaná chůze v lyžákách z parkoviště. Navíc se skvěle vyvedlo počasí.

Pavel Verner, 10.04.2017, Datum pobytu: 21.3. - 24.3.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Weisskugel

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 5,2 *

  • 6,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 3 Cena
  • 9 Kvalita sjezdovek

Celkové shrnutí
* Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie pekne s vyrivkou

Strava
*

Služby hotelu
Neochotny personal nevie pozdravit my ako hostia sme ich museli zdravit prvy, za cely tyzden sa ani raz neusmiali. Personal tvorila majitel ktory mal cca 75 rokov - posedaval kazdy den v jedalni a zazeral na hosti - samozrejme nepozdravil vas prvy. Jeho manzelka starsia pani mala nastarosti ranajky obsluhu pri bufetovych stoloch (kazdy den to iste musli, mlieko, jamy vajcia na tvrdro zelenenina nedozrete peradajky a uhorky ktore vysli maximalne pre dvoch ludi ). Veceru mali na starosti ich deti cca 40 rokov teda dve dcery bez jedneho usmevu, ktore tam mali svoje deti pocas vecere a robili najvecsi hluk ze sa v jedaln nedalo vydrzat. Najvecsia drzost bola ze ''majutelia'' mali aj vlastnu rezervaciu na stol kde bolo po nemecky napisane tu sedia ti co tu sedia stale. Tento hotel neodporucam nikomu aj ked izby boli pekne

Sjezdovky
Zajdovky krasne velke a bohuzial uprava bola odflaknuta zle zratrakovane trate jamy hned rano po ratraku.

Vladimír Bártko, 03.04.2017, Datum pobytu: 24.3. - 31.3.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Weisskugel

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: 6,3 V celém, asi 20 km dlouhém údolí jsou pouze malé vesničky takže pro celotýdenní dovolenou je zde relativně omezená nabídka služeb ať už...

  • 6 Ubytování
  • 7 Cena
  • 6 Kvalita sjezdovek

Celkové shrnutí
V celém, asi 20 km dlouhém údolí jsou pouze malé vesničky takže pro celotýdenní dovolenou je zde relativně omezená nabídka služeb ať už dalších sportů, pro večerní posezení nebo k nákupům.

Pokud ale hledáte klidné místo kde si chcete pár dnů dobře zalyžovat, večer do bazénu, na masáž a na vínko, pak Kaunertal je dobrá volba. Zobrazit celou recenzi

Petr Herman, 30.03.2017, Datum pobytu: 21.3. - 24.3.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Tia Apart

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,2 Dovolená splnila očekávání. Horší ubytování a dojezd ke sjezdovce byly kompenzováno velmi dobrým jídlem a vynikajícími sjezdovkami v...

  • 6 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Cena
  • 9 Kvalita sjezdovek

Celkové shrnutí
Dovolená splnila očekávání. Horší ubytování a dojezd ke sjezdovce byly kompenzováno velmi dobrým jídlem a vynikajícími sjezdovkami v Soldenu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování zaostalo za očekáváním, pokoj byl snad nejmenší jaký jsem zažil, odhad byl tak 3x3,5m2. Optimalizace prostoru byla taková, že nešly ani dokořán otevřít vstupní dveře do pokoje. Mizerné osvětlení, na stole chyběla lampička. Matrace proleželé. Přišlo mi to jako pokoj pro služku předělaný pro hosty. V kontrastu s ním byla koupelna obložená mramorem a prostorově až nadměrečná. V Hotelu není výtah, veškerá zavazadla bylo nutné tahat po úzkém schodišti přes 2 patra.

Strava
Strava zejména večeře naopak výborné, jedna z nejlepších kterou jsme v Rakousku měli. Snídaně byly sice trochu stereotypní ale každý si vybral.

Služby hotelu
Hotel je prakticky bez služeb, jedinou dostupnou byla infrasauna.

Dojezd z Ventu ( 1900m/m ) do Soldenu (1300m/m ) je 17 km, ale bohužel 600m převýšení po velmi klikaté silnici. V době vydatnějšího sněžení sjízdné pouze se řetězy.

Sjezdovky
Solden je asi nejlepší lyžařské středisko které jsme dosud navštívili jak kvalitou a počtem sjezdovek, lyžováním na na ledovci a také organizací. Parkování ihned u nástupní stanice lanovky, minimální přechody v lyžácích. Skvěle dostupné restaurace na svazích. Opravdu jsme byli nadšeni.

Pavel Verner, 28.03.2017, Datum pobytu: 21.3. - 24.3.2017
Oblast: Rakousko Rakousko, Tyrolsko, Hotel: Gasthof Weisskugel

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622