Recenze hotelů
Balaclava - Mauricius

Napište svou recenzi

Celkem: 9 Dovolená sestavená termínově na míru v době místní "zimy" s ubytováním v severozápadní části ostrova - rozhodně méně srážek,...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená sestavená termínově na míru v době místní "zimy" s ubytováním v severozápadní části ostrova - rozhodně méně srážek, než na jihu ostrova. Letecká doprava s Emirates s přestupem v Dubaji (6+6h letu). Rozhodně jde o pohodlnější variantu, než 12h let z Evropy. Na každém letu byla nějaká česky hovořící letuška.

Po celou dobu počasí v noci 22, přes den 26 - příjemně.

Skvělý odpočinek, služby opravdu příjemné - komunikační dovednost v cizím jazyce je velmi důležitá (A, Fr, N). Skvělý zážitek a odpočinková dovolená. 14 dní je málo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel Maritim je v obrovské vlastní ohrazené zahradě s vlastní bezpečnostní službou. Součástí je mj. 9 jamkové golfové hřiště a obrovská pestrost květin, keřů a stromů s péčí mnoha zahradníků. Hotelové budovy jsou jednopatrové, pokoje mají výhled na moře a pláž. Přízemí má verandu přímo do zahrady k moři. Velikost pokoje Privileged - pro dva více než dostatečná. Samostatně vana a vedle samostatný oddělený sprchový kout. Evropské zásuvky v dostatečném množství (místní jsou britského standardu). Pokojový servis automaticky několikrát denně.

Strava
Hotel v hlavní restauraci vaří škálu jídel včetně vegetariánských.Mezinárodní i místní kuchyni. Vybere si snad každý. Nelze nic vytknout.

K večeři se vyžaduje smart casual. Pro pány košile s límečkem, společenské dlouhé kalhoty, pro další restaurace v areálu se vyžaduje večerní standard včetně společenské obuvi.

Služby hotelu
Hotel je cash less. Služby recepce jsou v angličtině, francouzštině, němčině. Hotel sice nabízí směnárenské služby, ale strhává si přes10% ve srovnání se směnárnou na letišti. Hotel má nabídku "taxi" s výkladem od řidiče, typovými výlety za pevné ceny - rozhodně pohodlnější, než řízení vypůjčeného vozu vlevo po místních silnicích. Shuttle na botanickou zahradu, Port Louis, Grand Baie. Hotel provozuje Boat house s velmi solidní nabídkou vodních hrátek + diving center. Kromě toho Spa s masážemi a další služby.

Hotel má vlastní stáje a koně k vyjíždce a plavání v moři. Mikro zoo má sbírku želv obrovských.

Pláž
Pláž je v podstatě privátní, písečná + další prostor s lehátky je kolem vlastního hotelového bazénu. Celý ostrov je od Indického oceánu schovaný za korálovou bariérou. Tomu odpovídá příjemný vstup do moře a teplá voda i v zimním období.

Radim R., 02.07.2019, Datum pobytu: 15.6. - 26.6.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Z barového křesílka u daiquiri 3 fotografie

Celkem: 9,6 Hotel předčil naše očekávání

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Hotel předčil naše očekávání Zobrazit celou recenzi

Ubytování
krásné velké pokoje

Strava
velký výběr, výborné

Služby hotelu
odpovídající pěti hvězdám

Pláž
horší přístup do moře

Gabriela K., 08.04.2019, Datum pobytu: 24.3. - 3.4.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8 Dovolená, která naplnila naše očekávání.

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená, která naplnila naše očekávání. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj prostorný s klimatizací, posuvnými dveřmi mezi kouplenou s vanou a sprchovým koutem, oddělené wc, šatna, minibar, kávovar, čistota - denně doplňování vody, minibaru, úklid i 2x za den

Strava
Celkem 5 restaurací 1.Belle Vue - snídaně, oběd, večere: rozmanitost, vynikající pokrmy, nepřeberný výběr, dostatek všeho. 2. asijská Banyan: pouze večeře na objednání a příplatek pro dva kolem 1.500 rupií 3. BBQ - večeře - na objednání 4. Mon desireé - vzdáleno 5 minut chůze od ubytování (velmi luxusní - pouze vybrané dny oběd a večeře+ příplatky) 5. La Mareé - na pláži - snídaně z menu, oběd omezené menu 3 hl. chody, večeře na objednání

Dále k dispozici 2 plážové bary večer s živou hudbou od 18 hodin

Služby hotelu
Mnoho personálu, úslužní, čistota pokud vám nevadí drobné odřeninky na nábytku a nejste puntíčkáři hodnotím tak na 4* hotel

Pláž
Dlouhá úzká pláž : 2 řady lehátek v užší části, pak pruh pro klienty premier all inclusive, (kteří mají výběr v restauracích na objednání zdarma a i další nápoje na barech, kde si ostatní připlácejí) v šiřší části 4 řady lehátek - vždy místo, osušky trochu problém - občas se muselo čekat 20 min, na pláži klid, obsluha Vám nosí z baru nápoje včetně vody.

Marcela K., 13.03.2019, Datum pobytu: 28.2. - 10.3.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

hotel 4 fotografie

Celkem: 3,2 Za peníze, které jsme za dovolenou zaplatili, jsme očekávali výjimečnou dovolenou - bohužel se tak nestalo a naše očekávání se po 3 dnech...

  • 3 Ubytování
  • 3 Strava
  • 4 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Za peníze, které jsme za dovolenou zaplatili, jsme očekávali výjimečnou dovolenou - bohužel se tak nestalo a naše očekávání se po 3 dnech proměnilo ve zklamání. Hotel ani služby rozhodně neodpovídají 5*.Neustále jsme slyšeli, že nemáme porovnávat s klasickou dovolenou např. v Egyptě...ale tam bychom za ještě méně než za poloviční cenu dostali mnohem lepší servis, výběr jídel, atd.Zde je krásná příroda-ale myslím si,že v Invii při koupi zájezdu by Vás měl někdo informovat o 95% vlhkosti a nebo např., že klimatizace je pouze na pokojích - že při jídle žádná klimatizace není,zvláště když je to jeden z Vašich hlavních požadavků. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je moc hezký, ale spousta věcí vypadala jinak než na obrázcích, dle kterých jsme vybírali.Zaplatili jsme si pokoj s výhledem na moře, to bylo v pořádku, ten jsme měli krásný. Bohužel pokoj neobsahoval oddělenou koupelnu a wc od pokoje, ve kterém jsme spali, člověk tedy neměl žádné soukromý - toaleta neměla uzavíratelné dvěře, ještě k tomu byly průhledné.Jiný pokoj jsme neviděli, takže nevíme, zda ostatní pokoje byly stejné.Pokoj jsme měli v 1.patře - schody,které k němu vedly byly opět od ptáků a nikdo je 3 dny nezametl.Museli jsme opět řešit a poprosit o jejich úklid každý den-není možné 5* hotel upozorňovat na to,co mají/nemají dělat a ještě za ty peníze.

Strava
Strava nedostačující.Ihned první den jsem byla zděšená zjištěním,že obědy jsou podávané formou pizzy, pasty či burgerů...člověk neplatí 200tisíc za dovolenou ani neletí takovou dálku,aby jedl k obědu takové věci (zvláště,když si taková jídla může dopřát doma).Zároveň bufetový výběr při snídaních/ večeřích byl nedostačující-po 2 dnech jsem rezignovala a každé ráno jedla jogurt a ovoce,stejně jako doma.O klasickou zeleninu jako rajčata, papriky či okurky si člověk musel řict,k snídani se dělaly jídla,které se jedí spíše k obědu jako rýže, brambory či klobásky atd.Bohužel ani výběr ovoce mě nenadchl-čekala jsem na melouny a jiné ovoce než jablka či hrušky.Červený meloun byl pouze jednou k snídani za 14 dní.Mango bylo vyschlé a tvrdé.Ovoce bylo jen k snídani-brala jsem si krabičku a ovoce si na odpoledne vždy vzala ze snídaně.Když už i přítel po 3 dnech řekl,že si opravdu nemá co vybrat k snídani...je to špatné.Obědy jsme řešili hned druhý den po příjezdu delegátky-zavolala managera,který mi slíbil speciální možnost výběru bez masa.Restaurace A´la carte byly luxusní- 3-chodové menu bylo opravdu výborné a velmi krásné na pohled.Do těchto restaurací se bylo třeba vždy objednat den dopředu-jedině zde bylo jídlo i obsluha v pořádku.Velký problém byla pitná voda-dostávali jsme na pokoj malé 0,5l lahve s vodou.Ale při snídani/obědu/večeři nebyla možnost si vodu někde načepovat-pokaždé jsem dostala vodu až tak po 30 minutách, jednou jsem ji nedostala vůbec.Je hloupé si o vodu říkat 3x.Hloupé bylo i jejich uvázení ke stolu a to i při snídani-vždy musíte nahlásit číslo pokoje,oni Vás uvedou sami.Pokud tam ale zrovna nikdo není,stojíte a čekáte .Po té Vám stůl vyberou-většinou si Vy sami vyberete Váš oblíbený stůl...to byly boje každé ráno " ne tento stůl nechceme, chceme jiný.Další problém byla čistota-stoly byly špinavé od výkalů od ptáků a to i příbory.Obsluha to viděla a jen otočila polštář k sezení-pokud tedy nebyl z druhé strany ještě špinavější.S příbory nic nedělali.

Služby hotelu
Hotel neodpovídá 5*.Neustálé čekání na vodu a vlastně na cokoliv je velmi otravné.Otravné byl i servis ohledně ručníků-chodí se Vás ptát 3x,zda nepotřebujete ručníky.Stalo se nám,že po odchodu z pokoje na večeři jsme po návratu našli pokoj celý rozsvícený-samozřejmě jsme se lekli,co se stalo...jen ručníky a to bylo třeba 22h.Vrchol byl,když jsme dostali stůl na snídani,položili jsme si na něj kabelku, brýle a už přinesené džusy a pak si šli pro snídani...věci najednou nikde a u stolu seděli cizí lidé.Toto se v 5* nesmí stát-aby Vám někdo z personálu přemístil Vaše osobní věci a ještě Vám ani nedonesli vodu...ihned po snídani jsem šla za managerem si stěžovat.

Pláž
Na obrázku byla pláž nádherná-bílá, jako z pohádky.Ve skutečnosti jsme byli v moři asi 5x-nedalo se v něm plavat,protože bylo málo vody a ve vodě byly korály...na což nás nikdo v invii neupozornil,neměli jsme boty do vody.Většinu času jsme trávili u bazénu-servis u bazénu byl vlastně žádný.Málokdy někdo přišel a zeptal se,co si dáme k pití.U obsluhy s ručníky neustále nikdo nebyl.Beach grill byla restaurace,kam se nesmělo jen v plavkách.Asi po týdnu jsem si nechala zavolat managera,který nám řekl,že na každém deštníku je tlačítko na přivolání obsluhy-žádné jsme nenašli.

Lukáš Diviš, 07.03.2019, Datum pobytu: 18.2. - 3.3.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: The Westin Turtle Bay Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 10 Vřele mohu doporučit

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vřele mohu doporučit Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Naprosto bezproblémový, klidné místo a krasný upravený park

Strava
Rozmanitá a velice chutná, vybere si každý

Služby hotelu
Bezkonkurenční

Pláž
Užasna, čista, upravená, skvěla obsluha

Vladimir Frantal, 19.02.2019, Datum pobytu: 4.2. - 13.2.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Nádherný resort, který nabízí prakticky vše na co si vzpomenete. Perfektní pláž, pohodlné pokoje. Zařízení kvalitní, nové. Servis někdy...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nádherný resort, který nabízí prakticky vše na co si vzpomenete. Perfektní pláž, pohodlné pokoje. Zařízení kvalitní, nové. Servis někdy trochu pomalejší, ale nemůžu si stěžovat. Ale inclusive na úrovni - široká nabídka alko i nealkoholických nápojů, výtečné jídlo a v ceně 4 a la carte restaurace. Prakticky vše je zahrnuto v ceně, za málo co se doplácí. Celkové velká spokojenost a uznávám, že Maritim překonal má očekávání. Zobrazit celou recenzi

Anonym, 08.02.2019, Datum pobytu: 26.1. - 5.2.2019
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 Doporučuji jako odpocinkovou destinaci

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Doporučuji jako odpocinkovou destinaci Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vyborne, velky hotelový komplex, který ale působí prijemne. Hotel je daleko od jakéhokoliv obchodu nebo jiných služeb.

Strava
Večeře byly uzasny gurmansky zážitek, jen nápoje se platí a ceny jsou velmi vysoké. Pivo stojí cca 300 mrp.

Služby hotelu
Skvěle služby ale velmi vysoké ceny za služby mimo balíček. Hotel ale nabízí spoustu sportovního vyžití, které je v balíčku.

Pláž
Mala, písčitá a krasne čistá s lehátka . Koupání jen cca 20m od pláže, pak jsou skály.

Anonym, 17.12.2018, Datum pobytu: 4.12. - 13.12.2018
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: The Westin Turtle Bay Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,4 Jednalo se o naši svatební cestu a bohužel v náš termíny ceny námi preferovaných hotelů poskočily nahoru v řádu deseti tisíc oproti...

  • 6,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 4 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Jednalo se o naši svatební cestu a bohužel v náš termíny ceny námi preferovaných hotelů poskočily nahoru v řádu deseti tisíc oproti původnímu plánu, naopak tento jediný hotel vycházel o deset tisíc levněji oproti původnímu návrhu CK, hotel odpovídá 4*, ne však nově potstavenému hotelu, je co vylepšovat, nicméně pokud hotel seženete za výrazně lepší cenu, není se čeho bát. V hotelu potkáte převáže Angličany a Francouze, Čechy a Slováky spíš náhodou. Byli jsme zde v sezóně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj hezky uklizený, nové podlahy, dveře sice na kartu, nicméně pod nimi podstrčíte prst. Vybavení zánovní, postel příjemně měkká, místy jde zahlédnout jisté stavební nedokonalosti. Pokoj je denně uklízen a ručníky denně čisté. Měli jsme klasický pokoj, za pokoj pro dospělé (na pláží, v podstatě stejně vybavený, co jsme měli možnost nahlédnout) byl "příplatek" v hodnotě poloviny ceny zájezdu, takže by jsme spíš volili jiný hotel, než tento příplatek. Recepce i prostředí hotelu už má něco za sebou, ale ty nejpalčivější oblasti hotel neustále vylepšuje a dává do pořádku. Především pokrytí Wi-Fi bylo luxusní. Restaurace, bary, pláž, bazén, všude bylo skvělé pokrytí. Jako největší mínus hodnotím volně pobíhající psy, které hotel absolutně neřeší a pokud by se třeba dítě samo dostalo k nim, určitě by ho napadli, obtěžovali a doráželi i na dospělé páry. Ochranka hotelu byla absolutně laxní a tento problém zcela ignorovala, radši se váleli na lehátkách a pospávali.

Strava
Jídlo i pití výborné, zde není co vytknout. Velké množství restaurací, mnoho barů, skvělá obsluha.

Služby hotelu
Výlety přes hotel a přes delegáta nedoporučuji, je jednoduší se domluvit s některým s taxikářů na individuálním výletě, domluví i výlety po moři a to za poloviční ceny.

Pláž
Pláž je nejslabším bodem hotelu. Hned u pláže ústí řeka do moře, tím pádem moře není azurově modré u hotelu, jako v jiných oblastech. Jinak byla pláž uklizená. Zóna pouze pro dospělé je pouze pro dospělé co si za svou "dospělost" řádně připlatili a mohou tak ležet na pytlích místo lehátek, které jsou však plné mravenců, takže část pláže pro "dospělé s příplatkem" je naprosto prázdná.

Anonym, 17.12.2018, Datum pobytu: 5.12. - 13.12.2018
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: The Ravenala Attitude (Ex. La Plantation Resort)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Určitě můžu doporučit. Hotel splňuje 5*. Nic nám nechybělo vše bylo perfektní a určitě se sem znovu vrátíme. Pláž skvělá, bazén také....

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Určitě můžu doporučit. Hotel splňuje 5*. Nic nám nechybělo vše bylo perfektní a určitě se sem znovu vrátíme. Pláž skvělá, bazén také. Obsluha nejlepší co jsem kde zažila. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dostali jsme po příletu lepší pokoj, jelikož jsme v tomto resortu měli svatbu. Moc pěkně se o nás starali. Vždy bylo perfektně uklizeno, doplňovaný minibar denně. Pokud jsme cokoliv potřebovali vždy tam byl příjemní personál, který vše zařídil.

Strava
Strava rozmanitá. Vždy jsme si vybrala. I a ala carte restaurace skvělé jídlo. Ke snídani sladké, slané na co si člověk vzpomněl. Obsluha byla vždycky perfektní.

Služby hotelu
Služby hotelu byly na jedničku. Využila jsem i služeb kadeřnice, modeláž nehtů a další služby, starali se vždy příkladně. Co se týče obsluhy u barů vždy fungovali skvěle. Viděli že už nic nemáte a už běželi s něčím novým.

Pláž
Pláž písčitá s lehátky zdarma. Vždy jsme našli místo nebo popřípadě od bazénu to bylo kousek do moře.

Anonym, 13.08.2018, Datum pobytu: 26.7. - 8.8.2017
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: The Westin Turtle Bay Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

10 fotografií

Celkem: 9,6 Skvělá odpočinková dovolená, naprosto naplnila naše očekávání.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá odpočinková dovolená, naprosto naplnila naše očekávání. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velkorysé pokoje, pěkně vybavené. Terasa s výhledem na moře.

Strava
Velmi jsme ocenili ala carte restaurace, jednoduchá rezervace prostřednictvím recepce. Vždy bylo volno. Výborné jídlo - ryby, mořské plody, steaky.. moc jsme si užili večery v restauraci La Marée a v Les Filaos Beach BBQ, většinou s živou hudbou a skvělou obsluhou.

Služby hotelu
Celkově skvělé služby, navštívili jsme některé akce kids clubu (plavba lodí se skleněným dnem, jízda na šlapadle, lovení ryb apod.) a byli jsme spokojeni my a hlavně náš syn.

Pláž
Pláž nas trochu zklamala, velmi blízko byly kameny, dost korálu i na pláži.

Michaela D., 04.04.2018, Datum pobytu: 12.3. - 23.3.2018
Oblast: Mauricius Mauricius, Balaclava, Hotel: Maritim Resort & Spa Mauritius

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)