Recenze hotelů
Sliema - Malta

Napište svou recenzi

Celkem: 9 Malta určitě není ostrov s bujnou zelení přírody. Převládají šedivé až žluté tóny jak budov a staveb, tak i místní přírody. Nacházejí se...

  • 8.5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Malta určitě není ostrov s bujnou zelení přírody. Převládají šedivé až žluté tóny jak budov a staveb, tak i místní přírody. Nacházejí se zde ale monumentální historické stavby a též stavby prehistorické, o kterých není dodnes jasno, kdo je vytvořil. Milovníci historie si zde přijdou na své.

Pobřeží ostrova je skalnaté a místy jsou žebříky jako u bazénu, po kterých je možné vstoupit do moře. Vlny jsou většinou takové houpavé, pomalu nahoru a dolů. Je to masa vody. Je ale teplá a křišťálově průhledná. Není zde písek a nic dalšího, co by ji zakalilo. Za celý pobyt jsme potkali pouhou jednu medůzu. Místní lidé na zdějších skalnatých platech rozkádají deky, jako někde u rybníka na trávě a koupají se. A večer zde dělají pikniky. Vzhledem k vstupu do moře to zde není na dovolenou s malými dětmi, jestliže nechcete strávit celý svůj čas u hotelového bazénu.

Opodál našeho místa pobytu se staví výškové stavby a je zde silný dopravní provoz. Protože se zde jezdí vlevo, tak jsem si netroufal půjčit auto. Domluvíte se angličtinou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jelikož jsme byli v tom samém hotelu již před dvěmi lety, tak jsme hotel již znali. Říkají mu Preluna Tower. Hotel je rozdělen vertikálně na tři části. Každá má své výtahy a na patrech není možné přejít do jiné části. Na pokoji každý den úklid, převlečení, ručníky. Nelze nic vytknout. Určtě je ale potřeba objednat si pokoj s balkonem a vyhlídkou na moře. Výhled do boční uličky jistě nikdo nechce. Na balkoně židličky a stolek, někde i lehátko, podle typu pokoje. Služby recepce na kvalitní úrovni.

Při našem prvním pobytu měl naš pokoj šatnu, kde byl umístěn i trezor. Při současném pobytu byl pokoj bez šatny, pouze se skříní a též vybaven trezorem s digitálním displejem. Centrální klimatizace, kterou si můžete regulovat přímo na pokoji. Jako klíč magnetická karta.

Úsměvná historka závěrem. Jednoho dne i přes zadání správného kódu jsme nemohli otevřít trezor. Sice to hlásilo open, ale trezor nereagoval. Po několikátém zadaní kódu přestal trezor komunikovat úplně. Po oznámení na recepci se dostavil vedoucí hotelového úseku + další člověk. Koumali, zkoušeli, měli též nějaké své kódy a taky nic. Omluvili se a odešli. Za deset minut byli zpět s nějakou krabičkou, ale opět nic. Zase omluva a odchod. Za půl hodiny přišli učinit další pokus. Již se zadařilo. Trezor otevřeli a vyzvali mě, abych ho zakódoval a opět otevřel. Učinil jsem a opět nešel otevřít. Nakonec ve finále zjistili, že z vnitřní strany ve dvířkách trezoru jsou ukrýté čtyři tužkové baterie, které byly vybité.

Strava
Strava se podávala rautovým způsobem v restauraci zvanou Triton, a to jak snídaně tak i obědy a večeře. Dostatek obsluhujícího personálu za rautem, tak i mezi stoly rekreantů, kteří roznášeli objednané nápoje. Strava chuťově vynikající, nestalo se aby něco došlo, okamžitě doplňovali.

Každý si zde našel to své. Kontinetální jídla, středomořská kuchyně, ryby a vliv kuchyně italské. Neměli jsme potřebu hledat v místních restaracích.

Služby hotelu
Hotel má několik odbytových středisek. Např. italskou restauraci, suschi bar, sky bar. Všechny jsme neprošli.

Pláž
Něco jsem již zmínil v úvodu. Hotelový bazén je oddělen od hotelu silnicí se světelným přechodem. A příléhá již k moři, kde jsou již zmiňované vstupy. Součástí tohoto areálu je i potapěčský výcvik, který probíhá nějdříve v bazénu a potom v již moři. Ten výcvik se zřejmě platí. Kolik ? To jsem nezjišťoval. Letos přibyl i malý ponton se schůdky ukotvený kousek od břehu, kam bylo možné doplavat. Lehátek bylo dost, a již samozřejmě v ceně a vstup pouze pro hotelové hosty. Součástí je i bar s kuchyní, kde se dalo též stravovat. Nápoje All inklusiv.

Jaromír O., 25.07.2022, Datum pobytu: 9.7. - 19.7.2022
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

5 fotografií

Celkem: 9 Byli jsme velice spokojeni

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme velice spokojeni Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čistý hotel, nadstandartní služby a mnoho možností jak travit volný čas. Součástí hotelu je fikness centrum, výřivka, několik barů, restaurací, terasy s nádherným výhledem attd

Strava
Bohaté snídaně a každý den jiné večeře. Kvalita nadstandartní

Služby hotelu
Viz ubytování

Pláž
Hotel přímo u pláže, čisté moře

Petr P., 19.07.2022, Datum pobytu: 9.7. - 16.7.2022
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

2 fotografie

Celkem: 8.6 Nemohu si stěžovat, cena rovná se služba, co jsem si objednal to jsem dostal.

  • 8.5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Nemohu si stěžovat, cena rovná se služba, co jsem si objednal to jsem dostal. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
dle očekávání

Strava
Švédské stoly a personál na výborné úrovni a pestrost stravy mě obrovsky vyhovovala

Služby hotelu
Na výborné úrovni, příjemný personál

Pláž
Krásná kamenitá pláž, doporučuji boty, všude čisto

Petr Dubský, 11.07.2022, Datum pobytu: 25.6. - 2.7.2022
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9.8 Dobrá poloha hotelu pokud chcete vyrážet na výlety

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dobrá poloha hotelu pokud chcete vyrážet na výlety Zobrazit celou recenzi

Ubytování
za tu cenu vyhovující

Strava
klasická anglická strava s dostatečným výběrem sýrů, ovoce a zeleniny. Snídaně zůstávají +/- stejné, večeře se mění, člověk si vždy vybere

Služby hotelu
naprosto skvělý úklid

Radek N., 21.06.2022, Datum pobytu: 7.6. - 18.6.2022
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8.4 Krásná země, krásné památky, krásné moře, příjemní lidé

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Krásná země, krásné památky, krásné moře, příjemní lidé Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Na slušné úrovni, čisté

Strava
Nelze nic vytknout

Služby hotelu
ale je vidět , že některé části hotelu již starší, horší sauna

Pláž
Vše velmi dobré, pláž kamenitá, velmi dobrý přístup do moře, velmi ochotný personál u pláže.

Simon Havelka, 27.05.2022, Datum pobytu: 17.5. - 24.5.2022
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7.8 Malta stojí za návštěvu. Cestování s přestupy na německých letištích není ideální - velká ztráta času. Rovněž organizace zájezdu, kdy...

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Malta stojí za návštěvu. Cestování s přestupy na německých letištích není ideální - velká ztráta času. Rovněž organizace zájezdu, kdy dorazíte do destinace večer a poslední den brzy ráno odjíždíte velmi zkracuje dobu pobytu, přičemž počet nocí zůstává. Představoval jsem si 5 dní a 4 noci, ale realita byla 4 noci a 3 dny. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování a služby, včetně stravování odpovídalo kategorii hotelu.

Strava
Snídaně odpovídaly kategorii hotelu. Stravování v restauracích na dobré úrovni, cenově shodné s Itálií.

Služby hotelu
Služby odpovídaly kategorii hotelu

Pláž
Moře krásně čisté, přístup do moře poměrně nebezpečný, doporučuji boty do vody. Přístup usnadňují vybudované vstupy se zábradlím, ale i tak je nutná zvýšená opatrnost - klouže to hodně.

Ing. Juránek, 19.11.2021, Datum pobytu: 12.11. - 16.11.2021
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: The Diplomat

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 7.8 Velmi slušný hotel s nepříliš slušným stravováním.

  • 9 Ubytování
  • 5 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Velmi slušný hotel s nepříliš slušným stravováním. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Moderní čistý pokoj

Strava
Do hotelu nejspíš nezavážejí žádné koření - jídlo je bez chuti, jakoby bylo chystané pro kojence či angličany...

Služby hotelu
Vstřícná recepce, přeplněné a nestíhající výtahy - doporučuji využívat schodiště.

Martin Lukeš, 20.10.2021, Datum pobytu: 9.10. - 16.10.2021
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: ST Azur

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 2.6 nikdy viac za take peniaze

  • 1.5 Ubytování
  • 2 Strava
  • 6 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
nikdy viac za take peniaze Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kupili sme pobyt vo 4* hoteli ale uroven ani zdaleka nedosiahla 2*, mali sme mat manzelsku postel, dostali sme oddelene postele. hned v prvy den sme hlasili ze nefunguje chladnicka ktoru nam prisli vymenit, nefungoval ani ovladac od telky kde isli styri programy. na izbe chybali pohare. v polke pobytu nam prestal splachovat zachod a odtrhla sa sprcha. aspon ze klima fungovala.

Strava
chudobne ranajky, totalne setriaci rezim, kazdy den to iste parky, slanina, prazenica, volske oko, ohriata rajcina, fazulky a vlocky. toast, sunka a syr len na vyziadanie. ziadna zelenina. v polke pobytu sa pokazil kavovar.

Služby hotelu
sauna nefungovala ani vnutorne bazeny, vonkajsi spinavy. mila recepcia, co sme potrebovali poradili alebo vytelefonovali

Pláž
kusok od hotela super more ciste parada, len na plazi ludia nechavali exkrementy po svojich psoch, hnus proste vsade hovna. pristup do vody fajn. pomenej restik a bufetov. dalej ovela lepsie vybavenie.

Anonym, 24.08.2021, Datum pobytu: 18.8. - 24.8.2021
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Windsor

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Uzili jsme si ji.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Uzili jsme si ji. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vybaveni pokoje bez pripominek, jen okno do desive ulicky to hodne kazilo. Kdyby bylo mozne, priplatila bych si pokoj na more.

Strava
Strava velmi dobra, jen toto byl prvni ctyrhvezdi ckovy hotel, kde se muselo veskere piti vcetne vody platit zvlast. A procestovali jsme dost.

Služby hotelu
Bez vyhrad, vyborne

Eva J., 18.02.2020, Datum pobytu: 2.10. - 9.10.2019
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 10 Vysoká uroven

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vysoká uroven Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté pekne

Strava
Vyborna

Služby hotelu
Vyborne

Pláž
Trosku horšia dostupnosť pláž uzavreta

Daša Cooke, 07.11.2019, Datum pobytu: 31.10. - 3.11.2019
Oblast: Malta Malta, Sliema, Hotel: Preluna & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (4)