Recenze hotelů
Watamu - Keňa

Napište svou recenzi

Celkem: 4,4 Můj dojem je ve skrze dobrý a kvalita téměř korespondovala s cenou, byť bych si dokázal představit velké množství drobností, které by...

  • 3,5 Ubytování
  • 3 Strava
  • 8 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Můj dojem je ve skrze dobrý a kvalita téměř korespondovala s cenou, byť bych si dokázal představit velké množství drobností, které by celkový dojem umocnily. Za plnou cenu bych si ale zájezd rozhodně nekoupil. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování jsem očekával v lepším standardu. Ke 4 hvězdám chybělo mnohé. Vrzající postel, trezor je opravdu mini, drnčející klimatizace, wifi připojení pouze na recepci a to ještě často nefungující nebo slabé.

Strava
Asi nejslabší článek dovolené. Večeře a obědy se ještě daly, ale snídaně byla opravdu špatná. Male skleničky, takže člověk musel chodit opakovaně, dva přeslazené džusy a voda - neperlivá. Malý výběr jídel. Z vajíček pouze omeleta a to většinou s frontou.

Služby hotelu
Striktní dodržování otevírací doby. Například na oběd byla jen hodina a půl a to je celkem malý rozptyl, na dovolené si chcete jídlo vychutnat a ne aby Vás vyhazovali z restaurace. Bar se nezavře, ale po desáté už drinky - a to i obyčejné nealko za své. Když chcete perlivou vodu nebo colu do půllitru, řeknou že je to jen na pivo, ale pivo také nalévají do malých. Vše je děláno na zisk. Místo aby Vám vodu natočili do plastové lahve, kterou přinesu, dají vám dva plastové kelímky - plýtvání. Bar na pláži zavře v šest. Proč? ještě hodinu se dá být na pláži, ale už Vám vezmou matrace z lehátek. Tohle celkový dojem snižuje.

Pláž
Pláž byla hezká a uklizená, občasné plasty se samozřejmě objevily, ale to je bohužel dáno celkovým přístupen Keňanů. Absence košu - je jich tam málo.

Jan K., 20.03.2019, Datum pobytu: 7.3. - 15.3.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,8 Dovolená se ki velmi líbila hlavně kvůli safari. Pláž čistá s pozvolným vstupem do oceánu,velké rozdíly mezi přílivem a odlivem. Pokoje...

  • 8 Ubytování
  • 5 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se ki velmi líbila hlavně kvůli safari. Pláž čistá s pozvolným vstupem do oceánu,velké rozdíly mezi přílivem a odlivem. Pokoje jednoduše zařízené. Strava byla dobrá, akorát mi vadila úprava jídel pořád na ten stejný způsob. Hotel je přizpůsoben hlavně italům. Personál byl velice milý a ochotný. Zobrazit celou recenzi

Silvie B., 19.03.2019, Datum pobytu: 8.3. - 16.3.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 7,2 Hotel maly, pekny ale - V Kenii jsou dva jazyki uradove a v Twiga uradovy je italstina...neznate italsky - nevite co jite v restauracji,...

  • 8 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Hotel maly, pekny ale - V Kenii jsou dva jazyki uradove a v Twiga uradovy je italstina...neznate italsky - nevite co jite v restauracji, vsechny informace v hoteli jsou JEN! italsky... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ok, krasny vyhled

Služby hotelu
super, prijemni lidi (krome animatorov - talianov)

Pláž
pekna

Tymoteusz N., 12.03.2019, Datum pobytu: 26.2. - 6.3.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Twiga Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 super

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
super

Strava
super

Služby hotelu
super

Pláž
super

Jiřina Zoubková, 12.03.2019, Datum pobytu: 26.2. - 8.3.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,4 Dovolená se nám velice líbila, Absolvovali jsme dvoudenní výlet na safari za 250 euro (jednodenní CK nenabízí) a všem doporučuji. Další...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám velice líbila, Absolvovali jsme dvoudenní výlet na safari za 250 euro (jednodenní CK

nenabízí) a všem doporučuji. Další výlety jsme z časových důvodů nestihli, chtěli jsme si užít sluníčka

a oceán. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel nás velmi mile překvapil, prostorné pokoje s terasou s pohodlným posezením. Čisto, denně precizní úklid.

Klimatizace a ventilátor, vše bez problémů. V hotelu je převážně italská klientela.

Strava
Strava převážně italská, dostatečný výběr, hlavně těstoviny a ryby. K obědu a večeři pivo a víno zdarma, jinak se alkohol v baru platí. Velký výběr ovoce a zákusků. Vše velmi chutné.

Služby hotelu
Všechen personál milý a pořád usměvavý. Skvělý kolektiv animátorů, kteří se snažily hosty zabavit,

plážový volejbal, cvičení v bazénu atd. Večer živá hudba.

Pláž
Pláž čistá, při odlivu ji uklízeli, ale z přílivem moře přineslo další nepořádek, takže pořád dokola, ale snažili se.

Lehátek dostatek jak u bazénu tak u moře.

Olga P., 05.03.2019, Datum pobytu: 19.2. - 27.2.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Twiga Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 7,2 Jumbo club v podstatě funguje jako dependance těsně přiléhajícího hotelu Jacaranda Beach Resort. Tuto recenzi tedy můžete brát i jako...

  • 6,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Jumbo club v podstatě funguje jako dependance těsně přiléhajícího hotelu Jacaranda Beach Resort. Tuto recenzi tedy můžete brát i jako recenzi na tento hotel. Klientelu tvoří Italové, Češi a Francouzi. Z dovolené jsme byli nadšeni. Safari a výlety jsme absolvovali s místním průvodcem Filipem, který byl naprosto skvělý, domluví se česky, zodpoví vám všechny dotazy ohledně své země a jejích obyvatel, které vás budou zajímat. Pokud pojedete do oblasti mezi Watamu a Malindi, určitě se vám vyplatí ho kontaktovat. Je to sázka na jistotu. Zavolejte mu (klidně česky) na tel. +254 725 750 699 nebo mu můžete dopředu napsat na mail b_dzombo@hotmail.com a domluvit si třeba safari už z domova. Ušetříte např. 50$ za osobu při návštěvě Tsavo East oproti safari přes cestovku. A na safari určitě jeďte. Vidět lvy, slony, žirafy zebry, buvoly, hyeny a další zvířata ze vzdálenosti pár metrů, je úžasný zážitek. Doporučuji min dvoudenní safari. Filip vás ubytuje v hotelu, kde budete večeřet na terase a pozorovat, jak třicet metrů od vás pijí sloni a žirafy. Taky návštěva kaňonu Mafara se západem slunce je zážitek de luxe. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel bych ohodnotil na *** (evropské). Pokoje jsou prostorné s terasou nebo balkónem. Postele s moskytiérou, ventilátorem a klimatizací, která ho zvládla vychladit na max 26°C. Úklid každý den. Velmi krásná a udržovaná zahrada plná květin, palem a kaktusů.

Strava
Z našeho pohledu byla strava pestrá a dostačující. Ryby, saláty s mořskými plody, hovězí a kuřecí maso, zelenina, ovoce … každý den těstoviny na různé způsoby i místní pokrmy. V rámci soft all inclusive, které nabízí CK, máte pivo pouze k jídlu, jinak jen nealko. Za 10 € na osobu a den si můžete dokoupit full all inclusive. Pokud si rádi dáte pivko, míchaný drink či víno, rozhodně se vyplatí dokoupit FAI, jinak se vám pobyt může prodražit (např. 0,5 l piva stojí v hotelu 3,5 €). All inclusive je omezeno od 10:00 do 18:00 (na plážovém baru) nebo 22:00 (hotelový bar) a čas je striktně dodržován.

Služby hotelu
S Wi-Fi je trochu problém, protože je dostupná v prostoru recepcí hotelů a taky v prostoru jídelny a baru. To znamená, že v době jídla a večer je Wi-Fi u baru přetížená a často padá. naopak v recepci funguje bez problémů, ale zase je to daleko k baru.

Řekl bych, že hotel má bohatý animační program, ale my jsme ho moc nesledovali.

V areálu obou hotelů jsou minimálně tři bazény k dispozici.

Pláž
Pláž s bílým pískem a palmami je pečlivě udržovaná a ohraničená nízkým plůtkem, za který místní beach boys nesmí, takže tam nejste rušeni. Na to dohlíží hotelová ochranka, jejíž částí jsou i Masajové, kteří mají u místních značný respekt. Dopoledne moře v důsledku odlivu ustoupí až o dva kilometry a dá se pěšky dojít až okraj korálového útesu (vezměte si vodu, protože slunce pálí jako ďas) a tam si zašnorchlovat. Nečekejte však korály jako v Rudém moři. Je jich méně a nejsou tak barevné, ale stojí za to se pod vodu podívat. Cestou potkáte spoustu krásných hvězdic i mořských ježků. Uvidíte místní rybáře, jak v lagunách loví harpunou ryby a plují na svých pirogách. Kolem třetí odpoledne se začne moře vracet a pak se dá i zaplavat.

Anonym, 04.03.2019, Datum pobytu: 19.2. - 1.3.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (14) Ne (0)

35 fotografií

Celkem: 8,2 Na trase Praha-Mombasa sa pripravte na 12 hod. dlhy let s 2 cca hodinovymi medzipristatiami v Hurghade a v Zanzibare, pocas ktorych...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Na trase Praha-Mombasa sa pripravte na 12 hod. dlhy let s 2 cca hodinovymi medzipristatiami v Hurghade a v Zanzibare, pocas ktorych ostavate sediet v lietadle. Budete teda 3x vzlietat a 3x pristavat, co moze byt pre niekoho narocne. Viza si zakupite priamo na letisku v Mombase v sume 50,-USD. Z Mombasy sa potom presuvate cca dalsie 3 hod. busom do Watamu. Po prijazde na hotel vas zamestnanci hotela privitaju obcerstvenim a pridelia Vam izby. Po ubytovani budete mat stretnutie s delegatkou, ktora vam poda zakladne info a oboznami vas o moznostiach safari vyletov, do dalsieho kontaktu sme s nou uz neprisli. My sme zo safari absolvovali sukromny 3dnovy vylet v NP Tsavo East (typicky predovsetkym cervenymi slonmi) a NP Amboseli (videli sme tu slony, zirafy, pakone, zebry, hrochy, vtaky, levy atd. a navstivili Masajov pod Kilimanjarom) cez CK, ktoru sme si predom vyhladali na internete v sume 490,-E/1 os. Cestovka, cez ktoru sme prisli, ponukala len 2 al. 4 a viacdnove safari vylety s obsadenostou 6 ludi a pr. 2 denny vylet v NP Tsavo East stal 230,- E/1 os. a 4 denni NP Tsavo West, NP Tsavo East a NP Amboseli stal 560,-E/1 os. Podla mna cenovo to bolo jedno, akurat, ze my sme mali cele auto len pre seba. Od nas brali safari vylety aj od beach boys na nasej plazi a vraj vychadzali o dost lacnejsie ako cez CK, s ktorou sme dosli a jeden z nich (Filip) vie aj trochu cesky. Kto chce, moze si viac info pozriet na strankach lowcostkenya-safari.cz, vizitku mame prave od Filipa, s ktorym sme my absolvovali vylet Blue Safari 50,-E/1 os. Co sa tyka oceanu, tak treba ratat s tym, ze je to za rovnikom a su tam dost vyrazne prilivy a odlivy, takze sa moze realne stat, ze niektory den vodu cez den mat nebudete. My sme s tym ratali, takze nas to neprekvapilo, do Kene sa v prvom rade chodi na safari. S dovolenkou sme boli velmi spokojni, je to absolutne iny svet, aky sme videli doteraz a sme stastni, ze sme si takuto moznost nenechali ujst. Zazitky mame na cely zivot, treba to vsetko vidiet, zazit a precitit na vlastnej kozi :-). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo v krasnom prostredi plnom kvetov, nechybali 2 bazeny s morskou vodou. Izby boli velke s terasou, ciste, postele pohodlne a obrovske s baldachynmi a moskytierami. Kupelna bola trosku starsia, ale na rovnikovu Afriku dobra, tepla voda tiekla stale, nechybal fen. Na izbe tiez nechybala klimatizacia a trezor, ktory bol bez poplatku. Izba nemala televizor, ale za cely pobyt sme si nan nespomenuli. Izby boli tiez trosku tmavsie ako sme boli zvyknuti z minulosti v inych krajinach, ale je to tak zrejme robene kvoli horucemu slnku, ktore je tam stale pritomne, Napriek tomu, my sme si hned na zaciaktu vymenili spodnu izbu za izbu o poschodie vyssie, ktora bola svetlejsia a z opacnej strany, smerom od vchodovych dveri, sme mali aj pekny vyhlad na ocean. Vymena izby prebehla bez problemov. Co sa tyka priestorov a bazenu, tie sme mohli vyuzivat aj vo vedlajsom hoteli Jacaranda, ktory bol prepojeny s nasim hotelom. Hotel bol tichy, kludny, nebol preplneny, jednoducho raj pre kazdeho, kto si potrebuje oddychnut. Treba tiez ratat s tym, ze hotel nie je priamo v centre Watamu, ale cca 7 km od centra, preto, ak sa chcete ist pozriet do centra, ide to len s miestnymi na motorke alebo tuk-tuku, ktori maju stanovisko blizko pri hoteli. Na jednej motorke sa veziete traja, co bol tiez zazitok :-D.

Strava
Hotel vlastni Talian, takze tomu bola prisposobena aj kuchyna a svedske stoly. Jedalen bola cista a velka, s moznostou sediet aj vonku. Cez obedy a vecere prevazovala predovsetkym talianska kuchyna, kazdy den sme mali polievky, cestoviny, ryby, morske plody, rovnako tak aj kuracie a hovadzie maso, nechybali ani kusky pizze a zakusky a ovocie. Na ranajky bola moznost dat si upiect omeletu z vajicok, volske oko atd. Pre nas bolo jedlo vyborne, aj ked vyslovene s nejakou africkou specialitou sme sa my za nas pobyt nestretli. Co sa tyka napojov a sluzieb light all inclusive, nealkoholicke napoje (voda, dzusy, kola atd.) sme mali nepretrzite k dispozicii vo verejnych priestoroch hotela a na plazovom bare. Okrem toho sme mali na izbe prichystanu kazdy den 0,5l flasu vody/1 os. Poobede sme mali k dispozicii kavu, caj a zakusky. Co sa tyka alkoholickych napojov, k dispozicii sme mali lubovolne mnozstvo vina a piva, ale len v casoch urcenych na obed a veceru. V inych casoch to bolo platene a rovnako tak bol plateny aj tvrdy alkohol. Pre tych, ktori maju zaujem o plny all inclusive, teda hocijaky alkohol nepretrzite, bola moznost dokupit si ho za 10,- E/1 os./1 den. Ale pozor: Ak ste priklad prisli v piatok a v nedelu ste sa rozhodli, ze si chcete zakupit alko, museli ste si ho zakupit uz do konca pobytu, nedalo sa to zakupit len na jeden den, iba ak na posledny :-). Vraj to tak maju kvoli kontrole a aby to klienti nezneuzivali, lebo vraj sa to predtym nedalo ustrazit.

Služby hotelu
Pri prichode Vam poslicek odnesie kufor na izbu, ocakava sa, ze zanechate nejaky baksis, aspon 1,- USD. Upratovacky chodia izby upratovat kazdy den, tiez menia hygienicke potreby a uteraky a kazdy den donesu pitnu vodu na izbu. Tiez je slusne im na zaciatku a na konci pobytu nechat nejaky baksis, my sme nechali za nas 5,- USD. Celkovo je ale lepsie pre miestnych, ked im vsetko platite v ich mene, teda v kenskom silingu, nemaju potom problemy s poplatkami v bankach. Na recepcii vam tiez na zaciatku pobytu daju plazove osusky, ktore na konci pobytu musite vratit. Za stratu osusky si uctuju 20,-E. Do Kene ich menu nesmiete dovazat ani vyvazat. Na recepcii je tiez zmenaren, kde si mozte zmenit dolare, alebo eura na kenske silingy. Kurzy na letiskach a hoteloch su vacsinou rovnake, na letisku si mozte skusit zjednat aj o nieco lepsi kurz. Ale pozor, v Keni vsade beru dolare, ale az po roku 2003 a na recepcii nam vobec nechceli zobrat jednodolarovky, co nas dost zarazilo, pretoze aj to su peniaze, ale zrejme je to kvoli poplatkom v bankach. Co sa tyka dalsich sluzieb, v spolocenskych priestoroch sme si mohli zahrat pingpong a biliard. Wifi bolo bezplatne a dostupne na recepcii a v spolocenskych priestoroch, ja som pri troche stastia chytila wifi aj na izbe. Wifi bolo dostatocne na beznu pisomnu komunikaciu a surfovanie po internete, ale na prenos videohovoru bol signal dost slaby, avsak nejaky kratsi, sekany hovor sa tiez dal absolvovat. K dispozicii bol bezplatny trezor. Hotel ponuka kazdy den animacne programy a kazdy piatok sa na hoteli kona Masajsky vecer, ktory odporucam absolvovat :-). Na hoteli tiez najdete aj obchodiky so svenirmi.

Pláž
K hotelu patri aj ohradena, strazena plaz, kde sa nachadza plazovy bar a lehatka. Su tu aj palmy s kokosmi, ktore vam sikovny barman za 3,- USD zhodi zo stromu a pripravi na konzumaciu. Mate tu tiez dostatok priestoru na sukromie, opalovanie a odpocinok. Avsak akonahle sa budete chciet okupat v oceane a vykrocite nohou z hotelovej plaze na verejnu plaz, caka na vas kopa nedockavych beach boys, ktorych sa len tak lahko nezbavite. Ak si predstavujete romanticku prechadzku po plazi osamote len ruka v ruke so svojim partnerom, rychlo na to zabudnite. Bud si na mentalitu beach boys zvyknete, alebo ak ste clovek, ktoremu je to neprijemne, moze sa rychlo stat, ze vam vasu romanticku dovolenku hned od zaciatku otravia. Oni nepoznaju nie dakujem nemam zaujem, oni nepoznaju ignoraciu, im je to jedno, na plazi maju svoje obchodiky a budu za vami chodit a nedaju vam pokoj, az dokym si nieco od nich nekupite. Budu vam predavat a ponukat vsetko naco si spomeniete, od suvenirov, cez safari, az po satky, naramky na ruku, vrkociky, alebo vas budu chciet previezt po plazi, ked bude odliv a ukazovat vam, co vsetko tam zije. Najhorsie je to na zaciatku, ked este nie ste opaleni a nepoznaju vas. Aj my sme od nich nakoniec kupili naramky, sosky, magnetky (zjednajte vsetko na polovicu), nechali sme si poukazovat plaz a s Filipom sme sli na Blue Safari. Od neho sme sa tiez vela dozvedeli o miestnom zivote ludi, o jeho rodine, zaviezol nas do normalneho obchodu s cenami, takze nakoniec aj nieco pozitivne na tomto celom, my sme mu na oplatku nechali pre deti lizatka a pera a tablety na dezinfekciu vody v studniach. Inak plaz ma krasny biely piesok a voda je nadherne tyrkysova a tepla, len musite mat stastie na vodu, lebo ako som uz pisala vyssie, su tu vyrazne prilivy a odlivy a ani miestni nevedia presne od coho to zavisi. My sme cca 1/2 pobytu mali vodu a ked nebola, prechadzali sme sa po plazi. Videli sme hviezdice, male sasanky s nemami, morsku uhorku, male mureny, kraby, nafukovacie ryby a vecer naaadherne zapady slnka :-).

Gabriela L., 04.03.2019, Datum pobytu: 11.1. - 19.1.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (8) Ne (0)

Celkem: 9,2 Výborné

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Výborné Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Skvělé

Strava
Vyníkající

Služby hotelu
Velmi dobré, jediná výhrada je snad k malému množství pitné vody v pokoji na osobu a den (0,5l).

Pláž
Pláž krásná, moře odpovídající dané lokaci. Teplé,mělké s řasami a obrovským odlivem, takže koupání jen několik hodin denně. Nahradou je dostatek bazénů se slanou vodou.

Josef, 25.02.2019, Datum pobytu: 7.2. - 20.2.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)