Recenze hotelů
Watamu - Keňa

Napište svou recenzi

Celkem: 6,8 Moře, pláž a okolí hotelu, + výlet na Safari prostě super, ale pár výtek ke stravě a k nápojům. Na pláži nabízí jistý Malik cca 40 let,...

  • 6 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Moře, pláž a okolí hotelu, + výlet na Safari prostě super, ale pár výtek ke stravě a k nápojům.

Na pláži nabízí jistý Malik cca 40 let, výlety apod. hovoří super německy a docela obstojně anglicky, můžete mu věřit, byli jsme s ním několikrát a bylo to super. lepší a levnější než od hotelu či CK, jelikož od nich je vše hromadné, zažili jsme a jedině doporučujeme jen s ním. Nenechte si nikde nic vrazit do ruky, např. kokos apod. budou pak po vás chtít nehorázné peníze, např. na ruinách GEDE a v ruinách GEDE nechtějte jít za dětmi když se Vás průvodce bude ptát!!! Je to podraz, budete platit ani děti neuvidíte!!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo docela hezké s velkou terasou, ale záleželo jaký máte apartmán jelikož to měli rozdělené asi na 3 typy, s Tv, bez Tv, lednice, bez lednice apod.

Strava
Strava se velmi opakovala, výběr nebyl velký, snídaně: uzeniny vůbec, jen jakési nedobré párky, sýry nedobré, plátkové vůbec, jen jeden něco jako lučina, sladké pečivo, fazole, vaječné omelety, zelenina, ovoce.

S pitím to byl děs, sladké nápoje jako cola, tonik, sprite, fanta, soda z mixu jen na oběd a večeři a pokud jste přišli později tak jste měli smůlu, jinak voda z jednoho barelu po celý den, někdy i ta došla a než ji vyměnili tak to také trvalo docela hodně dlouho. Jedině si koupit na baru. pivo cca 2,5 dolaru, cola atd. 2 dolary.

CK nabízí maximálně light on inclusive, což je bez alkoholu, ale jiní hosté měli jiné náramky a alkohol měli v rámci all inclusive.

Veškeré nápoje v hotelu byli velmi málo vychlazené a to odhadem na cca 20°C, všude jinde jsme dostali nápoje krásně vychlazené.

Služby hotelu
Chybělo nám když jsme si sedli v hotelové restauraci, aby k nám přišel číšník a nabídl jídelní a nápojový lístek, ten byl schovaný za barem a člověk si o něj musel říci. Takže nejdříve jsme si museli objednat na baru a číšník donesl ke stolu, poté již číšník sklízel dopité sklenky, tak jsme si mohli objednat znovu.

Pláž
U hotelu je malá ale krásná pláž s bílím pískem, kde je jen pár hotelových hostů, lehátka i slunečníky přichystá personál hotelu, jediné co nám tam chybělo byl bar či někdo z hotelu který by nabízel občerstvení. Jinak pláž super, všude hodně krabů. O kousek dál je velká dlouhá pláž, neměli jsme potřebu tam chodit.

Anonym, 09.01.2019, Datum pobytu: 27.12.2018 - 6.1.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 6,6 Velice neprofesionální jednání ze strany vedení hotelu. Dvakrát jsem byla svědkem verbálního napadení delegátů cestovní kanceláře

  • 6,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 10 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Velice neprofesionální jednání ze strany vedení hotelu. Dvakrát jsem byla svědkem verbálního napadení delegátů cestovní kanceláře Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dobré. Nefunkční klimatizaci a studenou vodu neřeším

Strava
Spíše podprůměrná.

Služby hotelu
Hodně špinavé stoly v jídelně. Vše v italském jazyce. Personál v hotelu hodnotím na výbornou

Pláž
Výborná, upravená, čistá

Martina V., 09.01.2019, Datum pobytu: 26.12.2018 - 5.1.2019
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Twiga Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Kvalitní hotel v dobré lokalitě s překrásnou udržovanou zahradou a velice milým personálem. Na velice příjemné atmosféře se podíleli...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Kvalitní hotel v dobré lokalitě s překrásnou udržovanou zahradou a velice milým personálem. Na velice příjemné atmosféře se podíleli hlavně delegáti CK Patrik a Martina, kteří byli vždy k dispozici a velice ochotně a v přátelském duchu poradili, popřípadě sami řešili naše požadavky. Jejich chování a přístup ke klientům rozhodně považujeme za nadstandartní . Keňa není jen o moři, ale především o safari. Drželi jsme se rad našich delegátů, kteří nám zajistili exkluzivní dvoudenní výlet - který se protáhl na třídenní - letecky na Masai Mara hotel Fairmont. Byl to pro nás neuvěřitelný zážitek - 2,5 hodinový let malým letadlem kolem Kilimandžára po jižní hranici Keňi s Tanzánií, ubytování v luxusních stanech uprostřed divočiny, perfektní služby množství zvěře při několika výjezdech do terénu. Velice zajímavá zde byla pro nás i návštěva masaiské vesnice. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování pěkné, čisté, prostorné, klimatizované. Drobné závady, které jsme zjistili při nástupu byly obratem personálem odstraněny -porouchané zámky dveří a doplnění sprchového šamponu.

Strava
Strava perfektní, rozmanitá, dle našeho názoru si každý mohl dle momentální chuti vybrat . Nám nejvíce chutnaly ryby, tepelně upravená zelenina, saláty a vyzrálé tropické ovoce.

Služby hotelu
Služby odpovídaly inzerované úrovni hotelu.

Pláž
Perfektní, uklízena i v průběhu dne. Překvapila nás teplota vody - 39,5C - a velikost odlivu. V době odlivu nebyl problém s koupáním, neboť v areálu hotelu byly k dispozici tři bazény s mořskou vodou. Na pláži byl dostatek lehátek, která byla po příchodu klientů na pláž okamžitě doplňována matracemi.

Pavel Motl, 30.12.2018, Datum pobytu: 22.11. - 5.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (11) Ne (0)

Celkem: 10 Vše perfektní, kromě českých delegátů. Popravdě na svoji práci tak nějak kašlali. Po příjezdu udělali informační schůzku a dodali, že v...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vše perfektní, kromě českých delegátů. Popravdě na svoji práci tak nějak kašlali. Po příjezdu udělali informační schůzku a dodali, že v hotelu bydlí a budeme je vídat a můžeme se na ně s čímkoli kdykoli obrátit a že o odletu se informace dozvíme včas.

No pokud jste si nehráli na Sherlocka Holmese, tak jste zůstali bez informací, protože se delegáti raději družili s vybranou partičkou turistů, se kterými trávili témě veškerý čas u bazénu nebo u baru. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Naprosto odpovídá hvězdičkovému zařazení. Pokoje jsou prostorné, postele velké, vše čisté a pravidelně desinfikované proti hmyzu.

Strava
Výborné, chutné, od každého něco.

Pro milovníky ryb a mořských plodů ráj. Nikde si neužijete tak výborné a čerstvé jako tady. Chobotnice, mušle, krevety...

Ale není to jen o rybách, samozřejmě vždycky bylo maso a pokaždé italské těstoviny.

Výběr veliký, a to jak v předkrmech a salátech, tak i hlavní jídla. Nikdy nedocházelo, vše pravidelně doplňovali.

Ovoce báječné - nedá se srovnat s chutí na naší české půdě :) Ananasy jsme jedly vyloženě na kila.

Kdo čeká zákusky jako v Egyptě, tak marně, vzhledem k počasí jsou zákusky sušší nebo různé piškotové buchty, ale vždycky u toho byla k dispozici rozpuštěná čokoláda :)

Služby hotelu
Protože jsme tam byly ještě před hlavní sezónou, využívaly jsme služby nejen z Jumba, ale i Jacarandy.

Na jedničku s hvězdíčkou.

Personál milý, usměvavý a ochotný.

Během dovolené jsme využívaly i animační programy a za nás super. Nenudily jsme se a výběr je pestrý, takže si tam každý najde něco, co mu vyhovuje. Některá vystoupení se po týdnu až dvou začnou opakovat, ale ono to zase tak nevadí.

P.S. a i když nebudete záměrně chodit na lekce svahilštiny, plážoví pomocníci vás to stejně začnou učit sami od sebe, sami se rádi zase od vás naučí nějaké nové české slovo.

Pláž
Čistá, voda rovněž a velmi teplá. V naše turnusu měla několik dní kolem 40°C. Pak se ochladila cca na 30.

Nutno počítat s 1-2km odlivem. Čas se posouvá. Při odlivu je fajn procházka po dně, Doporučuju na to boty do vody, odhalí se korály a špatně se v tom chodí.

Bohužel nový turnus přepadnou plážoví prodejci a domorodci, ale až se dostatečně opálíte, tak je přestanete zajímat :D :)

Petra Kůtová, 27.12.2018, Datum pobytu: 23.11. - 5.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (2)

Celkem: 9,4 Naprosto dokonala dovolena,moc jsme si to oba uzily a snad se jeste nekdy vratime.

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprosto dokonala dovolena,moc jsme si to oba uzily a snad se jeste nekdy vratime. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel byl perfektni,personal byl velmi prijemny

Strava
Velky vyber morskych plodu,hodne ovoce dostatek vseho

Pláž
Plaz je nadherne cista a more taktez..byly jsme oba nadseni

Anonym, 18.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 8,8 Naprostá spokojenost -milý a usměvavý personál,co vám se vším pomůže

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 5 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprostá spokojenost -milý a usměvavý personál,co vám se vším pomůže Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vždy uklizeno....občas proběhnou mravenci -ale v přízemí a v zahradě asi pochopitelné....jednou se nám objevil šváb-pokoj nám ihned vyměnili

Strava
Naprosto úžasná -nečekejte výběr jako v Turecku apd,.....bezvadné zeleninové saláty a čerstvé ovoce

Služby hotelu
Příjemný personál od zahradníků,přes číšníky až po recepci ....milí,vstřícní a vždy ochotni lidé

Pláž
Trošku slabina hotelu,ale pokud nejste moc nároční ,tak Hakuna Matata

Libuše V., 18.12.2018, Datum pobytu: 4.12. - 14.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 6,2 Dovolena super, jen par veci bylo trochu neprijemnych. Trochu me prekvapil asi 1 km odliv. Doternost mistnich prodejcu (a zebraku) na...

  • 7 Ubytování
  • 7 Strava
  • 4 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Dovolena super, jen par veci bylo trochu neprijemnych. Trochu me prekvapil asi 1 km odliv. Doternost mistnich prodejcu (a zebraku) na plazi byla zarazejici. A arogance nasi delegatky dosahovala dechberoucich hranic ... Zobrazit celou recenzi

Anonym, 17.12.2018, Datum pobytu: 4.12. - 14.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 7,6 Zájezd odpovídal ceně. Úmorná cesta z letiště do hotelu. Resort starší, potřebuje opravit, ale je faktem, že když se nahlásí závada , do...

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Zájezd odpovídal ceně. Úmorná cesta z letiště do hotelu. Resort starší, potřebuje opravit, ale je faktem, že když se nahlásí závada , do dvaceti minut e odstraněná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velké, kársné pokoje, čisto, sem tam nějaký šváb, ale to je v těchto zemích normální.

Strava
Sice poněkud jednotvárná, , převažuje italský styl, ale vybere si každý.

Služby hotelu
Obsluha bez chyby, milí, usměvaví lidé.

Pláž
Na pláži jme moc nebyli. Moře bylo pořád pryč a když dorazilo k pevnině tak hodně řas a různých travin. Ale jinak krásné.

Helena Musilová, 11.12.2018, Datum pobytu: 22.11. - 5.12.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Kromě služeb ck potažmo delegátů vše ostatní moc dobré. Vzhledem k tomu že neovládáme řeč (angličtinu) vybíráme zájezdy s českými...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Kromě služeb ck potažmo delegátů vše ostatní moc dobré. Vzhledem k tomu že neovládáme řeč (angličtinu) vybíráme zájezdy s českými delegáty. Po několikerém ujištění že český delegát je denně k dispozici jsme zájezd zakoupili. Na čtyřdenní safari jsme odjeli s anglicky mluvícím průvodcem. Na takovém místě očekáváme mnoho informací které opravdu průvodce chrlil (anglicky). Na dotaz proč s námi nepojede alespoň jeden delegát nám sdělil že se český delegát poskytuje od 15 osob (nás bylo 13). Na dvoudenní safari které se konalo po nás odjeli oba. Co dodat? Toto není stížnost je to jen konstatování a pro nás ponaučení že s touto ck už nikdy. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování čisté příjemné vše fungovalo

Strava
Strava výborná hodně ovoce a zeleniny, vždy jsme si vybrali

Služby hotelu
Není si na co stěžovat, čisto a velice příjemný personální

Pláž
Čistá pláž a velice teplá voda na kterou si musíte chvíli počkat (delší čas mezi přílivem a odlivem) Člověk si na tak čistou a teplou vodu rád počká.

Jaroslav S., 27.11.2018, Datum pobytu: 13.11. - 23.11.2018
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)