Recenze hotelů
Keňa

Napište svou recenzi

Celkem: 3,4 Dovolená v hotelu Jacaranda . Když jsme vystoupili z autobusu po šílené cestě z letiště a viděli krásnou hotelovou zahradu . Byli jsme...

  • 3 Ubytování
  • 1 Strava
  • 6 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená v hotelu Jacaranda . Když jsme vystoupili z autobusu po šílené cestě z letiště a viděli krásnou hotelovou zahradu . Byli jsme nadšení, ale tady pohádka končí. Starý vybydlený hotel kde skoro nic nefunguje. Pokoj velice skromně vybavený postelí a psacím stolkem s jednou židlí.Skříň na oblečení nahrazuje jaká si police . V koupelně ručník a jedno mýdlo 2 x 3 cm. WC nesplachuje , klimatizace nefunguje . Nahlášeno delegátce i recepci , tří dny se nic nedělo museli jsme stále urgovat. Tato situace se opakovala 3 x za pobyt.Na pokoji nějaká mini lednice a v ní 2 ks vody ve skleněné lahvi obsah 250 ml pro dva lidi na celý den.O Al inclusive si taky nechte jenom zdát.napít se můžete od 10 - 22 h vše co chcete před nebo po této hodině musíte zaplatit. V baru u pláže kromě vody platíte úplně vše. Ještě jsem nic takového nezažila v žádném hotelu ( byli jsme v Africe po 12 )V jiných hotelech jsme byli vždy naprosto spokojeni. Co se týká restaurace tady přichází naprostá katastrofa. Výběr jídla není žádní. Ke všemu je to jídlo nechutné. Již druhý den po příletu polovina hotelu střevní potíže. Tento hotel rozhodně nikomu nedoporučuji . Další věc je prodej výletů - na hotelu od delegátů už bych nikdy nekupovala podstatně levnější a kvalitnější dostanete od místních prodejců. Jedna příhoda za všechny koupili jsme výlet od delegátky - díky střevní potížím jsme byli nuceni výlet zrušit a bylo nám zděleno že peníze nevrací že jeto naše věc- nechápali jsme.Další věc kterou nepochopím je na co jsou takové delegátky které nic nezařídí a nic je nezajímá a nejlépe je ani nenajde. Ke konci pobytu to došlo tak daleko že půl hodiny po otevření restaurace už byla k jídlu jenom suchá rýže a suché brambory. V Keni je spousta krásných hotelů na velice dobré úrovni , tak až se budete chystat do Keni vybírejte pečlivě. Tento hotel vlastní italský majitel a je vidět že jenom kasíruje peníze a nic za to nenabízí./úplně stejný hotel je i Jumbo / Keňa je krásná země s žijí tu milý usměvavý lidé. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
velice špatně vybavené na 4 * hotel

Strava
špatná

Služby hotelu
zaměstnanci příjemní

Pláž
velký odliv

Ivana P., 30.04.2020, Datum pobytu: 6.3. - 18.3.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jacaranda Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Keňa Gede 5 fotografií

Celkem: 8,4 Pěkná dovolená.

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Pěkná dovolená. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velmi dobré.

Strava
Mám rád ryby , tak jsem si jich užil plnou měrou.

Služby hotelu
Černá tečka na pobytu bylo, že nám v polovině pobytu změnili jídelnu. Ta naše byla blíž a byla lépe větraná a méně obsazená.

Pláž
Nádherná a denně uklízená.

Pavel Vlček, 23.03.2020, Datum pobytu: 5.3. - 18.3.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 6,4 Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit.

  • 5,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená v Keni, stojí za to! Je to tam nádherné, mohu vřele doporučit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je starší, pokoje by potřebovali rekonstrukci. Mravenci. Po první noci jsme si připlatili na místě a přestěhovali se do vedlejšího nového hotelu Garden (stejný majitel, stejná restaurace, recepce, pláž... Tento hotel a jeho pokoje luxusní!

Strava
Malý výběr pokrmů.

Služby hotelu
Na hotelu všichni velice příjemný, udržován pořádek a čistota i na pláži.

Pláž
Pláž čistá, udržovaná a hezká. Lehátka k dispozici a ručníky také.

Vendula Špetlíková, 10.03.2020, Datum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblast: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

27 fotografií

Celkem: 5,4 Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města.

  • 6,5 Ubytování
  • 3 Strava
  • 5 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hezké a klidně místo, příjemný personál. Dostupné do města. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
V pořádku, prostorný a pěkný pokoj, dostupná WiFi, vše v poradku

Strava
S jídlem jsme spokojeni nebyli. Velice "chudá" snídaně, pokud jsme si koupili v resortu oběd nebo večeři, jídlo dost drahé, malý výběr a velice mále porce, spíš pro dite.

Pláž
U resortu bylo minimum vody a nedalo se koupat, což jsme bohužel nevěděli v předstihu. Pravděpodobně bychom volili jiný resort, kdybychom toto vedeli

Veronika D. M., 10.03.2020, Datum pobytu: 25.2. - 7.3.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Mawe Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,2 Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí.

  • 4,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 5 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Hotel neodpovída ani zdaleka 4 hvězdičkám , nejhezčí je příroda v okolí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování průměrné, věčně nešla voda. zalívali jsme záchod kbelíkem.

Strava
Strava velmi jednotvárná, stále to samé ( kuře, ryba, tvrdé hovězí)

Služby hotelu
Místní personál velmi snaživý a milý. dělali co mohli.

Pláž
Pláž daleko, ke konci už jsme se na ni nedostali, zamkli vrátka i lehátka.

Alena Neumannová, 02.03.2020, Datum pobytu: 13.2. - 26.2.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Skvělé ubytování, naprosto vynikající kuchyně, velmi ochotný personál, všichni velmi přátelští. Ubytování hned u pláže, bílá písečná...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Skvělé ubytování, naprosto vynikající kuchyně, velmi ochotný personál, všichni velmi přátelští. Ubytování hned u pláže, bílá písečná pláž. Dostatek dřevěných lehátek s molitanovou matrací, velké osušky možno pravidelně měnit. Nápoje z plážového baru možno brát i k lehátkům, funguje i donáška z baru. All Inclusive naprosto dostačující. Neobtěžují Vás páskou na ruce, pouze při čerpání nápojů podepisujete obsluze lístek s číslem pokoje. Příjezd z letiště ve 2 hod. v noci, ihned nás ubytovali a hned snídaně bez nějakého doplácení, jak bylo uvedeno v pokynech. Při příletu zpoždění zavazadel 2 dny (Turkish Airlines), proto nepodcenit upozornění v pokynech ohledně vybavení příručních zavazadel (trička, plavky, léky, krémy na opalování). Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování velmi příjemné, prostorný pokoj, vysoké postele s moskytiérou, klimatizace, TV, koupelna s dvěma umyvadly, sprcha, bidet, WC, fén, rychlovarná konvice. Terasa se dvěma židlemi a stolkem.

Strava
Strava byla úžasná. Bohaté snídaně, (vejce dle Vašeho přání, omelety i palačinky, mnoho druhů běžného i jemného pečiva, džusy, káva, čaj, pečená slanina, sýry, místní uzeniny, zelenina a stále ovoce, sladší ananas nebo Mango jsem nejedl ani v Thajsku). Oběd a večře v restauraci - bufet - denně čerstvé ryby na grilu a bez kostí, těstoviny, různé přílohy, grilovaná masa, masa v různých úpravách - omáčky, guláše), dále jídla objednávaná u obsluhy s roznáškou jako steaky, ryby, grilovaná masa s přílohou a konečně mnoho zákusků, dortíků, krémů a pudinků. Obzvlášť na Sv. Valentína bylo od snídaně do večeře vše růžové (i pečivo) a ve tvaru srdce. I mrkev v polévce byla nakrájena do srdíček. V plážovém baru bylo odlišné jídlo jako zejména pizza či hranolky, hamburgery apod. A samozřejmě všechny nápoje od nealkoholických až po míchané, víno a pivo. Káva rovněž trvale.

Služby hotelu
Služby na vysoké úrovni. Všichni přátelští, všichni usměvaví a všichni Vás stále zdraví a ptají se, zda jste spokojeni. Případné připomínky nebo závady v pokojích řeší pomocí vysílaček okamžitě bez čekání. Pokoje denně uklízeny, měněny ročníky, postele několikrát převlečeny, neustále vytřeno. V každém pokoji je bezplatně trezor. Nic se nám neztratilo, ani si neumím představit, že by někdo z personálu něco zcizil. Práce v hotelu je pro ně tak zásadní, že by si to nikdo nedovolil. Bacha ale na opice, které naopak kradou jak straky a to i nápoje na lehátkách.

Pláž
Pláž se v průběhu dne mění díky odlivu a přílivu. Bílý, jemný avšak hutný písek. Nepráší a neboříte se do něj. Jezdí zde lidé i na kole. Přístup je po schodech. Voda velice teplá, průzračná, modrozelená. Po pláži korzují prodejci, ale jsou zdvořilí, neobtěžují. Nutno výrazně smlouvat. U leháte dohlíží na pláž ostraha hotelu a v případě, že by někdo z místních či prodejců jen náznakem obtěžoval, okamžitě zakročí. Ostraha je usměvavá, k hostům přátelská a u místních má velký respekt.

Vladimír N., 26.02.2020, Datum pobytu: 2.2. - 17.2.2020
Oblast: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Diani Sea Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,2 Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko.

  • 8,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Tento hotel je pohodový a klidný,vše bylo blízko. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje jsou čisté s ledničkou,každý den čisté ručníky a balená voda

Strava
Tato dovolená není o stravě a alkoholických nápojích,víno jenom při obědě a večeři,po 22,00 hod. nápoje jenom na pláži za peníze,pivo lahvové a studené jenom ráno.

Služby hotelu
Dojem hotelu je pozitivní i když by potřeboval drobné úpravy,má dva bazény,jeden je u recepce ten je stále čistý,ale nejsou tam palmy,takže se neschováte před sluníčkem a druhý je blízko plážového baru s palmamy,kde lítají havrani,takže v bazéně je peří a nějaký bordel a to ho každé ráno čistili.

Pláž
Pláž je blízko,lehátek je dostatek,nemusíte se bát,že si nebudete mít kam lehnout,když je odliv tak se navykoupete,byli jsme v období ,kdy byli řasy a chaluhy,moře teplejší než vzduch.

Vlasta V., 20.02.2020, Datum pobytu: 4.2. - 15.2.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Jumbo Club Watamu Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Ok, moře bohužel kvůli záplavám a blízkosti řeky špinavé Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pěkné, obdrželi jsme za držení pokoje vyšší kategorie

Strava
moc dobrá

Služby hotelu
ochotný personál, čisto

Pláž
špinavá

Anonym, 17.02.2020, Datum pobytu: 4.2. - 14.2.2020
Oblast: Keňa Keňa, Malindi, Hotel: Sandies Tropical Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,2 Mimo služby CA bylo vše v pořádku tak jak jsem po opakované návštěvě Keni předpokládal.

  • 8,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Mimo služby CA bylo vše v pořádku tak jak jsem po opakované návštěvě Keni předpokládal. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj odpovídal standardu Keni, pláži Diani a počtu hvězdiček.

Strava
Průměrná, neurazila nenadchla.

Služby hotelu
Služby v pořádku, úklid pokojů v pořádku, ochota personálu spíše nadstandardní.

Pláž
Pláž Diani beach je spíše horší, ale s tím jsem počítal, přístup na pláž dobrý.

Jiří Řezníček, 14.02.2020, Datum pobytu: 31.1. - 11.2.2020
Oblast: Keňa Keňa, Diani Beach, Hotel: Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,4 Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den...

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Životní dovolená. Keňa pro nás byla velkou neznámou.Zážitky, které si z této země odvážíme v nás budou ještě dlouho rezonovat. První den nás vyděsili delegátky z cestovní kanceláře, které v Keni byli nejspíš za trest. Necítili jsme nebezpečí a lidé byli přátelští a usměvaví. Výlety se nemusíte bát kupovat od místních a oproti nabídce cestovní kanceláře ušetříte a podpoříte místní.Kdyby jste si nebyli jistí, nechte si ukázat platnou turistickou licenci. Jedním z úředních jazyků je Angličtina. Místní mluví také Svahilsky, ve většině případů Italsky a někteří se již učí i česky. Nebojte se ani počasí, byť nám Google hlásil déšť, znamenalo to malé přeháňky které sami o sobě byli zážitkem a teplota stejně nespadla pod 30 stupňů. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je ze všech stran obklopen krásnou a udržovanou zahradou plnou nejen tropických rostlin, palem, baobabů, ale také zvěří. Denně jsme byli uchváceni skotačícími opičkami (mírumilovní kočkodani), překrásnými pávy, ibisy, kraby. Pokoj byl čistý a úklid probíhal každý den. Vzhledem k malému obnosu na polštáři jsme se každý den mohli těšit na květinovou výzdobu postele, která se ani jednou neopakovala. Klimatizace fungovala spolehlivě a stejně tak trezor, set na přípravu kávy/čaje, lednička, televize,stropní ventilátor, vysoušeč vlasů. Teplá voda tekla v kteroukoli denní dobu.Velkým překvapením byla velmi spolehlivá wifi přímo na pokoji. Vše je navíc už zahrnuto v ceně. Náš pokoj měl proti posteli velké francouzské okno s výhledem na indický oceán a 2 terasy s posezením. Vybavení je starší a vzhledem k vlhkému vzduchu na sobě nese známky opotřebení, ale nic hrozného. Je nutné si uvědomit, že jste v Africe, takže občas na pokoji uvidíte mravence, saranče, obrovskou (ale neškodnou) mnohonožku, gekona a podobně. To není chyba hotelu! Váš klidný spánek navíc zajišťuje moskytiéra. Každý den také připravena čerstvá voda na pití.

Strava
Snídaně, oběd i večeře probíhali formou bufetu. Nabídka není nekonečně rozmanitá, ale na své si přijde každý.K snídani byl výběr cereálií, ovoce, sladkého i slaného pečiva, vše na english breakfast a nebo možnost nechat si připravit čerstvou paličinku,vafli, či vynikající omeletu. Obědy nabídly rozmanitost pro masožrouty i vegetariány/vegany, včetně zákusků. Mnoho receptů bylo postaveno na kokosovém mléku, včetně vynikající rýže. Nouze nebyla ani o čerstvě připravené mořské plody či Italskou pastu. Večeře v podobném duchu s tím, že během týdne se vystřídal Indický večer a Africký večer spojený s představením místních tanečních souborů. Káva a nápoje k dispozici po celý den. V odpoledních hodinách k zakousnutí lehký snack.Voda z barelů má nepříjemnou chemickou příchuť, ale lepší než si vyzkoušet, jak říkají místní, "Mombasa expres". Střevní potíže jsme nezaznamenali.

Služby hotelu
V hotelu je velice příjemný tým mladých animátorů. Rádi se s vámi dají do řeči, usmívají se, vymýšlí hry jako beach volejbal, vodní aerobic, petangue a podobně. K ničemu ale nenutí a nepřemlouvají, když chcete nerušený odpočinek. V hotelu je možné vybrat si z velkého množství výletů a nebo si objednat "tuk-tuk" a zkoumat sami. Hotel také nabízí vlastní masáže a zkrášlení. Bylo možné si půjčit kolo. Výřivku jsme neměli v provozu, ale kdo by se chtěl ve 32 stupních vařit ve výřivce? Nic na co jsme si vzpomněli nebyl problém. Kuřáci mají možnost kouřit na terase pokoje, u baru i u bazénu. Restaurace je pochopitelně nekuřácká.

Pláž
Dvě hlídané pláže u hotelu. Jedna výrazně menší. Dostupné do 18:00. V momentě kdy jsme položili nohu na písek, již zaměstnanci běželi s lehátky a slunečníky. U hotelu jsou pouze asi 2 tzv. "beachboys". Ti ale ví, že nesmí hosty hotelu obtěžovat a proto v případě odmítnutí dále nedorážejí a nechají vás v klidu relaxovat. Na pláži jsme většinu času byli sami a užívali si sněhobílý písek a průzračný indický oceán, který měl přes 30 stupňů. Odliv a příliv je v 6ti hodinových intervalech a voda ustupuje o stovky metrů. V případě odlivu se nevykoupete, ale můžete vyrazit na procházku odhaleným mořským dnem, což je snad ještě větší zážitek, hledat mořské tvory a korály. Je možné projít až na úchvatnou sedmikilometrovou pláž "Turtle beach", jen si hlídejte příliv :). Hotel se nachází v mořském národním parku, takže šnorchlovat je možné pouze za poplatek, nebo vyrazit na některý z výletů lodí. Navzdory očekávání nás to nijak nemrzelo, díky zážitkům při odlivu.

Marek Odložil, 28.01.2020, Datum pobytu: 14.1. - 24.1.2020
Oblast: Keňa Keňa, Watamu, Hotel: Temple Point Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)