Recenze hotelů
Ostrov Sal - Kapverdské ostrovy

Napište svou recenzi

Celkem: 9 Zájezd velice povedený, pokud se mi poštěstí, nebudu váhat a letím na stejné místo. Počasí slunečné, tak akorát. Trochu fouká vítr, což...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Zájezd velice povedený, pokud se mi poštěstí, nebudu váhat a letím na stejné místo. Počasí slunečné, tak akorát. Trochu fouká vítr, což já ocenil, že bylo opravdu příjemně. Večery trochu chladnější, doporučuji si vzít minimálně mikinu a možná i delší kalhoty.

Co vidím jako problém tak jsou 3 věci.

1. jelikož jsem na Kapverdské ostrovy letěl po prvé, tak jsem netušil, že je mezipřistání na ostrove Boa Vista. Když jsem pomalu opouštěl letadlo, tak to naštěstí zahlásila letuška, že vystupuje první polovina letadla, která neletí na ostrov Sal. Zeptejte se radši v cestovce, jestli budete mít přímý let, ať pak nejste v nepříjemné situaci. Tím pádem se vám cesta prodlouží, než vystoupí polovina na ostrov Boa Vista a nastoupí polovina, která letí s vámi na ostrov Sal, aby vyzvedla další půlku lidí, která zaujme po vašem vystoupení vaše místa a oni letí domu.

2. do poslední chvíle jsem netušil, kdy a jak se dostaneme na letiště, abychom odletěli zpět. Ve vytištěných papírech je informace, že to najdete na informační tabuli na recepci. Předposlední den po chvilce hledání na recepci je na druhé straně haly stůl, kde jsou desky s názvem cestovky, kde se informaci dozvíte. Podotýkám, že desky tam v den odjezdu už nebyly.

3. hlídejte si cenu zájezdu. Letěli jsme na 9 dní za 18000 s tím, že to je cena (podle slov cestovky) úplně neskutečná. Třetí den, který jsme byli na dovolené, tak jsme koukli na stránky cestovky a úplně ten samý zájezd byl za 15500 a na 13 dní za 20000. Odlet asi o 5 dní později, který ale nebyl zveřejněný, jinak bych nejspíš asi letěl za 15500 :D Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Nic mi zde nechybělo, pokoj velice pěkný. Koupelna prostorná a celkově to působí nově. Postel velká, trezor v ceně, gauč, televize, varná konvice (čaj + kafe) a balkon s posezením. Úklid je každý den a opravdu je uklizeno. Dokonce sem měl poskládané i triko na spaní :)

2 doporučení:

1. Leťte na déle než 9 dní... 1. den přiletíte na hotel večer. Pokud zpět poletíte přes noc, tak to znamená, že předposlední den musíte opustit pokoj v 11:00, pak trávíte čas v komplexu do doby než přijede autobus. Poslední den je vlastně den příletu, který ale strávíte od půlnoci v letadle. Tím pádem strávíte na dovolené 6 kompletních dnů.

2. Ten den, kdy máte opustit pokoj v 11:00, tak se běžte v klidu vykoupat a užít si poslední půl den dovolené, protože v místnosti, do které si schováte kufry je i sprcha, kde se ještě můžete před odjezdem vysprchovat a převléct. Ručník vám půjčí na recepci.

Strava
Snídaně + oběd + večeře bych nevytknul nic. Velký výběr jídel, některé se neopakují. Co je v pondělí, už nemusíte celý týden znovu v menu najít. Není překvapením, že v menu najdete pokaždé pokrmy z ryb - doporučuji ochutnat lasagne z tuňáka. Jinak zde najdete vepřové maso, kuřecí, kachní, hovězí, mořské plody i jehněčí. Abych ještě doporučil, tak kuře na skořici také stojí za ochutnání. Je možné si dát pizzu nebo jídlo v restauraci na pláži. Je pravdou, že odpolední snack bar je trochu chudší a hlavně každý den to samé. Pořád si ale nemyslím, že se nedá čas mezi obědem a večeří vydržet s kouskem pizzy nebo toastu. Hlavně v tomhle čase by člověk měl být u moře a nejenom se cpát. Uvnitř hotelu je nonstop bar. Dalším bonusem jsou 2 vouchery na speciální večeři (nutná rezervace uvnitř hotelu) - první na gril menu v restauraci na pláži a pak v restauraci uvnitř hotelu - to byl opravdu kulinářský zážitek včetně prostředí. Je slušností se tam i trochu solidně obléci, v žabkách nebo s pivem v ruce se to opravdu moc nehodilo, což některým jedincům nepřišlo blbý :D

Služby hotelu
Posilovna, vodní aerobik, programy na pláži, možnost směnit peníze, Není toho mnoho, ale je možnost vyrazit do města (cca 500 metrů směrem doprava, když vylezete z hotelu), kde už můžete pokoupit suvenýry, jídlo atd.

Doporučuji zajít na rybářské molo, kde je možné koupit mušle - cena 1-15 euro..je možné i smlouvat :)

Nedoporučuji se zastavovat u Senegalců, kteří vám neustále něco nabízejí... ty poznáte sami .)

Pláž
Pláž je opravdu krásná, čistý písek, poměrně dost lehátek se stínítky. Sem tam najdete mušle,ale jen opravdu drobné. Co bych vytknul, ale za to nemůže pláž ani hotel, že občas najdete zapíchnuté nedopalky cigaret v písku, protože někteří jedinci musí kouřit na pláži a nejsou schopni dát nedopalek do popelníku, který je mimochodem také na pláži. Voda trochu chladnější, ale po chvilce je super. Hlavně je dokonale čistá. Trochu fouká vítr, takže vás to i donutí se vyvalit na sluníčko.

Anonym, 22.05.2018, Datum pobytu: 11.5. - 19.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Salinas Sea

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 7,6 Výborné prostředí, relativně větrno, takže místy ve stínu a v noci zima.

  • 7,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Výborné prostředí, relativně větrno, takže místy ve stínu a v noci zima. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel odpovídá spíše 3, 5 hvězdě. Jinak všechno v pořádku. Na hlavní budově nejlepší, i když je to za příplatek.

Strava
Rozmanitá, dobrá.

Martin K., 21.05.2018, Datum pobytu: 8.5. - 16.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,4 Bohužel ubytování rozhodně neodpovídalo avízovaným 4****. Restauraci bych rovněž nenazvala restaurací, ale spíše kantýnou - vše v plastu,...

  • 2 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Bohužel ubytování rozhodně neodpovídalo avízovaným 4****. Restauraci bych rovněž nenazvala restaurací, ale spíše kantýnou - vše v plastu, tak si restauraci ve 4**** nepředstavuji, i když výběr jídel nebyl špatný. Spíše nám nevyhovovalo prostředí, špatná akustika, poměrně velký hluk. Výběr nápojů v all inclusive uspokojivý, ochota a rychlost personálu rovněž. Zúčastnili jsme se dvou výletů, první celodenní okruh po ostrově - naprostá spokojenost, druhý safari s pozorováním žraloků. Tento druhý výlet, kdyby nebyl zakončen pozorováním žraloků, kteří tam skutečně byli, by byl jinak velkým fiaskem. V hotelu probíhá za plného provozu celkem náročná stavební rekonstrukce, spousta hluku a prachu, na což nás jaksi cestovní kancelář zapomněla upozornit. Jinak pláž a oceán nádherné, oceán studenější, všudypřítomný studený vítr, večer se vůbec nedalo sedět venku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v bungalovech příšerné!!! Toto má být 4**** ubytování? Hodnotila bych maximálně na 2**, a to kdoví jestli. A to jsme si připlatili bungalov superior. Jak to vypadá v bungalovu bez příplatku nechci ani domýšlet.

Strava
Strava dobrá, rovněž výběr nápojů. Ale prostředí restaurace - vše v plastu, rovněž neodpovídá 4****, hodnotila bych maximálně na 3***.

Služby hotelu
Na přijatelné úrovni, avízované bezplatné wifi na recepci se nekonalo. Slabý signál, nešlo se nikam připojit.

Pláž
Nekonečná krásná pláž i oceán, velké vlny, ale oceán chladnější. Všudypřítomný studený vítr, večer se vůbec nedalo sedět venku.

Radmila T. B., 21.05.2018, Datum pobytu: 8.5. - 16.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,2 Hotel rozhodně neodpovídal 4****, i když jsme si zakoupili za příplatek bungalov superior, bylo to prostě příšerné. Restauraci bych...

  • 1,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 9 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Hotel rozhodně neodpovídal 4****, i když jsme si zakoupili za příplatek bungalov superior, bylo to prostě příšerné. Restauraci bych nazvala spíše kantýnou - vše v plastu, i když kvalita jídla nebyla špatná. Personál ochotný, pláž nádherná a oceán rovněž. Zakoupili jsme si dva výlety, jeden okruh po ostrově, ten byl skvělý, druhý půldenní safari s pozorováním žraloků. První výlet byl super, průvodce Kapverdčan s krásnou češtinou, byli jsme nadšeni. Jaké ale bylo zklamání, že onen báječný průvodce přijel na druhý výlet - na safari s hodinovým zpožděním a my jsme čekali hodinu na větru. Sice se omluvil, ale špatný dojem již nešel smazat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bungalov superior bych hodnotila maximálně na 2**.

Strava
Restaurace byla spíše kantýna - vše v plastu, umakartové stoly, plastové židle, plastové prostírání, umělá kytka na stole - tak si opravdu 4**** restauraci nepředstavuji, i když výběr jídel a nápojů nebyl špatný.

Služby hotelu
V hotelu probíhá rozsáhlá stavební rekonstrukce za plného provozu, na což nás jaksi cestovní kancelář zapomněla upozornit.

Pláž
Pláž nádherná a oceán rovněž, i když byl na můj vkus trošku chladnější. Všudypřítomný poměrně silný a poměrně studený vítr, večer se vůbec nedalo sedět venku.

Radmila Tomášová, 17.05.2018, Datum pobytu: 8.5. - 15.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (3)

Celkem: 9 Dovolená se nám moc líbila a splnila naše očekávání. Delegátka Petra je super, řekne vše, co je třeba, vyzná se a má zkušenosti. V rámci...

  • 9 Ubytování
  • 7 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám moc líbila a splnila naše očekávání. Delegátka Petra je super, řekne vše, co je třeba, vyzná se a má zkušenosti. V rámci dovolené jsme byli na dvou výletech. První výlet byla půldenní cesta po ostrově a druhý výlet byl na jeepech do žraločí zátoky. Oba výlety jsme absolvovali s místním průvodcem Walterem, který mluví perfektně česky a je to velkej sympaťák. Takže zpětně velký dík Petře a Walterovi :) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bydleli jsme v bungalovu nedaleko recepce. Tento typ ubytování jsme si vybrali úmyslně, kvůli autentičnosti :) Takže jsme nečekali žádný luxus. Poměr cena kvalita naprosto odpovídající. Žádný problém nenastal. Teplá voda teče, jen je třeba aby trochu odtekla.

Strava
První dojem ze stravy byl perfektní. Hromada ryb, dobré ovoce, zákusky atd. Časem se to ale trochu omrzí, protože se jídlo moc nemění a za pár dní už vás nic nepřekvapí. To ale nemění nic na tom, že strava je moc dobrá. Jen chyběla trocha té pestrosti :)

Například i přítelkyně, která maso a nic živočišného nejí, si byla schopná něco vybrat a najíst se :) Překvapením bylo sojové mléko ke snídani i v průběhu svačin např. do kávy. Kromě hotelové nabídky jsme párkrát zašli i do blízké (téměř naproti hotelu) restaurace By Valeria, která má údajně italského majitele a vaří zde mimo "masového menu" i veganské pokrmy.

Služby hotelu
Služby hotelu výborné, bez chyby. Snad jen wi-fi by mohla být v ceně ubytování, ale to je zanedbatelná věc. My si internet zaplatili na hotelu na 8 dní a vydržela nám na celý pobyt (12 dní).

Pláž
Pláž byla fantastická. Čistá, lehátka a osušky v ceně. Voda čistá, průzračná a podle nás i teplá. Koupat se dalo bez problémů. Na pláži před hotelem lidi logicky jsou, ale stačí popojít pár set metrů po pláži a dostanete se na místa, kde není nikdo :)

Anonym, 16.05.2018, Datum pobytu: 4.5. - 16.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

praia 2 fotografie

Celkem: 9,8 Krrásná dovolená ,maximální spokojenost ,pestrá strava a čistota a ochota příjemného a usměvavého personálu.Velký bazén s mořskou vodou...

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Krrásná dovolená ,maximální spokojenost ,pestrá strava a čistota a ochota příjemného a usměvavého personálu.Velký bazén s mořskou vodou denně čištěný,koupání v Atlantiku bychom nedoporučovali,poměrně velké vlny .Bavili nás členové animačního týmu na velice profesionální úrovni.Hosté byli převážne italové a francouzi,ale nebyl problém v domluvit se anglicky s personálem v celém areálu.Kdo jede na Kapverdy ,musí počítat s větrem,který je ale teplý a bez něj by bylo příliž horko. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
perfektní,denní úklid. Jediná drobná vada je slabá zvuková izolace sousedního bungalovu,soused velmi chrápal.

Strava
pestrá ,bohatý bufet,spousta zeleniny a ovoce,sladkostí a zmrzliny,pivo,víno vše ve slušné kvalitě i nealko.

Kvalitní italské přístroje na kávu s výběrem 10 druhů,džusy neomezeně.

Služby hotelu
stoprocentní bez chyby a s úsměvem

Pláž
krásné procházky po pláži s bilým pískem ze Sahary

Miroslav Pešek, 16.05.2018, Datum pobytu: 24.4. - 5.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: VOI Vila do Farol

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolená byla úžasná, určitě se do této destinace vrátím.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla úžasná, určitě se do této destinace vrátím. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování jednoduché v bungalovech, ale zcela dostačující a hlavně čisté.

Strava
Jídlo skvělé, především úprava ryb neměla chybu.

Služby hotelu
U všech pracovníků hotelu vstřícnost a ochota.

Pláž
Voda možná studenější, jinak bez výhrad.

Anonym, 15.05.2018, Datum pobytu: 4.5. - 12.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,4 Hotel cca 20 km od letiště- prvotřídní, pokoje čisté a každý den uklizené, personál byl vždy vstřícný a usměvavý. Úžasné písčité pláže a...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel cca 20 km od letiště- prvotřídní, pokoje čisté a každý den uklizené, personál byl vždy vstřícný a usměvavý. Úžasné písčité pláže a průzračná voda, hodně senegalců nabízejících své zboží- pro někoho to může být obtěžujicí- radím nevidět neslyšel, byli otrávni, ale vždy slušní. Za hotelem probíhá stavba-rekonstrukce, ale nas to vůbec nerusilo, je ale dobře o tom vědět, cestovka to má napsané drobným písmem v ostatních ustanoveních, což nevidím jako moc správně, je to důležitá informace. Chválíme přístup a chování delegátky Peťky- byla moc super. Floru a faunu na ostrově sal nehledejte, je tam sucho a prší jen 1-2 dny v roce, takže je to spíš taková poušť, to ale neplatí pro resorty, tam jsou všude palmy a květiny. Celkove d

Určitě doporučujeme. :)) " Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Super

Strava
Super, velký výběr, neomezene porce

Pláž
Krásné písčité a hlavně nepreplnene plaze

Jan Petr, 15.05.2018, Datum pobytu: 1.5. - 9.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 7,8 Nádherná nezapomenutelná, mnoho zážitků, jen narušen stavebními pracemi blízko ubytování.

  • 7,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Nádherná nezapomenutelná, mnoho zážitků, jen narušen stavebními pracemi blízko ubytování. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl čistý, denně uklizeny

Strava
Postrádal jsme větší výběr ryb, větší rozmanitost hlavních jídel, často se opakoval.

Služby hotelu
Přítomnost zviratek(svabu) byl ihned řešen i jednodenní výpadek vody v pokoji. Jen by mohla řeči více tepla.

Pláž
Pláž byla čistá, velmi dobře přístupná, moře teplé, neprelidneno, lehátka stále dostupná.

Eva V., 14.05.2018, Datum pobytu: 27.4. - 5.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,6 V tomto hotelu jsme byli již podruhé a určitě se ještě někdy vrátíme. Opět jsme byli spokojeni a pláž je prostě nádherná.

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
V tomto hotelu jsme byli již podruhé a určitě se ještě někdy vrátíme. Opět jsme byli spokojeni a pláž je prostě nádherná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytování jsme měli v bungalovu SUPERIOR a byli jsme velmi spokojeni.

Strava
oproti loňsku strava i výběr lepší, jídelna přestavěná a rozšířená (velice zdařile).

Služby hotelu
personál milý, ochotný a usměvavý. Jinak jsme nemuseli nic řešit.

Pláž
Prostě nádherná , čistá , dostatek lehátek, bar na pláži super a určitě stojí za poznání. Vlny i vítr stále, ale v koupání nic nebránilo. Paráda.

Soňa Konopásková, 11.05.2018, Datum pobytu: 24.4. - 5.5.2018
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Sal, Hotel: Oasis Atlantico Belorizonte

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Po-Ne 7-22 hod 226 000 622

string(14) "smartPixelCode"
NULL