Recenze hotelů
Ostrov Boa Vista - Kapverdské ostrovy

Napište svou recenzi

Celkem: 8,4 Skvělé místo na odpočinek

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Skvělé místo na odpočinek Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše čisté

Strava
Strava na jedničku, hlavně ryby.

Služby hotelu
Spousta aktivit, každý si něco najde

Pláž
Nádherná pláž

Anonym, 16.04.2019, Datum pobytu: 5.4. - 13.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Příjemná odpočinková dovolená.

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Příjemná odpočinková dovolená. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pěkné, čisté, bez závad

Strava
Chutná, velký výběr

Služby hotelu
Příjemný, ochotný personál

Pláž
U hotelu, rozlehlá, čistá. Vždy bylo hodně volných míst.

Anonym, 16.04.2019, Datum pobytu: 5.4. - 13.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Užili jsme si krásnou dovolenou, klídek, relax, nekonečné pláže bez lidí, dobré jídlo, milí personál, prostě super. Pár výhrad bychom...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Užili jsme si krásnou dovolenou, klídek, relax, nekonečné pláže bez lidí, dobré jídlo, milí personál, prostě super. Pár výhrad bychom našli, ale nic zásadního, co by celkový dojem nějak výrazně pokazilo. Na Kapverdách je větrno, s tím je potřeba počítat, přesto ale sluníčko opravdu pálí, nepodceňujte ho... Po večerech bylo docela chladno, tak vzít i dlouhé kalhoty a svetr nebo bundu. Celkem slušné animační programy, hlavně u bazénu přes den a večer. Kdo nemá rád, tak je tam i další bazén bez animací a nebo u hlavního bazénu se dají využít vzdálenější lehátka. Mohu doporučit výlet na velryby a výlet na čtyřkolkách (na výběr 2 trasy). Nedoporučuji si půjčit dopravní prostředek na vlastní pěst, ačkoliv na každé dovolené jsme to tak dělali, tady je to riziko. Mimo města nebo vesnice není signál, v písku se snadno zahrabete, cesty z drtivé většiny prašné, technický stav čtyřkolek taky žádná sláva, během našeho výletu jich mělo problém hned několik, ale my jsme měli průvodce i čtyřkolky navíc, takže se vše vyřešilo na místě. Nějaká zdravotnická střediska tam jsou, ale nemocnice ne, ani chirurgie, tak pozor na úrazy. Život je tam hodně chudý, mnoho obyvatel nemá ani elektřinu, v Sal Rei jsme potkali několik žebrajících dětí, působí to docela dost depresivně, ale na druhou stranu si pak člověk váží toho, co má. V Sal Rei se k Vám všichni budou hlásit, budou si chtít povídat, dělat Vám průvodce, pak Vás zavedou do svého krámku, abyste něco koupili. To oslovování nám už bylo pak i docela nepříjemné, chtěli jsme si jít po svých a někdo furt otravoval. Ale zase jsme tam v krámku nakoupili levně jejich Grog (velká flaška za 8 euro, zatímco v suvenýrech v hotelu 15 euro) a měli jsme chutné jednoduché jídlo (Carpacio z tuňáka). Taxi do Sal Rei stojí 10 euro. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bez problému, pokoj byl velký, měl 2 části, ale využívali jsme jen tu jednu část. V jedné části byla velká manželská postel, v druhé pak další 2 samostatné postele, minibar, vařič, dřez, každá část měla terasu. Byly jsme ubytováni až v poslední řadě vilek (na kopci), ale nevadilo to, k baru blízko, na okraji terasy se dala chytit i wifi. Toaleťáky a ručníky asi každé 2 dny a to i když jsme je nehodili na zem. Úklid dostačující, někdy byly znát nedostatky, ale vem to čert. Několikrát jsme dali dýško, ale změnu v úklidu jsme nepoznali. Trezor 2 euro za noc. Na dveřích terasy byla síťka proti hmyzu, ale i tak jsme měli komáry.

Strava
Většina chutná, výběr dost velký. Když ubylo hostů v hotelu, zdálo se nám, že o něco ubyl i výběr jídla, ale i tak byl dostatečný a dalo se vždy v pohodě vybrat. Snídaně velmi bohaté, snad vše, na co si vzpomenete, některé položky se denně střídali, většina stejná nebo podobná, ale pokud si člověk nedal všechno, tak se to dalo pokaždé obměňovat. Ovoce, jogurty, lívance, palačinky, vejce na několik způsobů, párečky, klobásky, salámy, sýry, zelenina, nugetky, teplá zelenina apod. Spoustu druhů sladkého pečiva, džusy docela dobré, ale podle mě částečně z prášku. Obědy a večeře taky velký výběr, vždy různá jídla z jejich kuchyně, tuňák snad každý den na nějaký způsob, pokud by si člověk nevybral, tak něco univerzálního stále - pizza (různé druhy), hranolky, placky z mletého masa (ala burger), vždy 2 druhy těstovin. Doporučuji carpacio z tuňáka (dochutit dle vlastní chuti - sůl, pepř, citron/limetka), měli jsme i carpacio z mečouna, taky dobré. Spousta sladkých dortíků. Drinky alko i nealko na výběr několik druhů, většinou s džusem, takže docela sladké, ale dá se vybírat a střídat, případně se zeptat, zda namíchají něco jiného. Mimo hotel jsme měli carpacio z tuňáka a bylo výborné, dlouho na něj budeme vzpomínat. V plážovém baru na jídlo takové rychlovky, moc jsme tam nejedli, ale viděla jsem tam pizzu, hranolky, hotdog, hamgurger, nějakou zeleninu, sušenky nebo sladké pečivo, jogurt, možná i další věci.

Služby hotelu
Odpovídající 4 hvězdičkám, nic extra jsme nepožadovali. Personál byl fajn, většina stále usměvavá (i při dlouhých směnách), animátoři taky fajn, snaží se komunikovat, ale ne přehnaně, pokud člověk nechce, neobtěžují. Na hlavním baru rádi a často používají slovní obraty v češtině. Obzlášť se nám líbil Jose, který byl přítomen vždy snad celý den - nejvíc na snídaních a plážovém baru, vždy příjemný a s úsměvem. Na Kapverdách je heslo No stress, dost to platilo, někdy se jim fakt nechtělo nic moc dělat. Např. na začátku, kufry sice dovezly až ke dveřím pokoje, ale trvalo to třeba 2-3 hodiny. Kvůli zprovoznění trezoru jsme šli na recepci 3x. V ceně pobytu byla jedna večeře v jejich restauraci A la carte zdarma, prostředí celkem pěkné, jídlo docela šlo, ale žádné terno nečekejte. Záleží dost na výběru (měli jsme jako předkrm tatarák z tuňáka a krevety se zeleninou - obojí nic zvláštního, hlavní chod steak a karamelizované brambory, to bylo docela dobré, ale už jsem měla o dost lepší, dezert ananas a zmrzlina - celkem dobrý). Zadarmo to bylo ok, kdybych to měla platit, tak bych nijak nadšená nebyla. Restaurace byla u kraje pláže, pohybovalo se tam dost koček, které personál neustále vyháněl. Na pláži plavčík a poblíž pláže security. Jednou nás rušil hluk asi v 5 ráno, myslím, že se dělal nějaký postřik proti hmyzu, jindy jsme to už neslyšeli. V areálu jsou 2 obchody se suvenýry, ceny jsou samozřejmě dražší než třeba ve městě.

Pláž
Pěkná písčitá, byla snad nekonečná, dalo se jít na procházku na obě strany. Slunečníků dostatek, vždy jsme byli v první nebo max. druhé řadě od moře. Jelikož je větrno, písek lítal všude. V moři docela vlny, na vyblbnutí dobré, na plavání ani ne. Na pláži jsou divocí psi (viděli jsme tam 2), ale nijak neobtěžují a taky ptáci (vrabčáci nebo tak něco). Dají se najít i nějaké mušle. Vpravo od resortu je na pláži několik "stánků" prodejců se suvenýry. Pohybují se tam i další prodejci, kteří obcházejí pláž, ke slunečníkům nesmí, tak čekají v prostoru mezi slunečníky a mořem a pravděpodobně Vás osloví, až půjdete do moře.

Kateřina K., 13.04.2019, Datum pobytu: 22.3. - 3.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 skvělá dovolená, i noční bouřku jsme zažili a ráno opět krásně,země je velice chudá ale lidé jsou strašně hodní

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
skvělá dovolená, i noční bouřku jsme zažili a ráno opět krásně,země je velice chudá ale lidé jsou strašně hodní Zobrazit celou recenzi

Ubytování
vše v pořádku žádný problém a ještě se snaží o češtinu to si cením

Strava
výýýborná denně ryby i mořské plody avýběr všeho na co si vzpomeneš

Služby hotelu
služba hotelu také supr a všichni strašně ochotný

Pláž
pláže čisté spokojenost,jen ten vítr ale to jistě každý ví

Jiřina N., 10.04.2019, Datum pobytu: 29.3. - 6.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Iberostar Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

bazén 2 fotografie

Celkem: 8 byl jsem tu podruhé v roce.Co dodat-paráda.

  • 7,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
byl jsem tu podruhé v roce.Co dodat-paráda. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jediný nedostatek,nejsou sítě v oknech proti hmyzu.

Strava
Stravu si každý chválil.Přidal bych ryby.

Služby hotelu
Pohoda.

Pláž
Kam až oko dohlédne a ještě za roh.Neskutečná.

Jiří Mahdalík, 09.04.2019, Datum pobytu: 29.3. - 6.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Iberostar Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Hotel na vysoké úrovni, ostrov má co nabídnout k vidění. V jarních měsících do května pozorování velryb, možnost projet ostrov na...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel na vysoké úrovni, ostrov má co nabídnout k vidění.

V jarních měsících do května pozorování velryb, možnost projet ostrov na čtyřkolkách, v podzimních měsících pozorování želv. Není třeba se ničeho obávat, místní sice na Vás trošku koukají jako na exoty, nicméně jsou velice přátelští, chtějí si povídat, protože nemají, co dělat, chtějí prodat své výrobky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování moc pěkné, čisté, moderní, denně úklid, za malý bakšiš i zvířátka z ručníků, živé květy. Zvlášť karta do elektriky, zvlášť odemykací, takže můžete na pokoji nabíjet pokud je potřeba, aniž byste byli nuceni na pokoji sedět, to samé platí i o klimatizaci.

Strava
Nechápu, kdo má námitky ohledně stravování v hotelu - celý den se dá jíst, výběr opravdu velký, je pravdou, že nemají jídlo ve velkých terinách, je umístěno v menších mísách, ale kdykoliv cokoliv dojde, okamžitě doplní. Jakmile skončí snídaně v restauraci, přesouvá se snídaně k baru u bazénu, poté oběd, jak v hotelové restauraci, tak v baru u bazénu, následuje večeře většinou na nějaké téma, po celý den si sami můžete dát kávu, točené nealko, pivo, víno, vodu, zmrzlinu, ledovou tříšť, můžete samozřejmě využít i barů, kde je k dispozici káva, míchané nápoje, šumivé víno - sekt, čerstvé fresh džusy, tvrdý alkohol, mističky s oříšky nebo olivami.

Už ráno u snídaně welcome drink v podobě sektu, u večeří různé míchané nápoje. U recepce bar 24hodin, kde na požádání kdykoliv dostanete 1L vody - perlivá nebo neperlivá, je zde i lednička pro noční hladovce, kde najdete ovoce, připravené sendviče, jogurt, pečivo, marmeládu, máslo atd.

Služby hotelu
Velice příjemný personál, skvělý animační tým, všichni se usmívají. Na recepci dva pánové, kteří ovládají český jazyk, spoustu frází umí i animační tým, všichni se řídí jejich heslem NO STRESS :)

Pláž
Plaž je nádherná několik kilometrů dlouhá, dá se jít na pěší výlet jak ke komínu na pravou stranu, tak i do dun na stranu levou, jemný písek, nejsou potřeba boty. Na pláž z hotelu malý kopeček, hotel vystavěn na útesu, dá se jít po schodech nebo mimo schody kolem krásně rozkvetlých stromů, dole u pláže plážový bar, toalety, sprcha. Na lehátka se dá půjčit matrace, jsou k dispozici větrolamy, opravdu u moře hodně fouká, ale zase se zábava skotačení ve vlnách. Koupat se dá, tím, že fouká, tak je voda vlastně teplejší než vzduch.

Martina S., 09.04.2019, Datum pobytu: 29.3. - 6.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Iberostar Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Dobrý den, tato dovolená byla výborná. Jen bych chtěl tímto upozornit na špatné jednání ze strany CA, když jsem chtěl původně jiný termín...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dobrý den, tato dovolená byla výborná. Jen bych chtěl tímto upozornit na špatné jednání ze strany CA, když jsem chtěl původně jiný termín a ostrov, bylo mi řečeno, že už to není volné, tak jsem rychle zaplatil tuto. Pak mi to nedalo a volal jsem přímo do CK a tam mi potvrdili, že volná místa ještě jsou. Na druhý den se v nabídce CA znovu tato dovolená objevila jako volná, ale už jsem byl donucen, Vašimi zaměstnanci, zaplatit jinou dovolenou. S CA jsem cestoval už několikrát a toto jednání mě natolik zklamalo, že už nikdy více s touto cestovkou! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Super

Strava
Super

Služby hotelu
Super

Pláž
Nádherná

Veronika H., 09.04.2019, Datum pobytu: 29.3. - 6.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 8,4 Dovolená byla moc fajn. Potřebovala jsem si odpočinout od reality všedního dne a na Boa Vistě je krásný klid. Není zde moc lidí, večery...

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla moc fajn. Potřebovala jsem si odpočinout od reality všedního dne a na Boa Vistě je krásný klid. Není zde moc lidí, večery jsou klidné. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v resortu je hezké, není to klasický patrový hotel, ale jsou zde uličky s menšími domečky - přízemí a jedno patro, kolem jsou hezké udržované zahrady a nebo klidný bazén. V mém pokoji mi k ránu začala,, bublat,, voda a 2x mi spadla elektřina. Pak už jsem našla skříňku s pojistkama, tak jsem si ji nahazovala sama-před tím se toho ochotně po upozornění ujal personál hotelu. Wifi v pokoji není ani za poplatek. Nakonec jsem to brala ale jako výhodu.

Strava
Strava byla pestrá, ale jelikož nejím cibuli, tak jsem měla docela smůlu, té je tu opravdu hodně. K snídani je podávané ovoce, jogurty, ovesná kaše, koblížky, čerstvě připravované palačinky, vajíčka, ale i větší slaná jídla. K obědu a večeři dva druhy polévek, spousta zeleniny, mořských plodů, ale i výběr z několika druhů mas - jednou byly i vepřové,, řízky,, a dokonce koza. Také nechyběla sladká tečka - zmrzlina byla 2x za 11 dní... Pití alko (víno, pivo), nealko (Cola, Sprite, Fanta a voda) se čepuje podobně jako ve Fast foodech, 3 automaty na kávu, horkou čokoládu a vodu na čaj.

Služby hotelu
Personál příjemný, stále se něco snaží dělat a pan šéf často kontroluje.

Pláž
Pláž nádherná, čistá a hodně větrná. Po celou dobu byla červená vlajka, takže jsem mohla na plavání a šnorchlovaní zapomenout.

Helena K., 08.04.2019, Datum pobytu: 22.3. - 3.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 9,2 Za nás TOP dovolená. Minulý rok jsme navštívili ostrov Sal a pro porovnání jsme se letos vydali na Boa Vistu. Příjemné překvapení byla...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Za nás TOP dovolená. Minulý rok jsme navštívili ostrov Sal a pro porovnání jsme se letos vydali na Boa Vistu.

Příjemné překvapení byla cesta do hotelu, která trvala pouze 7 minut, tudíž si po delším letu můžete hned odpočinout.

Při příjezdu jsme dostali welcome drink, ihned jsme byli posláni na oběd a po obědě jsme obdrželi pokoj. Personál ochotný a usměvavý.

Doporučujeme tuhle dovolenou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování dle očekávání - pokoj čistý, uklizený, s nádherným výhledem na moře. Každý den pravidelně vyměněny ručníky a krásně uklizeno - vše bez problému. (viz foto)

Strava
Před odjezdem jsem četla recenze, kde někteří píšou, jak se jídlo opakovalo a ovoce které se nesnědlo bylo na druhý den v salátech.. My jsme byli moc spokojení. Snídaně, oběd, večeře - stále velká nabídka snad čehokoliv. Jediná taková drobnůstka kdy personál v beach baru nebyl bůh ví jak vstřícný, ale já bych všech těch lidí taky měla plné zuby :D

Voda z kohoutku se ve velké míře pít nedoporučuje. Při příjezdu dostanete jednu flašku s vodou, kterou Vám poté kdekoliv u baru doplní.

Služby hotelu
Wifi - fungovala hlavně na recepci a v jídelně, ale i v některých místech na pláži jsme wifi chytili.

Pláž
Pláž krásně upravená, čistá. Dostatek lehátek. Stále červená vlajka, větší vlny, ale na dovádění super. Pozvolný vstup do moře. Pro plavce spíš bazén (jsou dva - jeden klasika s hudbou, druhý v tiché zóně). Horko a dusno jako třeba v Egyptě neočekávejte. Celou dobu příjemných 24 stupňů a mírný větřík. Nicméně i když se nemusí zdát sluníčko řádně opaluje.

Velká příjemnost opravdu pláži na ostrově Sal bylo, že Vás u lehátek neobtěžují prodejci všech náramků a serepetiček. Mají malé "stánky" hned vedle pláže, kam si můžete zajít.

Jana P., 08.04.2019, Datum pobytu: 26.3. - 3.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

7 fotografií

Celkem: 10 Hotel můžeme doporučit, určitě by jsme se rádi v budoucnu opět vrátili. Všechno bylo skvělý.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel můžeme doporučit, určitě by jsme se rádi v budoucnu opět vrátili.

Všechno bylo skvělý. Zobrazit celou recenzi

Michaela H., 08.04.2019, Datum pobytu: 26.3. - 3.4.2019
Oblast: Kapverdské ostrovy Kapverdské ostrovy, Ostrov Boa Vista, Hotel: Royal Horizons Boa Vista

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)