Recenze hotelů
Jordánsko

Napište svou recenzi

Celkem: 7,4 Dovolenka to bola dobrá.Strava dosť často sa opakuje,ale vždy sa dalo vybrať.Napoje sú originál v plechovke,alebo nalievajú originál s...

  • 7,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenka to bola dobrá.Strava dosť často sa opakuje,ale vždy sa dalo vybrať.Napoje sú originál v plechovke,alebo nalievajú originál s fľaše.Alkoholu nie je veľký výber.Jordansko je krásna krajina,ľudia príjemný,nie dotieravý ako v Egypte,alebo v Tunise.Hotel je pekný,ale potreboval by rekonštrukciu.Z letiska to je okolo 30 minút.Trocha je od ruky od mesta Aqaba oproti hotelu Kempinski,ale je oveľa lacnejší.Mesto Aqaba je ideálne na vylety,lebo leží na rozhraní Jordánska,Egypta,Izraela.Pocasie bolo v júni teplé,ale dalo sa vydržať.Jul, august tam je veľmi teplo okolo 42,43 stupnov.Pri mori sa dá vydržať,ale na výlety nie je moc vhodné,hlavne pre starších ľudí a deti.Celkovo veľmi dobrý pomer cena a kvalita. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie je pekne,potrebovalo by to už ale rekonštrukciu.Oplati sa zaplatiť izbu de luxe, máte veľký balkón s výhľadom na more a bazény.Na recepcii vám dajú kartu od klímy,ďalšiu kartu od izby.Trezor je pomerne veľký a je v cene.Kazdy deň dopĺňajú chladničku 1,5 litra vody.Klima je hlučná,ale zažil som aj oveľa horšie.Kupelna so sprchovým kútom je čistá,ale nie najnovšia.

Strava
Strava je dobrá,nie tak veľký výber ako v Turecku,ale dá sa vždy vybrať.Napoje sú sladké,ale s ľadom veľmi dobré.V bare pri bazénoch sa dáva voda v malom plastovom balení,je to veľmi praktické.Ranajky sú podobné ako u nás jogurty, džemy,vafle,šunka,syr.Zakusky sú veľmi chutné,podobné ako v Turecku,na obed 2 druhý polievok,kura,ovocie zmiešané, ryby,cestoviny, hovädzie.

Služby hotelu
Celý resort je veľký,skladá sa z hotela, malého prístavu, reštaurácie,malého supermarketu,ale ceny sú tam dosť drahé oproti Aqabe.Do Aqaby chodí viackrát denne zadarmo hotelový autobus,ale býva dosť plný,treba sa skoro ráno objednať.Hotel má aj hotelový taxík, ktorý sa platí,ale šofér je vám stále k dispozícii a odvezie vás kam chcete.V hotely sú bazény pre dospelých, zvlášť pre deti, 2 malé šmýkačky, detský klub, hotelový animátori, animátori našej ck klub leto.Vecer minidisco pre deti,disco pre dospelych.

Pláž
Pláž je jemný piesok dovezený z lomu, ktorý končí asi 5 metrov od mora,ďalej kamene,kde treba obuv do vody.Po niekoľkých metroch je už v mori piesok.More čisté, nejaké malé rybky,dosť sa rýchlo zvažuje do väčšej hĺbky,nie moc vhodné pre malé deti.Na snorchlovanie treba ísť s loďou ďalej do mora,kde je v mori tank,korale a ryby.Lehatka sú na pláži vo veľkom množstve,ale slnečníkov je málo,čo v takom teple nie je bohviečo.Pri bazénoch sú pekné veľké lehátka,ale tie sú skoro ráno obsadené.Osusky sú zadarmo na izbu, lehátka a slnečníky sú v cene.

Juraj Srnák, 02.07.2019, Datum pobytu: 19.6. - 26.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 10 Uplne uzasna dovolenka.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Uplne uzasna dovolenka. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie super, izba priestranna, cista-matrac velmi pohodlny!

Strava
Siroky vyber, velmi chutne jedla! Vela zeleniny, cestoviny, vsetko dochutene ako ma byt, velka spokojnost!

Služby hotelu
Perfektne od zaciatku do konca!

Pláž
Kamienkova-treba topanky do vody! Voda krystalovo cista!

Monika S., 01.07.2019, Datum pobytu: 19.6. - 26.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 10 Luxusní hotel s příjemný personálem, kvalitní službou, skvělou stravou - byla to úžasná dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Luxusní hotel s příjemný personálem, kvalitní službou, skvělou stravou - byla to úžasná dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme standardní pokoj, který byl prostorný s velkou koupelnou kde je jak vana tak i sprchový kout, úklid probíhal denně včetně výměny ručníků a doplnění kosmetických věcí. V pokoji je k dispozici varná konvice, porcovaný čaj a rozpustná káva, každý den jsme měli připravené i čtyři 500 ml neperlivé minerálky.

Strava
Velká pochvala kuchařům, vždy velký výběr z mnoha variant, bylo jedno jestli se přišlo hned po otevření jídelny nebo až před uzavřením. Na snídani několik druhů sýru, salámu, vajíčka snad na všechny způsoby, asi deset druhů pečiva, jogurty, sladké pečivo, lívance, zelenina, ovoce, ... K večeři byl výběr jak z teplé, tak i ze studené kuchyně. Maso kuřecí, hovězí, jehněčí, ryba, těstoviny, rýže, brambory,... skvěle upravené. Úžasné zákusky, těžko se odolávalo. Samozřejmostí bylo ovoce. Všeho dostatek. Obsluha stoly hned uklízela a chystala pro další hosty, s úsměvem se zajímala zda něco nepotřebujeme.

Služby hotelu
Přímo v hotelu si můžete zajít do restaurace na oběd nebo zvolit tzv. kavárnu s pizzou či hamburgry, případně si zde zakoupit zákusky. Škoda, že zde nejsou žádné animační programy nebo společenské večery. Sice zde mají animátorky, ale nabízejí pouze šipky nebo v moři házenou.

Pláž
Hotel je hned u pláže, stačí projít kolem bazénů. Hned u východu z hotelu si vyzvednete plážové osušky a chladící box s ledem a originál balenou neperlivou vodou - perfektní nápad pro plážový servis. Pak už stačí rozhodnout se zda zůstanete u bazénu nebo projdete na pláž. Všude je dostatek volných lehátek. Pláž je čistá, malá a písčitá. Moře je mělké, v jednom místě je největší hloubka cca 120 cm.

Jana G., 24.06.2019, Datum pobytu: 12.6. - 19.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Intercontinental Aqaba

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

zákusky u večeře 1 fotografie

Celkem: 6 Krásný resort cca 20 minut jízdy od Aqaby. Hotel svému označení 5 * neodpovídá ať již v některých částech stavebně nebo i celkovým...

  • 6 Ubytování
  • 4 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Krásný resort cca 20 minut jízdy od Aqaby. Hotel svému označení 5 * neodpovídá ať již v některých částech stavebně nebo i celkovým charakterem služeb. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj na uvítanou čistý, pravidelný úklid. Místo deklarovaných uvítacích nápojů při příjezdu na nás civí prázdná lednice, po 12 hodinové přepravě z Čech nádherné přivítání. Za 14 dní nikdo nevytřel podlahu ,pouze mění ručníky a doplňují hygienické prostředky. Výhodou varná konvice s pravidelně doplňovanými čaji na pokoji. V noci v hotelu vyjí kočky a jejich výkaly na chodbě a schodišti uklidí až po týdnu.

Strava
Toto je vlastní kapitola, ještě nikdy jsme neměli v zahraničí tak úzký výběr v hlavních jídlech. Za 14 dní pobytu jsme vlastně nepozřeli normální maso. Každý den pravidelně nějaká ryba ,kuře v akci stokrát jinak ale v podstatě pořád stejně,navíc více kostí než-li masa a neustále vysušené, stejně navoněné malé válečky z mletého masa uložené v omáčkách různých barev. Každý den jen jiná barva po čase se opakující. Převážná část zeleniny je sterilovaná, čerstvá jen poskrovnu a moc ji personál nedoplňuje a to i přes výzvy klientů Velice dobré polévky, které je však třeba dochutit. Slušný výběr zákusků a sladkostí, málo ovoce. K pití nealkoholické sladké nápoje z globálního světa a v rámci all inklusiv k obědu a večeři pivo. To už ovšem v rámci této služby nedostanete na pláži, tam už jen samá sladká čůča ,nebo vodu či kávů. Jiné zahraniční cestovky to mají zase naopak, Pivo u jídla ne a na pláži ano. Zkrátka není all inklusiv jako all inklusiv. Barva pásečku na ruce určuje co vlastně v této službě můžete dostat a ne tak jak je běžný turista zvyklý. Shrnuto a podtrženo , v tomto ohledu se mají ještě hodně co učit, nevím ovšem zda-li místní nebo cestovní kanceláře.

Služby hotelu
Hotel na prvý pohled hezký, pyšní se jako 5 ti hvězdičkový, no po pravdě řečeno na 3 hvězdu je opravdu slušný, v některých místech by si zasloužil větší opravu.Personál velice slušný a vstřícný. Dojem také kazí to, že během 14 dní jsme se nemohli do pokoje několikrát dostat, protože zmizí naprogramováné přístupy do hotelového zámku s největší pravděpodobností pouhou návštěvou úklidu s jinou kartou. Celý resort ve kterém je hotel umístěn však působí velice hezky a příjemně na návštěvníka, jen je ve večerních hodinách téměř bez lidí.

Pláž
Pláž je písčitá, s mnoha slunečníky a lehátky a čistá. Nesmí vás však překvapit,že Vám během polední pauzy sejmou místní pracovníci ze sluněčníku třeba polovinu střechy. Přístup do moře je kamenitý, ale ve vhodné obuvi to v celku jde. Moře se svažuje poměrně rychle do hloubky. V místě téměř nepřetržitě fouká čerstvý suchý vítr od severu z pevniny , který vytváří na hladině vlny ,takže moře je spíše na ráchání než-li na plavání. Voda v moři průzračná. Přes Aqabský záliv je vidět na Sinaj.

Anonym, 14.06.2019, Datum pobytu: 20.5. - 2.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

Grand Swiss 1 fotografie

Celkem: 8 Dovolená s nejlepším WIFI na pokoji i mimo něj. Určitě správná volba destinace i služeb kolem.

  • 8,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 6 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená s nejlepším WIFI na pokoji i mimo něj. Určitě správná volba destinace i služeb kolem. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Skvělé, ale než jsem se naučil opatřit si vodu na pokoj, tak jsem měl v noci opravdu žízeň.

Strava
Výborné ,ale chybí tam kus masa stejně jako v ostatních asijských All inclusive.

Služby hotelu
Není nač si stěžovat.

Pláž
Krásná písčitá, ručníky zdarma, lehátka komfortní zdarma, vstup do vody možný pouze v obuvi. Oblázky, kameny ve vstupní části, někde možno vidět podmořský život v průzračné vodě.

Miloslav P., 13.06.2019, Datum pobytu: 2.6. - 10.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (0)

Celkem: 6,4 Převažují pozitiva, nicméně celkový dojem pokazila komplikovaná doprava, kdy při nákupu zájezdu byl přímý let z Prahy do Akaby, z...

  • 6,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 5 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Převažují pozitiva, nicméně celkový dojem pokazila komplikovaná doprava, kdy při nákupu zájezdu byl přímý let z Prahy do Akaby, z neznámých organizačních důvodů CK změnila leteckou společnost a let byl nakonec v obou směrech s přestupem v Istanbulu s dlouhými čekacími dobami mezi odlety. Cesta se tak z cca 5 hodin přímého letu prodloužila na celý den. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je velmi pěkný, nicméně by potřeboval lepší údržbu. Zahrada hotelu je velmi pěknáavšak hotelová pláž má sice dostatek lehátek, kdy minimálně polovina by však už potřebovala vyměnit, ale velmi málo slunečníků. Hotelová pláž nebyla příliš uklízena. Bar u bazénu stabilně nedodržoval otevírací dobu, kdy místo v 10 hod otevíral pravidelně v 10.30 hodin. 3 dny byl problém s podáváním piva v plážovém baru a baru u bazénu, i když v propozicích k all inclusive bylo jasně deklarováno, že pivo je součástí nápojů v rámci all inklusive. Nápravu zařídil delegát CK.

Strava
Strava byla vynikající, obzvlášť salátový a dezertní bar. Nápoje popsáno viz výše. Připomínka: v rámci all inclusive jsme měli mít 7 dní celodenní stravu, nicméně začínali jsem snídaní dne 3. 6. 2019, ale končili jsme obědem dne 9. 6. 2019 s tím, že večeři už jsme nemohli čerpat, ačkoliv jsme pokoje v hotelu měli do 19 hodin a z hotelu na letiště jme odjížděli až 22.30 hod.

Služby hotelu
Úklid pokojů by mohl být pečlivější. Při poruše klimatizace se dostavil ihned opravář a klimatizaci spravil.

Pláž
Přístup k pláži a vodě velmi pěkný, voda čistá, hotelová pláž má dostatek lehátek, minimálně polovina by však už potřebovala vyměnit, ale velmi málo slunečníků. Pláž nebyla hotelem příliš uklízena.

Miroslava C., 13.06.2019, Datum pobytu: 2.6. - 10.6.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 6,2 První dojmy nebyly pro mně nejlepší z několika důvodů. Pokud jedu na zájezd all inklusiv, vždy je jasné, že mám k dispozici veškeré jídlo...

  • 7 Ubytování
  • 6 Strava
  • 7 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
První dojmy nebyly pro mně nejlepší z několika důvodů. Pokud jedu na zájezd all inklusiv, vždy je jasné, že mám k dispozici veškeré jídlo i pití, které hotel nabízí. Tady bylo velké překvapení. První den u plážového baru si jde manžel pro pivo a já pro vodu. Číšník nám to podal a když si všiml náramku, tak nám to zase vzal z ruky, že tento bar je pouze pro ruskou klientelu. V baru pro Čechy nepodávali pivo vůbec. Pouze colu a sladké nápoje a vodu. V happy hours hodinu podávali pouze 2 druhy divných alkoholických drinků. Nefungoval tam žádný plážový bar v poledne na jídlo, museli jsme chodit do jídelny.

Další překvapení - v propozicích od cestovní kanceláře jsme dostali ceník výletů. Petra 124 US a Wadi Rum 70 US. K našemu překvapení byly ceny vyšší a to původně o dost.

Pokud cestovní kancelář něco nabízí, tak by to mělo platit.

Na závěr bych chtěla říct, že delegát David byl skvělý, řekla bych jeden z nejlepších. Staral se o nás perfektně, byl příjemný a má hodně znalostí o arabských zemích a jejich kultuře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje čisté, denně uklizené.

Strava
Jídlo chutné, výběr dostatečný.

Služby hotelu
Dobré.

Pláž
Pláž čistá, krásný písek, ale vstup do vody kamenitý na boty. Korálů málo, jen pár ryb. Na šnorchlování se muselo jet 2 km taxíkem.

Hana N., 30.05.2019, Datum pobytu: 20.5. - 27.5.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

Celkem: 6,4 Určitě nezapomenutelný úžasný zážitek z koupání v Mrtvém moři s bahenní kůrou, což jinde nenajdete. Jen je zde problém se stále se...

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Určitě nezapomenutelný úžasný zážitek z koupání v Mrtvém moři s bahenní kůrou, což jinde nenajdete. Jen je zde problém se stále se zvětšující vzdáleností hotelu od moře, odhaduji minimálně kolem 1-1.5m ročně výškových. Mrtvé moře se díky čerpání vody pro zemědělství neustále a stále intenzivněji zmenšuje. Aktuálně má salinitu kolem 33%. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování skvělé , bez připomínek.

Strava
Výborné bez připomínek, problém je že Vám nikdo neřekne, že máte kupř. nárok u stolu na velkou balenou vodu zdarma. Zde ale vidím spíše selhání recepce ev. cestovní kanceláře. Obsluha Vám ale nabídne pivo (4-7 JOD) ev. víno (6 JOD 1dcl), ceny jsou poněkud vyšší než v jiných destinacích a jsou uvedeny bez DPH 16% poplatku pro obsluhu 10%. Platbu , ale lze provést až na konci pobytu kartou.

Služby hotelu
Služby hotelu nejsou viditelné, nikdo Vám nic neřekne na vše se musíte zeptat ev. se k tomu dopídit sami. Obsluhující personál je povětšinou nekvalifikovaný ale to mu nebrání se jinde flákat na místo práce a věnování se hostům.

Pláž
Dostupnost pláže není jak uvádíte omylem 0 m , zhruba 300-400m s převýšením kolem 30-40m. V době výstavby hotelu v 90 letech bylo moře hned pod hotelem, kde jsou dnes stále slunečníky s lehátky. Pro osoby s horší mobilitou je zdolání cesty k moři a zpět nadlidský výkon. Přitom se tam kopáči a údržba projíždí nahoru a dolu s elektrickými vozíky. Nikoho z hotelu nenapadne, třeba i za poplatek , tuto službu také nabídnout hostům.

Miloslav Kolumbus, 18.04.2019, Datum pobytu: 9.4. - 16.4.2019
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Mrtvé moře, Hotel: Dead Sea Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 10 boli sme spokojné, delegáti Kristína a Michal boli vynikajúci, kreatíny, milí, výlety vedeli obšírne komentovať, čo bolo zdrojom...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
boli sme spokojné, delegáti Kristína a Michal boli vynikajúci, kreatíny, milí, výlety vedeli obšírne komentovať, čo bolo zdrojom informácií pre nás a veľa sme sa dozvedeli. Treba ich ozaj pochváliť.

Tešili sme sa na lokalitu, ktorú berieme s jej špecifikami Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izba bola pekná, okolie čisté, služby v pohode

Strava
Strava bola vynikajúca, bolo jej dostatok, niet čo vyčítať.

Služby hotelu
možno by som nedelila služby jednotlivých "barov" podľa toho, kto má aký náramok, to nech si riešia ich zamestnanci.

Napr. nemohli sme využiť služby blízkeho baru pre nápoje na pláži pre nás, lebo "bar" bol pre klientov s iným náramkom.

Pláž
čistá, hoci klienti nerešpektujú, že špaky od cigariet nepatria do piesku, možno by sa na to mohlo poukázať, resp. nejakým spôsobom zabezpečiť ich zber nejakými strojmi ..... Ale viním klientov, lebo snaha hotela o čistotu bola evidentná (popolníky, odpadkové koše)

Eva Fridrichová, 24.09.2018, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2018
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (2)

Celkem: 6,2 Príjemná dovolenka, pekná krajina, super delegáti.

  • 6,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 9 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Príjemná dovolenka, pekná krajina, super delegáti. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Priestranné izby z obrovskými terasami.

Strava
Strava bola priemerná.

Služby hotelu
Celkovo veľmi drahé. Chceli sme si dať masáž, tá však stála okolo 80 eur.

Pláž
Pláž biely priesok, pri vstupe do mora kamienky.

Silvia P., 24.09.2018, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2018
Oblast: Jordánsko Jordánsko, Akaba, Hotel: Grand Swiss Tala Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)