Recenze hotelů
Indie

Napište svou recenzi

Celkem: 4,2 Hotel čistý na Indii, snídaně podprůměrné, jenom tousty, máslo, marmelada, káva a čaj. Možnost výběru ala karte

  • 4,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 5 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel čistý na Indii, snídaně podprůměrné, jenom tousty, máslo, marmelada, káva a čaj. Možnost výběru ala karte Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Za 5 euro nám dali pristylku kterou jsme měli ve smlouvě. Pak se s námi bavili

Strava
Snídaně na hotelu katastrofa, ale jinak vše v okolí výborne možnosti jídel a občerstvení. Velmi chutné a levné

Služby hotelu
Hodně ruských občanů, občas hlucni. Personál pomalý ale nakonec za úplatu vše ok

Pláž
Pláž čistá. Vzdálenost krátká, všude zdarma lehátka se slunecnikem, nespočet možností občerstvení, velmi chutné a levné

Karolína B., 20.03.2017, Datum pobytu: 3.3. - 15.3.2017
Oblast: Indie Indie, Goa, Hotel: La Conceicao Grande

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (2)

1 fotografie

Celkem: 5 Do této destinace jsme jeli se smíšenými pocity. Vyřízení víza do Indie je trochu složitější. Cesta do Indie leteckou společností Dubai...

  • 5 Ubytování
  • 3 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Do této destinace jsme jeli se smíšenými pocity. Vyřízení víza do Indie je trochu složitější.

Cesta do Indie leteckou společností Dubai fly nebyla moc příjemná. Před odletem povinná čekací doba na letišti je 3 hodiny. Při cestě tám i zpět však mělo letadlo minimálně hodinu zpoždění a rovněž po mezipřistání v Dubai. Během cesty do Dubaje jsme měli jedno teplé jídlo a půl deci vody, z Dubaje do Goi vůbec nic. Zpátky totéž, jen místo vody 1 dc džusu. Zdá se mi to na dvanáctihodinovou cestu trochu málo. Kromě toho po zpáteční cestě nám nedošly kufry, museli jsme je reklamovat a přišly nám až za tři dny.

Na místě nás ráno čekala delegátka, která nás společně s ruskými turisty dovezla do hotelu. To bylo také naposled, co jsme ji viděli. Bylo pro nás překvapením, že v celé Goi jsme sami, kromě jednoho páru na opačném místě tohoto regionu. Ještě jsme se s ní 2x spojili telefonicky kvůli výletům, které byly předražené, ale protože to k ničemu nevedlo, zařídili jsme si u místní cestovky výlet k vodopádu a do Staré Goi sami k úplné spokojenosti za přijatelnou cenu.

Výhoda destinace Goa spočívá v tom, že tam bylo stabilní počasí, po celou dobu bylo jasno s teplotou přes 30 stupňů. Tato destinace se odlišuje od zbytku Indie svojí historií, portugalskou koloniální činností, početnou křesťankou komunitou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel na pohled vypadá hezky. Uvnitř už je to horší, poněkud vybydlené. Překvapilo nás, že hotel disponuje pouze jedním klíčem k pokojům, takže pokud jsme jej neodevzdali na recepci, nebylo uklizeno. Úklid probíhal jakž takž, výměna ručníků v pořádku, horší to bylo s toaletním papírem, který nedoplňovali. Později jsme pochopili, že v Indii jej moc nepoužívají a místo něho používají spršku. Takže jsme se přizpůsobili. Několikrát jsme v koupelně nalezli šváby, ať mrtvé, či živé, toto nám zase tak moc nevadilo. K dispozici byla rychlovarná konvice, každý den nám dodávali na pokoj litr vody. Klimatizace byla v pořádku, chyběla lednička, což v tom horku je trochu problém, pokoj disponoval pěkným balkonem, na kterém však byla umístěna klimatizační jednotka, která vzduch ještě ohřívala. Z balkónu byl pěkný výhled na moře, kde jsme každý večer pozorovali západ slunce. Mezi pláží a zahradou hotelu byl pás země, kde bylo spousta odpadků, na které se slétávalo spoustu vran a běhaly tlupy psů, kteří se také rekreovali na pláži. Kolem hotelu byla pěkná udržovaná zahrada, několikrát jsme zahlédli plaché promyky.

Strava
Strava byla poněkud chudá, z nápojů to byla voda, nechutné instantní kafe a černý čaj. Výborná byla ale šťáva z tanku buď melounová nebo ananasová. Pro zájemce kuchař dělal omelety z vajíček. Potom tousty, žádné sýry nebo uzeniny, párkrát něco jako minipárečky, někdy mufiny, nějaká buchta a podivně vyhlížející omáčky. Večeře byla až v 8 hodin, na což mnohdy ruská klientela nedokázala čekat a vrhli se na jídlo s takovým nasazením, že na nás moc nezbylo. Personál také nedoplňoval jídlo. Nemohu určit, jaké maso bylo k dispozici, protože bylo v malých kouscích ve zvláštních omáčkách a to skoro vždy velmi tučné, jaké se u nás ani nevyskytuje. Tohle se nedalo jíst, ale podarovali jsme kočky, každý večer loudily něco k snědku. Měli jsme polopenzi, ale během dne jsme jedli tousty a hlavně tropické ovoce, které jsme kupovali u stánkařů pře hotelem. To nám stačilo a hlad jsme neměli.

Služby hotelu
Úklidová služba (muži) se v rámci možností snažili. Na vyžádání mi poskytli i fén. Hotel disponoval pěkným bazénem s pohodlnými lehátky. Voda v bazénu byla velmi teplá, někdy trochu zakalená.

Pláž
Očekávala jsem, že na pláži budou krávy, ale žádnou jsem neviděla. Pláž byla dlouhá s krásným pískem, na kterém se povalovaly desítky psů. Moc rekreantů tam nebylo. Na pláži jsme byli jenom jednou, protože v moři se moc koupat nedalo pro velké vlny a nebylo možno se zbavit otravných prodejců. Na pláži jsou také restaurace, kde se prodávají rybí speciality. Jídlo není drahé, podává se docela chutné pivo.

Anonym, 12.04.2016, Datum pobytu: 12.3. - 26.3.2016
Oblast: Indie Indie, Goa, Hotel: Longuinhos Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (12) Ne (2)

Celkem: 9 Velmi krásná dovolená, chystáme se příští rok znovu.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Velmi krásná dovolená, chystáme se příští rok znovu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel byl velmi krásný, absolutní pořádek, čistota, vstřícný personál. Hlídaný vchod 24hod.

Strava
Měli jsme v hotelu jen snídaně, které byly v místní kvalitě, ale nám vyhovovaly

Služby hotelu
Velmi dobré

Pláž
Pláž je vzdálena cca 10 minut, prochází se kolem různých stánků, kde nabízejí vše možné. Pláž je nekonečně dlouhá, snad kilometry, široká je skoro 150 m, není nijak zaplněna, místní se moc nekoupou, většinou neumí plavat. Problém byly někdy velké vlny, pro ty, co se necítí v moři jistí, trochu překážka.

Pláž čistá, uklízejí ji,

Olga S., 15.02.2016, Datum pobytu: 22.1. - 7.2.2016
Oblast: Indie Indie, Goa, Hotel: Soul Vacation Resort & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 9 Zájezd je úžasný, ale krátký. Je nutné počítat s tím, že za tak krátkou dobu nelze takto velkou zemi poznat. Ale člověk tak dostane širší...

  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Zájezd je úžasný, ale krátký. Je nutné počítat s tím, že za tak krátkou dobu nelze takto velkou zemi poznat. Ale člověk tak dostane širší povědomí o zemi a kultuře a na základě toho se třeba bude chtít vrátit na delší dobu - což bych určitě zrovna já chtěla.

Je fajn, že máte celou dobu místního i českého průvodce - je tak o Vás kompletně postaráno. Celý týden jezdíte jedním autobusem, kde si také můžete od řidiče kupovat vodu - což je fajn, protože u něj máte jistotu, že kupujete originální lahve.

Ani z hlediska hygieny to nebylo tak strašné, jak jsem se obávala. Stravovat se lze velice kvalitně v hotelech a pokud nechcete riskovat, nakupovat stravu na ulici Vás nic nenutí Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Během cesty vystřídáte několik hotelů. Všechny jsou velice kvalitní a pěkné.

Standard je vybavený minibar a individuální klimatizace a vždy jako kompliment od hotelu lahvová voda k pití zdarma. V některých hotelech dostanete jako kompliment na uvítanou talířek s malým pohoštěním - sušenky a ovoce.

Většinou se nedají otevřít okna, ale on ani není důvod proč je otvírat (vzhledem k hluku a smogu z ulice). Výhledy z hotelů nebývají nic moc, ale kvůli výhledu tam nejste, že.

V pokoji je vždy min stůl a židle, většinou ale spíš ještě konferenční stolek a křeslo.

Strava
Čerpali jsme polopenzi, což vzhledem k celodenním výletům jinak nešlo. Na snídani jste si mohli vybrat ze samoobslužného bufetu - z teplých i studených nápojů a teplých i studených jídel a to místních i obvyklých pro nás. Takže od vajíček a fazolí s párkem, přes jogurty, ovoce, sladké pečivo, šunky a sýry až po indický dhal a grilovaná rajčata. Vše bylo velmi dobré a doporučuji ochutnat místní stravu - je to velice chutné.

Večeře byly bufetové a opravdu bohaté. Neustále se doplňovala jídla, takže bylo z čeho vybírat. Vždy se našlo něco s masem a nekořeněného, většinou se ale jednalo o vegetariánská a hodně kořeněná jídla. Nechyběly ani polévky a ryby a zeleninové saláty. A dezerty byly vždy excelentní. Pokud nesnesete kořeněná jídla, bude se Vám těžko vybírat, ale i přesto byla veškerá jídla velice dobrá a nestalo se, že by si někdo nebyl schopný vybrat, nebo někomu nechutnalo.

Nápoje k večeři nejsou v ceně, ale neustále se o Vás někdo stará a není problém si objednat. Je ale lepší platit hned, neradi to píší na pokoj. Automaticky Vám ale budou dolévat vodu zdarma.

Služby hotelu
Každý večer, když jsem se vrátili na hotel, bylo samozřejmě uklizeno. Ale v hotelu počítají, že se po návratu z celodenního výletu osprchujete a nachystáte na večeři, takže ještě jednou (když jste na večeři) přijdou uklidit a vyměnit ručníky - to je fajn.

V každém hotelu je i spa - rozhodně doporučuji si zajít na ajurvédskou masáž - toho nebudete litovat!

Pokud si na letišti nevyměníte dost peněz, v každém hotelu Vám je vymění (z dolarů na rupie). Rozhodně je nezkoušejte vyměnit jinde - to by mohl být velký problém a můžete o peníze přijít!

Můžete nakupovat i v hotelových obchodech se suvenýry a i tam se dá dobře smlouvat.

Program poznávacího zájezdu
Celkově program byl hodně zaplněný, ale maximálně zajímavý. Průvodci byli oba naprosto perfektní. Je vidět, že se vyznají a že je práce baví.

Český průvodce se o Vás stará už od srazu na letišti v Praze, takže např. i když někdo letí poprvé, nemusí mít z přestupů a čekání na letišti vůbec strach.

Když místní průvodce pochopil, že nás začaly hroby nudit (když vidíte 3. hrobku, zjistíte, že vypadají všechny skoro stejně), tak program individuálně upravil a navštívili jsme Siktský chrám. Což bylo rozhodně zajímavější a jen tak se to nevidí.

S průvodcem si můžete klidně promluvit (pokud se dorozumíte anglicky) a on Vám rád vše vysvětlí nebo s Vámi cokoli probere.

Jitka Krečmerová, 13.05.2013, Datum pobytu: 17.4. - 24.4.2013
Oblast: Indie Indie, Hotel: Pláže Goa a zlatý indický trojúhelník

Byla tato recenze užitečná? Ano (16) Ne (0)

Celkem: 10 Tento resort nám byl doporučen přáteli, kteří zde byli na svatební cestě. Musím říci, že zcela předčil naše očekávání. Nádherné zahrady...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Tento resort nám byl doporučen přáteli, kteří zde byli na svatební cestě.

Musím říci, že zcela předčil naše očekávání. Nádherné zahrady a okolní tropická zeleň, neuvěřitelně relaxační atmosféra, vynikající jídlo a služby zaměstnanců bez chybičky. Cena za ubytování zahrnovala snídani, která rozhodně stála za to. Byli jsme zde 2 týdny (já, manžel a náš malý syn) a za tu dobu se nevyskytl jediný problém nebo zádrhel a celý pobyt jsme si užili k dokonalosti. Jestliže hledáte naprostý luxus, tady ho najdete. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Při příjezdu nás na pokoji čekaly čerstvé květiny, ovoce a čokoláda. Náš pokoj byl velice prostorný, vybaven vším potřebným (úžasně měkké ručníky a množství polštárů!:-). Měli jsme k dispozici "osobní" bazén, z něhož byl krásný výhled do zahrady a dál na moře. Dokonalá čistota skvělý dojem jen podtrhovala.

Strava
Vše začalo již skvělou velkou snídaní - na výběr bylo čerstvé ovoce, chléb, saláty, muffiny (výborné!!) a my si tak dávali až večeři. Na výběr jsme měli z několika restaurací, z nichž jsme vyzkoušeli dvě - Allegriu a Li Bai. Obě jsou na vysoké kulinářské úrovni, Allegria nabízí fantastickou úpravu místních tradičních jídel, do Li Bai jsme chodili na vynikající čínskou kuchyni. V obou restauracích byla třeba rezervace a nebyl problém požádat o speciální jídlo pro naše dítě - bylo nám vyhověnou s úsměvem a velkou ochotou.

Služby hotelu
Všichni zaměstnanci se chovali velice profesionálně a lidsky, tak, že člověk měl pocit, že se o něj skutečně zajímají a jeho spokojenost jim opravdu leží na srdci. Služby na absolutní špičce, není tedy co vytknout. Úžasná byla i péče o našeho malého syna v místním dětském centru, které pro děti připravovalo každý den bohatý program.

Manžel si užíval hodně golfu, ja spíše kolo. Resort nabízí opravdu rozmanité volnočasové aktivity (kromě jmenovaného je to ještě např. tenis, taneční lekce, lekce jogy, spa (doporučují úžasnou aromaterapii!), nákupní centrum aj.). Nuda tedy rozhodně nehrozí.

Pláž
Pláž byla nádherná a mimořádně čistá (jak jsme se dozvěděli později v letadle od spolucestujících, je to zřejmě nejčistější pláž na Goa).

Veronika Havlu, 06.10.2012
Oblast: Indie Indie, Goa, Hotel: Taj Exotica

Byla tato recenze užitečná? Ano (21) Ne (3)

Celkem: Velmi pěkné za cenu zájezdu.

Úvodní shrnutí
Velmi pěkné za cenu zájezdu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj (Exotica Atrium) s výhledem na moře a do palmového porostu. Balzám na oči.

Strava
Snídaně "evropská" i výběr z indických jídel, další jídla v hotelových restauracích. Obrovský humr, perfektně připravený jen za 550 CZK!

Služby hotelu
Vlídný personál, možnost výletů s hotelovými řidiči, denní tisk v AJ. 3 bázeny.

Pláž
Pláž je čistá. Můžete pozorovat místní rybáře tahající sítě s úlovky. Vlny jsou příjemně vysoké, plavání bez problémů. Pár set metrů doprava po pláži lze najít místa, kde budete úplně sami a navíc úžasnou restauraci přímo u pláže, jako stvořenou pro romantické posezení při západu slunce.

Celkový dojem
Velmi pěkné za cenu zájezdu. V okolí jsou další pláže a hotely. Tyto pláže jsou ale většinou hůře dostupné a je zde podstatně větší turistický ruch. Pláže jsou oblíbené i indickými turisty a Indů je v Indii opravdu hodně!

Josef Navrátil, 25.01.2012, Datum pobytu: 14.1. - 22.1.2012
Oblast: Indie Indie, Hotel: Uday Samudra

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

5 fotografií

Celkem: Dovolená s CK byla super, delegátka se nám věnovala také na všech výletech (koření a sloni, nákupy v hlavním městě a vodopády), Goa je...

Úvodní shrnutí
Dovolená s CK byla super, delegátka se nám věnovala také na všech výletech (koření a sloni, nákupy v hlavním městě a vodopády), Goa je kouzelná, lidé jsou milí, prostě paráda. Cesta busem v místním provozu je nezapomenutelná! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel má 4*, což s přihlédnutím k tomu, že jsme v Indii myslím odpovídá. My měli pokoj deluxe (opravdu veliký), vždy čistý, 3x za pobyt na pokoji dekorace ze živých květin, pokojový servis-nevyužili jsme, trezor na pokoji zdarma, balkon, minibar (není v ceně ALL), vana, fén.

Strava
Měli jsme doplaceno All inclusive (ALL), jídlo nám chutnalo (výběr menší než např. v Egyptě, ale dostatečný), jídlo jak evropské, tak různá kari, maso hovězí, vepřové, kuřecí, ryby, mořské potvory, 2 druhy polévek, zelenina, ovoce, zmrzlina, dezerty, atd. K pití alko i neelko, různé koktejly od 11.00-23.00 v ALL. Během dne také rychlé občerstvení - hamburgery, hot dog, atd. Večer grilovaná masa, k snídani různé omelety, míchaná vajíčka, atd.

Služby hotelu
Hotel poskytuje masáže - nemám vyzkoušeno. Dále je k dispozici bazén (voda 32 stupňů, celkem čistý), k moři jen přes hotelovou zahradu, lehátka a slunečníky na pláži nepatří k hotelu! Podél bazénu a v zahradě u hotelu lehátka + osušky. V hotelu je několik obchůdků, další obchody jsou před hotelem. Vyplatí se dojet taxikem za 200 Rupií (včetně 2 hodin čekání) do nejbližšího městečka, kde je obchodů více. V hotelu je také fitko - nemám vyzkoušeno. Večer bývá 3-4 týdně živá hudba, v podvečer hraje u bazénu saxofonista, v rybí restauraci bývá grilování (za poplatek), ohňostroje, karaoke, atd.

Pláž
Pláž je poměrně čistá (sem tam je vyplaven nějaký nepořádek), téměř bez lidí, v písku spousta mušlí, krabů, hvězdic - nádhera. Moře je trochu divoké, ale sem tam se v něm dá i trochu zaplavat (stačí překonat místo, kde se vlny lámou). Vyplatí se jít od hotelu doleva až k ústí řeky - nádherný pohled, stojí to za tu cca 1 hod. procházku. Teplota vody cca 31 stupňů.

Celkový dojem
S manželem jsme si dovolenou užili. Výlety byly super hlavně sloni a vodopády. Jelikož nemáme zkušenosti s exotickými dovolenými byla tato pro nás opravdu kouzelná, plná dojmů a zážitků (koupání se slony, koupání pod vodopády, krmení opiček, atd.). Hotel se nám také líbil. Těch 12 hodin v letadla za to rozhodně stálo!

Helena Vondráčková, 08.12.2006, Datum pobytu: 26.3. - 5.4.2007
Oblast: Indie Indie, Goa, Hotel: Holiday Inn

Byla tato recenze užitečná? Ano (10) Ne (0)

Výhled z pokoje 5 fotografií