Recenze hotelů
Marsa Alam - Egypt

Napište svou recenzi

Celkem: 9,4 Hezký, vkusný, čistý a upravený resort.

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Hezký, vkusný, čistý a upravený resort. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bezchybné, čisté, vše funguje, klimatizace, výměna prádla, úklid...prostě nemá chybu.

Strava
Podle mého názoru každý zde najde to svoje, neměla jsem žádné střevní potíže, jídlo upravené, kořeněné bylinkami, chutné, ani jsem nestihla ochutnat vše, co bylo v nabídce. Doažitelné po celý den. Výborná káva.

Služby hotelu
Ochotný personál od recepce, přes úklid až po taxíky, žádný problém.

Pláž
Měla jsem krásný pokoj s výhledem na pláž i moře, v dostupnosti plážového baru. Vstup do moře je přes molo, kde Vás po celý den hlídají dva plavčíci, tento vstup není vhodný pro malé děti, které ale mohou do moře hned z pláže. Pláž je čistá, stále kontrolovaná, po celý den funguje zdravotní pomoc, pokud by se Vám udělalo špatně, nebo byste potřebovali třeba zalepit poraněný palec.

Připlavali na chvíli i delfíni, které jsme vůbec nečekali. Opravdu hezké.

Vladimíra P., 12.01.2021, Datum pobytu: 2.1. - 9.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Novotel Marsa Alam

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,4 Nemohu hodnotit, protože jsme byli ubytovani v sousedním Royal Tulip, který je vyšší třída.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Nemohu hodnotit, protože jsme byli ubytovani v sousedním Royal Tulip, který je vyšší třída. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hezký velký pokoj s terasou, dřevěná postýlka s dobrou matraci pro miminko, každý den bylo poradně uklizeno

Strava
Velký výběr chutných jídel, ale některé se opakovaly

Služby hotelu
Příjemný a ochotný personál

Pláž
Jemný Písek, pozvolný vstup do more, pláž hned před hotelem, lehátka a ručníky zdarma, obsluha na plazi na úrovni

Zornica Cvetková, 12.01.2021, Datum pobytu: 2.1. - 9.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Magic Tulip Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Tento hotel si zaslouží velice kladné hodnocení. Servis hotelu byl na jedničku. Dovolenou jsme si velice užili a návštěvu tohoto hotelu...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Tento hotel si zaslouží velice kladné hodnocení. Servis hotelu byl na jedničku. Dovolenou jsme si velice užili a návštěvu tohoto hotelu opět zopakujeme. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velice krásné a čisté pokoje. Každý den jsme měli zajištěny úklid pokoje, dodání čistých ručníků a doplnění hygienických potřeb.

Hana A., 08.01.2021, Datum pobytu: 27.12.2020 - 3.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Novotel Marsa Alam

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

8 fotografií

Celkem: 8 Výborná kuchyně, krom recepce dobré služby, stálo to za to

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 5 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Výborná kuchyně, krom recepce dobré služby, stálo to za to Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokud nečekáte evropský 5* standard, tak OK. krom starší sprch hlavice vše OK, čisto, balkon, ubyt v přilehlých pavilonech.

Strava
Nám přišla výborná, každý den několik druhů mas, denně ryby nebo kalamáry v různých úpravách, nejrůznější přílohy, spousta zeleniny, saláty, dobré polévky.. Bohaté snídaně, omelety na přání, všechno možné... Na Štedrý den se opravdu vytáhli, mohu říct, že v Egyptě jsem byl asi dvacetkrát, ale takhle dobré a nápaditě upravené jídlo jsem ještě asi nikdy v hotelu nejedl. Navíc to byl všechno buffet(=šv.stůl) a bez příplatku.

Služby hotelu
Denní úklid, vstřícný personál, doporučuji každý den pokojskému a barmanovi nechat aspoň 1 ESD nebo euro, on vám pak vykouzlí na pokoji různé dekorace, u barmana si pak můžete říct o sklo místo 1,5 dc plastových kelímků apod. Vím, že Češi nejsou moc zvyklí dávat bakšiš, v EG je to ale běžné a vhodné, oni z toho živí celou rodinu, mají plat třeba jen 100 USD za měsíc a tak jsou odkázáni na to co dostanou bokem. Jediné co mě dost zarazilo a bylo v kontrastu, byly služby recepce - možná jsem zrovna smůlu, ale byl tam vždy dost neochotný chlápek, což se dělo i kolegům když něco chtěli.... Animátoři různé národnosti se opravdu snaží a jsou přátelští. Většina číšníků a barmanů usměvaví, ochotní, jen pár z nich drží "poker face".

V rámci hotelu je pár prodejen které hosté moc nenavštěvují - suvenýry, trochu potravin, věci na sebe + boty, sportovní a šnorchl.artikl, na pláži kavárna, stánek s ethno věcma a papyry (potřeba smlouvat) o 50m dál potapěči a na druhou stranu čtyřkolky. U vchodu seděl přátelský prodavač zájezdů, který je ale ochotný dávat info o všem možném ikdyž si nic nekoupíte. Hotel pořádá na Egypt dost předražené cesty minibusem - shuttle do Port Ghálib (u letiště) kde je marína a jen pár obchůdků a kavárničky za 15 USD a do cca 70km vzdáleného městečka Quiseir, kde je už více obchodů myslím za 25 USD ale v dost hloupou hodinu 20-22h, možná to změní, protože takhle tam přijedete "dobrý den - nashledanou" a za chvíli zas zpět. (v této oblasti nejezdí žádná hrom.doprava ani taxíky, nicméně vám ho hotel může zprostředkovat, ale prohnete se..)

Pláž
U hotelu velice mělká, nedá se koupat, lepší jít do půlky mola, tam voda nad pás, nebo až na konec mola což je 820m! Tam začíná korál do hloubky asi 12m, šnorchlovat směrem doleva aby vám neodnesl proud, je tam asi 10 druhů ryb ("chirurg", "trubky", grouper, - kanicové, angel fish, sergeant, "škatule" a malé barevné. neviděl jsem žádné perutýny, murény, nema, stone-fish, - ropušnice a napoleona, ale to neznamená že tam nejsou)

Na podzim a v zimě tam dost fouká, plavčík pouštěl z mola i do větších vln, krom 1 dne kdy bylo zataženo a silný vítr. Na pláži jsou naštěstí zástěny proti větru, tak když je pláž skoro prázdná jako teď kvůli kovidu, můžete si tam dát třeba i 3 zástěny a vítr neucítíte. Doporučuju si mírně přivstat, protože slunce v zimě zapadá za palmy už ve 4 -4.30 odpol. a pak není co dělat, max tak nasávat do baru nebo na vycházku podle pobřeží (doprava odpadky, doleva čisto kolem rozestavěného hotelu cca 3 km až k nějakému vojenskému objektu)

Anonym, 08.01.2021, Datum pobytu: 19.12. - 26.12.2020
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Royal Tulip Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Celkový dojem z dovolené je na výbornou.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem z dovolené je na výbornou. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotelové zařízení celého areálu bylo velmi pěkné, čisté, prostorné a vkusně a funkčně rozvržené a zařízené. Pokoj s balkónem byl prostorný a pěkně zařízený a vybavený.

Strava
Jídelníček byl pestrý. Při večerní oslavě nového roku byla nabídka bohatá od sladkého i slaného a velmi pěkně naservírovaná.

Služby hotelu
Všichni hoteloví zaměstnanci byli velmi vstřícní, usměvaví a nápomocni radou a vyhověním požadavků hostů (připojení k wifi, donáška nápojů,...).

Pláž
Hlavní pláž je velká a každé ráno je na ní hrabán písek a smetáván z lehátek. Každý večer je čištěna od odpadků zanechaných u lehátek. Je zde dostatečné množství lehátek, slunečníků, odpadkových košů, sportovní zázemí na volejbal a petanque, plážová restaurace, sprchy, toalety, zázemí s věcmi pro potápěče... Několik metrů od hlavní pláže jsou mezi dunami dvě relax pláže, kde jsou slunečníky a lehátka. Na pláži je stráž, kterou jsem při ranním běhání na vzdálenější želví pláž vždy pozdravila a zamávala při návratu a tím měla dobrý pocit z bezpečí, které mě nikterak neomezovalo a nebylo nepříjemné. Pokud si chce člověk zaplavat nebo šnorchlovat, je lepší vstoupit do moře po schodech z mola. Vstupy jsou na molu tři. Dva vstupy do otevřeného moře hlídají plavčíci. Moře bylo v prosinci teplé. Po západu slunce se vstup na molo uzavírá. Z mola mám nádherné fotky východu slunce z moře a západu slunce za duny. Služba na pláži hned vyhověla přesunem lehátek (množství, nastavení,...). Pláž byla zaplněna hosty sotva z poloviny. Proto zde musel najít určitě každý svůj styl odpočinku - v blízkosti restaurace bylo rušněji, ve středu pláže bylo možné sledovat volejbal a v další části bylo ticho na čtení a podřimování.

Jana M., 06.01.2021, Datum pobytu: 27.12.2020 - 3.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Three Corners Fayrouz Plaza Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

Celkem: 6,2 Hotel prochází rekonstrukcí, všude pozůstatky po rekonstrukci(hromádky suti). Hodně Čechů, možná způsobeno tím, že jsme tam byli přes...

  • 5,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Hotel prochází rekonstrukcí, všude pozůstatky po rekonstrukci(hromádky suti). Hodně Čechů, možná způsobeno tím, že jsme tam byli přes Silvestra a je Corona. Bazén nic moc vyhřívaný studenější než moře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Po rekonstrukci, která spočívá jen ve výměně dlaždiček, 1 ze 4 matrací příšerně proleželá, trochu tvrdší, ale jinak dobré.

Strava
Jídlo dobré až na zákusky, ty byli bez chuti .

Služby hotelu
Navštívili jsme jen jednu restauraci, druhá byla zavřena. Příjemný personál.

Pláž
wc na pláži často bez toaletního papíru, ochotný personál doplní

Veronika R., 05.01.2021, Datum pobytu: 26.12.2020 - 2.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Three Corners Fayrouz Plaza Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Skvělý poměr “cena-výkon “

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Skvělý poměr “cena-výkon “ Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Zcela dle nabídky

Strava
Úžasné . Milá obsluha.

Služby hotelu
Masáže naprostý top

Pláž
Krása

Václava Štěpanovská, 05.01.2021, Datum pobytu: 26.12.2020 - 2.1.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Three Corners Fayrouz Plaza Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,8 Jelikož jsme chtěli rychle odjet na Vánoce za teplem, tak za dané peníze byl pobyt zajímavý (rodina 2+2) a dle fotek jsme čekali...

  • 8,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Jelikož jsme chtěli rychle odjet na Vánoce za teplem, tak za dané peníze byl pobyt zajímavý (rodina 2+2) a dle fotek jsme čekali pohodovou dovolenou v krásném rezortu - což se víceméně potvrdilo. Jde o rozlehlý areál, ve kterém jsou jen dvoupatrové vilky a mraky vodní plochy - ke koupání jen některé, ale celkově to dělá hezký dojem.V areálu většinou češi, poláci, a členové zemí bývalého Sovětského svazu. Větší koncentraci silikonu, botoxu a velkých vyžraných pupků ve zlatých brýlích, v podání sester a bratrů osvoboditelů, jsem ještě nikde nikdy neviděl :)) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Rodinný apartmán prostorný (za 10 doláčů v pase při příjezdu jste ubytováni rychlostí světla) - 2 prostorné pokoje + 2 obří terasy, sprchový kout veliký, že by se do něj vešel Ahmed i s velbloudem. Každý den kvalitně uklizeno, doplněna voda, ručníky. Domy na egyptské poměry vypadají luxusně, při detailním průzkumu stavebních postupů se horká jehla a horká hlava nezapře.

Strava
Zde vidím nejslabší místo našeho pobytu - asi vzhledem k cca 30% obsazenosti hotelu, byl výběr nic moc, chuť také nic moc, snídaně spíš nic než moc - ale snažili se hoši, málo platné. U pláže možnost snacku - pizza, hranolky, kebab v rohlíku, těstoviny na 3 způsoby, ovoce - na obědy to šlo. Na štědrý den se snažili ještě víc - krevety, ryby, dokonce i tuňák - suchej jak cesta místní pouští.

Co opravdu chutnalo, bylo mleté maso na grilu. Na každém rohu byl bar, obsluha u bazénu na pláži, v aquaparku...to fungovalo pěkně, po zaplacení bakšiše, ještě pěkněji.

Služby hotelu
WIFI - neWIFI - nečekejte, že byste zde mohli pracovat, naštěstí jste na dovolené, tam se pracovat nemusí. Základní weby, emaily v telefonu to zvládne, ale nic víc. Vzhledem k omezením v souvislosti s panem Virem, byl veškerý program stažen na minimum - tzn. ranní rozcvička za melodií Michala Davida, a sem tam vodní přehazovaná. Pro děti od 20:00 tancovačka a 2x show nějakého siláka. Dětský koutek uzavřen. Co ale bylo otravnější než místní mouchy, byli místní prodavači všech možných výletů, masáží, krásných těl, nezapomenutelných zážitků a fotografií šťastné rodiny.....každý den, celý den - většina lidí nakonec tlaku podlehla. Ale nutno říci že lze smluvit o dost výhodnější cenu než nabízí CK ve svém letáku. "Centrální" bazén vyhříván - dostatečně veliký s dostatečným počtem míst v soukromí - uprostřed bazénu ostrůvek z palem a všemožné flóry, u kterého pořídíte špičkové fotky na sociální sítě a všichni vám to budou lajkovat a děsně závidět. Aquapark nevyhříván, ale bylo vtipné pozorovat volně pobíhající fialové děti. Kde se nefoťte, to je minigolf, resp. parodie na minigolf - 18 jamek na kterých hrával již sám Faraon a dodnes neprošly rekonstrukcí.

Pláž
Pláž čistá, všude dost místa, lehátka daleko od sebe, takže si nefuníte za krk a nešlapete po hlavě. Vstup do moře z mola - když fouká, jsou schody vytaženy. Dále se dá vykoupat v lagunce o rozměrech cca 50 x 50 metrů, která je přístupná z pláže. Šnorchlování pro děti dobré - mělké moře, sem tam ryba, sem tam druhá.....pokud odšnorchlujete z lagunky dále, je to již zajímavější. Z mola skočíte na hranu útesu, kde je mořský život o malinko pestřejší, ale po půlhodině vás to již nebaví. Pokud jste šnorchlovací nadšenci, zde se nevyřádíte.

Vít Vondráček, 29.12.2020, Datum pobytu: 19.12. - 26.12.2020
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Albatros Sea World

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 Super

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dobrý

Strava
Málo lidí , menší vyber

Služby hotelu
Krásný bez problémů

Pláž
Foukal vítr do vody jsme moc nemohli

Jakub Pyšno, 29.12.2020, Datum pobytu: 19.12. - 26.12.2020
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Novotel Marsa Alam

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)