Recenze hotelů
Marsa Alam - Egypt

Napište svou recenzi

Celkem: 6,8 Byli jsme spokojeni.

  • 8,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 5 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme spokojeni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj zcela v pořádku.

Strava
Ok

Služby hotelu
Žádný problém

Pláž
Nevhodná pro plavání, ani pobyt dětí. Vstup pouze přes molo pro dobré plavce a vzhledem k počasí.

Dana Výprachtická, 21.10.2021, Datum pobytu: 10.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Lazuli Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Nádherná destinace, velmi milý a vstřícný personál, vynikající služby

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nádherná destinace, velmi milý a vstřícný personál, vynikající služby Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velmi krásné a čisté ubytování

Strava
Velký výběr rozmanitých pokrmů

Služby hotelu
Všechny služby v hotelu přesně podle ujednání, výměna ložního prádla a ručníků denně, osušky na pláž vymeňovány denně bez problémů

Pláž
Krásná pláž, čistá, s bohatými službami all inclusive, dobře dostupné nádherné korály s množstvím různých ryb k prohlédnutí

Petra Bochníčková, 21.10.2021, Datum pobytu: 2.10. - 9.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Fantazia Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,4 Super dovča,vrátíme se

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super dovča,vrátíme se Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté prostorné pokoje

Strava
Naprosto dokonalá,velký výběr,prostě poklona místním kuchařům

Služby hotelu
Vše super,chybí lékárna

Pláž
Čistá,dostatek lehátek,nebylo co vytknout

Marketa Skopalova, 21.10.2021, Datum pobytu: 4.10. - 18.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Fantazia Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 9,4 Hodnocení páru, 31 a 29 let. V Egyptě jsme byli poprvé a musím říct, že hotel jsme vybrali na výbornou. Až na drobné výhrady jsme si...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hodnocení páru, 31 a 29 let. V Egyptě jsme byli poprvé a musím říct, že hotel jsme vybrali na výbornou. Až na drobné výhrady jsme si dovolenou maximálně užili, vyzkoušeli nové věci i nová jídla a dokonale si odpočinuli. Hotel tvoří nespočet ubytovacích jednotek, které jsou postavené vedle nekonečně dlouhých bazénů. Každý den hosté přijíždí a odjíždí, žije to tu asi bez přestávek 365 dní v roce. I přes (tipuju) maximální obsazenost si však díky velké rozloze a obrovským bazénům nepřipadáte, že by zde bylo narváno. Máte dost prostoru jak v bazénu, tak i v moři.

Pláž je krásná, velká a čistá, moře teplé a průzračné. Rybky lze pozorovat i při vstupu do vody z pláže, nebo je možné využít molo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Do Egypta jsme letěli nočním letem a shodli jsme se, že příště budeme hledat spíše let přes den. Cestování je opravdu náročné a i když jsme to z předchozích recenzí věděli, tak nám první den maličko pokazilo dlouhé čekání na pokoj. Na hotel jsme přijeli před sedmou hodinou ráno, ovšem hned nám bylo oznámeno, že na pokoj budeme čekat do 14 hodin (ani nemalý bakšiš v pasech nepomohl). Jelikož jsme měli za sebou 15 hodin cestování domov - Praha - egyptské letiště - hotel, tak představa dalších sedmi hodin čekání byla hodně nepříjemná. Alespoň jsme ihned dostali náramky a mohli se jít napít a nasnídat.

Recepce je přepychová, opravdu působí nádherným luxusním dojmem. Pokoj, který jsme dostali, byl pro nás dostačující. Z dálky vypadal krásně a moderně (velká postel, velká chytrá televize, krásné okno se vstupem na terasu a výhledem na moře). Při bližším zkoumání se daly najít nedostatky, např. chyběly dveře/závěs ve sprše, ve spárách byla maličko plíseň, omítka místy byla opadaná apod., ale nejsme nároční, celý den stejně trávíme venku a do pokoje se jdeme jen vyspat, takže úplně v pohodě.

Sprcha byla maličko boj, na zahřátí vody jste museli čekat tak dvě minuty. Navíc tekla pod hodně slabým proudem, takže vymýt šampon z vlasů byl boj třeba na čtvrt hodiny. Do pokoje nám při otevření dveří pravidelně létaly můry, kterých bylo na chodbě asi tak nekonečno, a taky jsem za ten týden schytala asi 30 (nepřeháním) komářích štípanců. Každopádně za velké plus považujeme bezchybně funkční klimatizaci na pokoji, většinou s ní míváme u hotelů spíše problémy, ale tady opravdu fungovala na jedničku.

Úklid probíhal každý den, za bakšiš jsme se vždy dočkali zábavných výtvorů z ručníků. Minibar v pokoji byl zdarma, neustále zásobovaný vícero lahvemi vody a občas i lahví Pepsi / 7up. Vody jsme měli vždy dost, kromě minibaru se dala sehnat v každé restauraci i baru, mohli jste si vzít, kolik chcete.

Strava
Když jezdíme na dovolenou, snažím se ochutnat ideálně všechno. Tady to ale není fyzicky možné :-) Tolik jídla na jednom místě jsem nikdy nikde neviděla! Vše nám chutnalo, každý den jsme si vybrali něco nového. Snídaně byly každý den stejné, ale jídlo se dalo nakombinovat tak, že se vám neopakovalo - čerstvé ovoce, zelenina, salámy, sýry, vafle, palačinky, croissanty, párečky, fazole, grilovaná zelenina, tousty a ještě zde kuchař připravoval vaječné omelety - mohli jste si říct, jaké ingredience v ní chcete mít.

Obědy a večeře bývaly ve čtyřech restauracích, dvakrát za pobyt bylo venkovní stolování. Všechny restaurace byly zdarma a bez objednávání formou bufetů, nechybělo ovoce, zelenina, zeleninové saláty, pečivo a samozřejmě neskutečné množství nádherných zákusků, které bychom nejraději ochutnali všechny, ale bylo jich tolik, že to prostě nešlo :-) Kromě jídel ve formě bufetu (hosté si dávají sami na talíř) každý den nechybělo ani venkovní grilování (kuřecí, hovězí, ryby...), čerstvě připravené palačinky atd.

Číšníci neustále obcházeli hosty a nosili pití, pokud jste si nestihli přinést sami. Jídlo neustále doplňovali, takže i když jste přišli později, všeho bylo dostatek. Místo na sezení u jídla se také vždy našlo, v barech to večer bylo horší, to venku i vevnitř bylo narváno - vše je také v rámci all inclusive zdarma, můžete si říct, co si přejete od nealka po alko, pivo i koktejly.

U recepce jsou čtyři restaurace a tři bary. Kromě toho je zde také na pláži restaurace a bar. Přes den se zde dělají klasické rychlé snacky - pizza, hranolky, těstoviny, palačinky, panini. Na oběd k recepci jsme šli jen jednou, zbylé dny jsme se najedli vždy přímo na pláži - restaurace navíc nabízí nádherný pohled na celou pláž, moře i molo.

Z nealko pití k dispozici balená voda, Pepsi, 7up, džusy (ananas, pomeranč, meloun, jablko...). Vodu dostanete přímo v zabalených neotevřených lahvích, ostatní nápoje rozlévají z 95 % do skleniček, jen občas jsem viděla, že zrovna neměli vedle automatů na pití skleničky, ale jen kelímky.

Služby hotelu
Zdejší zaměstnanci se o hosty opravdu poctivě starají. Až na to dlouhé čekání na pokoj nemáme, co vytknout. U jídla se chodí ptát, co chcete na pití, přinesou vám, o co si řeknete. Se všemi se bez problémů domluvíte anglicky. Jelikož jsou zde Češi spolu s Poláky a Němci nejčastější hosté, mají zaměstnanci naučené pozdravy a základní fráze, takže se vždy zeptají, odkud jste, a jak řeknete, že z Česka, tak vás hned pozdraví Ahoj, jak se máš? :-)

Z hotelového komplexu jsme ani nevylezli, ten týden utekl šíleně rychle. Kromě restaurací a barů tady bylo také potápěčské centrum, wellness centrum, lékárna, doktor i mini tržnice asi s osmi obchůdky - kabelky, oblečení, parfémy, suvenýry, lehátka do vody, šnorchlovací masky atd. Platili jsme v dolarech, když jsme potřebovali rozměnit velkou bankovku za drobné, na recepci s tím neměli problém. Ceny v obchůdcích nenajdete, všechno si musíte usmlouvat. Jakmile se k nim jen přiblížíte, hned k vám vystartují prodavači a táhnou vás dovnitř, takže buďte připravení na konverzace, donekonečna opakované odmítání nebo smlouvání.

Zaměstnanci za bakšiš dokonce roznáší pití z plážové restaurace až k lehátkům, takže můžete relaxovat a osvěžení dostanete až pod nos :-)

Po příjezdu na hotel jsme dostali instrukce, že kufry se nechávají před vstupními dveřmi. Až jsme dostali pokoj, vzal nám je zaměstnanec a odvezl nás k pokoji, takže jsme nemuseli nic hledat. Kufry nám vzal až do pokoje, takže mějte bakšiš nachystaný, očekávají ho. Stejně tak na cestě zpátky je v pokynech napsáno, v kolik hodin si zaměstnanci vyzvednou kufry - opět je odvezou od pokoje k recepci, kde si je pak vyzvednete a naložíte do autobusu.

Na recepci, v restauracích, barech i na pokoji máte k dispozici zdarma Wi-Fi. Je sice slabá a občas vypadává (na videa moc koukat nejde), ale na čtení zpráv nebo komunikaci přes Messenger stačí.

Pláž
Hotel je přímo u pláže. My jsme navíc měli pokoj nejblíž pláži, takže k moři pár kroků, naopak do restaurace nejdál. Ale vůbec to nevadilo, byla to procházka tak na 5-7 minut. Pláž je krásná, písčitá, čistá. Tím, že hotel byl pravděpodobně naplněný, tak se volná lehátka hledala ráno obtížněji. Chodili jsme proto až vpravo od mola, kde byla klidná zóna - zde se místo našlo vždy a jako bonus sem nechodili nabízeči výletů a služeb.

Moře je úžasné, průzračné a teplé. Do vody lze jít hned z pláže. Do vody můžete odkudkoliv, ale je zde vyhraněná zóna bez kamenů/korálů, kde se do vody bez problémů dostanete přes písek - právě v této zóně bylo nejvíce lidí, ale přesto jste si nepřipadali, že je zde hlava na hlavě. I z klidové zóny lze do vody jít, ale jsou zde více kameny a řasy/mechy, které vyrůstají ze dna, takže se jimi při šnorchlování musíte proplétat, než najdete nějaké volnější místo s lepší viditelností. Z pláže je vstup do vody velmi pozvolný, pokud nepočítám zmíněný vyčleněný prostor, kde máte vodu po pas po pěti krocích.

Až dosud jsme s přítelem neměli zkušenost se šnorchlováním. Když jsme ale viděli, že masku mají všichni okolo, nakonec jsme si ji pár dnů před odjezdem taky zkusili koupit a když jsme poprvé koukli pod hladinu, bylo to jako objevení Ameriky :-) Neskutečný zážitek! Jde o naši první návštěvu Egypta a první šnorchlování, takže nemůžeme srovnávat, jak moc/málo rybek tady bylo. Ale rozhodně jsme jich viděli hodně, různé tvary, barvy, byl to opravdu parádní zážitek.

V Marsa Alam asi nepřestává foukat vítr, ale měli jsme to štěstí, že během našeho pobytu byla zelená vlajka na molu asi čtyři nebo pět dnů, takže se dalo šnorchlovat i v hloubce, kde to samozřejmě vypadalo zase úplně jinak než u pláže.

Přímo na pláži je zmíněný bar/restaurace, záchody, sprchy i oplachovadla nohou. Lehátka, slunečníky i ručníky jsou zdarma.

Eva Z., 20.10.2021, Datum pobytu: 10.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Albatros Sea World

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

výhled z plážové restaurace 19 fotografií

Celkem: 5,4 Nerozumím, proč je hotel uváděn v 5* kategorii. Mam z Egypta i jiné zkušenosti z 5* hotelů a tento byl jednoznačně co se kvality...

  • 4 Ubytování
  • 6 Strava
  • 9 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Nerozumím, proč je hotel uváděn v 5* kategorii. Mam z Egypta i jiné zkušenosti z 5* hotelů a tento byl jednoznačně co se kvality ubytování nejhorší.

Nicméně vše vyvážila možnost úžasného šnorchlování, kvůli kterému jsme v Gorgonii byli. A tak i navzdory mé následující kritice bych se klidně vrátila.

A perlička úvodem - delegát v buse nás informoval, že máme nárok hned po příjezdu na náramek k čerpání all inclusive na snídani, ale recepční v hotelu po nás bez uzardění vyžadoval 20Eur za osobu za snídani. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj jsme hned první den měnili - do pokoje mířila armáda mravenců z venčí, která zamořila stůl, podlahu, lezli po kufrech, všude.

V novém pokoji se také objevili i přes noc v posteli, ale už jsme neměli sílu se stěhovat, tak pokoj personál vystříkal nějakým repelentem.

V pokoji byl omšelý, oprýskaný, otlučený nábytek, v koupelně všechny spáry 100x vyspravované a omazané jakýmsi tmelem.

Rám postele tvořily kostky dřevotřísky na omotané nějakou látkou. Pozitivum - dobré matrace.

I v hlavni restauraci "chroupaly" pod nohama uvolněné dlaždice.

Strava
Jídlo v hlavní restauraci bylo na požádání za sklem a nebyl absolutně žádný problém jít x krát pro cokoli. Naopak, mně tato forma obsluhy vyhovovala více. Dříve se hlavně některé dámy přehrabovaly v pečivu atd. Teď dostanete, na co si ukážete. Nevím, jak to zde bylo s rozmanitostí jídel před covidem, ale strava byla trochu fádní. Výborné červené i bílé víno i slušné pivo.

Za mě osobně byl super kuchař ve venkovní restauraci u pláže.

Na venkovní občerstvení doporučuji sebou vzít vlastní např. termohrnky, což hodně lidí mělo. Ušetří se tak jednorázové kelímky.

Služby hotelu
Personál té nižší kategorie - číšníci, uklízeči atd - byli moc příjemní a ochotní.

Pláž
Pláž prostorná, lehátek dostatek. Obsluha na pláži, kdo by ráno přinesl matrace na lehátka, začátku pobytu nebyla a matrace jsme si museli donést z boudy sami. Reklamovali jsme a zlepšilo se.

A šnorchlování - lagunách u hotelu skoro nic k vidění. Ale lze doplavat z mola k hotelu Shams a pěšky zpět po pláži - doporučuji před snídaní, protože u Shamsu jsou k vidění želvy.

Nebo je krásný korál od mola vlevo klidně i kilometr tam a zpět. Nádhera.

Petra S., 20.10.2021, Datum pobytu: 7.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Gorgonia Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

5 fotografií

Celkem: 9,8 Po 2 letech jsem byl opět v Egyptě a servis nyní se nedá vůbec srovnat , chvílema jsem si myslel že jsem v 5 hvězdě v Dubaji a né v...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Po 2 letech jsem byl opět v Egyptě a servis nyní se nedá vůbec srovnat , chvílema jsem si myslel že jsem v 5 hvězdě v Dubaji a né v Egyptě ...... boj o zákazníka předčil moje očekávání v tomto hotelu co se týká služeb, starost o čistotu okolí (bazén, pláž) a to že budou chodit po pláži zaměstnanci hotelu a čistit sluneční brýle , tak to byla opravdu už perlička na tomto skvělém dortu super dovolené .):):) ........... VŠEM tento Hotel DOPORUČUJI AAA+++ Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Skvělé

Strava
Neskutečně vynikající a pestrý výběr každý den od Tuňáka po hovězí steaky, saláty, ovoce a excelentní vynikající cukrářské dobroty :)

Služby hotelu
Poprvé v Egyptě mohu potvrdit , že 5* = opravdu 5*

Pláž
Krásná, čistá - boty do vody nejsou nutné

Jan Krnáč, 20.10.2021, Datum pobytu: 8.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Iberotel Costa Mares

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 9,2 Po příjezdu do hotelu v cca 6.30, jsme dostali možnost se najíst až na oběd, celé dopoledne jsme měli hlad ! Myslím, že možnost se hned...

  • 10 Ubytování
  • 8 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Po příjezdu do hotelu v cca 6.30, jsme dostali možnost se najíst až na oběd, celé dopoledne jsme měli hlad ! Myslím, že možnost se hned po příjezdu nasnídat by byla velice příjemná Zobrazit celou recenzi

Valerie Poláková, 20.10.2021, Datum pobytu: 10.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Lazuli Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,2 Odpovidajici standardum takoveho typu zajezdu.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Odpovidajici standardum takoveho typu zajezdu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovani na urovni, veskery servis na urovni 5* hotelu. Pozdni checkin (14:00) - da se individualne zaridit drivejsi. Vzhledem k velikosti arealu, jsem si musel zaridit odvoz zavazadel individualne na guest service pri odjezdu.

Strava
Strava kvalitni, dostupna dle stadnardu. Zadna individualni nabidka.

Služby hotelu
Zajisti kompletni servis dle ucelu ubytovani - rucniky, uklid pokoju atd. Individualni nabidka, ale prakticky neexistuje. Internet je na urovni, ze si maximalne muzete precist postu.

Pláž
Plaz hotelova. zajezdy vyborne, obzvlaste cesta do pouste - ctyrkolky.

Antonin S., 20.10.2021, Datum pobytu: 9.10. - 17.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Albatros Sea World

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 Supr dovolená, personál ochotný, příjemný

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Supr dovolená, personál ochotný, příjemný Zobrazit celou recenzi

Ubytování
V rezortu jsme byli již po třetí, tak víme do čeho jdeme???? a zase se určitě vrátíme je to naše srdcovka ????

Strava
Strava pestrá, vždycky si vybereme i když nás náhodou dožene "faraon"???? ale nejlepší česnekové placky to je něco úúúžasnýho????

Služby hotelu
Se službami jsme moc spokojený ????

Pláž
Nádhera, vstup do moře, žádný molo krásně pozvolna vplujete do vody, podmořský svět je úžasně barevný a pestrý???????????????? můžeme jen doporučit ????

Anonym, 19.10.2021, Datum pobytu: 2.10. - 16.10.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Utopia Beach Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)