Recenze hotelů
Marsa Alam - Egypt

Napište svou recenzi

Celkem: 7,2 Skvělá dovolená, hodně teplo ????

  • 6,5 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá dovolená, hodně teplo ???? Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl celkově čistý, personál v celém resortu se nezastavil...od zahradníka, přes údržbáře, poslíčka, uklízeče, číšníky, manažera restaurace, recepčních a kuchařů, barmanů, plavčíků....pravidelné úklidy pokojů, doplňování čistých ručníků..super.

Strava
Teplý i studený bufet: dva druhy rýže-skvěle ochucené, br.kaše, brambory, pečený lilek-za mě nejvíc top, maso/játra, kuře na všechny způsoby, zelenina pečená i syrová, těstovinové saláty, tofu, polévka, mini zákusky v podobě buchet na plech s jablky...krémy, pudinkem, mléčná rýže.. plno druhů pečiva: sladké, slané, plněné..vždy jeden druh ovoce jako zákusek-za mě málo zastoupení. K snídani, vejce na různé způsoby, venkovní gril, výborný krájený sýr a něco mezi šunkou a paštikou s kořením ???? káva, džusy a voda. Vynikající bílé víno-chutnalo mamince.

Služby hotelu
Před hotelem je nákupní centrum-malé, asi s pěti obchody, ale dárky tu vyberete jak pro sebe, tak pro rodinu a přátele. Cokoliv jsme potřebovali v hotelu, s tím nám pomohli, nebo zařídili. Plavčík ochotně nabídl šnorchlování kolem blízlého korálového útesu. Možnost potápěčského kurzu.

Pláž
Pláž krásná, hrubý barevný písek, pozvolný vstup do moře, ideální i pro děti. Plavaly jsme s rybkami, jako v akváriu, nádherné. Servis na pláži-matrace na lehátka, osušky.

Anonym, 27.07.2021, Datum pobytu: 15.7. - 22.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Pensee Beach Resort (ex. Pensee Royal Garden)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Hotel 4 fotografie

Celkem: 5,6 V hotelu je hodně co zlepšovat. Počínaje upadanými dlaždičkami ve všech bazénech povalujících se na dnech po rozšíření nabídky v jidle a...

  • 4,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 10 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
V hotelu je hodně co zlepšovat. Počínaje upadanými dlaždičkami ve všech bazénech povalujících se na dnech po rozšíření nabídky v jidle a tedy bohužel leckdy i kvality. Každopádně člověk se nají do syta. Z jídla bych nejlépe ohodnotil sladké. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
čisté s nádherným výhledem. Klimatizace vydržela až do posledního dne což je úspěch. Není víc co dodat.

Strava
podprůměrná. části all-inclusive mimo snídani, oběd a večeři jsou naprosto nedostačující a odfláknuté nejvyšším způsobem. Mezi snídaní a obědem je k dispozici tác dvou druhů sladkého a káva a mezi obědem a večeří je k dispozici tác s dvěma druhy rozřízlých housek s malým plátkem salámu. Nic víc k dispozici není a to vše je nad hlavní restaurací. Jiné možnosti stravování nebyly k dispozici. Na pláži pouze pití a v čase 13-16h každý den stejná točená zmrzlina která tedy ale byla opravdu dobrá, takže to lze prominout. Celý hotel a jeho vedení působí takovým lehce namyšleným dojmem my máme zátoku, my se snažit nemusíme. Takto to alespoň působilo na mne. Každopádně číšníci a uklizeči a barmani velmi ale opravdu velmi milí a ochotní.

Služby hotelu
nicmoc. Vedení hotelu arogantní. čekali jsme až do 12 hodin než jsme dostali pokoj. na hotel jsme přijeli cca v 7. NEJHORŠÍ VŠAK BYLA TOTÁLNÍ IGNORACE ZE STRANY HOTELU, ŽE BYCHOM TŘEBA MOHLI MÍT PO LETU BEZ JÍDLA A BEZ PITÍ ŽÍZEŇ. žádná možnost na letišti a nikdo se o nás nezajímal po příjezdu do hotelu. Naprosto odstrašující zkušenost a za cca 18 cest do Egypta jsem se s tímto ještě nesetkal. Naposledy v hotelu Magawish jsme dorazili asi ve 2 ráno a hotel pro nás připravil snídani... tady slovy absolutně nic.

Pláž
krásná pláž ovšem z opravdu velké části plná korálů po kterých nelze chodit. Podmořský život supr. V zátoce příjemné koupání každý den ikdyž okolo byly vlny. Celý hotel si je této přednosti vědom a i delegát na úvodní schůzce zmínil že je jim to všem jasné že mají celkem unikát...

Jaroslav Vaňátko, 27.07.2021, Datum pobytu: 15.7. - 22.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Royal Brayka Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,2 Cenově velmi zajímavý hotel, cestovatel který nečte recenze a vybírá podle fotek v katalogu, máže být velmi zklamán. Celkové hodnocení...

  • 6 Ubytování
  • 5 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Cenově velmi zajímavý hotel, cestovatel který nečte recenze a vybírá podle fotek v katalogu, máže být velmi zklamán. Celkové hodnocení hotelu odpovídá dřívěšímu průměru cca 7,4. Velkou předností tohoto hotelu je koupání. Hlavním nedostatkem trvale nefunkční klimatizace na recepci a vjídelně. Nyní je zavřena plážová restaurace a tak se obědvá v neklimatizované jídelně a to není pro každého. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Standartní prostorné pokoje, kam se pohodlně vejde i čtyřčlenná rodina. Vybavení také standart - historická televize, rychrovarná konvice, trezor, fén, balkón, samostatná klimatizace.

Strava
V současné době naplněnosti cca 80% kapacity je jídlo dobré. Vždy cca 2 hlavní chody masa, vždy kuře a k němu ryba, hovězí, nebo játra, občas i kachna. Různé přílohy, hranolky vůbec. Zelenina jen základní. Večer potom banány, nebo melouny. Pokud se nejedete vykrmit na zimu, tak to kromě nefunkční klimatizace není problém.

Služby hotelu
Hotel se teď soustředil alespoň na kvalitu základních služeb, takže nanimační programy zaujmou snad jen prvně jedoucí hosty.

Bazény jsou teď čisté, údržbáři neustále někde něco opravují, ale jde jím to pomalu. Kachličky už nikde netrčí. V rámci hodnocení 7,4 k tomu není co říct.

Pláž
Pláž je oč tu běží :-) tedy pokud se sem jedete koupat v moři, tak jste tu správně. Velmi prostorná pláž, jen se třemi řadami slunečníků. Vždy se najde volný, stejně tak u bazénu. Z pláže se pozvolna po písku vstupuje do průzračné laguny, kryté korálovým útesem. Tato kombinace jednak zabraňuje pronikání vln a jednak je voda v laguně příjemně teplá. V laguně se dá i při odlivu plavat. Při přílivu se dá rovnou z laguny naskočit na korálový útes a nechat se při šnorchlování proudem unášet na druhé konec pláže. Pokud upřednostňujete plavání v moři, o kousek dál se dá z pláže vejít do otevřeného moře a plavat či šnorchlovat kolem hrany útesu až za reef.

Jaromír F., 27.07.2021, Datum pobytu: 11.7. - 25.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Pensee Beach Resort (ex. Pensee Royal Garden)

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Pláž 1 fotografie

Celkem: 10 Dovolená byla super

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
vše OK

Strava
strava byla výborná, rozmanitá, všeho dost

Služby hotelu
nejlepší byli animátoři, kteří se věnovali dětem, ostatní personál byl vždy milý a usměvavý. Vždy se snažili vyhovět všem požadavkům.

jediné co čeho bylo moc byli nabídky služeb- masáže, kosmetika,čtyřkolky atd. byly až vlezlý

Pláž
pláž čistá, jediné co trošku kazilo dojem bylo moře....voda pod kolena při odlivu a pod pas při přílivu....nedala se moc plavat. Bylo tam i molo do moře, ale to jsme nevyužili. Tak jsme většinu času trávili u bazénu.

Markéta P., 27.07.2021, Datum pobytu: 17.7. - 24.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Madinat Coraya Jaz Solaya Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 9,4 I přes to, že hotel už má nejlepší časy za sebou, se mi tam líbilo. Stejně chodím do pokoje jen spát. Moře úžasně, spoustu rybicek kousek...

  • 9,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
I přes to, že hotel už má nejlepší časy za sebou, se mi tam líbilo. Stejně chodím do pokoje jen spát. Moře úžasně, spoustu rybicek kousek od břehu. Vstup pozvolný, vhodné i pro malé děti. Není nutné mít boty do vody, hrubsi písek. Já je měla, ale přítel ne. Menší výběr jídla, ale dobré. Vynikající zakusky, nejlepší, které jsme v Egyptě jedla. Milá a nevtirava obsluha. Ani o nich nevíte. Krásný velký bazén se 4 metrovou jamou na potápění. Resortu par kramku se suvenyry. Uplne dostačující. Plná spokojenost. Klidně bych jela hned zpatky :-) Zobrazit celou recenzi

Jana S., 27.07.2021, Datum pobytu: 17.7. - 24.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Pensee Beach Resort (ex. Pensee Royal Garden)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5 Dovolenou jsem si užila, ale nutno podotknout že to zachránilo moře, které bylo opravdu perfektní.

  • 5 Ubytování
  • 2 Strava
  • 10 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenou jsem si užila, ale nutno podotknout že to zachránilo moře, které bylo opravdu perfektní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měly jsme zaplacené dva bungalovy, nejdřív se nás snažili dát do jednoho většího, ale ve finále to dopadlo tak jak jsem chtěla. Vybavení starší, ale to nám nevadilo, nepřijeli jsme kvůli bungalovu. Horší byla koupelna, ta teda sakra něco pamatovala, ale dalo s to.

Strava
Tak za mě naprosto otřesné. Absolutně žádná změna, každý den to samé, výběr maximálně z pěti jídel a stále stejných, polosyrové brambory, suchá rýže, dušená zelenina, špenát, kuře, stále dokola. Klasika jako hranolky nebo kuřecí nugety pro děti nebyly vůbec, bramborová kaše byla pouze k snídani, ale ani při největší představivosti jsem nedokázala vymyslet s čím bych si jí dala. Ovoce bylo jednou denně a pouze jeden druh a museli jste být hodně rychlí aby se na vás dostalo. Dezerty dva druhy a nic víc. V jídelně ani v lobby navíc nejde klimatizace, což podtrhuje naprosto negativní dojem.

Služby hotelu
Hotel jako takový se mi líbil, má nádhernou zelenou zahradu, všude bylo čisto, moře dokonalé, což byl hlavní důvod proč jsem tento hotel vybrala.

Pláž
Vstup na pláž byla v pohodě, kupovala jsem boty do vody ale ve finále jsme je ani nevyužili. Korálové útesy s podmořským životem naprosto úžasný, Lidí opravdu málo, takže lehátka byla volná kdykoliv během dne. Všude bylo uklizeno, takže za nás spokojenost.

Jana M., 27.07.2021, Datum pobytu: 17.7. - 24.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Pensee Beach Resort (ex. Pensee Royal Garden)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 2,6 Nikdy víc , 5* hotel změnil majitele a je to sakra znát z 5* klesnul tak na 2* a to jsem hodně pozitivní

  • 1 Ubytování
  • 1 Strava
  • 8 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Nikdy víc , 5* hotel změnil majitele a je to sakra znát z 5* klesnul tak na 2* a to jsem hodně pozitivní Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotelový pokoj byl příšerný , loupal se strop, sprcha zrezlá a vypadávala ze zdi. Nábytek na pokoji velmi křivý nedobře smontovaný , padající šuplíky a osvětlení skříně. Pomyslnou třešničkou na dortu byly dveře , které se tvarili jako zamčené ale daly se tahem otevřít což u dveří na terasu v přízemí je celkem problém že … opravovali to na 4x ..

Strava
Strava stále stejná 4 jídla, které uvidíte u oběda uvidíte zase večer u večeře jen jinak nakrájené. Restaurace pro Deluxe hosty je zavřená kvůli Covidu (asi je lepší když je co nejvíc lidi v jedné jediné restauraci)

Služby hotelu
Služby hotelu jsou vcelku dobré teda až na opraváře , ti moc sikovni nejsou. Úklid super personál jinak přátelsky někdy až příliš

Pláž
Pláž krásná korály taky kdo chce vidět rybičky tak pláž je tu skvělá

Aleš Z., 27.07.2021, Datum pobytu: 16.7. - 24.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Fantazia Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,8 Byla to moc pěkná dovolená. Užili jsme si ji. Pláž super. Zaměstnanci hotelu byli milý. Jídlo bylo také dobré. Mělo to jen jednu malou...

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Byla to moc pěkná dovolená. Užili jsme si ji. Pláž super. Zaměstnanci hotelu byli milý.

Jídlo bylo také dobré. Mělo to jen jednu malou chybičku a to, že nám chyběli svačiny. Dopolední byla každý den stejná a to jen čtyři druhy sladkého pečiva nic víc. Odpolední už nebyla téměř žádná. Jednou jsem zaznamenala párek a hranolky, toť vše. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo v pořádku. Pokoje čisté, uklizené.

Strava
Velice dobrá. Jídelna je možná trochu malá na tak velký komplex. Někdy to tam bylo trochu jako v mraveništi.

Služby hotelu
Služby byli v naprostém pořádku.

Pláž
Pláž byla super!

Eva Janečková, 27.07.2021, Datum pobytu: 16.7. - 23.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: El Malikia Abu Dabbab Resort (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7 Byli jsme zde na 12 dní s dětmi 8 a 10 let. Byl to takový tradiční Egypt, poměr cena výkon solidní. Ubytování je slabší, ale to vzhledem...

  • 6 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme zde na 12 dní s dětmi 8 a 10 let. Byl to takový tradiční Egypt, poměr cena výkon solidní. Ubytování je slabší, ale to vzhledem k počtu strávených hodin na pokoji vůbec nevadí. Strava nenadchne a neurazí. Zato pláž a moře to je nádhera. Šnorchlování mezi želvami a rejnoky a množstvím ryb je krásné. Děti nejvíce trávily čas u bazénu s dvěma skluzavkami a dětskými atrakcemi. Ten byl čistý a příjemný. Jídlo a pití na pláži v pohodě. Cestování je otravné - přes 4 hodiny let, pak procesy na letišti a přes půl hodiny autobusem klimatizovaným autobusem. Zejména zpět, kdy se vstává ve dvě v noci a přílet do Prahy v 11 hodin. Jedna rodina byla covid pozitivní, ale v pohodě bylo o ně postaráno na celý týden. Celkový dojem je pozitivní, kdy tento pobyt rozhodně neurazí. Byli jsme spokojeni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme asi nejvzdálenější pokoj od pláže i od jídelny, ale s výhledem na moře, takže to nevadilo. Pokoj staršího vybavení, kde chyběla jedna přistýlka. Klimatizace funkční. Každý den uklizeno. Funkční trezor.

Strava
Strava dostatečná, ikdyž ne moc pestrá. Každý den ke snídani jejich pečivo, palačinky, omeleta. K obědu i k večeři kuřecí, střídalo se hovězí s rybou, různé míchané saláty, zákusky, ovoce a zelenina. Po dvou týdnech už se přejídá. Samozřejmě jsme asi nepoučitelní, ale Antinal jsme si bohužel nasadili až po dvoudenních velkých problémech.

Služby hotelu
Poměrně rychlé ubytování, asi za 2 hodiny. Vstupní hala s recepcí velmi špatně klimatizovaná. Wifi pouze u recepce a dost slabá. Služby delegáta zcela v pořádku. Obsluha fungovala velmi spolehlivě. Problém je spíše u některých neurvalých a neslušných Čechů. Hotel je víceméně český, s místními se dá česky domluvit. Vše potřebné se dá koupit v obchodech v resortu. Vše akorát podražilo. Bazén čistý.

Pláž
Pláž moc pěkná, akorát když si nepřivstanete na šestou, tak jste až ve druhé či třetí řadě a už z ní není vidět na moře. Poměrně uklizená pláž. Moře úžasné a rozhodně největší zážitky jsou odtud. Krásné šnorchlování a dva dny i moc pěkné vlny. Jen dva dny byl v moři neskutečný nepořádek, všude hromady plastů, pravděpodobně si někteří Egypťané neuvědomují, že když vysypou kontejnery plastů do moře, tak to doplave na pobřeží. Vadili nám tam akorát každý den potapěči.

Pavel Novák, 26.07.2021, Datum pobytu: 12.7. - 23.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: El Malikia Abu Dabbab Resort (ex. Sol Y Mar Abu Dabbab)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 4,8 Zatím nejhorší hotel v Egyptě, který jsem navštívil.

  • 5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 6 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Zatím nejhorší hotel v Egyptě, který jsem navštívil. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kvalita ubytování rozhodně neodpovídá hodnocení hotelu. Vybavení pokojů je už značně unavené, čistota nic moc. Nicméně rodinný pokoj byl velmi prostorný.

Strava
Rozmanitost dobrá. Chybí přílohy k hlavním jídlům. Velká přeplněnost restaurace. Na vše se dlouho čekalo. Číšníci naprosto nestíhali. Nějaká obsluha s pitím, tak o to nemohla být ani řeč. Tématické jídlo vlastně ani neexistovalo i když bylo psané.

Služby hotelu
Služby hotelu relativně v pořádku, ale rozhodně to není na čtyři a půl hvězdy. To jsem byl v jiných hotelech, kde to vypadalo mnohem lépe. Dle mého nefunguje management hotelu, což jsem si potvrzoval i u animátorů i u služeb jako je odnos kufrů, úklid pokojů a plážový servis. Za dva týdny pobytu mě jednou na pláži pomohl pracovník s přípravou lehátek, jinak jsem si vše tahal sám. Velký hotel a málo personálu....toť můj názor, který jsem i přetlumočil vedení hotelu osobně na místě, když jsem byl pozván na kobereček hned jak jsem vyplnil na místě dotazník....a napsal pravdu.

Pláž
Pláž je jedna velká katastrofa. 800m molo, které je stále na konci přeplněné, protože jiný přístup do moře více méně není. Na schůdkách z mola sedí děti, takže je problém se tam vůbec dostat do vody. Korál je zde celkem pěkný, ale moc toho neuvidíte. Plavčík vás nenechá se přiblížit ke korálům a ani šnorchlovat do delší vzdálenosti od mola.

Přístup z pláže do moře je v pohodě, ale jaksi chybí voda. Když chcete alespoň se ponořit po pás do vody, tak musíte mořem minimálně 500m jít a ještě doufat, že v tu dobu je zrovna příliv a hledat nějakou proláklinu, kde je hlubší voda. Pokud je odliv, nenajdete nikde víc vody, než ke stehnům. Pak jedině skočit z konce mola ke korálům. Tento hotel je určen primárně pro rodiny a děti které si užijí bazén a nikoliv moře, což mě potvrdil i delegát. Bohužel, pro mě hodně špatný výběr......a obrovské zklamání.

Jan S., 26.07.2021, Datum pobytu: 11.7. - 22.7.2021
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Royal Tulip Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)