Recenze hotelů
Egypt

Napište svou recenzi

Celkem: 4 V Egyptě jsem byl poprvé a naposledy. Nedělal jsem si iluze a do Egypta jsme letěli s určitou dávkou tolerance, počeni z článků o E....

  • 3 Ubytování
  • 2 Strava
  • 7 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
V Egyptě jsem byl poprvé a naposledy. Nedělal jsem si iluze a do Egypta jsme letěli s určitou dávkou tolerance, počeni z článků o E.

Velice nepříjemná zkušenost před odletem na letišti. Arogance a demonstraci síly v podobě ponižování při několika kontrolách přes bránu a rentgen, dceři prohmatavali i cop. Naši rodinu na závěr ještě vytáhli 2 policisté a po vsech oredchozich prohlídkách jsme si po 4te sundavali boty, hodinky, opasek a tentokrat jsme museli zvednout ruce nahoru a točit se dokola. Dělali jsme jim blbecky, anebo jsme platili za to ze jsme neplatili. Do jejich papíru jsme jim jiz také po několikáté vyplnili údaje z pasu jména a číslo letu a po tom všem mi policista vzal propisku se slovy, ze si ji nechá. Vzal jsem mu ji z ruky ze mu ji nedám. Naštěstí nepřišla žádná reakce, ale ten nepříjemný pocit kdy netušíte jestli si vás odvedou někam bokem výslechu, je fakt nepříjemný.

No mohl bych se tu rozepsat o více divnych věcech a chování personálu na hotelu apod, ale zase chápu, ze nás pohled na vec není už úplně objektivní.

Na závěr snad jen perlička, po vytouženem návratu a přistání v Praze - to bylo 13.8.22 v 7:15, jsme cca po půl hod zjistili ze nemame ani jeden kufr. Zůstaly v Hurghade. Tedy přesně ti ignoranti tam naložili jen část bagáže a nezaložil v našem letu celkem 116 ks kufrů. ANO není to omyl - slovy stošestnáct… Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotely v ČR s 3* na jiné a vyšší úrovni než toto. Jako plus davam ze za klima na pokoji nic neplatite. Jinak je to taková “navoněná bída”. Ale chápu, ze za ty peníze to nebude Alcron. Je tu max polovina (ani ne) zahraniční klientely, zbytek místní obyvatelé s dětmi. Takže v jídelně dobry chaos (asi tak jako na jejich silnicích). Když jsem si stoupl s talířemdo fronty na plátky masa, dostal jsem 2 plátky, tak jsem kuchaři naznačil ze si přeji ještě, přidal jeden. Po mě místní zahalena žena, talíř zaplněný hromadou masa. Nebavilo mne žebrat a už vůbec ne soupeřit s místními, tak jsme druhou polovinu tydne strávili na suché ryzi s kouskem kureciho a rajčaty s okurkami. Ve finále to bylo rozumne rozhodnutí, s ohledem na střevní potíže které se u nás vsech fajně rozjely. A nebyli jsme zdaleka jediní.

Strava
Relativně malý výběr, téměř bez ovoce.

Služby hotelu
Úklid byl v pořádku

Pláž
Pláž v pohodě, more mají krasne, za to davam aspoň jednou plný počet bodů.

Štefan H., 16.08.2022, Datum pobytu: 6.8. - 13.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: King Tut Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Nejlepší resort

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nejlepší resort Zobrazit celou recenzi

Strava
Strava byla pestrá, pokaždé k obědu i k večeři ryba, kuřecí, hovězí, saláty, dezerty a polévky. Všeho dostatek.

Služby hotelu
Personál velice slušný.

Pláž
Pláž prázdná po celou dobu pobytu Pecka!! A po celý den nádherné potápění mraky druhů ryb u korálového útesu každý den jiné ryby. Moře přes 30 °C

Miroslav Michálek, 16.08.2022, Datum pobytu: 4.8. - 11.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Dahab, Hotel: Happy Life Village

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

19 fotografií

Celkem: 4 Krome prvni noci bylo uybtovani v poradku. Jidlo velice prumerne, spise zklamani. Zadny program pro dospele

  • 3.5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 4 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Krome prvni noci bylo uybtovani v poradku. Jidlo velice prumerne, spise zklamani. Zadny program pro dospele Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovali nas do pokoje, ktery byl priserny. Spinavy, nefungovala Wifi, rozbite skrine, trezor, vsude prach, na zavesech dokonce krev! Museli jsme tam jednu noc prespat. Druhy den jsme to resili s delegatem a manazerem hoteli a vymenili nam pokoj. Od druheho dne uz to bylo ok.

Strava
Jidlo bylo velmi prumerne, alkohol v all inclusive nebyl moc dobry a nebylo mozne si zakoupit lepsi drinky

Pláž
Plaz byla cista

Tereza P., 16.08.2022, Datum pobytu: 7.8. - 13.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Swiss Inn Resort (ex. Hilton Hurghada)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Za nas neskutocna dovolenka, ktora predcila vsetky ocakavania. Treba vsak podoktnut, ze sme prisli za snorchlom a nie za vyvalovanim na...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Za nas neskutocna dovolenka, ktora predcila vsetky ocakavania. Treba vsak podoktnut, ze sme prisli za snorchlom a nie za vyvalovanim na plazi, takze takmer kazdy den sme mali plny program????. Co sa tyka ubytovania, naramky aj izby sme vsetci dostavali od 10:15, prisli sme okolo 5:30, takze sa to dalo vydrzat aj ked to bolo narocne, stale lepsie ako o 14:00. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Syn mal po uraze nohy, tak sme poziadali o nejaku blizsiu, prizemnu izbu a uplne nam vyhoveli, vsade sme mali na skok. Nehovoriac o tom ze izba mala asi 150m2, som sa bala, ci nam dosiahne WIFI zo simkarty????. To ze bol starsi nabytok a v splani trochu hlucnejsia klima ( inak v celom apartmane boli 3) pri vsetkych ostatnych plusoch ani nevnimam. Vchod na terasu z dvoch izieb, terasa zahnuta tak, aby sa vzdy dalo sediet v tieni. A aj napriek prizemiu krasny vyhlad

Strava
Mne osobne ich strava az tak nesedi, ale vzdy som si vedela vybrat, tak ako vsetci od nas????. Vyber velky, dokonca aj jeden z nasich chlapcov, ktoremu sa da varit max.tak5-6jedal, ktore zje, si vzdy vybral, dokonca sa tesil na jedlo????

Služby hotelu
Delegata sme ani nespoznali za celu dovolenku a nakoniec nechybal. Vsetky vylety sme si vzali cez Coraya Divers v rezorte a nemozem povedat pol slova, bolo to uzasne. Mimo vyletpv aj potapanie, priatel si fokonca spravil medzinarodny cerifikat a nabuduce si ho spravim aj ja????. Absolutne profesionalny a ludsky pristup od Coraya Divers mozem len odporucit. Vylety neskutocne, potapanie genialne!!! Mimo nich sme este vyuzili prof.fotografovanie, ktore bolo naozaj na vysokej urovni, kadernik a masaz. Len neodporucam shopping centre, ten sme tam nazvali "zdierareň"

Pláž
Plaz sme si moc neuzili, boli sme tam az raz????, ale vsetko super. Snorchel fantasticky, aj potapanie ma utese, urcite odporucam si to skusit????????????...ani sa mi nechce vypisovat, co vsetko sme videli, ale asi vsetko????

Elena Hubertová, 16.08.2022, Datum pobytu: 16.7. - 27.7.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Brayka Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 1.4 Nejhorší dovolená co jsem zažil.

  • 1 Ubytování
  • 2 Strava
  • 2 Okolí
  • 1 Cena

Celkové shrnutí
Nejhorší dovolená co jsem zažil. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v hotelu bylo příšerné. Špína, smrad, bordel. Fleky na podlaze, ulepená podlaha, skleněné plochy umatlané. Prostě vše nechutné, nejhorší.

Strava
Jídlo na první pohled v pořádku. Ten druhý pohled a hlavně chuť jídla dost chabé. Hodně podobné chutě a jídlo stále dokola.

Služby hotelu
Celkový dojem z hotelu je ten nezapomenutelný. Ve špatném slova smyslu. Věřím, že už nic takového nezažiju.

Pláž
Pláž relativně čistá. Možnosti šnorchlování bohužel omezené. Ale jsou věci se kterými nejde nic udělat. Když je odliv tak je odliv. Takže malá hloubka s čímž se nedá nic dělat. Bohužel opět špinavé osušky.

Martin Hrubý, 16.08.2022, Datum pobytu: 5.8. - 13.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Imperial Shams Abu Soma

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

12 fotografií

Celkem: 10 Hotel spĺňa kritéria 5 hviezdičiek.Je nový , všetko veľmi pekné, čisté.Z celého lietadlá sme do xanadu išli len my dvaja.páčilo sa mi ,...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel spĺňa kritéria 5 hviezdičiek.Je nový , všetko veľmi pekné, čisté.Z celého lietadlá sme do xanadu išli len my dvaja.páčilo sa mi , že nám izbu dali hneď po príchode do hotela cca o 10 hod. a stihli sme aj raňajky.Ubytovali nás nie do hlavnej budovy (ako to bolo v zmluve o zájazde) ale do izby so zdielaným bazénom.Bolo to jednoznačne bližšie k moru.Inak rezort je veľmi rozsiahly, pričom hotel zabezpečuje auto prepravu z izby na pláž. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie veľmi pekné, nové zariadenie, nič stuchnuté.Súčasťou izby trezor a denne dopĺňaný bar plechovkovým pivom a nealko nápojmi.Izby boli každý deň upratované. Klimatizácia relatívne ticha a v pohode.

Strava
Strava veľmi chutná,rozmanitá(hovädzie , kurarcie, ryby )a variácie rôznych príloh.Dalo sa vybrať každý deň niečo iné.Miestny alkohol nič moc,ale ten týždeň pobytu sa dal vydržať.

Služby hotelu
Služby kvalitné, na pláži fungoval dokonale plážový servis, nebolo treba sa ani pohnúť z lehádka , drink Vám priniesli v nádobe s ľadom až k Vám.Personál v reštaurácii milý, ochotný usmievavý, snažili sa plniť všetko čo Vám na očiach videli.Odporúčam navštíviť cukráreň (umiestnená pri veľkom bazéne) , majú tam výbornú kávu. Miestny animátori v pohode, komunikatívny i keď niekedy neovládali šport , ktorého boli gestorom (plážový volejbal, šípky). Z animácii sa mi páčila penová diskotéka v bazéne . Večerné animácie napriek mega veľkému amfiteátru boli poloprázdne.Celkovo hotel nebol plne obsadený.S delegátom CK Mustafom bola dobrá komunikácia .

Pláž
Pláž čistá piesočnatá , piesok jemný, vstup do mora postupný.

Anonym, 16.08.2022, Datum pobytu: 17.7. - 24.7.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Xanadu Makadi Bay

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 3.8 Velmi zanedbaný hotel, kde naprosto převažují hosté Egyptské národnosti. Jejich styl užívání si dovolené se výrazně liší od stylu...

  • 3 Ubytování
  • 4 Strava
  • 6 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Velmi zanedbaný hotel, kde naprosto převažují hosté Egyptské národnosti. Jejich styl užívání si dovolené se výrazně liší od stylu Evropského. Výsledkem je to, že všichni hosté z ČR, se kterými jsem se tam potkal byli z dovolené znechucení. Místnímu obyvatelstvu chybí základní hygienické návyky. Výsledkem je např. to, že na pokoji ani není WC štětka, protože místní ji nepoužívají WC štětku má jen úklidový pracovník nahoře na úklidovém vozíku. Pod ní má čisté ručníky a lahve s vodou. Dalším důsledkem toho, jaký typ lidí je zde převážně ubytován je to, že v bazénu občas plave exkrement. Bazény mají hladinu vody přibližně 5 až 10 cm pod úrovní skimmerů a tak filtrace nemůže fungovat. Výsledkem je, že bazény přenecháte Egyptským ubytovaným. Exkrementy naleznete ale i v moři, kde vidíte místní občanku, jak si v podřepu v moři sundává spodní díl plavek a ukazuje na syna, ať jde dál od ní. Veřejné WC u barů se několik hodin po ranním úklidu štítíte navštívit. A takových negativních věcí je v tomto hotelu opravdu více než dost a nemá cenu se o nich rozepisovat. Co člověk nepochopí je, jak může jakákoliv evropská CK tento hotel vůbec nabízet? Doufám, že tento hotel bude co nejdříve vyřazen z nabídky. Pro ty, co zvažují dovolenou v Egyptě důsledně doporučuji Mirage Bay zcela vyloučit ze svých úvah a zvažovat jen 5* hotely s dobrými aktuálními recenzemi. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme štěstí, že jsme dostali pokoj bez plísně na zdech (někteří, to štěstí neměli, ale po stížnostech jim byl vyměněn). Na co jsme štěstí neměli je to, že vedle nás po 2 dnech ubytovali Egyptskou rodinu. Řev do 4 ráno, hádky, velmi hlasité tlučení na dveře a řev na chodbě, kde tráví většinu času byl na denním pořádku. Dále k pokoji: na WC, kde vypínač osvětlení někdy funguje a někdy ne najdete mrtvého švába. Ten živý se schová do dutiny za WC mísou ihned po úspěšném rozsvícení. Šuplíky v "komodě" se nedají otevírat a postele jsou jako kdyby je ztloukl nějaký amatér před 40 lety. Matrace ale byly pohodlné.

Strava
Na stravu byly dlouhé fronty. Polévky byly dobré, ale dojem kazilo, že je jíte malou, plastovou lžící, když tedy máte štěstí a jsou zrovna talíře. Výběr jídel nebyl vysoký, byl jednotvárný, ale jídlo bylo převážně dobré. Všechno pití je podáváno v plastových kelímcích o objemu 1,5 deci. Spotřeba plastu je ohromná a kelímky najdete v bazénech i v moři. Faraonovu pomstu jsem dostal po 3 dnech pobytu (je s podivem, že ne dříve). Po silné dávce Antinalu jsem už po 12 hodinách mohl vyjít z pokoje, ale střevní potíže jsem měl do konce pobytu. Manželka ji dostala také a také u ní trvala 12 hodin.

Služby hotelu
Číšníci i ostatní personál byli milí a ochotní. Bylo na nich vidět, že mají hodně starostí s Egyptskými ubytovanými občany, kteří neustále předbíhali ve frontách, byli velmi hluční a bezohlední. Večerní program hotelu je velmi slabý. Většinou volba miss nebo podobné aktivity. Jednou za týden byly břišní tanečnice a jednou fakýr. Ohnivá show byla za příplatek 10 Euro. Co musím vyzvednout a ocenit je dětský Mango klub. Dvě animátorky byly velmi milé a zabavily děti přibližně na dvě hodiny dopoledne a na dvě odpoledne. Naše 4 letá dcera z nich byla nadšená a vždy se do Mango klubu moc těšila.

Pláž
Pláž hodnotím velmi dobře. Nemusíte jít bahýnkem 500 metrů daleko, abyste se mohli vykoupat jak je to u jiných hotelů. Nejlepší je popojít si dále vpravo, kde se do zátoky vlévá čerstvá voda z moře a kde nehrozí střet s exkrementy.

Anonym, 16.08.2022, Datum pobytu: 8.8. - 15.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Hurghada, Hotel: Mirage Bay Resort & Aquapark (ex. Lilly Land)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Nejkrásnější týden v mém životě.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nejkrásnější týden v mém životě. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Útulný pokoj, který plnil veškerá očekávání. Klimatizace fungovala za jedna a to jsme ocenili nejvíc. Trezor a lednička super. Postele pohodlné. Občas tepla voda slabším proudem, ale to se dá v poušti čekat. Pokoj úžasný.

Strava
Výborná, čerstvá, rozmanitá. Jen chvála.

Služby hotelu
Služby velice kvalitní a rychlé.

Pláž
Pláž dobře přístupná. Lehátek dostatek, v kteroukoliv denní dobu dostupné.

Lukáš Jelínek, 16.08.2022, Datum pobytu: 7.8. - 13.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Dream Lagoon & Aquapark Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9.8 Ako uvadzal aj popis - cast hotela bola v rekonstrukcii a teda ubytovanie v casti blizko vstupu na koral nebolo mozne ... ale dalo sa...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Ako uvadzal aj popis - cast hotela bola v rekonstrukcii a teda ubytovanie v casti blizko vstupu na koral nebolo mozne ... ale dalo sa prejst peso alebo pravidelnym shuttle bus-om kazdych 30 minut. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie standard ako popisane a ocakavane.

Strava
Obed sme velmi nevyuzivali pretoze v tom teple clovek velmi nie je hladny. Niekedy sme zasli na polievku alebo salat. Vecerne jedla sa za 7 dni nezopakovali ani jedno(mozno vyprazane kura ale vzdy inak nakorenene)

Služby hotelu
Sluzby ako v popise a ocakavane. All inclusive ako popisane. V blizkosti SOHO nakupne centrum a tak sme nepotrebovali ziaden iny shuttle.

Pláž
Plaz/koral velmi pekny, dostatok lehatok a slnecnikov. Moznost vybrat si kludnu cast na oddychovanie. Diving center a rozne vylety/plavby/artakcie(banan, padak ...) priamo v plazovom stanku a na mole

Peter Obert, 16.08.2022, Datum pobytu: 6.8. - 13.8.2022
Oblast: Egypt Egypt, Sharm El Sheikh, Hotel: Hilton Sharks Bay Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Skvělé místo, milí lidé, vstřícná obsluha, ideální podmínka na šnorchlováni.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Skvělé místo, milí lidé, vstřícná obsluha, ideální podmínka na šnorchlováni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bydleli jsme sice v pokoji bez balkonu, bez výhledu na moře, ale chodili jsme tam jen přespat a jako bonus bylo umístění v obchodní čtvrti, kde jsme pokaždé s někým poklábosili ;-) kromě angličtiny umí mnoho místních i české fráze ;-)

Strava
I když jsme měli nárok až na oběd, dostali jsme náramky už na snídani. Strava pestrá... ovoce, zelenina - čerstvá a dušená, saláty, všelijaké zálivky, pokaždé ryba nebo mořské plody, různé druhy masa v různých úpravách, různé přílohy - těstoviny, brambory - vařené, hranolky a naprosto dokonalé chipsy, rýže... a těch zákusků.

Manžel má bezlepkovou dietu, šéfkuchař přímo pro něj dělal palačinky a lívance a radil, co může, či ne...

Prostě pestrost ve všem... Mňam....

Služby hotelu
Fajn tým animátorů... užili jsme si strečink, volejbal i večerní show.

Číšníci milí a usměvaví, i při tom náporu hostů,

Úklid perfektní - tolik výtvorů z ručníků jsem ještě neviděla.

Hotel má několik bazénů a vlastní aquapark, ale ty jsme nezkoušeli, protože moře bylo prostě luxusní.

Pláž
Naprosto dokonalé... pozvolný vstup (nejsou potřeba boty o vody)... pak hned korál /nějakých 300 m, možná i víc.../ - vstupuje se dvěma vstupy (Označené kruhy - plavčíci to hlídají, aby lidé nestoupali na korály... musím říct, že jim tu práci fakt nezávidím :-(), případně po molu sousedního hotelu - já tam vždy doplavala. Dostatek lehátek...

A moře... zatím nejkrásnější šnorchlování přímo na místě pobytu (pláž patří přímo hotelu, nikdo jiný ta nesmí) - žijí tady želvy... ;-) postě pohádka...

Jana J. S., 16.08.2022, Datum pobytu: 23.7. - 30.7.2022
Oblast: Egypt Egypt, Marsa Alam, Hotel: Radisson Individuals Marina Port Ghalib

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

10 fotografií