Recenze hotelů
Dominikánská republika

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Perfektní, i přes to, že nás nejprve z letiště vezli na špatný hotel. Tak se původní cesta z 90 minut protáhla na 3 h. Jinak samostatná...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Perfektní, i přes to, že nás nejprve z letiště vezli na špatný hotel. Tak se původní cesta z 90 minut protáhla na 3 h. Jinak samostatná dovolená byla úžasná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoj privileg deluxe splňoval vše co měl

Strava
vyzkoušeli jsme všechny restaurace v resortu, kromě jedné, do které jsme se bohužel nedostali, jelikož byly rezervace vždy plné. Jinak strava pestrá, myslím, že si tu každý najde své.

Služby hotelu
Příjemný personál, není co vytknout

Pláž
Dostupnost a čistota pláže byla super, pláž byla široká. Jen bohužel docela hodně lidí, takže i přesto, že jsme měli oddělenou část privileg, tak jsme 2 x neměli lehátka v této části. Tuto část totiž využívali také hosté z hotelu Royal pro dospělé, kteří měli přístup i tam, takže Royalu poloprázdno a u privileg plno.

Andrea S., 02.12.2021, Datum pobytu: 21.11. - 29.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Bayahibe, Hotel: Catalonia Gran Dominicus

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Budu stručná: super, super, super

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Budu stručná: super, super, super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté. milé prostředí

Strava
Velký výběr ráno, v poledne i večer. Výborná kuchyně

Služby hotelu
Nejsem spisovatel- vše ne OK, ale super

Pláž
Krásná čistá pláž. Moře nádherné. Lidí přiměřeně

Jana Fundová, 01.12.2021, Datum pobytu: 18.11. - 28.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Bayahibe, Hotel: Be Live Collection Canoa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Krásný nový hotel, fantastická pláž a vždy ochotný a usměvavý personál. Nejslabším článkem dovolené byl let s LOT PL s velmi neochotným...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásný nový hotel, fantastická pláž a vždy ochotný a usměvavý personál.

Nejslabším článkem dovolené byl let s LOT PL s velmi neochotným personálem, který se trávil otráveně. Zobrazit celou recenzi

David A., 01.12.2021, Datum pobytu: 15.11. - 23.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Bayahibe, Hotel: Catalonia Royal La Romana

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4 Dovolená snů. Ráj existuje.

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená snů. Ráj existuje. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Celkem blízko letiště. Za 2.5 hodiny od přistání jsme byli ubytováni a v moři. Přestože jde o rozlehlou budovu, díky členění a palmám nepůsobí odpudivě. Druhá stejně velká budova je v rekonstrukci, areál by zvládl mnohem více hostů. Na pokoji snesitelná klimatizace, sítě proti hmyzu. Pozor na zásuvky, přestože vypadaly jako "univerzál" (US s doplněnou 2x kulatou dírou), naše roztrojka neměla kontakt, musela se nejprve zastrčit US redukce. Na pokoji je ticho - při zavřených dveřích na balkon není slyšet ani bazén, ani večerní program, ani hluk z jiného pokoje. Velké postele a tvrdé matrace, tak to má být.

Strava
Fantastické švédské stoly. Přestože si člověk vybíral jen dobroty a z nich malé kousky, měl plný talíř už v polovině cesty. Na ty dva dny se sushi a dvěma druhy kaviáru se nedá zapomenout a takové wasabi jsem ještě nejedl. Kolem stolu vám jezdí vozík a nabízí výběr ze snad 20 druhů vína. Zákusků nepočítaje, výborná zmrzlina s polevami/posypkami. Odpoledne zmrzlina a hranolky i na pláži "u okýnka", pokud by chtěl člověk víc, musel si vzít triko, kraťasy a žabky a zajít dovnitř.

Služby hotelu
Čisté bazény. Bary bez front. Volná lehátka pod slunečníky kdykoliv, jak u bazénu, tak na pláži. Rozumně hlasitá hudba. Slušné večerní programy souběžně na dvou místech - např. divočejší karaoke a klidnější živá muzika (piano+klasika, potom klávesy+el. kytara, světové hity). Vstřícnost a dobrá nálada u personálu. Pokoj nutno vyklidit ve 12, ale all-in pokračovalo do odjezdu (15:15).

Poznámka: Že u večerního programu pobíhají mezi stolky servírky, sbírají prázdné sklenice a nosí nové pití, na to se asi dá zvyknout. Ale že u bazénu pod slunečníkem občas udělají totéž, na to si prostě nezvyknu. Protože je bar 15 kroků daleko a když si jdu pro nové pití, mám to s cestou, s objednáním a i s namícháním za jednu minutu.

Jediná výtka: služby cestovky v hotelu. Z letadla jsme do hotelu jeli jediní, doprava O.K., ale v hotelu jsme delegáta cestovky nepotkali a ani jsme nenarazili na šanon/složky/nástěnku cestovky. Asi daň za německou CK. Na druhou stranu jsem ji postrádali jen při odjezdu pro upřesnění času transferu na letiště (vyřízeno telefonem z recepce za 5 minut), takže ten rozdíl v ceně za to stál.

Pláž
Pláž u hotelu je rozsáhlá, písečná, relativně čistá, denně sbírané chaluhy. Vstup do moře ideální, postupný, 10 metrů=1.8metru hloubka, vlny akorát. Občas jsou v moři chaluhy, někdy víc, někdy nic. Naštěstí se nelepí, na to jsou moc tvrdé, ale ani neškrábou, tak nevadí. Rozhodně lepší, než medůzy (Egypt, Cejlon), nebo zelená voda (Thajsko). Voda při břehu trochu zkalená pískem, na šnorchlování je nevhodná. Spousta volných lehátek pod slunečníkem v jakoukoliv hodinu. Přitom slunečníky/lehátka nepůsobí narvaně, je tam prostě hodně prostoru. Párkrát za den tam projde pár prodejců, ale jsou tišší a nevnucují se. Kdyby tam bylo šnorchlování, tak pláž/moře 10/10, takhle 9.5/10.

Petr Zíka, 29.11.2021, Datum pobytu: 12.11. - 24.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Iberostar Dominicana

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 10 Skvělá dovolená, personál se chová velmi mile a ohleduplně. Jediné, co mohu vytknout je čekací doba při check in (jak u koho) a...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá dovolená, personál se chová velmi mile a ohleduplně. Jediné, co mohu vytknout je čekací doba při check in (jak u koho) a nedostatek černého čaje v bufetu (na výběr pouze ovocný nebo heřmánkový). Wifi připojení na pláži se ztrácelo, jinak všude funkční. Na výběr hodně výletů v destinaci, takže nuda určitě nebude. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Velký pokoj, 2x king size postel. Pokoj byl s výhledem na sousední hotel adults only, který se ještě staví. Tento výhled nám vyhovoval, protože nebyl slyšet hluk z bazénů. Lednice je každý den doplnována nápoji. Kávovar a konvici jsme za celý pobyt nevyužili. Trezor, steamer a deštník na pokoji byli funkční. TV měla hodně kanálů.

Strava
Hlavní bufetová restaurace nabízí snídaně, obědy a večeře. Na večeri se každé ráno dala udělat rezervace do různých restaurací. Na výběr: steakhouse, asijská, italská, středomorská a restaurace Gourmet v dražší části hotelu. Všechny jsou skvělé a na úrovni. Před vstupem do restaurace je potřeba mít roušku, potom se dá sundat.

Při oslavě narozenin nebo výročí hotel přichystá jídlo na oslavu do pokoje.

Služby hotelu
Každý večer v 9.45 se koná show v divadle, většinou taněční, napodobování slavných zpěváků (Lady Gaga, Jlo, Michael Jackson), také byla dominikánská show a cirkusová show. Dětská diskotéka každý večer v lobby, potom bud karaoke, živá hudba, nebo lekce batchata. V 11 večer se otevírá noční klub pouze pro dospělé (do 2 rána).

Ráno na pláži yoga nebo stretching, po oběde volejbal.

Hotel má dětský klub a SPA za poplatek, ale nemám s nimi zkušenost.

Pláž
Pláž hned u hotelu, hotelový kluci uklízeli každý den chaluhy, takže v porovnání se sousedními hotely byla čistá.

Na dně oceánu řasy, takže to bylo nepříjemné. Hloubka po pas, ale plavat se dalo.

Teplota vody super, ale atlantický oceán nezaujal. Doporučuji se proto vydat na ostrov Saona, nebo vybrat hotel na Karibském pobřeží.

Anonym, 28.11.2021, Datum pobytu: 15.11. - 22.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Serenade Punta Cana Beach & Spa

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

hotel 4 fotografie

Celkem: 5,8 Měli jsme vyšší očekávání.

  • 5,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 7 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Měli jsme vyšší očekávání. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje nesplňují požadavky 5 hvězdiček. V pokoji za příplatek superrior plno nefunkčních věcí a po výměně pokoje situace stejná. Nefunkční vana pouze sprcha, dvířka komody nelze otevřít ap. za cenu téměř 100 000 dva týdny,celkové zklamání.

Strava
Jídlo vcelku rozmanité. Málo ovoce. průměr.

Služby hotelu
Velmi pozitivní je personál, který se snaží vyjít klientům vstříc kde to jde. Vcelku spokojenost.

Pláž
Pláž každý den uklizena.Trochu poničené slunečníky a lehátka. Oceňuji možnost výměny ručníků každý den bezplatně.

Stanislav G., 28.11.2021, Datum pobytu: 8.11. - 23.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Be Live Collection Punta Cana

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 8,8 Celkove super dovolena, jednoznacne doporucuju. Jela jsem s detmi a pro ne je urcite lokalita i hotel idealni.

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Celkove super dovolena, jednoznacne doporucuju. Jela jsem s detmi a pro ne je urcite lokalita i hotel idealni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel krasny, vkusne vybaveny, cisty. Naprosta spokojenost.

Strava
Jidlo bylo uzasne. Pestry vyber jidel , velmi chutne. Tematicke vecery, spousta ovoce, ryb a morskych plodu, vemi dobry vyber masa a zaroven typicky detska jidla jako pizza a testoviny.

Služby hotelu
Asi nejslabsi clanek je servis hotelu. Uklid pokoje katastrofa. Celkove spatna jazykova vybavenost personalu, takze pokud clovek chce neco resit musi minimalne na supervisora, ktery ma prumernou AJ a presto neni jiste , jestli bude schopny vyresit vas problem. Resili jsme napr. jak prodlouzit check out z duvodu pozdniho odjezdu z hotelu (za me celkem bezna vec). Odpoved jsem dostala az po dvou dnech, kdy personal zjistil informaci od narizenych a castka se kazdych 10 min lisila.

Pláž
Plaz krasna, dlouha, piscita, cista. Trochu vetsi vlny. Lehatek dostatek a v dobre stavu.

Jana P., 26.11.2021, Datum pobytu: 15.11. - 23.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Grand Sirenis Punta Cana Resort Casino & Aquagames

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8 Príjemný rezort s množstvom programu, zábavy, dobrého jedla.

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Príjemný rezort s množstvom programu, zábavy, dobrého jedla. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Doporučujem vyberať ubytovanie v najvyššom poschodí. V prízemí sme mali mravce, vytopili nás susedia - personál ale všetko o čo sme si požiadali riešil a kompenzoval.

Strava
Výber z mnohých jedál, v roznych reštauráciách - bufet alebo a la carte reštaurácie - nutné rezervovať vopred. Na pláži snack, blízko pláže taktiež reštaurácia s vačším výberom, pri bazéne dva bary - jeden s niekolkými druhmi pizze.

Služby hotelu
Spokojnosť a s pomalším jednaním sa počíta, to je dané kultúrou, 5 min je tak pol hodinka :)

Pláž
Krásna pláž, pozvolný vstup do mora. V našom období sme mali riasy (počítali sme s nimi v období daždov), niekolkokrat za deň ich z pláže upratovali. Upratovali i poháre a iné prípadne nečistoty. Po pláži chodil pán s kokosmi, taktiež predavači cigár, náramkov, masáží, atd.. ale dalo sa to zvládnuť :)

Anonym, 26.11.2021, Datum pobytu: 15.11. - 23.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Catalonia Bávaro Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,2 Skvělá destinace , doporučuji výlet - Saona - pohádkové místo.

  • 7,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Skvělá destinace , doporučuji výlet - Saona - pohádkové místo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Novější rozlehlý hotelový komplex , krásně upravený, spousta zeleně , příjemná zákoutí. Diskotéka , živá hudba , animační programy .

Pro mne bylo mínusem , že nebyl na pokoji vysoušeč vlasů a pár nedostatků v koupelně ,-špatný odtok vody, sprchová hlavice kompletně zacpaná vodním kamenem , tak, že netekla přes ní voda, ale pomohly malé nůžky na vyčistění dírek v hlavici a opět fungovala :-)/ .

Ale to jsou jen malichernosti, jinak super.

Strava
Strava velmi pestrá , velký výběr všeho.

Ovoce , zelenina, sladkosti , maso ryby , prostě všechno , co si člověk zamane. Nedá se nic vytknout.

No mínusem - jako skoro všude v destinacích jsou i zde nevychovaní a hluční ruští turisté.

Služby hotelu
Je třeba si zvyknout a přizpůsobit se mentalitě lidí, kteří v hotelu obsluhují. Někteří působí dojmem , že je ta práce nebaví , při oslovení , jako že neslyší a mají na všechno moře času.

Je to prostě o lidech, je třeba to brát humorem a nekazit si dovolenou :-) :-).

Pláž
Byla jsem v polovině listopadu , moře teplé. ale z kraje je řasa. Zaměstnanci z pláže řasu odstraňují.

Mínus- nedostatek lehátek .

Je třeba si zabezpečit ručník na lehátku , /nechat tam noviny , knihu nebo pantofle nebo drobnost / protože zaměstnanci za bakšiš, když je někdo osloví, že nemá lehátko, jednoduše odtáhnou lehátko někomu jinému , když tam zrovna není , ručník hodí někde do křoví. No a dotyčný, až se vrátí, tak se nestačí divit , že nemá ani, ručník ani lehátko. :-) .

Marcela S., 26.11.2021, Datum pobytu: 15.11. - 23.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Lopesan Costa Bavaro Resort, Spa & Casino

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 5,6 Normálně

  • 4 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Normálně Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovaly nás 2 hodiny , byly jsme s malými dětmi, 2 x nás poslaly v pokoj který už byl obsazen hostama

Strava
Jídla je hodně , každý se určitě něco vybere pro sebe

Služby hotelu
Nikdo nic ne udělá něco navíc když ne dostane do kapsy

Pláž
Pláž je tak normálně , není úplně jak to je na fotkách

Lidiia Makushynska, 26.11.2021, Datum pobytu: 8.11. - 16.11.2021
Oblast: Dominikánská republika Dominikánská republika, Punta Cana, Hotel: Grand Sirenis Punta Cana Resort Casino & Aquagames

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)