Recenze hotelů
Primorsko - Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 9,2 Jeli jsme poprvé k moři, do hotelu, prostě naše 1. dovolená v zahraničí. Doufala jsem, že v moři budu moct plavat, ale byly neustále...

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Jeli jsme poprvé k moři, do hotelu, prostě naše 1. dovolená v zahraničí. Doufala jsem, že v moři budu moct plavat, ale byly neustále velké vlny, takže plavání bylo nemožné, pouze skákání na vlnách. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Byla to naše 1. dovolená, takže nemám pořádně s čím srovnávat. S hotelem jsme byly ale spokojené, pokoj naprosto odpovídal fotografiím. Jen v koupelně na stropě byla černá skvrna, asi plíseň. Obsluha recepce ochotná, milá. Postele pohodlné. V obou místnostech byla televize, ale česky mluvící se nám nepodařilo najít.

Strava
Vždy formou švédských stolů (vezmi si, na co máš chuť a kolik chceš). Výborné. Každá jsme si vybraly něco dobrého. Díky tomu jsme ochutnaly i jídla, která bych si jindy nedala. Výborné koláče, jen rýže nám moc nechutnala. Odpolední svačiny byly hůř organizované, stála tam neustále obrovská fronta.

Služby hotelu
Denně uklizený pokoj, čisté ručníky, super.

Pláž
Na pláž jsme chodily většinou až večer, kdy tam nebyly lidi. Přes den tam bylo lidí tak akorát, ani prázdno, ani hlava na hlavě.

Pláž nebyla přímo u hotelu, museli jsme cca 5 min. chůze, což nebylo na škodu.

Dozvěděly jsme se, že v 2. polovině srpna jsou na moři velké vlny, takže není možno v něm plavat, pouze se koupat.

Anonym, 07.10.2019, Datum pobytu: 21.8. - 28.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Forest Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,6 Hotel splnil mé očekávání v jednom. Krásné ubytování v klidné lokalitě. Bohužel strava v tomto hotelu je opravdu na nízké úrovni. Pláž...

  • 9 Ubytování
  • 4 Strava
  • 6 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Hotel splnil mé očekávání v jednom. Krásné ubytování v klidné lokalitě. Bohužel strava v tomto hotelu je opravdu na nízké úrovni. Pláž byla celkem OK, ale pokud jsou vlny, tak se tam stejně nedá koupat, jsou pěkně zrádné. Bohužel není na pláži sprcha, takže veškerý písek, co se na Vás nabalí si nesete na pokoj :-(.Toalety tam jsou TOI a někdy pěkně zapáchají, stojí přímo u přístupu k pláži. Bazén v areálu studený. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování je perfektní. My byli ve čtvrtém, posledním patře sektoru D. Výhled teda není až tak moc hezký, protože okolí není moc pročištěné od přerostlých tenkých dubů, ale pokoj je prostorný, my měli č. 405 D a dvě WC,obrovská sprcha,dvě plotýnky, rychlovarná konvice. Dvě postele, jeden větší gauč, balkon, kde je malý sušák na prádlo.Dvě TV, free wifi, která šlapala dost dobře.

Strava
Strava byla bohužel nejhorší, co jsem kdy jedla. Snídaně - vejce míchaná,volská oka, vařená (nebo spíš převařená), kousky párků ( ale k snídani nikde nebyla ani hořčice a ani kečup), pár druhů sýrů a salámů, jeden druh bílého jogurtu, palačinky, ovoce né moc hezké. Pečivo k snídani pořád ten samý bílý chléb nebo tmavý-drtinový. Nechápu, proč třeba nedali pečivo jako k obědu nebo k večeři, tam byly aspoň bulky a ciabatta. Obědy - dva druhy polévek, jedna vývar, druhá krémová - ochutnala jsem zeleninovou, ale byla bez chuti. Obědy opakující se a jak odjížděli postupně hosté, tak se nabídka zmenšovala a pak už byl výběr menší a menší. Ryby byly často, jednou velmi dobrá pražma, ale pak spíš vysušené makrely, garnely. Dělají to na železném platu a asi to mají hodně zprudka, takže někdy nahoře vysušené a uvnitř syrové. Jídlo zde opravdu nebylo nic moc. Jednou jsme šli do Primorska a tam jsme si dali na hlavní třídě super Kebab za 5 Leva a to byla opravdu dobrota. Dobře ochucené maso. Takže to jde,ale ve Forestu bohužel v září ne.

Služby hotelu
recepční, některé příjemné, některé neochotné. Pozdravili jsme a oni otáčeli hlavu do strany a neřekli slovo.

Pláž
Pláž, tak za 3 -. Když jsou vlny, je červená vlajka, ale já to chápu, jsou velmi zrádné. My v tomto případě chodili přes kopec směrem do Kitenu na veřejnou pláž a tam byla vlajka žlutá, ale zase tam bylo víc plastu ve vodě :-( mé děti to strašně štvalo a vytahovali plasty a házely je do košů. Ke konci se počasí umoudřilo a poslední dva dny jsme měli zelenou vlajku a to bylo úplně bez vlnek, ale zase nás ve vodě kousali nějací vodní brouci. To už byla pláž krásně průhledná s mušličkama.Bohužel WC tam není, jsou tam tři TOI TOI a jsou dosti smradlavé. Sprcha také není.

Anonym, 01.10.2019, Datum pobytu: 11.9. - 18.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Forest Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5,4 dovolenka pri Čiernom mori je užasná, krasne more, prostredie, dobré reštaurácie s kvalitnými domacimi produktami ,ochotný a milý...

  • 4 Ubytování
  • 5 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
dovolenka pri Čiernom mori je užasná, krasne more, prostredie, dobré reštaurácie s kvalitnými domacimi produktami ,ochotný a milý personál, dobra a úsmevná obsluha, ozajstný oddych aj zábava v jedinečnom Primorsku. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytovacie zariadenie Malina poskytuje normálny standard pre hosťa. Čo sa týka izby, mali sme studio, kde jedna izba bola perfektne vybavená, teda pre dvoch hostí studio fajn, pohodlie, ale ubytovanie pre dalsiu osobu nemám slov, aby host spal na dakej roztiahnutej pohovke ocalunenej bedni tvrdej na ktorej je natiahnutá plachta, bez matracu, no hrozné niečo, ako moze niekto takto hosťovi, ktorý si platí riadnu cenu za lozko, to mohli rovno plachtu dat na dlaždenú podlahu, neskutočné takáto neúcta k hosťovi hotela, už nikdy viac! Predsa každé ložko musí byť také, aby sa na nom dalo riadne vyspať, teda musí byť matrac!! Z tohto som bola velmi znechutená po 15-tich rokoch navštevovania Primorska. Teda ubytovanie - ložko jedno velké MÍNUS nehovoriac že studio je drahšie ako izba s prístelkou. Inak všetko ostatné vybavenie bolo OK.

Strava
Strava, čo sa týka raňajok, velmi slabá rozmanitosť aj kvalita produktov, zatial najhoršia s porovnaním v iných hoteloch

Služby hotelu
Služby hotela v poriadku, akurát bielizeň by mohli častejšie meniť ako raz za 12 dní.

Pláž
pláže sú skvelé, krásne piesočné, môžete si vybrať aspoň z dvoch, na severnej je krajšia voda ale často tam byvajú vlny velké, na južnej je voda kludnejšia, pekne si môžete zaplávať, naozaj mora si v Primorsku užijete, pláže osadené skvelými barmi, kde sa môžete občerstviť nápojom či si zajesť, príjemne si posedieť s úžasne príjemnými luďmi

Viera K., 01.10.2019, Datum pobytu: 23.8. - 3.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Malina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 5,6 Vzhledem k tomu, jaké jsem si přečetla před odjezdem aktuální recenze, nevěděla jsem, co očekávat. To, co bylo opravdu kvalitní a s čím...

  • 7,5 Ubytování
  • 5 Strava
  • 4 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Vzhledem k tomu, jaké jsem si přečetla před odjezdem aktuální recenze, nevěděla jsem, co očekávat. To, co bylo opravdu kvalitní a s čím jsme byli spokojeni, bylo ubytování, pokoj byl evidentně nedávno rekonstruován, téměř dospělá dcera měla svůj pokoj s vlastním WC, jinak velká koupelna s prostorným sprchovým koutem, velká terasa, malá kuchyňská linka se základním vybavením, rychlovarnou konvicí a hlavně ledničkou, tu jedinou jsme využili, jinak nebylo třeba, na pokoji k dispozici trezor, dvě televize. Na pokoji nás čekala lahev šampaňského a velká lahev balené vody, což byla příjemná pozornost. Co se týká výměny ložního prádla a ručníků, pouze jednou jsme nedali cedulku, že nežádáme úklid pokoje a toto bylo vyměněno - nově povlečeno a vyhozeny odpadky.

Co byl naprostý propadák a nad čím by se měla CK zamyslet, je delegátka. Slečna nebo paní Zita na letišti v Burgasu nahlédla do minibusu a sdělila nám, že se dostaví tentýž den v 18 hodin do recepce na schůzku, v "papíru", který jsme od ní obdrželi byl čas 16.30 a v deskách na recepci 17.00-18.00, nakonec dorazila v 16.30 a chvilku na recepci pobyla, aby nám sdělila, že výlety žádné nejsou, blízký wellness hotel se zavírá a auto si lze půjčit pouze dnes. Pokud nebude v knize na recepci čas odjezdu transferu na letiště, tak si to máme najít na stránkách CK. Než takovou delegátku, to radši žádnou. Pokud má CK v destinaci klienty, měl by v místě do jejich odjezdu být delegát pro případ potřeby. Z tohoto důvodu bych s touto CK již nikam nejela. Když nás zastihla ve středu zpráva o krachu CK, pod kterou spadala česká CK, delegátka již byla v Čechách a nebýt telefonické pomoci z Čech, zřejmě by nás čekal velmi komplikovaný návrat domů. SOS linka přetížená, což vzhledem k situaci nepřekvapilo, ale naštěstí jsme se dovolali bez problémů na Invii, kde nám obratem dali tel. číslo na konkrétní pracovnici CK v Čechách, oběma tímto patří veliký dík za ochotu a pomoc. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Celý areál je velice rozsáhlý, místy zrenovovaný, místy už zřejmě roky nevyužívaný, hotel by měl na tomto zapracovat, toalety u recepce se zřejmě vůbec neuklízí, v hlavní budově, kde byla jídelna, několik dnů protékal pánský záchod, než to někdo opravil. Orientace v areálu je ze začátku trochu obtížnější vzhledem k jeho rozsáhlosti. Bazén velice hezký, ale neskutečně ledová voda, proto byl neustále prázdný, což je škoda. Jídelna velká, ubrusy většinou špinavé, ale vzhledem k tomu, jak se někteří stravují, není divu, obzvláště neukázněné děti, které rodiče nechají dělat, co chtějí, po sobě zanechávají stůl a jeho okolí v příšerném stavu. Ale to není vina hotelu. Spíš by měli od ubrusů upustit a dávat papírová jednorázová prostírání. Bar blízko recepce by také mohl vypadat trochu atraktivněji. U personálu bych uvítala nějaký jednotný oděv, alespoň stejné tričko nebo košili, aby člověk věděl, že dotyčný patří k personálu hotelového komplexu.

Strava
Poslední dny už byl výběr slabší, což bylo zřejmě i tím, že jsme byli poslední turnus. Co se týká snídaní, bylo z čeho vybírat. Obědy a večeře byly dost podobné, jako příloha brambory nebo rýže, špagety s omáčkou a tak tři druhy masa. Párkrát byly i ryby, pokaždé jiná a jednou i velké krevety, grilovaná kachní prsa byla výborná. Zeleniny dost, stejně tak zeleninových salátů, oliv apod., z ovoce hroznové víno, jablka, pomeranče, poslední den banány. Co poslední chybělo úplně, byla zmrzlina a z moučníku pouze jeden druh koláče, podobného našemu lineckému. Drinky u baru výborné, pivo co do kvality na naše české nemělo, víno v nabídce bílé, růžové i červené, to bylo v pořádku. V jídelně byla možnost nabrat si do svých lahví vodu z barelu, tudíž jsme za celý pobyt nemuseli žádnou balenou vodu kupovat. Během dne nebyl problém uvařit si kávu nebo čaj, natočit vodu z barelu.

Služby hotelu
Služeb hotelu kromě restaurace a baru jsme jinak nevyužívali, ani žádné nenabízel.

Pláž
Pláž krásná, písčitá, stejně tak moře, nádherně čisté, odpadky se tam samozřejmě našly stejně tak oharky z cigaret, ale to je spíš o lidech, jako všude jinde. Tím, že jsme byli v tuto pozdní dobu, tak nás na pláži bylo jen pár jedinců. Hodně větrno, pár dní vyvěšená červená nebo černá vlajka. Kdo rád sbírá mušle, zde si opravdu přijde na své.

Anonym, 01.10.2019, Datum pobytu: 21.9. - 28.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Forest Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9 Proti loňskému roku o dost lepší kuchyně.

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Proti loňskému roku o dost lepší kuchyně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dobré, jako vloni.

Strava
Lepší než vloni.

Služby hotelu
Bezchybné.

Pláž
Jako vloni. Samý nedopalek od cigaret. Přitom na slunečnících jsou popelníky!!!

Jan M., 28.09.2019, Datum pobytu: 7.9. - 14.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Forest Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8 Dovolená v Bulharsku nás opět uspokojila.Pobývali jsme v několika destinacích ale do Primorska se určitě ještě rátíme.

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená v Bulharsku nás opět uspokojila.Pobývali jsme v několika destinacích ale do Primorska se určitě ještě rátíme. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování není špatné.Měli jsme rohový pokoj a tím byl zřejmě o něco větší než ostatní.Byla i větší koupelna.Chtělo by ale opravdu vyřešit sprchový kout nějakou zástěnou a odtok vody aby voda nebyla po celé koupelně.

Strava
S výběrem jídla jsme byli spokojeni.

Služby hotelu
Služby byly přiměřené.

Pláž
S pláží velká spokojenost.Nádherný písek,vstup do vody pozvolný a voda čistá.Někdy trochu plovoucí traviny ale žádné drama.

Václav H., 27.09.2019, Datum pobytu: 28.8. - 7.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Primorsko

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5 Dobré umístění hotelu tj velmi blízko pláže, velmi dobrá kuchyně, stejně jako ceny jídel, ovšem úroveň hotelu je otřesná.

  • 3 Ubytování
  • 6 Strava
  • 8 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Dobré umístění hotelu tj velmi blízko pláže, velmi dobrá kuchyně, stejně jako ceny jídel, ovšem úroveň hotelu je otřesná. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ačkoliv se jedná o poměrně nový hotel, vybavení je vskutku žalostné, koberce v pokoji vypadaly, jako by je někdo kvalitně poblil, pokálel, a pro jistotu ještě pošlapal řádně zablácenými botami. K jinak příjemně designovanému pokoji pak působí naprosto otřesný koberec jako špatný vtip. Pravé překvapení přijde však až s ulehnutím do postele. Ihned lze poznat, že matrace mají něco za sebou, vskutku mnoho. Staré pružinové matrace jsou dnes již tak vymačkané, že byste na nich nenechali ležet ani kufr, sám by svezl z postele a šel se uklidit jinam. Pro lepší spánek by se pak nabízelo, spát radši na holé zemi, ale do té špíny se prostě nikomu nechce, je to dosti zoufalé. Nicméně, jistou záplatou za ta utrpení je výhled a prostorný balkon, tedy, pokud urvete pokoj až ve čtvrtém patře. Na bulharský standard je pak hotel lehce pod průměrem.

Strava
Ancora Beach nabízí k obědovým meníčkům klasická lehká jídla bulharské kuchyně. Dobrá cena, množství i kvalita pokrmů. Snídaně formou bufetu nikterak neuchvátí, opět lehce pod místní průměr. Ideální je využít bohatých nabídek tzv street food kdekoliv v Primorsku.

Služby hotelu
V podstatě není co zmiňovat. Standard.

Pláž
Severní pláž je fajn. Moře čisté (většinou), pláž relativně udržovaná, spousta barů i jiného vyžití. Voda skvělá od května do října, často velké vlny, někdy i dosti nebezpečné. Žádné medúzy a jiná havěť.

Michal B., 26.09.2019, Datum pobytu: 4.9. - 11.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Ancora Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,5 Za 6000kč na 11 dní to bylo odpovídající.

  • 6 Ubytování
  • 5 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Za 6000kč na 11 dní to bylo odpovídající. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Normální

Strava
Bez stravy chodili jsme sami do restaurace dle chuti a nálady.

Služby hotelu
Žádné služby

Pláž
Pláž cca150 metrů písek, na můj vkus poněkud větší množství odhozených nedoplatků od cigaret.

Jiří H., 26.09.2019, Datum pobytu: 4.9. - 14.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Rezidence Blíženci

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Severní část 1 fotografie

Celkem: 10 Příjemný menší hotel, blízko pláže, v klidné části města.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Příjemný menší hotel, blízko pláže, v klidné části města. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Všude čisto, před hotelem je sice silnice ale nejezdí tam moc auta

Strava
V hotelu dobré snídaně, v okolí pláží a ve městě se dalo dobře najíst. 100m od hotelu venkovní restaurace, která neobtěžovala hlasitou hudbou.

Služby hotelu
Měla jsem problém kam vysypat přinesený písek z pláže. V koupelně jen malý odpadkový koš, na balkoně jsem pak neměla čím zamést abych nenosila písek do pokoje.

Pláž
Pláž blízko, přešli se jen chráněné písečné duny, celkem čistá, dobré občerstvení na pláži i v září.

Irena B., 26.09.2019, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Tropicana

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Pohled z okna 2.patro 1 fotografie