Recenze hotelů
Nesebar - Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 9 V tomto hotelu jsme byli s manželem podruhé a opět nás nezklamal. Dovolená se nám moc líbila. Byli jsme v termínu 31.8.-11.9.19 a oproti...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
V tomto hotelu jsme byli s manželem podruhé a opět nás nezklamal. Dovolená se nám moc líbila. Byli jsme v termínu 31.8.-11.9.19 a oproti jiným rokům (jezdíme do Bulharska každoročně již 12 let) bylo večer chladněji, takže jsem oblékala přes šaty svetr či džísku, někdy jsem šla na večeři rovnou v dlouhých kalhotách. Tak to v minulých letech jsem měla kalhoty vždy jen na cestu. Také letos bylo hodně větrno, s tím byly spojené velké vlny, několikrát za pobyt byla červená vlajka. Plavat v moři letos moc nešlo, ale kdo má rád obr vlny, tak ten se v nich vyřádil. Zato nepršelo ani jednou, bylo celý pobyt poměrně slunečno, pocitově teplo srážel ten vítr. Shrnu to : celkový dojem z dovči je moc dobrý !!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dostali jsme pokoj v posledním 7.patře vedlejší budovy C, s bočním výhledem na moře. Pokoj byl menší, ale zrenovovaný, mínus byl opravdu malý balkon. Abychom mohli na balkůnku fungovat a sušit prádlo, museli jsme dát jednu z plastových židlí do pokoje, takže jsme si společně s manželem na balkoně neposeděli. Neměli jsme koupený pokoj eco, ale standard. Toto však moc standardní nebylo. Zájezd jsme kupovali v říjnu 2018 jako first minute. Škoda, že cestovky toto nezohledňují a nakonec máte horší pokoj, než někdo, kdo kupuje zájezd až v létě chvíli před odjezdem.

Strava
Strava výborná, na jedničku, pouze letos ubyla v nabídce typicky bulharská jídla. Např. musaky jsem se letos nedočkala a tak jsem se na ni těšila. Ale několikrát jsme vynechali oběd, tak možná byla zrovna tehdy, ale k večeři nebyla ani jednou. Jinak jídla bylo na výběr vždy dost, nebyl problém si vybrat. Zvlášť velmi chutné byly polévky. Minizákusky se opakovaly, tak jsem více ujížděla na melounech, když byla chuť na sladké. Dobré byly pizzy na baru u bazénu.

Služby hotelu
Služby hotelu byly v pohodě. Jak na recepci, tak u bazénu, či na barech. Úklid byl srovnatelný s lońskem ,pouze vysávat se uklízečce asi nechtělo, za celý pobyt ani jednou, ale neřešili jsme to. Pokud jsme hodili ručník na zem, tak jej vyměnila, takto nám to stačilo. Denně doplňovala láhve s pitnou vodou a v koupelně lahvičky s kosmetikou a toaletní papír. Stalo se, že na toaleťák zapomněla, dali nám ho na recepci.

Pláž
Pláž byla čistá, večer ji uklízeli. Lehátek se slunečníky je pro hotel rezervováno dostatek. Jako již v loňském roce mám připomínku k tomu, aby byla na pláži převlékárna na plavky a kdyby bylo v některých ze spodních místností dole v hotelu na pláži umístěno WC, bylo by to super. Myslím tím ty volné prostory pod pokoji vedle plážového baru dole na pláži. To jen tak na zamyšlení. Ze zdravotních důvodů nesnáším na sobě mokré plavky a když máte pokoj daleko, je to problém. A stačilo by tak málo... Vyřešili jsme to s manželem tak, že jsme chodili na nuda pláž dozadu na výběžek. Vlastně jsme ta hotelová lehátka se slunečníky na pláži moc nevyužívali. Hlavní důvod byl, kde se převlékat z plavek. Ale to je náš problém. Ostatním mokré plavky asi moc nevadí.

Soňa M., 16.09.2019, Datum pobytu: 31.8. - 11.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Arsena

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Malé upozornění pro ty, kteří si zakoupí tento hotel - při příletu nás zmátla delegátka s informací, že nás ubytují do hotelu St.John -...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Malé upozornění pro ty, kteří si zakoupí tento hotel - při příletu nás zmátla delegátka s informací, že nás ubytují do hotelu St.John - samozřejmě jsme odmítli, ale delegátka nám oznámila, že se jedná o stejný hotel, jen byl přejmenován. Takže nebojte se - vše je v pořádku. St. John rovná se Royal Palace. Do starého Nessebaru asi moc lidí nejezdí, protože náš transfer proběhl minibusem. Vůbec jsem ale těm autobusovým nezáviděla.... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Malý, milý, klidný hotýlek uprostřed té historické krásy. Co víc si přát. Pokoj standart je s balkónem - je úplně jedno který balkón chytnete, protože všechny výhledy jsou úchvatné. Buď na byzantské lázně, nebo kostel Sv.Jana Křtitele, nebo na moře. Pokoj jsme měli velmi prostorný, na uvítanou byla káva na pokoji - přímo na pokoji je kávovar na preso - což je super. Pokoj vybaven minibarem, sedačka, televize, prostorné dvojlůžko. Bez výhrad. Ale co hlavně - večer, po cca desáté je v hotelu (ale to bych skoro řekla, že i v celém starém Nessebaru) klid - žádné diskotéky, žádné las vegas :). Pro ty, kteří hledají klid, je hotel úúúúžasný

Strava
V rámci pobytu jsme měli pouze snídaně - a myslím, ani hotel polopenzi nenabízí. Je to o tom, chodit do okolí, kde je spousta restaurací, kde se za ceny srovnatelné s českými, najíte bez problémů. Snídaně byly bufetového typu, takže všeho hojnost - od vajíček přes párky, po sladkou buchtu. Takový standart. Pořád doplňovali, vajíčka se jim ale nedařilo držet v teplém stavu - ale nevadilo. Tohle se dá vychytat a buď jít na snídani hned na osmou, nebo naopak ke konci, kdy doplňují nově. U snídaně ovoce - melouny, pomeranče, jabka, broskve, nektarinky

Služby hotelu
Klasický hotel se službami typu - pokud si dáš na kliku lístek, že chceš uklidit, tak uklidí - třeba každý den. Takže ručníky, toal.papír, mýdlo. Vše bylo. Včetně ustlané postele :). Kolem snídaně pořád někdo pobíhal, uklízel, doplňoval .....

Pláž
Pobyt rozhodně není pro ty, kteří chtějí z hotelového pokoje sejít k bazénu a poté i k přilehlé pláži. Nejbližší pláž je cca 200 metrů od hotelu a pláže nového Nessebaru i dva kilometry. Ale to je právě ta paráda. Ráno se sebrat, projít se starým Nessebarem a promenádou přejít na free pláž, kde se člověku zachce. Moře supr, zažili jsme od zeleného praporku po červený - člověk se vyblbne. Na konci nessebarské pláže je i malá nuda pláž.

Věra R., 16.09.2019, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Nessebar Royal Palace

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 ze strany cestovní kanceláře - zajištěn perfektní hotel, odlet, přílet, transport z letiště na hotel a zpět - vše v pořádku. Nevyhovující...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
ze strany cestovní kanceláře - zajištěn perfektní hotel, odlet, přílet, transport z letiště na hotel a zpět - vše v pořádku. Nevyhovující je práce českých delegátů. Přiletěli jsme v neděli 8.9., v buse jsme dostali rozpis návštěv delegáta - bylo zde uvedeno : neděle 17,00 - v uvedený čas tam nikdo nebyl, v knize na recepci byl uveden čas 16 - 17 hod. a na následující den (pondělí) byl uveden čas opět 16 - 17 hod. Opět tam nikdo nebyl s tím, že delegáti se měnili a platí jiný rozpis (nový delegát tam byl již ve 12.00). Měli jsme zájem o fakultativní výlet do Istanbulu, bohužel tím, že delegátka přišla dřív, než bylo uvedeno v neděli v knize (od pondělka platil zase jiný rozpis návštěv a příslušný list byl vyměněn nejspíše v pondělí ...) jsme se na tento zájezd nedostali (konal se v úterý a po telefonickém kontaktu s delegátkou ho prý již nemohla zajistit ...). Rovněž se domnívám, že by delegáti měli umět alespoň základy řeči dané země (v buse mi delegátka nebyla schopna správně říci, jak se řekne bulharsky : dobrý den, nashledanou, děkuji ... to je celkem tristní). Vím, že firma Neckermann je výborná, sám jsem s ní byl již na třetím zájezdu, ale skutečně by měla více pozornosti věnovat výběru profesionality jednotlivých delegátů, kteří koneckonců tvoří potom obrázek celé cestovní kanceláře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
vynikající

Strava
vynikající

Služby hotelu
vynikající

Pláž
vynikající

Miroslav Šilpoch, 16.09.2019, Datum pobytu: 8.9. - 13.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Bilyana Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,4 Výborná dovolenka, boli sme spokojní, oddýchli sme si a užili príjemné slnečné počasie aj na začiatku septembra.

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Výborná dovolenka, boli sme spokojní, oddýchli sme si a užili príjemné slnečné počasie aj na začiatku septembra. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Veľmi príjemný hotel, čistý. Zamestnanci boli vždy usmiati a príjemní.

Strava
Mali sme polpenziu, dalo sa vždy vybrať. Čo nám trochu chýbalo boli nejaké koláče, alebo sladkosti navečer. V ponuke bol iba melón.

Služby hotelu
Využili sme zmenáren na recepcii a tiež denne hotelový bazén s lehátkami. Bazén bol každý večer čistený, mal oddelenú časť pre deti kde bola voda tak po kolená. Voda v bazéne bola niekedy veľmi studená, ale ako ochladenie počas horúceho dna je to ideálne.

Pláž
More bolo veľmi čisté aj napriek tomu, že je pri piesočnej pláži. Pláž bola od hotela vzdialená krátkou prechádzkou, nič strašné. V ponuke boli aj lehátka za poplatok, ale dalo sa to prežiť aj bez nich. Vlnky boli veľmi jemné, vhodné pre deti.

Katarina P., 16.09.2019, Datum pobytu: 28.8. - 7.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Iris

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 10 Bezkonkurenční a to opakovaně.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Bezkonkurenční a to opakovaně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Neznám moc lepších hotelů/ Karibik,Kapverdy atd.

Strava
Radost pohledět a také ochutnat. Letos více mořských plodů.

Služby hotelu
Bez výhrad.

Pláž
Naprostá spokojenost.

Jan Faltys, 16.09.2019, Datum pobytu: 31.8. - 10.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Bilyana Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 krásná dovolená

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
krásná dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pěkné čisté ubytování

Strava
bez stravy

Služby hotelu
skvělé

Pláž
nádherná

Martin Matoušek, 16.09.2019, Datum pobytu: 5.9. - 12.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Sofia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,4 Celkový dojem je spíše pozitivní.

  • 7,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 5 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem je spíše pozitivní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj je velký a čistý. Každý den jsme měli setřeno, měnili ručníky jak jsme potřebovali.

Strava
Výběr jídla byl bohatý, stále v dostatečném množství. Byli jsme zklamaní nabídkou zmrzliny, která nebyla vůbec dobrá.

Služby hotelu
Se službami hotelu jsme byli spokojeni.

Pláž
Veřejná pláž je asi 300 m od hotelu, kde byla hlava na hlavě. Chodili jsme k moři pod hotelem, museli jsme však přejít po kamenech, což bylo náročné pro starší lidi a rodiče s malými dětmi. Pláž nikdo neudržoval ani nehlídal.

Eva P., 16.09.2019, Datum pobytu: 28.8. - 4.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Sol Marina Palace

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 6,6 Spokojenost

  • 7 Ubytování
  • 6 Strava
  • 6 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj ok, jen dveře jsme museli vždy zamknout (nešlo je jen zabouchnout), protože se samy otevíraly

Strava
Hodně se opakuje, ale výběr dobrý. Osobně bych ocenil více ryb, chobotnice apod.

Služby hotelu
Všichni ochotní a s úsměvem. Úklid ok, ale uvítal bych častější výměnu ročníků.

Pláž
Pláž kousek. Jen škoda že už tam nebyly dřevěné desky přes duny, jak tomu bylo dříve. Špatně se v tom písku do kopce jde. Byla ale možnost obejít delší betonovou cestou.

Pláž poměrně volná, moře čisté, jen medúz bylo zrovna opravdu hodně.

Anonym, 15.09.2019, Datum pobytu: 3.8. - 10.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Nessebar Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 Prostorný, klidný, příjemný a tichý hotel, velmi vstřícné recepční. Úklid v pořádku, výměna ručníků 1x za Kuchyně vynikající, pestrá...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Prostorný, klidný, příjemný a tichý hotel, velmi vstřícné recepční. Úklid v pořádku, výměna ručníků 1x za Kuchyně vynikající, pestrá nabídka jídel, několik druhů masa k obědu i večeři, snídaně sladká i slaná, nápojů alko a nealko po celý den dostatek, taktéž ovoce a dezertů. Jídla obecně spíše nadbytek, mělo by se šetřit...... Všechny 3 bazény u hotelu ve výborné kvalitě, voda vynikající, obsluha u baru příjemná, rychlá a vstřícná.

S pobytem velká spokojenost, nic se neztratilo, všechny hostitele, transfer CK a průvodkyni z CK velmi chválíme!!! Byla to velmi pěkná dovolená s vydařeným počasím, lety bez problémů, dlouho budeme vzpomínat!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Prostorný, klidný, příjemný a tichý hotel, velmi vstřícné recepční. Úklid v pořádku, výměna ručníků 1x za pobyt. Skvělé ubytování na přání ve vyšších patrech hotelu (12. patro), prosklenný výtah na boku budovy byl výborný!

Strava
Kuchyně vynikající, pestrá nabídka jídel a příloh, několik druhů masa k obědu i večeři, snídaně sladká i slaná, vícedruhová káva a další nápoje z automatu, dalších jiných nápojů alko a nealko dostatek. Ovoce a dezertů velká nabídka. Jídla obecně spíše nadbytek, mělo by se šetřit.......

Obsluha u baru příjemná, rychlá a vstřícná.

Služby hotelu
Recepční milé, vstřícné, pohotové. Všechny 3 bazény u hotelu ve výborné kvalitě, voda vynikající. Výměna ručníků 1x za pobyt dostačující.

Pláž
Hotel ve druhé ulici od pláže, cesta vyhovující. Město by mělo asi více udržovat zeleň mimo objektů hotelů a řešit opuštěné okolní budovy v sousedství - např. zkrachovalý market LADA - budova v rozkladu, obyvatelé patrně bezdomovci, dále příliš neudržované (neprovozované?) 2 výškové hotely.

Pláž je široká, prostorná, ale díky povolenému kouření je zanesená nedopalky, dále peckami z broskví, platovými lžičkami, atp.. Proto by město mělo více dbát na průběžné čištění pláží síty. Vstup do moře je pozvolný, voda velmi čistá, teplá, bez odpadků.

Anonym, 15.09.2019, Datum pobytu: 1.9. - 8.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Kamenec

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,2 Pokud člověk skousne všudypřítomné vajgly a hlasitou ruštinu, pak celkem spokojenost. Bulhaři se snaží, jsou ochotní, zdvořilí, nabídka...

  • 6 Ubytování
  • 9 Strava
  • 5 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Pokud člověk skousne všudypřítomné vajgly a hlasitou ruštinu, pak celkem spokojenost. Bulhaři se snaží, jsou ochotní, zdvořilí, nabídka úměrná ceně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Invia při rezervaci tvrdila, že je hotel bezbariérový. Vzhledem ke zdravotním omezení nás množství různých schodků a pokoj v 1.patře bez výtahu nenadchl. Také vzdálenost k moři byla sice do 150m, ale přes duny.

Strava
Jídlo bylo opravdu velmi dobré a v široké nabídce.

Služby hotelu
Služby, úklid, občerstvení, vše v pořádku, ale bazén strašně studený. Když byla v moři červená vlajka, nedalo se koupat.

Pláž
Přístup nesnadný po kotníky v písku už od hotelu, písek samý nedopalek. Také by chtělo vysvětlit systém vlajek a hlavně Water hole. Nikdo z hotelového personálu nám nebyl schopen vysvětlit, kam teda přesně nesmíme, abychom se nedostali do ,,vodní jámy". Jako přímo u té cedule, metr vlevo nebo 5metrů vpravo. Plavčík pořád píská a člověk si připadá jako blbec.

Alena A., 14.09.2019, Datum pobytu: 30.8. - 6.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Nessebar Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)