Recenze hotelů
Albena - Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Velmi příjemná rodinná dovolená. První pobyt v Bulharsku nás velmi potěšil zejména při srovnání s Chorvatskem, Itálií i Španělskem jsou...

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velmi příjemná rodinná dovolená. První pobyt v Bulharsku nás velmi potěšil zejména při srovnání s Chorvatskem, Itálií i Španělskem jsou zde vstřícní lidé a nechovají se povýšeně. Albena je ideláně velké středisko uprostřed přírody. V centru je i společenský ruch, ale díky umístění hotelu na vyvýšené plošině kousek mimo centrum neruší tento ruch poklidné dovolené. Rád bych zdůraznil, že se jedná o rodinný tříhvězdičkový hotel o pro cca 400 lidí a k tomu je potřeba přihlížet při výběru. My máme rádi tento typ dovolené :-) Nadměrný luxus pro nás není dovolená. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Super tříhvězdičkový hotel, ve kterém se člověk může uvolnit a nemusí chodit na snídaně v obleku. Pokoje pravidelně uklízené. Měli jsme požadovaný výhled na moře a stálo to za to. Hotel je dostatečně daleko od moře v borovém háji, a díky tomu zde neotravovali rackové. K pláži to je cca 400 m a ještě po jezdících schodem - zdejší rarita :-) Pokoje jsou dostatečně velké. Nové postele pro dospělé - rozkládací gauč pro dítě do 12 let. Klimatizace na každém pokoji s vlastní regulací.

Strava
Bohatá strava balkánského stylu. U oběda i večeře byl dostatečný výběr masa - vepřové, kuřecí, mleté. Vždy byly i dvě polévky. Hodně sladkého - "buchty", ovoce, různé druhy jogurtů, zelenina, různé druhy medu. Pití bylo nealko točené nebo na baru z postmixu pepsi, fanta, tonic, dále místní pivo, víno bílé a červené. Jídlo a pití bylo na různých barech po areálu i v průběhu dne včetně zmrzliny. Jeden bar je i přes poledne i přímo na pláži. Vše all inclusiv. Snídaně velmi bohaté od slaného po sladké.

Služby hotelu
Hotel nabízel bohaté vyžití pro rodinou dovolenou - 6 různě hlubokých bazénů s barem uprostřed, velká jídelna s klimatizací, každý večer byli akce pro děti a později i pro dospělé, přes den zejména v bazénu a v okolí animace pro děti a dospělé, soutěže, wifi v hotelové hale zdarma, pořádající CK byla každý den na hotelu a organizovala výlety.

Pláž
Pláž velká písečná s lehátky a deštníkem zdarma pro hotelové hosty (vyhrazená pláž). Postupný vstup do moře - vhodné i pro malé děti. Na pláži jsou plavčíci. Jsou zde i vlny, takže si člověk užije i skákání do vln. Ideální místo pro šnorchlování a hledání mušliček. Moře není tak slané jako jinde a nepálí oči.

Martin T., 12.12.2018, Datum pobytu: 18.8. - 25.8.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Orchidea

Byla tato recenze užitečná? Ano (6) Ne (0)

Celkem: 7,6 S dovolenou jsme celkově byli moc spokojeni. Každý večer najdete spoustu vyžití v místních ulicích (do 23:00 Albena naplno žije -hlasitá...

  • 7,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
S dovolenou jsme celkově byli moc spokojeni. Každý večer najdete spoustu vyžití v místních ulicích (do 23:00 Albena naplno žije -hlasitá muzika, kolotoče) nebo klid u pláže. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje byly připraveny a zařízeny hezky. V průběhu týdne byly každý den měněny ručníky a vynášeny odpadky, avšak jinak pokoje uklízeny nebyly.

Strava
Jídlo v hotelu bylo velmi chutné. Některé pokrmy se v průběhu dovolené často opakovali, nicméně pokaždé byl dostatečný výběr.

Snídaně - pečivo, šunky/sýry, ovoce zelenina, palačinky, vajíčka (vařená/míchaná), a spousta dalších věcí

Obědy/večeře - polévky, pečivo, ovoce/zelenina, saláty, pravidelně mleté maso(na různé způsoby)/kuřecí/vepřové/ryby, přílohy byly trochu slabší-nejvíc se jedly hranolky, dále rýže, brambory, těstoviny.

Součástí obědů a večeří bylo grilování/vaření na terase - ryby, vepřové, kousky kuřete, rizoto/těstoviny s mořskými plody/masem.

Služby hotelu
Velmi kladně hodnotím práci animátorů, kteří každý den tvořili zábavu pro děti i dospělé, ať už u bazénu či večer ve společenské místnosti, kdy každý den probíhala dětská diskotéka a různé hry.

Služby All inclusive v hotelu byly dostačující. Vzhledem k velkému množství jídla u snídaní/obědů/večeří jsme ani příliš nevyužívali možnost svačin v průběhu dne.

Pláž
Pláž byla dostupná přes zahradu hotelu, která byla hezky udržovaná. Na pláži je dostatečné množství lehátek se slunečníky, akorát si někteří hosté chodili zabírat místa již ráno a tak po snídani již člověk ležel dále od moře (5+ řada).

Vstup do vody je velmi pozvolný, kdy i u bójky se dospělý postaví. Pláž je tedy vhodná pro děti. Dno je písečné a voda je čistá, při přílivu se místy vyskytují řasy.

V moři se občasně vyskytují medúzy (velikost v závislosti na ročním období). Během naší dovolené měly velikost cca fotbalového míče. Nicméně nikoho jsme za celou dovolenou neviděli, že by jimi byl popálen, většinou je spíše pozorovali.

Kateřina L., 27.10.2018, Datum pobytu: 29.8. - 5.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Laguna Garden

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

Celkem: 6,8 Super.

  • 7 Ubytování
  • 5 Strava
  • 9 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Super. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj hezký, čistý. Každý den uklizeno, nové ručníky.

Strava
Spousta zeleniny, ovoce a spooousta mletého masa. Na "lepší" jídlo, jako byly steaky a podobně se čekala fronta. Někdy byl problém si zabrat stůl i pro dva. Na tu hromadu turistů bych očekávala větší jídelnu. Jídla se dost opakovala nebo měla podobné složení. Gurmánský zážitek nečekejte, ale hlady taky neumřete.

Služby hotelu
Personál příjemný, usměvavý, ochotný.

Pláž
Pláž čistá, dostupnost bez problému. Lehátka na pláži v ceně a v dostatečném počtu pro všechny návštěvníky hotelu.

Monika M., 09.10.2018, Datum pobytu: 24.8. - 4.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Mura

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 4,6 dovolena krasna i misto super az na stravovani v hotelu.Jeden den jsem ze synem zvracela protoze jsme snedli zaparene testoviny jak jsme...

  • 5 Ubytování
  • 2 Strava
  • 7 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
dovolena krasna i misto super az na stravovani v hotelu.Jeden den jsem ze synem zvracela protoze jsme snedli zaparene testoviny jak jsme pak zjistili a nebyli jsme sami bylo nas tam hodne.Jidlo bylo obcas zkazene takze jsme se bali cokoliv jist. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytovani takovy normalni cisty hotel

Strava
hrozna nikdy vice.Zkazene jidlo a opakujici se vazne hrozne

Služby hotelu
nic od hotelu jsme extra nepotrebovali,ale byli vsichni ochotni a mily.

Pláž
plaz super,cista,lehatko jsme meli k dispozici vzdy

Petra S., 01.10.2018, Datum pobytu: 1.9. - 12.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Orchidea

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Dovolená byla super. Moc se nám tam líbílo.

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla super. Moc se nám tam líbílo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo ideální pro naše potřeby. Bylo sice vidět známky používání hotelu i hotelového bazénu, ale na druhou stranu není to nový hotel. Roznodně jsme ale neviděli některé situace, které popisovaly jiné recenze z roku 2017 a 2018. Takže spokojenost.

Strava
Velký výběr jídel, super

Služby hotelu
o.k.

Pláž
Poměrně blízko hotelu. Byla ale plná nedopalků a jiných odpadků, přestože tam byly koše (dokonce na tříděný odpad, což mě mile překvapilo).

Dagmar H., 01.10.2018, Datum pobytu: 23.8. - 30.8.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Orchidea

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Navštívili jsme tento hotel již podruhé a dost se změnilo, bohužel k horšímu...Nevím, zda má hotel nového vlastníka a nebo čím to bylo....

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Navštívili jsme tento hotel již podruhé a dost se změnilo, bohužel k horšímu...Nevím, zda má hotel nového vlastníka a nebo čím to bylo. Sice to nejsou změny úplně tragické, ale přeci...Pláž se neuklízela denně, ale jen asi za 3dny, nebyl tak široký výběr z jídel, ale budiž. Ale co nám vadilo nejvíc, že zrušili rezervace na večeře (zadali jsme si čas a č.stolu a měli tak po celou dovolenou stůl přidělený, klídek), a tak to probíhalo jako všude jinde, hledej si svůj stůl...a mela v jídelně. Je to asi jedno, když jede pár a nebo jedna rodina, ale když je větší parta, tak je honička o místo. Ale jinak se nám stejně líbilo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše OK

Strava
Dobré, chutné, výběr všeho možného...vše bylo dobře ochucené, opravdu hlad mít nebudete! Kdo miluje melouny, jako my, tak vřele doporučuji :-) A mají dobré víno a rakiju....

Pláž
Pláž je hned před hotelem, OK...lehátka, slunečníky také v pohodě, je možné si kupovat denně matrace, což jsme dělali, za 2 leva Moře čisté a plavčík se postará, aby jste se neutopili....to se také hned tak někde nevidí, aby bylo vše hlídané a je hlídaný celý objekt Albeny, což je také moc dobře!

Jaroslava Feřtová, 26.09.2018, Datum pobytu: 22.8. - 1.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Gergana

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 4,4 Před 35 lety jsem tento hotel zažila.Nic se tam za ty roky moc nevylepšilo.Je to skoro na celkovou rekonstrukci,pokoj byl ale celkem...

  • 5 Ubytování
  • 3 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Před 35 lety jsem tento hotel zažila.Nic se tam za ty roky moc nevylepšilo.Je to skoro na celkovou rekonstrukci,pokoj byl ale celkem dobrý.Jídelna příšerna,ubrusy jsme vyklepavali,špína a neutulno. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoj lepší průmer zaplatil jsme si výhled na moře,pokoj byl v 5 patře,ale chodili jsme pěšky,výtahy pomale

Strava
strava byla stale stejna,ničim mě neoslovila

Služby hotelu
nic mimořadneho jsme neřešili,vse bylo spíš jako v ubytovne

Pláž
plaz odpovídala našim představam,

Blanka, 24.09.2018, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Mura

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (2)

Celkem: 7,2 cena odpovídá kvalitě

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
cena odpovídá kvalitě Zobrazit celou recenzi

Ubytování
pokoj nebyl uklízen pravidelně,podtékal záchod,na čistotě by to chtělo zaparacovat,občas nevynesené koše...

Strava
Jídlo na hotelu bylo bezvadné ,velký výběr všeho.Bohužel v našem termínu již nefungovalo občerstvení na pláži,ale zase tolik nám to nevadilo.Jinak co se týká návštěvy ve Francouzské restauraci v hotelu Dobruga,to bylo katastrofální a určitě nikomu nedoporučujeme.

Služby hotelu
Hotel má svoje za sebou,investice do něho nejsou žádné nebo minimální.Jinak ochota personálu byla výborná.

Pláž
Přístup na pláž,nové jezdící schody byly super,pláž čistá,voda čistá,koupání skvělé.K tomu žádná připomínka.Byli jsme zřejmě poslední termín,ale úklid lehátek a slunečníků ve chvíli,kdy jsme je používali nebyl úplně vhodný.

Marcela M., 24.09.2018, Datum pobytu: 8.9. - 15.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Orchidea

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 8,8 Dovolená splnila očekávání,byli jsme spokojeni. Jelikož jsme byli na konci sezony,nebyla pláž přeplněná a lehátka i deštníky byly volné...

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená splnila očekávání,byli jsme spokojeni. Jelikož jsme byli na konci sezony,nebyla pláž přeplněná a lehátka i deštníky byly volné bez problémů. Je to zřejmě oblíbená destinace rodin s dětmi, těch a starších lidí tu bylo hodně. Pro mladé,kteří očekávají i jiné vyžití,než koupání, je asi vhodnější jiné místo. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování standardní, tři hvězdičky,tedy žádný luxus, ale příjemné, úklid se konal každý den.

Strava
Strava byla super,každý si dle mého názoru mohl vybrat a jídla bylo dost. Sortiment se sice částečně opakoval,ale za týden jsme ani nestačili ochutnat všechno.

Služby hotelu
Žádnou zvláštní službu,kromě úklidu jsem nevyužila, nemohu tedy posoudit.

Pláž
Jelikož hotel stojí přímo na pláži,stačí ujít pár kroků. Pláž je písečná,vzhledem k tomu se při silném příboji moře trochu zakalí a přináší i řasy(velké vlny jsme zažili třikrát). Ale pak se zase zklidní a vyčistí. Mělko je docela daleko do moře. Na konci sezony není pláž přeplněná,každý si bez problémů najde místo pod slunečníkem.

Dagmar B., 24.09.2018, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2018
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Mura

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)