Recenze hotelů
Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 9,8 Super dovolenka s maximálnym oddychom, ktorá splnila naše očakávania od začiatku až do konca pobytu, až nám bolo smutno odchádzať domov....

  • 9,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolenka s maximálnym oddychom, ktorá splnila naše očakávania od začiatku až do konca pobytu, až nám bolo smutno odchádzať domov. Je to veľmi útulný, tichý hotel, keďže je menší, ako hotely v jeho blízkosti, pričom má výbornú polohu, všetko máte poruke, od pláže, "Korza" ako aj centra. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izba prispôsobená všetkému čo na dovolenke potrebujete, útulná a čistá, kde si oddýchnete po slnení a večernej prechádzke na "Korze" okolo pobrežia, pričom pri úžasnom počasí, ktoré sa nám vydarilo využitá iba v najnutnejšom prípade.

Strava
Pripravená veľmi chutne, možnosť výberu švedkych stolov, takže si každý vyberie na čo má chuť. Samozrejme nechýbalo ovocie, zmrzlina, zákusky.

Služby hotelu
Všetko čo potrebujete Vám ochotný personál poskytne, poradí s čímkoľvek. Možnosť využitia vonkajšieho baru pri bazéne bar priamo v priestoroch hotela. Taktiež si prídu na svoje rodiny s deťmi, ktoré sa môžu hrať na ihrisku v areáli hotela. Keďže je hotel oplotený, nemusia sa rodičia obávať o bezpečnosť detí. Dokonca sme boli milo prekvapení, keď pri odchode sme aj napriek zbalenej batožine nemuseli izbu opustiť v dopoludňajších hodinách, ale až priamo pri odchode.

Pláž
Hotel sa nachádza v bezprostrednej blízkosti pláže, kde sa dostanete cez areál hotela zadnou bránou ku ktorej dostanete kartu, aby ste sa mohli pohodlne vrátiť aj späť touto cestou do hotela a zároveň sa dostanete priamo na "Korzo", okolo pláže, s množstvom stánkov a atrakcií tak pre dospelých, ako deti, ktoré sme prešli večer, čo večer a niekedy aj cez deň, podľa chuti. Pláž je piesková a bola vždy ráno vzorne upravená na ktorej si každý nájde pohodlné miesto. Rovnako je bezpečná, pretože vstup do vody je veľmi pozvoľný a taktiež o dovolenkárov sa starajú plavčíci, ktorí zabezpečujú poriadok na pláži. Taktiež je možné vyšantiť sa aj vo vode keďže je tam možnosť využitia rôznych vodných atrakcií.

Iveta P., 01.12.2021, Datum pobytu: 11.7. - 22.7.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Avliga Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5 Celkový dojem - byli jsme zde jako ve vězení. Je tu opravdu jen hotel a pláž. Nedá se jít NAPROSTO NIKAM na procházku, není tu vůbec nic...

  • 6 Ubytování
  • 8 Strava
  • 3 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem - byli jsme zde jako ve vězení. Je tu opravdu jen hotel a pláž. Nedá se jít NAPROSTO NIKAM na procházku, není tu vůbec nic jiného. Do Sozopolu se lze dostat pouze taxikem nebo autobusem, pěšky jedině po velmi hustě frekventované silnici, bez chodníku či krajnice, což je o život. Pokud není počasí na koupání, tak se zde nedá vůbec nic dělat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Byli jsme ubytovaní v přízemí. Do hotelu je několik dveří z ulice, které se nezamykají. Neměli jsme z toho dobrý pocit. V koupelně byla velmi silně cítit plíseň. Pokoj byl čistý, ale zápach plísně celkový dojem velmi kazil.

Strava
Strava byla pestrá, v dostatečném množství. I chvíli před zavíračkou bylo doplňováno.

Pláž
Hotel má na pláži označené své slunečníky a lehátka, na kterých je uvedeno, že je zakázáno po dobu nepřítomnosti delší než 30 minut obsazovat lehátka např. ručníky apod. Toto však nikdo nehlídal a pokud jsme si neobsadili lehátko včas, po zbytek dne jsme měli smůlu, protože lehátka byla obsazená - na lehátku ručník, nikde nikdo, žádné lehátko volné. Pláž je písečná, pozvolný vstup do moře.

Petra Sochůrková, 21.11.2021, Datum pobytu: 24.8. - 31.8.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Sozopol, Hotel: Blue Orange

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 9 dovolená byla super

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
dovolená byla super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
čistý a útulný pokoj

Karel Hyánek, 03.11.2021, Datum pobytu: 3.9. - 10.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Penzion Pinkovi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,8 Byli jsme v hotelu na 8 dní, začátkem září 1921, počasí moc nepřálo, hlavně silný vítr, ale … to nic nevadilo k celkové spokojenosti....

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme v hotelu na 8 dní, začátkem září 1921, počasí moc nepřálo, hlavně silný vítr, ale … to nic nevadilo k celkové spokojenosti. Dovolená se vydařila. Ubytování super v 1.patře hotelu, výhled z balkonu na moře i na východ slunce – to nakukovalo až do postele, výtah z recepce, poměrně málo lidí, takže spíše klidná dovolená, jídlo – ano není to třeba na sladké jako Turecko či Egypt, stejné druhy zákusků i salátů, strava je jiná, ale co říci – každý se najedl i vybral. Nápoje jsme si točili sami, několik druhů kávy, mléko, čaje, míchané džusy, víno červené, bílé. Bary – v recepci i u bazénu, i ochota personálu pivo šlo, každý si vzal co chtěl i z jídelny, žádné omezování. Voda v bazénu začátkem září – studená. Ale, kdyby vše nebylo podle představ – tak moře – bylo docela teplé, voda super až na ten vítr a tedy i obrovské vlny. Lehátka zdarma, nikdo o ně nebojoval, ale ta kvalita, uprostřed proplétané, stačila jen naše osuška, bez nějakého molitanu, úžasné a samozřejmostí pěkný slunečník. V okolí se také nechalo chodit, v blízkosti pojízdné eskalátory na vrchol kopce a výhled na moře – doporučujeme, nějaký ten geocaching také nechyběl, organizace plynulá bez velkých časových ztrát, delegát Čedoku vše vysvětlil již při příjezdu – cestou v autobusu, v týdnu i v hotelu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
1 patro, čisto,, balkon, výhled na východ slunce, ok

Strava
každý si vybral, snídaně mohly být lepší - , stále opakující zákusky , stejný piškot jen příchuť a barevnost se měnila, ovoce dostatek ale jen 2 - 3 druhy, skoro denně meloun

Služby hotelu
celková spokojenost i ochota

Pláž
co by kamenem dohodil od hotelu, jemný píseček, úžasné lehátka, slunečník, žádný boj, moře krásné, jen v tu dobu vlny, vítr studený

Věra S., 01.11.2021, Datum pobytu: 3.9. - 10.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Kaliakra Mare (ex. Club Dobrotiza)

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 7 Celkem pěkná dovolená pro nenáročné

  • 10 Ubytování
  • 7 Strava
  • 2 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkem pěkná dovolená pro nenáročné Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pěkný, čistý, je vidět nadčasovost hotelu, balkon jsme sice neměli s výhledem na moře, ale ve finále nám to až tam nevadilo

Strava
Z jídla se dalo vybrat, ovšem rajčata měla plíseň, ta byla na švédských stolech pokaždé a pokud se nesnedla udělala se z nich buď polívka, či omáčka - jak tomu bývá častokrát v resortech tohoto typu

Služby hotelu
Uklízecka chodila denně vysávala, vysypávala koše i popelník, pokud bylo potřeba, přišla i na vyžádání znovu (rozbitá sklenička a milion mini střepů na balkoně )

Pláž
Byli jsme mimo sezónu ( v sezoně snad prý funguje lépe ), ale co mě nejvíc vadilo bylo, vagly všude po pláži, které se vám bořily mezi prsty ???? - severní pláž, na jižní bylo čistěji.Dalsi věc co mě vadila, byly skládky jak na pláži ( u sprchy ) i mimo resort vedle košů například. Ale to najdete asi všude v zemích EU

Anonym, 23.10.2021, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Žeravi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8 Nejsme nároční takže za nás spokojenost, příští rok letíme znovu.

  • 5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nejsme nároční takže za nás spokojenost, příští rok letíme znovu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování skromné, na přespání akorát.

Strava
Strava pestrá, výběr za nás dobrý

Služby hotelu
Na hotelu jsme se zdržovali pouze na jídlo a na přespání. Animační programy žádné.

Pláž
Pláž pár metrů od hotelu, lidí jak mraky,chodili jsme buď brzy ráno nebo na večer. Jediné co bylo tak problém s místem...

Monika, 16.10.2021, Datum pobytu: 31.7. - 7.8.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Belitsa

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 3,6 Hotel Arabella Beach nemůžu hodnotit, protože nás ubytovali v hotelu Laguna garden. Mysleli jsme, že nás trefí! Údajně za to mohla...

  • 1 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 1 Cena

Celkové shrnutí
Hotel Arabella Beach nemůžu hodnotit, protože nás ubytovali v hotelu Laguna garden. Mysleli jsme, že nás trefí!

Údajně za to mohla bulharská agentura, která jedná za všechny hotely v Albeně. Když je hotel nevytížený, tak ho zavřou a hosty dají prostě jinam. Tečka. Naprosto zkažená dovolená. Tečka. Prý to CK nevěděl....noooo....nevím, nooo...

Dovolenou jsme vybírali 6 hodin, aby přesně splňovala naše požadavky. Priorita číslo jedna byl hotel přímo na pláži, za druhé výhled na moře a za třetí bar na pláži.

Každé odpoledne jsme se chodili při procházce po promenádě k hotelu Arabella dívat. Bylo tam přesně tohle, co jsme si přáli mít. Jako bonus ještě výhled na moře i z jídelny. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Obrovské zklamání, hotel ve třetí řadě od moře. Říkali 200 m, ale bylo to určitě 300 m. Pokoj s výhledem do křoví a na parkoviště - hrůza! O baru na pláži jsme si mohli nechat jen zdát. Takže přítel si vzal v hotelovém baru dva kelímky po 2dcl piva. Trochu upil, aby to nevybryndal cestou na pláž a po 300 m mu zbyly 2dcl piva a mohl jít znovu 600 m.

Takže si pivo na pláž kupoval v krámě. Tudíž jsme měli parádní all inclusive v supermarketu za svý.

Druhý den, když jsme hodně řvali, volali do CK a sepisovali s delegátem stížnosti, že tohle jsme si tedy opravdu nezaplatili, nás přestěhovali do 6. patra s výhledem na bazén, kde se v dáli, za hezkého počasí, třpytil i kousíček moře.

Za to tam příšerně smrděly odpady v koupelně. No nic, byli jsme vděční za ten lepší výhled.

Strava
Strava byla to nejlepší z celé dovolené. Bohatý výběr každý den, všechny druhy příloh, dva až tři druhy ryb a několik druhů masa, saláty, ovoce, zelenina na jaké si vzpomenete, polévky k obědu i k večeři, každá jiná, moučníky, zmrzlina a výborné víno v době jídla.

Služby hotelu
Služby byly úplně naprosto nejhorší, prakticky žádné nebyly. Vůbec neuklízeli, a tím nemyslím utírání prachu. Ale vůbec nevysýpali koše, nedávali nám čisté ručníky, ani toaletní papír. Ten jsme si museli potupně odtáčet v restauraci a odpadky jsem nosila v igelitce před hotel na ulici do veřejného koše! Jako SORRY, ve 4 hvězdičkovém hotelu??????? Co to jako je????? To mohlo Čechům stačit za socialismu, když se nikam nesmělo a bylo to aspoň levné. Tento zájezd stál 14 500 v půlce září! Za to jsme byli v Turecku v sezóně a měli jsme labutě z ručníků posypané růžovými lístky a perfektní úklid každý den!

Když jsme si řekli na recepci o úklid a toaletní papír, tak nám tam dali 1 ruličku, na nic nešáhli a zase se nikdo 2 dny neukázal.

Pláž
Pláž byla fantastická. V prospektu bylo, že velikost pláže, která je až 60 m široká a 7 km dlouhá nám vyrazí dech, a to byla pravda. Byl tam ten nejjemnější píseček a ani jediný kamínek ani o velikosti špendlíkové hlavičky. Ani ve vodě, ani v moři. Spousta malinkých mušliček a čistá voda. Velmi klidné moře. Moc hezké. Bylo tam asi 15 řad lehátek a tím že bylo již po sezóně, tak i když jsme třeba přišli až odpoledne, tak jsme měli nejvíc 3. řadu a několikrát i první.

Renáta Soukupová, 06.10.2021, Datum pobytu: 10.9. - 17.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Laguna Garden

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Celkem: 9,8 Skvělé,uplná spokojenost

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Skvělé,uplná spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bez připomínek -

Strava
Jídlo vynikající

Služby hotelu
Ochotný a usměvavý personál.

Pláž
Čistá pláž nedaleko, moře čisté s postupným vstupem.

Marcela Cibulková, 06.10.2021, Datum pobytu: 17.9. - 26.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Astera

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,2 Celkové hodnocení dovolené je lepší nadprůměr. Hotel velmi dobrý, bohužel jsme po dobu půlky pobytu měli ošklivé počasí (zima a vítr),...

  • 7,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 6 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Celkové hodnocení dovolené je lepší nadprůměr. Hotel velmi dobrý, bohužel jsme po dobu půlky pobytu měli ošklivé počasí (zima a vítr), ale za to hotel nemůže. Zachránily to nějaké výlety a procházky a nakupování. V druhé půlce pobytu již bylo hezky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v tomto hotelu je velmi slušné. V sezóně 2021 se hotel prezentuje jako 5*, což reálně pravda není, je to velmi slušná turistická 4*. V hotelu je čisto, personál stále uklízí, domluvíte se zde česky. Vybavení pokoje dostačuje, jako v jednom z mála hotelů za naše letité cestování je zde vidět, že při vybavování doplňky někdo i přemýšlel - věšáčky tam kde je člověk potřebuje, odkládací poličky v koupelně a ve sprše atd. atd. Samozřejmě při bližším zkoumání jsou vidět i typické nedodělky (odfláknuté spárování mezi obklady, nepasující rám dveří k dveřím apod.), ale to v jihu Evropy snad tradičně patří :-)) V pokoji bych měl jen dvě připomínky: Trochu už proležené matrace a katastrofálně nefunkční Wifi, jinak vše OK.

Strava
Jídlo v hotelové jídelně bylo na nadstandardní úrovni, obrovský výběr všeho možného ke snídani i večeři, na obědy jsme nechodili. Jediné, co nám u moře chybělo, byly ryby, škoda! Jinak vše velmi dobré a výborný výběr.

Služby hotelu
Kladně hodnotím služby typu možnosti zapůjčení osušek k moři nebo k bazénu, cukrárnu, bar, a také velmi bohaté a dobré obědové balíčky, když člověk jede na výlet. A to, že se člověk na recepci domluví česky, je také velmi příjemné.

Pláž
Pláž rozhodně není 150m, jak uvádí popisy CK, reálně cca 300m. Je pěkná, velká, široká, písečná, s bary a slunečníky, pozvolný vstup do moře. Jen by ji Bulhaři mohli trochu čistit!

Petr V., 06.10.2021, Datum pobytu: 4.9. - 15.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Belvedere

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 3,2 Shrnuto slovy delegáta: "Co by jste chtěli, když jste si vybrali Chaika hotel?" Delegát byl těžce arogantní a bez jakéhokoliv...

  • 3 Ubytování
  • 2 Strava
  • 6 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Shrnuto slovy delegáta: "Co by jste chtěli, když jste si vybrali Chaika hotel?" Delegát byl těžce arogantní a bez jakéhokoliv zájmu něco řešit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jediné, co fungovalo, byla klimatizace. Jinak katastrofa. Nábytek byl hrozný, skříň bez dveří, odlupující se dýha skoro na každém kusu nábytku,, v koupelně voda neustále kapající ze stropu, chybějící páčka na sprchové baterii, Plíseň na vaně, obkladech i dlažbě, chybějící hygienické a toaletní potřeby, osušky a ručníky. Úklid mizerný, fuj a hnus.

Strava
Jídla dostatek, ale strašně stereotypní. Nechutnalo nám. Doplňovány mokré talíře a příbory, stoly špinavé.

Služby hotelu
Na recepci neochota, nezájem, mají všechno "na háku." Nikoho nic nezajímá. Personál úplně bez emocí. Nepůsobí to dobře.

Pláž
Pláž přímo u hotelu super. Lehátka a stolečky by si zasloužily obnovu. Tak jako hotel, mají už své nejlepší časy za sebou.

Branislava Nováková, 04.10.2021, Datum pobytu: 6.8. - 13.8.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Chaika Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)