Recenze hotelů
Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Naprosto dokonaládovolená.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Naprosto dokonaládovolená. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytováni bylo luxusni, pokoj velmi dobre vybavený, s klymatizací, kuchyňským koutkem, balkonem.

Strava
Strava byla velmi pestrá, bulharská i světová, včetně mořských plodů, zákusků, ovoce na výběr. Svačinky byly dopoledne i odpoledne, včetně zmrzliny. Nápoje dle libosti.

Služby hotelu
Velmi ochotný a sympatický personál. Pokoje byly vždy perfektně uklizené

Pláž
Pláž překrásná, uklizená, moře čisté.

Libuše Kolčavová, 20.09.2020, Datum pobytu: 5.9. - 15.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Rome Palace Deluxe

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 5,4 Kdyby hotel měl 3 *, tak asi dle očekávání. Zklamáním a neočekávané bylo, že hotel má 4*, ale restaurace jen 3* což v Bulharsku znamenalo...

  • 6,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 6 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Kdyby hotel měl 3 *, tak asi dle očekávání. Zklamáním a neočekávané bylo, že hotel má 4*, ale restaurace jen 3* což v Bulharsku znamenalo pořád víceméně to samé jídlo a klidně i nahé dítě pobíhající okolo stolu - rozhodně nikdo nehlídal oblečení ubytovaných do restaurace. Další nevýhodou byl strmý "schod" do vody - doporučuji boty do vody. Je zde mnoho úlomků velkých mušlí a tedy bolí do nohou (kdo má jemné nohy tak určitě - hned první den mě to pořezalo na chodidle - takže celou dovolenou problém). Jinak kdyby byl hotel 3*, tak hodnotím velmi kladně. Ale to má souvislost hlavně s cenou - za 3* bych stejnou cenu neakceptovala. Když srovnám s Tunisem, tak 4* a 4* jsou něco dost jiného. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl hezký, dostali jsme malý balkon, ale ani to nebyla velká překážka, jen malý problém se sušením mokrých věcí. Bohužel uklízečky umyly max podlahu v koupelně (umyvadlo vůbec) a srovnaly postele - tedy prostěradlo, které po jedné noci bylo naprosto pryč. Jinak jako nevýhodu bych viděla hodně to, že byly dvě matrace vedle sebe bez toho aby postel měla nějaký rám, který by je držel u sebe - takže se neustále rozjížděly a spala jsem klidně v mezeře. Jinak + byla klimatizace samozřejmostí v pokoji. Wifi v Lobby funkční. Koupelna krásná - ale nedořešená záclona u sprchového koutu - po sprchování bylo hodně vody i vedle a nic čím to utřít. Moře po schodech přes promenádu bez problémů pro mladého člověka.

Strava
V okolí hotelu pizza, kebab apod za podobné ceny jako v ČR, ale takový hot dog je extrémně předražený. Cenově je to jako všude - jak co. Třeba v některých krámcích ve Varně se dá sehnat koření o hodně levněji než v ČR, ale mléko měli i v Kauflandu za 2leva (cca 28kč). Takže pak dochází k tomu, že v automatu v hotelu to natočilo coffee cream (babička tomu říká bílidlo do kafe - takový ten prášek nahrazující mléko), když jste chtěli hot milk. Strava byla pořád velmi podobná - možná je to lepší přímo v sezoně. Už po 2dnech jsem nevěděla co bych si dala ( jsem dost vybíravá, ale opravdu většina byla chuťově nevýrazná). Jinak jako velké + beru výhled na moře při jídle. Vždy se tam nějaké to místečko našlo.

Služby hotelu
Úklid pokojů jsem popsala u ubytování. Jinak co se mi nelíbilo bylo plýtvání plastem - na každou vodu jiný kelímek (neměli ani 300ml). Fakt doufám, že to bylo jen koronavirové opatření, ale plast byl naprosto všude a někteří nechtěli ani přijmout kelímek, který jste již použili před minutou. Takže klidně 20 kelímků/ den/ osoba.. možná i víc, záleželo jak kdo se snažil neplýtvat.

Ještě bych dodala, že zdaleka ne každý rozuměl základy anglicky, takže říct co chci nalít nebo dát na talíř bylo fakt rukama nohama. Animační programy nemohu posoudit, celý týden nebyly. Stejně tak jako nebyl plavčík a vlajka na stožáru, kde má být "nebezpečnost" moře.

Pláž
Jak jsem již psala, tak přes schody a promenádu fakt kousíček. Nebezpečné mušle a kameny v tom zlomu ("schodu"). Vlny hází přímo pak na tenhle schod s "nebezpečným pískem". Jinak dál už je krásný písek. Na pláží občas nějaký ten nedopalek nebo kovové víčko od lahve. A ještě dost časté meduzy. Ve větší hloubce obzvlášť ( s více jak 2m vody). Dá se bez problémů obejít bez slunečníků a lehátek. Doleva po pláži je molo, kde je fakt hezký výhled a doprava něco jako centrum Zlatých písků, kde se dá koupit kde co - stánky. Doporučuji spíš hotovost - karty všude neberou.

Kateřina H., 18.09.2020, Datum pobytu: 4.9. - 11.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Luna

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

8 fotografií

Celkem: 9,2 Vše v pořádku, perzonál pozorný, mohu jen doporučit.

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Vše v pořádku, perzonál pozorný, mohu jen doporučit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše dle očekávání, čistota a vše fungovalo jak mělo.

Strava
Jídlo rozmanité, výběr pro každého. Na Bulharsko nad standart. Na to, že byly stížené podmínky coronou tak vše OK.

Služby hotelu
Obsluha vynikající, bazén udržován v čistotě, vše funkční a bohužel bylo omezení nějakých služeb ohledně coronaviru. Ale vůbec to nevadilo.

Pláž
Na pláž 50 metrů, s hotelu po schodech přes malou cestu ( kolonáda) a hned po pár metrech písečná pláž. Pro hotel sice bez lehátek, ale ty byly za poplatek pár metrů vpravo nebo nalevo, kdo jak potřeboval. Moře čisté, Plná spokojenost.

Roman K., 17.09.2020, Datum pobytu: 4.9. - 13.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Luna

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Pláž 4 fotografie

Celkem: 3,2 Před třemi roky byla kvalita služeb na vyšší úrovni.

  • 3 Ubytování
  • 3 Strava
  • 3 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Před třemi roky byla kvalita služeb na vyšší úrovni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje 406 a 407 .Při příjezdu neuklizeno,nebyla setřená podlaha,na velké terase ( také nezameteno ) pouze dvě lehátka,chyběl stolek. Na pokoji malá skříň,koupelna nevyhovující,sprcha umístěná cca 50 cm od toalety bez jakékoliv dělící zástěny,takže při sprchování zastříkáno vše,včetně toalety. VIZ.FOTO

Strava
Celý týden stejná omezená nabídka : smažené vejce,volské oko,párek,tousty,dva druhy salámu a sýra,zelenina ( rajče,paprika,okurek),ovoce - meloun a broskev,k jogurtu nebyly žádné musli .....místo džusu oslazená voda,

Služby hotelu
Při příjezdu neuklizeno - písek,prach na pokoji i terase,za celý týden setřeno pouze jednou,po našem upozornění,ručníky vyměněny také pouze jednou,po našem upozornění - volali jsme delegátce. Celý denní úklid obsahoval pouze doplnění toaletního papíru a vynešení odpadkového koše ,který byl velice malý. Personál příjemný,ale výše uvedené služby nestály za nic. Nevím,zda to bylo tím,že jsme byli poslední hosté - za námi už zamčeli hotel. VE SROVNÁNÍ SE SITUACÍ PŘED TŘEMI ROKY SE DOST ZHORŠILI.

Pláž
Voda čistá,služby na pláži dobré,v restauracích příjemní obchodníci. ČISTOTA PLÁŽE NEVYHOVUJÍCÍ ,v písku típnuté cigarety a jiný nepořádek,v porovnání před třemi roky se čistota dost zhoršila.

Jaromír Karafiát, 16.09.2020, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Tropicana

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 9,8 Max. Spokojenost.... ????

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Max. Spokojenost.... ???? Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Vše na 1..

Strava
Dostatečny výběr... Spokojenost ????????

Služby hotelu
????????

Pláž
Jen pár metrů od hotelu.. Super

Naděžda R., 16.09.2020, Datum pobytu: 4.9. - 13.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Lilia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 8,4 Hotel byl super, ale vzhledem k momentální situaci ohledně Covid-19, nebylo možno využít některé restaurace, které hotel nabízel, bowling...

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Hotel byl super, ale vzhledem k momentální situaci ohledně Covid-19, nebylo možno využít některé restaurace, které hotel nabízel, bowling atd.. což je pochopitelné. Jinak velmi milý personál, výborné jídlo, čisté pokoje, pláž čistá, moře sem tam plné řas. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté, pokoj s balkónem, kuchyňka, TV, klima jak v ložnici, tak v celém pokoji.

Strava
Každý den překvapili, jídlo výborné, velký výběr od slaného až po sladké. Saláty, těstoviny, masa, omáčky atd..každý si vybral to svoje.

Služby hotelu
Služby v hotelu byly v pohodě

Pláž
Pláž byla čistá, moře sem tam vyhodilo odpoledne řasy, ale druhý den ráno byla pláž opět čistá. Navíc byla pláž hned u hotelu, takže to bylo velké plus.

Nikola Králová, 16.09.2020, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Pomorie, Hotel: Sunset Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

3 fotografie

Celkem: 8,8 Celkový dojem velice dobrý

  • 9,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem velice dobrý Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování super,čisto,útulný pokoj s pohodlným spaním,velká koupelna,denně možnost výměna ručníků,vysypání koše,personál velice příjemný a milý

Strava
Strava ...za mě denně výborný vývar,který jsem si dávala k večeři,malý výběr pečiva,ovšem dost ovoce a zeleniny,který nám třeba jinde chyběl.Jako šéfkuchařka jsem dost vybíravà,ale mě osobně nich nechybělo,rýže skvěle ochucena,omáčky chutné

Služby hotelu
Co mě osobně a i další české klienty hotelu velice mrzelo,že nebyl žádný program,všude okolo ano,chápala bych omezení kvůli koronaviru,ale přijel zájezd Bulharů,u bazénu jim bylo připraveno kromě jídla i hudba a nám bylo oznámeno,ze je to pouze pro VIP a my že nemáme přístup.Toto se pak opakovalo ještě jednou v jídelně,diskotéka pro VIP (přijel celý autobus).Toto nás tedy velice zklamalo.Žádné roušky v hotelu se neřeší,narvat hotel dalšími lidmi zřejmě panu řediteli nepřišlo v této době jako hloupý nápad.

Pláž
Dostupnost super,moře úžasně teplé,čisté.Bylo ale dobré si přivstat a dát ručník na lehátko,po 10hodině už celkem problém lehátko mít

Romana Pokorná, 15.09.2020, Datum pobytu: 1.9. - 10.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Perla

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale letos jsme tuto destinaci vybrali, jelikož kvůli Covidu se nám zúžily možnosti dovolené u moře. Ovšem...

  • 7,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
V Bulharsku jsem nikdy nebyla, ale letos jsme tuto destinaci vybrali, jelikož kvůli Covidu se nám zúžily možnosti dovolené u moře. Ovšem nutno říci, že jsme nelitovali. Hotel Lilia je skvělý, personál milý a vtipný, i když měli všichni zaměstnanci uvnitř hotelu obtěžující roušky, přesto se snažili ve všem vyhověti. Destinace Zlaté písky je super, promenáda se spoustou stánků a zboží, rozmanitými restauracemi a živou hudbou i lunapark se zmenšeninou Eiffelovy věže je velmi pěkný. Jakoby se v Bulharsku zastavil čas a žádný Covid nebyl.... ráda se sem někdy znovu vrátím... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování výborné, pouze na pokojích bych vyměnila koberce za dlažbu, jinak výborné. Na recepci jsme si dokoupili za 700 Kč pokoj s výhledem na moře a bazén a to byla skvělá volba. Vyhovovalo mi i to, že uklízečka uklízela jen když hosté dali na dveře visačku, že chtějí poklidit, jinak neobtěžovala.

Strava
Strava velmi chutná, rozmanité ovoce, zelenina, sýry, ryby, různé druhy masa a vymazlené dortíky, bulharské pivo i víno mi chutnalo. Jídlo fomou bufetu 3x denně, chudáci servírky v rouškách a rukavicích za plexisklem samy nandavaly na talíře jídlo dle přání klientů a na konci pultu předali klientům.

Služby hotelu
Služby dobré, obsluha u vnitřního i venkovního baru u bazénu super. Bazén na střeše byl zavřený kvůli Covidu, což chápu, ale jinak jsme se byli na něj podívat v 9. patře za sklem a musí to být nádherná podívaná když je otevřený.

Pláž
Pláž v podstatě jen přes pěší promenádu, hned před hotelem, krásný bazén a bar s odpočinkovými křesly.... pláž písčitá, čistá, udržovaná, slunečník + 2 lehátka + dva molitany potažené koženkou - vše za 10 Leva za 1 den, sprcha na nohy i celková sprcha hned při východu z pláže k hotelu....moře teplé... vlny na pohoupání, ne velké, prostě skvělé

Zdenka D., 15.09.2020, Datum pobytu: 31.8. - 7.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Lilia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Navštívili jsme tento hotel poprvé v roce 2018 a nyní jsme se do tohoto hotelu rádi vrátili. Zažili jsme opět krásný týden u nádherné...

  • 9 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Navštívili jsme tento hotel poprvé v roce 2018 a nyní jsme se do tohoto hotelu rádi vrátili. Zažili jsme opět krásný týden u nádherné pláže. Pro ty, kteří hodlají prožít týden focením prasklé dlaždičky, trusem od raca potřísněné lehátko u bazénu, či podobnými titěrnostmi, je tento hotel naprosto nevhodný. Pro ty, kteří hodlají prožít dovolenou na pláži, odkud to mají do hotelového zázemí pár kroků je tento hotel ideální. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Odpovídající. Pár nedostatků by se našlo, ale tím, že např.u skříně drhnou posuvné dveře se mi ani nechce zmiňovat. Toto je pro nás naprosto zanedbatelná banalita. Jinak denně uklizeno, výměna osušek i ručníků samozřejmostí.

Strava
Na to, že byl hotel obsazen zhruba z jedné třetiny, tak strava byla pestrá. Vždy se dalo vybrat jídlo, které bylo chutné a doplňováno až na ovoce až do konce výdejní doby.

Oproti minulému pobytu v roce 2018 nebyl v provozu gril, ale to se dá pochopit, když chybí lidé, nemůže být v provozu vše.

Služby hotelu
Vše, co jsme potřebovali nám hotel nabídnul. Ano, je co zlepšovat, ale poněvadž nejsme nároční

(volili bychom jinou cenovou relaci) tak jsme byli spokojeni.

Pláž
Pláž byla každý den v noci upravována. Lehátka a deštníky za poplatek 4+4+4 Leva (170,- Kč) na den, nebo veřejná pláž na deku. Všude místa dostatek. Co se týká moře, tak bylo vždy čisté, nádherně teplé. Během týdne jsme 4 dny měli zelené vlajky, kdy moře dopoledne bylo velmi klidné a odpoledne se mírně vlnilo. 2 dny vlály žluté vlajky, kdy se dělaly vlny cca 0,5m a bylo to příjemné houpání, u břehu se vytvořil asi 2m široký úsek s utrhanými řasami, ale jinak stále čisté a teplé. Poslední den vyvěsili vlajky červené, ale pořád se dalo koupat. Sice jen tam, kam dosahovala voda cca pod plavky, tedy dokud nepřišla vlna, to byl problém vystačit. Plavčíci měli pohotovost a neustále vyháněli neukázněné lidi s nafukovačkama, takže jsme si občas připadali jako na řízené křižovatce (neustálé pískání na píšťalku)

Petr L., 15.09.2020, Datum pobytu: 5.9. - 12.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Chaika Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

1 fotografie

Celkem: 8,4 Spokojenost

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Spokojenost Zobrazit celou recenzi

Ubytování
spokojenost

Strava
dobra

Služby hotelu
spokojenost

Pláž
vzdalenost cca 5 minut,pozvolny vstup do vody,vhodne pro deti

Yvetta Teichmanová, 15.09.2020, Datum pobytu: 5.9. - 12.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Riva

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)