Recenze hotelů
Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 2,8 Cestovní kancelář super , delegátka pro nás neměla žádný význam . Při příjezdu s námi nebyla ani na hotelu , proto vznikli první problémi...

  • 1 Ubytování
  • 2 Strava
  • 6 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Cestovní kancelář super , delegátka pro nás neměla žádný význam . Při příjezdu s námi nebyla ani na hotelu , proto vznikli první problémi . Jediné k čemu jsme ji využili bylo na výlet do Varny. Tím to skončilo .Hotel Perunika nedoporučuji nikomu z mladých lidí kteří mají podle recenzí na internetu špatné informace o hotelu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Katastrofa , chápeme že za ty penize jsme nic moc očekávat nemuseli ale čistota byla neskutečný propadák. Už při příjezdu plíseň v koupelně a smrad. Sprchový kout tekl a neodtékal ani kanálek . Klimatizaci jsme měli přilepenou takže jsme si neplotu ani nemohli nastavit. Na druhém pokoji co s námi byli Češi na hotelu tak jim ani nefungovala.

Strava
Co se týče jídla , očekávali jsme od all inclusive více,větší výběr a hlavně možnost více ovoce,mořských plodů a to co lidé u moře očekávají. Výběr nestál jinak za nic. Co totálně nepochopím a nejde mi do hlavy, jak je možné že je problém nám nalévat do skleniček a vše nám bylo naléváno do plast. kelímků . A to se týkalo horkého čaje,kávy apod.!!!

Služby hotelu
Totálně domluva nereálná ani anglicky , hned při příjezdu jsme měli první komplikace s placením . Sama recepční nám nerozumněla neboli spíš ani nechtěla rozumnět . Co se týče baru , neskutečný problém nám nalít ,tak jak jsme po ní požadovali . Alkohol pokud došel , personál nebyl schopný ani doplnit , raději řekl že nemá a tím to skončilo. Takže opravdu all inclusive o ničem . Rozhodně nikomu tento hotel nedoporučuji. Nepochopili jsme jak je možné , že lidé kteří přijeli ve středu byli v neděli přestěhováni jinam ?

Pláž
Pláž skvělá , nebyl ani jeden jediný problém.

Anonym, 16.10.2019, Datum pobytu: 13.9. - 22.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Perunika

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,6 Pohodová dovolená u moře, pouze zklamání z historického města Nesebar.

  • 5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Pohodová dovolená u moře, pouze zklamání z historického města Nesebar. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čisté, velké pokoje, bohužel pár nedostatků by se taky našlo - např. nešly zavřít dveře z důvodu křivé dlažby, kuchyňská linka, ve které nebylo žádné nádobí (naštěstí jsme měli stravu all inclusive :-) )

Strava
Snídaně, obědy, večeře - vše vynikající, dostatečný výběr z množství jídla, jak masa, zeleniny, tak sladkých pokrmů. Pitný režim - bez připomínek

Služby hotelu
V případě potřeby poradili, zajistili - pouze pozitivní hodnocení

Pláž
Přístup na pláž asi 200m, bohužel voda byla začátkem srpna hodně zarostlá řasami, a museli jsme hledat místo, kde jich tolik nebylo. Kolem 15 hodiny odpoledne pláže téměř prázdné a pro děti ideální :-)

Petra Podškubková, 16.10.2019, Datum pobytu: 7.8. - 14.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Sunrise Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 7,2 Dovolená mírně předčila mé očekávání, zejména z pohledu stravy a čistoty. Nicméně Slunečné pobřeží a nejspíš celé Bulharsko není moc...

  • 5,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená mírně předčila mé očekávání, zejména z pohledu stravy a čistoty. Nicméně Slunečné pobřeží a nejspíš celé Bulharsko není moc hezké, ale odpovídá to ceně. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme problém s odtékáním sprchy a splachováním záchoda. Zároveň sprcha nebyla nijak dělena od záchodu, prostě tam jen byla hadice uprostřed místnosti, což bylo dost nepraktické, i vzhledem k dost rovné podlaze (vytékala nám voda do pokoje).

Strava
Dostatečná variabilita (4-5 hlavních jídel + přílohy + saláty) a kvalita jídla. Jen s deserty byl problém, že většinu času byly vyjedené a musel to člověk hlídat, když přinesli nový tác...

Služby hotelu
Interiér je nevkusný, ale personál byl v pohodě, až na to, že nás nechali čekat 5 hodin na recepci, než nás pustili na check-in

Pláž
Pláž byla v dostupné vzdálenosti (7-10 minut) a byla, čistá a prostorná... ale bylo na ní hlavně dopoledne raketa lidí a řvoucích Bulharů nabízejících ovoce na prodej

Patrik K., 15.10.2019, Datum pobytu: 29.8. - 5.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Bohemi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4,2 2 roky zpet bylo mnohem lepsi, jidlo nic moc - porad stejne a "lowcost", jinak lokalita v poradku ale priste jiny hotel 100%

  • 4,5 Ubytování
  • 2 Strava
  • 5 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
2 roky zpet bylo mnohem lepsi, jidlo nic moc - porad stejne a "lowcost", jinak lokalita v poradku ale priste jiny hotel 100% Zobrazit celou recenzi

Anonym, 14.10.2019, Datum pobytu: 13.9. - 20.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Riva

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 1 NEJHORŠÍ DOVOLENÁ V MÉM ŽIVOTĚ

  • 1 Ubytování
  • 1 Strava
  • 1 Okolí
  • 1 Cena

Celkové shrnutí
NEJHORŠÍ DOVOLENÁ V MÉM ŽIVOTĚ Zobrazit celou recenzi

Ubytování
POKOJ CELKEM UŠEL AŽ NA UKLÍZEČKY,KTERÉ VÁM VYSYPALY KAŽDÝ DEN JEN KOŠ SE SMETÍM A TO JE VŠE.ŽÁDNÉ VYSÁVÁNÍ ANI VYTÍRÁNÍ PODLAH ASI NEZNAJÍ.TAKŽE CO SE TÝČE HYGIENY TAK JE TO KATASTROFA.

Strava
JÍDLO HNUS.KAŽDÝ DEN POŘÁD TO SAMÉ A NEBO JEN NĚJAK ZAMĚNĚNÉ ABY SE NEŘEKLO.BRAMBORY ČERNÉ A PANÍ MĚLA V KUSKUSE ČERVY. A KAŽDÝ DEN BYLO JÍDLO STUDENÉ JAK PSÍ ČUMÁK.AUTOMATY NA PITÍ VĚČNĚ VYPNUTÉ A NEBO NEDOPLNĚNÉ.TÝKÁ SE TO I VÍNA NEBO KÁVY.MÍSTO KÁVY TEČE VODA A NEBO HOLÉ MLÉKO,MÍSTO LIMONÁDY VODA A VÍNO KDYŽ MÁ BÝT ZAPNUTÉ A DOPLNĚNÉ TAK VĚČNĚ NEBYLO.

Služby hotelu
KATASTROFA.JEDNODUŠE OBSLUHA HOTELU A TO BEZ VYJÍMKY SE TVÁŘILY KYSELE A NEOCHOTNĚ!

Pláž
ULICE ŠPINAVÉ,SAMÉ ODPADKY.PŘÍSTUP NA PLÁŽ UJDE ALE NA PLÁŽI VAJGLE OD CIGARET,KELÍMKY,PAPÍRY.

Anonym, 14.10.2019, Datum pobytu: 20.9. - 29.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Detelina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Hotel velmi doporučuji. Za rok nejspíš navštívíme ten stejný. Ubytování na dobré úrovní, stravování výborné, pláž i moře čisté a dostupné...

  • 8 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Hotel velmi doporučuji. Za rok nejspíš navštívíme ten stejný. Ubytování na dobré úrovní, stravování výborné, pláž i moře čisté a dostupné s pozvolným vstupem. Personál usměvavý, animační program bohatý, počet lehátek dostačující. Město je od hotelu vzdáleno cca 15 minut chůze. Jsou tam restaurace a hezké výhledy na moře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Byli jsme ubytovaní v apartmánu a částečným výhledem na moře. Pokoj s kuchyňskou linkou a balkónem byl prostorný a čistý. Ložnice byla sice menší, ale bohatě stačila. Koupelna s WC a sprchovým koutem byla jediným malým mínusem. Byl trochu cítit odpad a ve spárách zástěny sprchového koutu byl písek. Ale to se asi nedá uvést do dokonalosti. Ručníky se měnily dle naší potřeby. Vždy při výměně ručníků uklízečka setřela podlahu v koupelně.

Jediným mínusem byl delegát. Při uvítací schůzce působil neochotně, při dotazech ostatních je vždy uzemnil a do konce pobytu se neukázal. Měl při našem odjezdu zajistit snídaňové balíčky na cestu. 2/3 cestujících ovšem balíček nedostali, jelikož byl nahlášen špatný počet cestujících. Vzhledem k tomu, že mezi námi byli i nemocní senioři (vysoký krevní tlak, diabetes,... )a s balíčkem počítali, tak nastal celkem chaos a rozhořčení. Bylo telefonicky přislíbeno, že jiný delegát přiveze balíčky na letiště do Burgasu. Žádný delegát na nás ovšem nečekal a snídaně jsme si tedy obstarali na naše náklady.

Strava
Jídlo bylo výborné. Každý den něco jiného. Vybral si vegetarián i masožravec. Několik druhů ryb, hodně zeleniny i příloh, každý den k obědu i večeři polévky. Dezerty na jeden způsob, ale to je snad u každého all inclusive. Ovoce bylo při každém jídle.

Místní alko nápoje nebyly špatné. Pivo bylo kupodivu dobré, víno celkem šlo. Zmrzlina byla dobrá. Odpolední bufet zahrnoval hlavně hranolky, smažené nugety, saláty, sandwiche, pizzu apod.

Služby hotelu
Bazén u hotelu byl denně téměř poloprázdný, takže velká možnost výběru lehátka a klid a soukromí. U vedlejšího hotelového bazénu byl ruch a více lidí, ale vždy jsme lehátka našli. Každý den i večer animační program. Ocenila jsem, že animátoři nebyli vlezlí, jak to občas někde bývá.

Pláž
Pláž hned u hotelu. Písek jemný, moře čisté a v termínu 13.9.-20.9.2019 i vhodné ke koupání. Ze začátku větší vlny. Moře bylo čisté i s mušličkami. Hodně volných lehátek.

Kateřina P., 14.10.2019, Datum pobytu: 13.9. - 20.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Carevo, Hotel: Primea Boutique Apartments

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 Meli jsme perfektni dovolenou s celou rodinou. Dekujeme

  • 7 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Meli jsme perfektni dovolenou s celou rodinou. Dekujeme Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Mensi pokoje. Vytah. Nejvetsi problem hotelu jsou vytahy. Lepsi jit pesky protoze vytahem muzete jezdit hodinu????

Strava
Nemam co rict, bulharska kuchyne, kazdy den neco noveho. Myslim, ze by mohli jeste vic zesilit bulharskou kuchyn vice jidel. Ale i tak vsechno bylo ok.

Služby hotelu
Hotel neni 5 hvezd ale.odpovida presne tomu co nabizi. Tady zavisi uz jen na osobnich požadavcích. Hodne cestuji a 99% jsem v 5 hvězd. Hotel. Byli jsme s celou rodinou a musim rict, ze opet hotel me prekvapil. To, ze pokoje byly mensi vubec nevadi preci jenom tam se jen spi :) velice me potesilo ze vsichni jsme byli ubytovani jeden do druheho (3 pokoje hned do sebe) super plus i pozdni check out jsme mely takze super.

Pláž
Albena ma jedny z nejlepsich plazi v bulharsku. Ziji v bulharsku a musim rict,ze jsem byla vazne prekvapena. Plaz byla skvela cista s jemnym piskem. Jestli je jedna vec, kvůli ktere by jste se meli vydat do bulharska tak jsou to plazev albene.

Jennifer Joklová, 11.10.2019, Datum pobytu: 7.8. - 14.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Gergana

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 5,8 Nejsem zase až tak náročný uživatel, ale hvězdičky, které hotel má dle mého neodpovídají. Přístup některého z personálu překvapil v...

  • 5,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Nejsem zase až tak náročný uživatel, ale hvězdičky, které hotel má dle mého neodpovídají. Přístup některého z personálu překvapil v dobrém, ale i v opačném dojmu. Trochu jsem si připadal, že jsou zde někteří občané vítáni více, jak z ČR. Osobně se nemohu válet celý den na pláži, to nevydržím. Hotel je asi pět minut od náměstí, potom pár uliček, kde jsou různé stánky a krámky, ale dále jít nemá smysl. Takže malinkatá oblast. Cestování od letiště minibusem, řidič asi chvátal, náš hotel byl nejdále, duše byla řádně vytřesena. Bazén u hotelu, dobrý, bohužel zase jsme u lidí, ráno rychle zabrat svým ručníkem lehátka i když tam celé dopoledne nejsem. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj, vlastně apartmán už něco pamatuje. Ale jak jsem psal, zase nejsem tak náročný. Klimatizace fungovala, skříň na věci už méně. Nejvíce byl šok, sprcha jen tak přidělaná na zdi v koupelně s wc, voda při sprchování všude a jen člověk potřeboval ploutve.

Strava
Strava byl asi největší problém. Osobně jsem se těšil na spoustu ryb atd. Byla jen makrela, s kečupem, se zeleninou apod. Vepřové z konzerv, to prostě člověk pozná i kdyby neměl chuťové buňky. Stále dokola se opakující se jídlo. Rýže s kukuřicí, rýže s hráškem, hranolky a omáčka s masem malinko obměna, jinak stejné.

Šopský salát byl vynikající a jeho druhá odnož (to samé ze zeleniny + nakrájený nebo nastrouhaný salám a tvrdý sýr) bylo moje hlavní jídlo. Ovoce dobrý. Dortíky a hlavní jídlo - olej a mastnota vyhrává.

Pivo, limo (pepsi, sprite a voda-jako kdyby nic jiného nebylo) a potom nějaká kořalka a někdy tonik, neustálé malinkaté plastové kelímky, káva také do kelímku. Když jsem dostal sklo, byl jsem jako v jiném světě.

Služby hotelu
Ručníky, prostěradla atd., měněno, o pokoj taky postaráno.

Pláž
Od hotelu pláž kousek, opravdu krásná, klidná nenáročná procházka. Možnost přístupu z ulice, nebo po kovových schodech, nutno někde by chtělo opravit. Bohužel lidi jsou lidi, fajgl vedle sebe, občas plastové tašky, kelímky. Jinak já byl spokojený. Při naší návštěvě stále vyvěšena červená vlajka, zelená a žlutá, takže plavání bylo velice omezené. Plavčík do 18 hodin a opravdu vyháněl lidi a pískal. Asi ví proč, tak jsem poslouchal také.Voda dle vln čistá, někdy s přínosem hodně řas a bordelu od lidí-prasat (plastové sáčky, plechovky).

Martin Wagner, 10.10.2019, Datum pobytu: 12.8. - 19.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Lozenec, Hotel: Lozenec Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

11 fotografií

Celkem: 8 Dovolená sice nesplnila naše očekávání na 100%, výtky by se našly, ale i tak můžu říct, že jsme byli spokojeni. Nejvíc nám ve výsledku...

  • 6,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená sice nesplnila naše očekávání na 100%, výtky by se našly, ale i tak můžu říct, že jsme byli spokojeni. Nejvíc nám ve výsledku asi vadilo, že moře bylo po celou dobu našeho pobytu(přelom srpna a září) neuvěřitelně špinavé.

Nemohu nepoznamenat pár věcí, které jste Vy a delegáti zmínili a nebyla to pravda:

NENÍ výhodnější směna nejdřív z CZK na euro a z eura na LV. V místě byly směnárny s velmi dobrým kurzem přímo CZK-LV.

Pro rodiny s dětmi bych tento resort určitě nedoporučovala, dostál své pověsti "malého Las Vegas" naprosto dokonale. Ale jet tam jen pařit, to už ano,na to jsou vybaveni lépe.

Potřebovali jsme doklady, ačkoli nám bylo tvrzeno, že je po nás nikdo nikde chtít nebude. Tak třeba směnárna ano...

A prosím, přestaňte lidem tvrdit, že Bulharsko je pro nás levné. Minimálně Sluneční pobřeží a Nesebar jsou typická ždímačka, o žádných lidových cenách mluvit nelze. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je klidný, tichý, útulný a opravdu prakticky situovaný. Pokoj čistý, ale! Již při příjezdu jsme zjistili, že je všude v koberci i v posteli písek,uklízečka ani jednou během našeho pobytu nevysála a poslední den dopoledne nám již nedala toaletní papír. A hotel nemá výtah, zato má úzké schodiště a 4 patra. S kuframa to bylo lehce náročnější.

Strava
Strava? V hotelu top! Měli jsme snídaně a večeře a vždy spokojenost. Jen nás mrzí, že jsme si nevzali plnou penzi i s obědy. Z Vaší agentury nám bylo, řečeno, že toto není třeba a že se pohodlně najíme v jiných restauracích. To sice ano, ale pokud uvážím, že rozdíl mezi polopenzí a all inclusive byl 1.500,- korun a jídlo pro dva v této hodnotě jsme v okolních restauracích měli tak na 2 dny... Navíc se mnohdy v jiných restauracích jednalo o klasiku steak,pizza,anglická snídaně, vše smažené formou fast foodu, nikoli balkánská jídla. Celkově bylo nejen ve stravování, ale i v chování servírek a číšníků a prodejců znát, že dávají přednost britské klientele a my jsme pro ně "jen Češi", nad kterými mohou ohrnovat nos.

Služby hotelu
Hotel byl skvělý, personál vstřícný, na to asi nemohu říct nic negativního.

Pláž
Přístup k pláži super, hned přes ulici. Na pláži bych ale ocenila víc cestiček, aby se člověk nemusel brodit po celou dobu pískem. Moře ale bylo špinavé, víc řas a bordelu než vody a příšerné vlny obvykle celý den. Nevím, jestli to bylo obdobím, ale jsem si vcelku jistá, že kvůli koupání už bych si Sluneční pobřeží nevybrala.

Anonym, 10.10.2019, Datum pobytu: 28.8. - 4.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Pliska

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 6,4 Pěkná dovolená, za slušné peníze. Zakoupila jsem dovolenou od CK v destinaci při příletu byl přítomen delegát ….super....ale co se týče...

  • 8 Ubytování
  • 4 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Pěkná dovolená, za slušné peníze. Zakoupila jsem dovolenou od CK v destinaci při příletu byl přítomen delegát ….super....ale co se týče nějakých informačních tabulí a katalogů v hotelu CK se nedočkáte.....žádná informační schůzka se za celou dobu pobytu nekonala.....jako bývá zvykem 2. den po příletu......a kdybych náhodou delegáta nepotkala v hotelu, tak bych ani nezjistila, že mají katalog s informacemi, ale s názvem Club Magellan??? Proč??? Takže jsem byla ve stresu....zda se tedy dostaneme domů a kdy??? Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Měli jsme pokoj celkem pěkný, ale umístěný s výhledem nikam.....na střechu jídelny.....budiž.....ale co se týče úklidu.....to už je pro mne větší problém.....neuklízí každý den, stlaní postelí? a výměna lůžkovin? ručníků? Doplnění toal. papíru? Musela jsem se o to postarat sama a to fakt na dovolené nechci řešit.....a balkón jakoby neexistoval, alespoň nezametli za celý týden.....Úklid prostě hrůza.....nespokojenost...

Strava
Stravu jsem zakoupila All Inclusive…..malý výběr.....jídla se opakují.....těžko si něco každý den vybrat....ale překvapili bramborovým salátem jeden den, ale až další den byli řízky.....to by chtělo asi sladit..... Jinak musím pochválit, že byla k dispozici zmrzlina a alkoholem nešetří, i když trapně cinkaji sklenicí od okurek a čekají tringl….

Služby hotelu
běžné

Pláž
Cesta na pláž trvala cca 10 min.....v pohodě....Pláž pěkná....moře v období od 8.9.-15.9.19.....výskyt řas....ne moc příjemné....ale co mě hodně štvalo.....věčné pískání plavčíků na pláži a stahování lidí z moře....nemohli jsme si zaplavat, tak jak jsme si představovali....někdy nepustili lidi do moře vůbec!!!! Myslím si, že díky tomu, že je to veřejná pláž.....je to každého z nás na vlastní zodpovědnost....a hlavně jedeme k moři, abychom si ho užili, ne???

Libuše Semschová, 09.10.2019, Datum pobytu: 8.9. - 15.9.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Kotva

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)