Recenze hotelů
Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 4,4 Dobrý

  • 4 Ubytování
  • 5 Strava
  • 5 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
Dobrý Zobrazit celou recenzi

Ubytování
podprůměr, na pokoji 2 zásuvky s tím, že v jedné televize a ve druhé lednice, volná žádná...to jsem ještě v hotelu nezažila nikde

Strava
malý výběr, málo příloh, málo ovoce, chyběly svačiny i když měly být

Služby hotelu
ok

Pláž
krása

Michaela Prouzová, 14.10.2020, Datum pobytu: 11.7. - 18.7.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Yavor Palace

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,2 Obrovská spokojenost, milujeme Bulharsko, byli jsme zde již poněkolikáté a vždy velmi spokojení.

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Obrovská spokojenost, milujeme Bulharsko, byli jsme zde již poněkolikáté a vždy velmi spokojení. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kuban je velký, 20patrový hotel, což by za normálních podmínek byl zřejmě velký problém co se týče množství ubytovaných osob. My jsme zde však byli v době mimořádných Covidových opatření, což způsobilo, že hotel nebyl přeplněný, čekací doby na cokoliv byly minimální a hlavně se zde nevyskytovalo velké množství uřvaných německy a rusky hovořících rekreantů.

Byli jsme ubytováni ve 14. patře, což mělo výhodu v tom, že nebyl příliš slyšet hluk z ulice, jelikož se hotel nachází v nejrušnější části Slunečného pobřeží. Protože jsme byli na dovolené s dětmi a vnoučaty, trochu nás mrzelo, že jsme nedostali pokoje vedle sebe, přestože byl hotel poloprázdný.

Pokoje splňovaly standart 4hvězdičkového hotelu, přestože někde je uváděno, že je hotel 3hvězdičkový nebo max. 3+. Koupelna a WC s vanou, fén, osušky, ručníky (dokonce 2 pro každého), předložky před vanu, televize, minibar.

Strava
Kvůli dětem jsme měli objednánu stravu all inclusive, tudíž jsme nevyužili nabídek spousty restaurací, které se nacházely v okolí a byly téměř prázdné.

Mimořádné opatření bylo zajištěno plexiskly, za kterými stáli pracovníci obsluhy a my jsme si jen ukazovali co chceme. Bylo jim jedno, kolik si kdo čeho řekne. Nakládali, dokud jsme neřekli OK nebo stop.

Jídlo bylo výborné, vždy výběr z minimálně 15 druhů a k tomu zákusky (některé hodně sladké),saláty, zelenina a velký výběr ovoce včetně oblíbených melounů.

Samozřejmě, že se někomu mohlo zdát, že se jídla stále opakují, ale je to tím, že má malý český človíček ve zvyku naložit si na talíř od každého něco, protože má pocit, že další den už to tam nebude a pak nadává, že je to stále stejné.

Služby hotelu
Všichni zaměstnanci hotelu byli milí a usměvaví.

Musím vyzdvihnout práci a ochotu uklízečky, která nám denně měnila ručníky a osušky, přestože nebyly špinavé. Dokonce, když zjistila, že vnučka, která nemá nárok na vlastní postel, protože ještě neměla 2 roky, musí spát s některým s rodičů, rozestlala a povlékla jí přistýlku.

Také se nám jednou stalo, že jsme museli čekat na výtahy, které byly obsazeny nově přijíždějícími rekreanty. Abychom nemuseli dlouho čekat, pustila nás uklízečka do služebního výtahu. Podotýkám, že se jednalo o cca 5 minutové čekání. U výtahů stojí za zmínku, že přestože hotel disponoval pouze třemi výtahy, bylo to dostatečné. Byly totiž seřízeny tak, že stačilo zmáčknout jeden knoflík a přijel vám výtah, který byl zrovna volný.

V komplexu se nacházejí 2 bary hostům k dispozici dlouho do noci. Jeden v hale za recepcí a druhý u bazénů. Nikde se netvořily fronty.

Hotelový aquapark nebyl příliš velký a nedovedeme si představit, jak by zvládal nápor lidí při plné obsazenosti hotelu. K němu máme nejvíce připomínek: Chybí zde skluzavka pro nejmenší děti, na schody skluzavky pro malé děti neustále crčely proudy vody, takže některé děti se na skluzavku bály vylézt a u velkých tobogánů nebylo z vrchu vidět dolů na dojezd, takže pokud se někdo zdržel uvnitř, další člověk ho srazil, čímž docházelo k velmi nebezpečným situacím. Byli zde sice plavčíci, ale ti to příliš nesledovali. Oplatilo by se tady instalovat bezpečnostní semafory.

Ještě bychom rádi upozornili na zájemce o jízdu vláčkem ze Slunečného pobřeží do Nessebaru. Přestože by mohl vláček jet až do Nessebaru, musíte u hotelu Kotva přesednou a platíte znovu jízdné!

Pláž
Na pláž jsme chodili asi 5 minut pomalé chůze buď po rušném bulváru kolem restaurací a stánků (zajímavé), nebo postranníma uličkama kolem kolotočů, které fungovaly až večer (klidné).

Pláž byla čistá, každý večer zde jezdily traktory a shrnovaly případný nepořádek.

Voda v moři byla celkem čistá, protože písek zde je těžký, takže se příliš nevířil, a tak jako všude, podle počasí a větrnosti někdy vítr přihnal ke břehu řasy. Zpočátku bylo moře klidné, že jsme si i zaplavali, po té začal foukat vítr, takže se zvedaly menší a ke konci dovolené i větší vlny, což se líbilo hlavně dětem a chlapům.

Slunečníky a lehátka byly za poplatek, avšak k našemu milému překvapení a z důvodu nízkého počtu rekreantů slevněny z 10,- na 4,- Leva za kus.

Yvetta V., 05.10.2020, Datum pobytu: 6.9. - 13.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Kuban Resort & Aqua Park

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

13 fotografií

Celkem: 6,4 Dobrý den. Jestli Vás to tedy opravdu zajímá, hotel Meridian v Bulharsku je co se týka kapacity naprosto nevyhovující. Abych byl...

  • 5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 8 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Dobrý den. Jestli Vás to tedy opravdu zajímá, hotel Meridian v Bulharsku je co se týka kapacity naprosto nevyhovující. Abych byl objektivní - jídlo vynikající ,čistota personál v pohodě ale bohužel v tak přeplněném hotelu jsem nikdy nebyl. Prostě malé prostory jídelny hlava na hlavě. Chcete kafe vodu nebo čaj tak se postavte do fronty a čekejte -před vámi 7 lidí . Ředitel hotelu musí být slepý,že nekoupí další automaty na kafe a vodu. Na 150 lidí jsou 2. Hala u recepce miniaturní a neustále přeplněná. ARCHITEKT hotelu prostě nepřemýšlel. Takový člověk by měl vrátit diplom. A to jsme tam byli v době korony- no alespoń jsme se dukladně promořili. Vážená cestovko díky za sardinkovou dovolenou. Zobrazit celou recenzi

Vlastimil Matýsek, 05.10.2020, Datum pobytu: 6.9. - 16.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Smartline Meridian

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,2 Dovolená skvělá, protože jsme uvítali téměř závěr sezony.

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená skvělá, protože jsme uvítali téměř závěr sezony. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj s balkonem a výhledem na moře čistý a hezký, uklízecí personál našim požadavkům vždy vyšel vstříc.

Strava
Pro nás pestrá, každý dne ryba, jen nám chyběl zákusek po obědě. Asi se tam tolik nemlsá.

Služby hotelu
Super.

Pláž
Pláž skoro na konci sezony vypadala liduprázdně, dva dny jsme ji měli s plavčíky a občerstvením jen pro sebe. Nepořádek mimo pláž nás ale udivil. Na pláži již byly asi 3 toalety v nepoužitelném stavu. Cesta k moři a od moře nám nevadila, vadily nám chybějící chodníky, které už dlouho nikdo neopravil.

Ludmila M., 04.10.2020, Datum pobytu: 18.9. - 25.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Detelina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9,6 Čistota, perfektní servis, není co vytknout

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Čistota, perfektní servis, není co vytknout Zobrazit celou recenzi

Ubytování
V naprostém pořádku

Strava
Jídlo úžasné, rozmanité. Odpolední svačina byla stále to stejné, listové těsto plněné sýrem. Chtělo by to obměnu, jinak bez výhrad.

Služby hotelu
Služby hotelu naprosto v pořádku

Pláž
Soukromá pláž hotelu Astor Garden je kousek od hotelu. V ceně jsou i lehátka, nicméně prostor na koupání je ze stran obklopen skálami. Chodili jsme na vedlejší pláž (veřejnou), kde byl i celkové lepší vstup do moře (pozvolný - perfektní i pro děti) a moře bylo otevřenější.

Nicola P., 01.10.2020, Datum pobytu: 25.9. - 28.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Sv. Konstantin, Hotel: Azalia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Dovolená se nám líbila byli jsme na stejném místě i loni

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám líbila byli jsme na stejném místě i loni Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel Riva je velmi příjemný s udržovanou zahradou

Strava
Jídlo bylo chutné nelze nic vytknout

Služby hotelu
Služby hotelu jsme využili v rámci al inclusive služby

Pláž
Pláž byla čistá málo lidí moře bylo také čistější díky menší návštěvnosti

Jiří Cvečka, 29.09.2020, Datum pobytu: 4.9. - 11.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Riva

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 10 Ústretový, ochotný personál, Čistota a pravidelná dezinfekcia, Viacjazyčné názvy, nápisy, oznamy, Kvalitný servis. Maximálna spokojnosť.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Ústretový, ochotný personál, Čistota a pravidelná dezinfekcia, Viacjazyčné názvy, nápisy, oznamy, Kvalitný servis. Maximálna spokojnosť. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie zodpovedalo štandardu hotela, komfortné izby s potrebným vybavením (chladnička, TV, wifi, fén). Upratovanie - každý deň, vysávanie, výmena uterákov, doplnenie hygienických potrieb.

Strava
Variabilná strava - bufetové stoly, nápoje - nealko, víno, pivo, cukrovinky. Veľmi vysoká úroveň.

Služby hotelu
Služby hotela adekvátne štandardu **** , nadpriemerná spokojnosť.

Pláž
Pláž priamo pred hotelom, čistota, údržba pláže každé ráno, teplé more, plavčík k dispozícii. Žiaľ, počas môjho pobytu väčšinou červená vlajka, takže sa nedalo dobre kúpať.

Regina Raűfstein, 29.09.2020, Datum pobytu: 19.9. - 26.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Burgas Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

4 fotografie

Celkem: 7,8 Celkově se nám dovolená líbila,užili jsme si to.

  • 7,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Celkově se nám dovolená líbila,užili jsme si to. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo hezké,pokoj prostorný(připlatili jsme si za větší),vše čisté.Práce pokojské také skvělá.

Strava
Nabídka jídla nám vyhovovala,jen se vše více opakovalo,ale jídlo bylo chutné a čerstvé.Někteří lidé se však chovali v jídelně jak prasata,kdy osahávali jídlo holýma rukama,ochutnávali přímo z nádob,apod.Jednorázové rukavice ,které byli v jídelně k dispozici,jsme používali snad jako jediní.

Služby hotelu
Služby hotelu byly v pořádku,bez výhrad.Ohledně aktuálních opatření,byla všude dezinfekce.

Pláž
Na Slunečném pobřeží jsme byli již po několikáté.Pláže jsou zde krásné,pravidelně upravované,čisté.Je zde jemný písek,což nám vyhovuje.Lidí na pláži bylo dost a co bylo horší,tak někteří nepřizpůsobiví turisté se na nás se svými dekami doslova lepili,zatímco my jsme si udržovali ohledně nynější situace odstup.Lehátka jsme nevyužívali.Moře krásně teplé,zpočátku slabší vlny,ke konci pobytu velké,že se už nedalo moc plavat.Ale užili jsme si.

Tomáš Potůček, 29.09.2020, Datum pobytu: 6.9. - 16.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Hrizantema

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,6 S hotelem i službami celkem spokojenost. Zásadní slabostí byl námi zvolený čas dovolené. Po 15. září zjevně všechno v Bulharsku zavírá a...

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
S hotelem i službami celkem spokojenost. Zásadní slabostí byl námi zvolený čas dovolené. Po 15. září zjevně všechno v Bulharsku zavírá a nic se neděje. Bylo to vidět na barech, atrakcích, ale bohužel i na službách hotelu. Když jsme přijeli, vše fungovalo v plné kapacitě. Po odjezdu velké skupiny Bulharů se nabídka jídla smrskla na čtvrtinu a zavřel se bar u bazénu. Volitelné zájezdy popisované v nabídce zájezdu se až na jeden nekonaly. Na místě je naštěstí hromada místních nabízejících exkurze do okolních míst. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je čistý, ručníky měněny každý den i nám bylo nabídnuto převlečení povlečení, pokud bychom chtěli. Jak někdo zmiňoval, okolí je celkem hlučné. Ačkoliv nás nerušily okolní kluby (které byly zavřeny), ale hluk od bazénu, kde někdy Bulhaři pařili až do 3 do rána, aniž by je někdo ze zaměstnanců krotil.

Strava
V "plném" provozu hotelu je nabídka jídla rozmanitá a i když se opakovala, nuda to nebyla. Některá jídla byla trochu mdlá, ale v průměru velká spokojenost. Negativem zmíněným výše bylo omezení nabídky po tom, co odjela velká skupina hostu. Pak se nabídka smrskla na cca. 5 ne úplně nejlepších jídel.

Snack bar, který měl být k dispozici denně od 15 do 17, nebyl většinu dní k dispozici kvůli svatbě, která přijela někdy druhý den našeho pobytu. Dopolední svačina popisovaná v zájezdu se na místě nekonala.

Víno v rámci all inclusive bylo dobré, i když poslední dva dny už nebylo, pivo průměrné, koktejly velmi pitelné.

Služby hotelu
Služby hotelu standardní. Wellness jsme nezkoušeli, celkem pochybuji, že na konci sezóny něco fungovalo.

Pláž
Hotel je tak 5 minut od pláže, od hotelu vedou schody k hlavni ulici u pláže. Jen se nám několikrát stalo, že brána vedoucí ke schodům byla třeba už v 7 zavřená. Obejit to naštěstí nebyl velký problém.

Jiří T., 28.09.2020, Datum pobytu: 18.9. - 25.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Smartline Arena Mar

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 8,4 celkově velmi pěkná dovolená

  • 9 Ubytování
  • 7 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
celkově velmi pěkná dovolená Zobrazit celou recenzi

Ubytování
ubytovací zařízení bylo čisté, úklid pokoje pravidelný, přístup personálu vstřícný

Strava
strava v hotelu, po stránce kvality velmi dobrá, i když několik stinných stránek se našlo. škoda je že dlouhodobou přípravou před a poté ležením v ohřívacích nádobách ztrácí na kvalitě ryby jež byly především smažené v těstíčku, těstíčko poté již rozmoklé.

jinak na aktuální epidemiologický stav byla pestrost jídla přiměřená, i ke konci sezony jí tak nelze mnoho vytknout, i když člověka někdy štvalo že například hranolky byly jen v malém množství a v posledních dnech již poté vůbec.

Služby hotelu
služby hotelu jinak velmi dobré , vstřícný přístup

Pláž
počet lidí v destinaci a na plážích k tomu že bylo těsně před koncem sezony a i jsem to očekával a bylo to příjemné, jinak v sezoně pokud nejste milovníci narvaných pláží, moře lid a poměrně drahých kompletů lehátek Nedoporučuji. pláže široké, čisté, upravené, moře čisté a teplé.

Dušan V., 28.09.2020, Datum pobytu: 14.9. - 25.9.2020
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Zlaté Písky, Hotel: Lilia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)