Recenze hotelů
Bulharsko

Napište svou recenzi

Celkem: 9.4 Vybírali jsme dovolenou pečlivě a výsledný dojem z hotelu Blue Pearl byl perfektní.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Vybírali jsme dovolenou pečlivě a výsledný dojem z hotelu Blue Pearl byl perfektní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Zprvu jsme dostali pokoj s výhledem, který nám nevyhovoval, bez problémů jsme si ale na recepci připlatili apartmán s krásným výhledem na moře. Komunikace s personálem byla bez problémů, přímo ředitel hotelu nám vše vysvětlil, ukázal nám několik apartmán na výběr, byl velmi milý a vstřícný, rádi na něj vzpomínáme.

Strava
Obrovský výběr jídla, které bylo navíc výborné. Nabídka nápojů ve snack baru se skládala samozřejmě z místních nápojů, což velké množství turistů zavrhuje, nicméně nám vyhovovala velmi, nápoje nám chutnali a koneckonců, opili jsme se po nich úplně stejně, jako po kterýchkoli jiných (:D). Obsluha ve snack baru byla báječná, komunikativní, usměvavá.

Služby hotelu
Všechny služby hotelu nás opravdu potěšili. U vstupu do hotelu je směnárna, která bez problémů smění peníze, možnost je i platba kartou - stejně jako i v ostatních prostorách hotelu i pán ve směnárně komunikativní a vřelý. Vedle hotelu se nachází obchod, kde člověk najde veškeré potřebné věci - dokupovali jsme opalovací krém, cigarety, balenou vodu a mnoho dalšího. Při příjezdu na hotel (ve večerních hodinách, asi kolem 22:00) na nás na pokoji navíc čekala večeře, kterou nám připravil personál hotelu - to byl pro mě osobně nadstandard, který jsem ještě nezažil - a věřte, moc nás potěšil.

Pláž
Pláž je co by kamenem dohodil. Lehátka, která patří hotelu, jsou pro hotelové hosty zcela zdarma, písečná pláž je úžasná, vstup do moře volný. Pár dnů nás trápila akorát přítomnost chaluh a malý nepořádek na břehu moře, ale za mě je to něco, co k přírodní vodě patří (není to chlorovaný bazén, že?).

Anonym, 21.03.2022, Datum pobytu: 22.6. - 29.6.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Blue Pearl

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 9 V Bansku jsme byli již podruhé, opět skvělé lyžování a služby, velká spokojenost

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
V Bansku jsme byli již podruhé, opět skvělé lyžování a služby, velká spokojenost Zobrazit celou recenzi

Anonym, 16.03.2022, Datum pobytu: 6.3. - 13.3.2022
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Bansko, Hotel: Casa Karina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 9.4 S rodinnou dovolenkou v Bulharsku sme boli naozaj veľmi spokojní. Pani majiteľka bola príjemná a určite by sme sa tu ešte vrátili, avšak...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
S rodinnou dovolenkou v Bulharsku sme boli naozaj veľmi spokojní. Pani majiteľka bola príjemná a určite by sme sa tu ešte vrátili, avšak už by sme uprednostnili služby leteckej dopravy pred službami autobusovej dopravy, z dôvodu vzdialenosti. Veľkou výhodou hotela je bazén na streche. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie zodpovedalo fotkám, bolo útulné, čisté, priestranné, upratovanie a doplnenie hygienických potrieb bolo na pravidelnej úrovni. Jediné, čo by sme vytkli je vybavenie a funkčnosť posilňovne v hoteli, ktorá sa líšila od fotiek.

Strava
V hoteli sme využili len možnost raňajok v cene, nakoľko v tej dobe bolo stravovanie v Bulharsku lacné a teda obedy s večere sme mávali v meste. Raňajky obsahovali všetko potrebné, slané aj sladké varianty ako aj kávu, džús a čaj.

Služby hotelu
Služba hotela boli na úrovni a personál bol veľmi priateľský.

Pláž
Hotel je umiestnený pár minút chôdze od pláže a taktiež aj od centra. Samotná pláž bola pekná a more čisté.

Anonym, 25.02.2022, Datum pobytu: 26.7. - 4.8.2019
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Level

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (1)

Celkem: 10 Byli jsme velmi spokojeni.

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme velmi spokojeni. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel splnil naše představy. Jak známe Bulharsko, byli jsme i mile překvapeni.

Strava
Velká spokojenost jak s kvalitou tak i s množstvím a rozmanitostí.

Služby hotelu
Personální i služby hotelu byly na profesionální úrovni.

Pláž
Ski areál: středisko na vysoké úrovni, výborná dostupnost z hotelu.

Jindřiška Němcová, 02.02.2022, Datum pobytu: 23.1. - 30.1.2022
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Bansko, Hotel: Casa Karina

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Celkem: 4 Dovolenou si umíme užít takže kazit si jí nějakou nedokonalostí nebudeme . Nicméně tento zájezd není pro někoho kdo lpí na detailech.

  • 4 Ubytování
  • 5 Strava
  • 4 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenou si umíme užít takže kazit si jí nějakou nedokonalostí nebudeme . Nicméně tento zájezd není pro někoho kdo lpí na detailech. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Starší hotel který by mohl být krásný ale nesměla by na to údržba (pokud tam nějaká je) kašlat. Vše co je výš než běžně je zaprášené, rautové stoly které mají skleněná patra například. (tak kde má být dekorace bylo mraky prachu, když zůstanu ještě u jídelny tak na stropě fakt velký lívanec plísně. Vše takové omšelé. Pokoj : Koupelna vyspárovaná silikonem který už byl plesnivý, prkénko na wc ulomené, odtokový kanálek v koupelně propadlý a kolem plesnivý, sprchový závěs na tyči nasazen tak že voda stékala do koupelny, (tyš byla nalomená ale lepenka a jiné umístění pomohlo. Kanálek ve sprcháči taky tragédie. Pokoj jako takový: zaprášené lampy a světla, strop flekatý od protečené vody pravděpodobně silikon v patrech nad námi má taky to nejlepší za sebou, skříňka na ledničku vyvrácená dvířka, kolem výdechu klimatizace špína a prach. Závady jsme s nikým neřešily z části že nebyli přímo nějak ohrožující a dala se koupelna umýt samozákrokem a taky kvůli jazykové bariéře. Jinak pokoj s výhledem na bazén hned nad hlavním vchodem do hotelu, balkónek super na večerní drink.

Strava
Strava: měli jsme polopenzi takže snídaně taková ta klasika: salám, sýr, zelenina, vejce nějaká ta klobáska, vybrat se dalo,

Večeře: opět spíše bulharská kuchyně každý si něco našel. V obojím bylo znát že se šetří kde může.

Jak jsem psal víše v jídelně vše takové omšelé ne moc udržované, příbory se balily do ubrousku jak před 30 lety.

Obsluha tedy spíš jen debaras totálně znuděná . Klasicky nikdo nepozdravil ani na pozdrav neodpověděl, to platilo i na recepci. Z kuchyně doplňoval jídlo pán v trenýrkách a dresu nějakého klubu, samo o sobě to vypadalo tragicky a to ten dres měl na sobě 3dny po sobě.

Služby hotelu
Bazén pěkný a čistý, ale toalety u bazénu čištěné tak jednou za sezónu (smrad, prach, pavučiny, špína).

Bar u bazénu kapitola sama pro sebe (barman tam věčně nebyl, natočit dvě piva, otevřít colu a nalít dva panáky trvalo 12 minut. (nikdo jiný u baru nebyl ). Bazén jsme použily stejně jen v den příjezdu pak jsme využívali moře. Nicméně pozorovali jsme dění z balkónu :-) . Lobby hotelu vcelku pěkné k dispozici kulečník a nějaké hry, dětský koutek jak z hororu tam infekce mávala naproti, taková lepší skládka rozbitých a špinavých hraček, toalety veřejné taky nepravidelně myté takže dost zápachu, Akvária v lobby vypuštěné nebo total špinavé bez známky života.

Pláž
Pláže jsou kapitola. Podle recenzí tam skoro nejsou, ale .....

První den jsme šly podle recenzí na malou pláž u restaurace, pláž mezi dvěma kamenitými výběžky. Moře pěkné v části dost řas, šnorchlovaní nad kameny přineslo i zážitky v podobě krabů a rybiček. Na pláži možnost půjčení lehátek a slunečníků, na volné pláži dost vajglů. To nás neodradilo a další dny jsme hledali další pláže a jak na pravo tak nalevo od této malé jsme našli dostatek pláží aby jsme každý den byli jinde. Nejvíc nás ovšem dostal starý přístav který byl na koupání pecka, čistá voda, málo lidí, hromada podmořského života, možnost si zarybařit, při šnorchlování hromady mušlí, škeblí, krevety, kraby i velcí, malé a velké rybky prostě nádhera. Přístup na tyto pláže je takový strašidelný člověk musí jít kolem vybydlených a uzavřených hotelů, kde je samozřejmě i hromada nepořadku takže poprvé jsme byli celkem zděšeni, nicméně po probojování se až k moři bylo vše jinak. A HLAVNĚ KVŮLI TOMU MOŘI A PŘÍSTAVU v nás převažuje velice pozitivní zážitek z dovolené protože u moře jsme trávily převážnou část celé dovolené.

Tomáš Novotný, 07.12.2021, Datum pobytu: 17.8. - 26.8.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Sv. Konstantin, Hotel: Koral

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

24 fotografií

Celkem: 9.8 Super dovolenka s maximálnym oddychom, ktorá splnila naše očakávania od začiatku až do konca pobytu, až nám bolo smutno odchádzať domov....

  • 9.5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Super dovolenka s maximálnym oddychom, ktorá splnila naše očakávania od začiatku až do konca pobytu, až nám bolo smutno odchádzať domov. Je to veľmi útulný, tichý hotel, keďže je menší, ako hotely v jeho blízkosti, pričom má výbornú polohu, všetko máte poruke, od pláže, "Korza" ako aj centra. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izba prispôsobená všetkému čo na dovolenke potrebujete, útulná a čistá, kde si oddýchnete po slnení a večernej prechádzke na "Korze" okolo pobrežia, pričom pri úžasnom počasí, ktoré sa nám vydarilo využitá iba v najnutnejšom prípade.

Strava
Pripravená veľmi chutne, možnosť výberu švedkych stolov, takže si každý vyberie na čo má chuť. Samozrejme nechýbalo ovocie, zmrzlina, zákusky.

Služby hotelu
Všetko čo potrebujete Vám ochotný personál poskytne, poradí s čímkoľvek. Možnosť využitia vonkajšieho baru pri bazéne bar priamo v priestoroch hotela. Taktiež si prídu na svoje rodiny s deťmi, ktoré sa môžu hrať na ihrisku v areáli hotela. Keďže je hotel oplotený, nemusia sa rodičia obávať o bezpečnosť detí. Dokonca sme boli milo prekvapení, keď pri odchode sme aj napriek zbalenej batožine nemuseli izbu opustiť v dopoludňajších hodinách, ale až priamo pri odchode.

Pláž
Hotel sa nachádza v bezprostrednej blízkosti pláže, kde sa dostanete cez areál hotela zadnou bránou ku ktorej dostanete kartu, aby ste sa mohli pohodlne vrátiť aj späť touto cestou do hotela a zároveň sa dostanete priamo na "Korzo", okolo pláže, s množstvom stánkov a atrakcií tak pre dospelých, ako deti, ktoré sme prešli večer, čo večer a niekedy aj cez deň, podľa chuti. Pláž je piesková a bola vždy ráno vzorne upravená na ktorej si každý nájde pohodlné miesto. Rovnako je bezpečná, pretože vstup do vody je veľmi pozvoľný a taktiež o dovolenkárov sa starajú plavčíci, ktorí zabezpečujú poriadok na pláži. Taktiež je možné vyšantiť sa aj vo vode keďže je tam možnosť využitia rôznych vodných atrakcií.

Iveta P., 01.12.2021, Datum pobytu: 11.7. - 22.7.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Slunečné Pobřeží, Hotel: Flamingo Beach (ex. Avliga Beach)

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: 5 Celkový dojem - byli jsme zde jako ve vězení. Je tu opravdu jen hotel a pláž. Nedá se jít NAPROSTO NIKAM na procházku, není tu vůbec nic...

  • 6 Ubytování
  • 8 Strava
  • 3 Okolí
  • 2 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem - byli jsme zde jako ve vězení. Je tu opravdu jen hotel a pláž. Nedá se jít NAPROSTO NIKAM na procházku, není tu vůbec nic jiného. Do Sozopolu se lze dostat pouze taxikem nebo autobusem, pěšky jedině po velmi hustě frekventované silnici, bez chodníku či krajnice, což je o život. Pokud není počasí na koupání, tak se zde nedá vůbec nic dělat. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Byli jsme ubytovaní v přízemí. Do hotelu je několik dveří z ulice, které se nezamykají. Neměli jsme z toho dobrý pocit. V koupelně byla velmi silně cítit plíseň. Pokoj byl čistý, ale zápach plísně celkový dojem velmi kazil.

Strava
Strava byla pestrá, v dostatečném množství. I chvíli před zavíračkou bylo doplňováno.

Pláž
Hotel má na pláži označené své slunečníky a lehátka, na kterých je uvedeno, že je zakázáno po dobu nepřítomnosti delší než 30 minut obsazovat lehátka např. ručníky apod. Toto však nikdo nehlídal a pokud jsme si neobsadili lehátko včas, po zbytek dne jsme měli smůlu, protože lehátka byla obsazená - na lehátku ručník, nikde nikdo, žádné lehátko volné. Pláž je písečná, pozvolný vstup do moře.

Petra Sochůrková, 21.11.2021, Datum pobytu: 24.8. - 31.8.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Sozopol, Hotel: Blue Orange

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 9 dovolená byla super

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
dovolená byla super Zobrazit celou recenzi

Ubytování
čistý a útulný pokoj

Karel Hyánek, 03.11.2021, Datum pobytu: 3.9. - 10.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Nesebar, Hotel: Penzion Pinkovi

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (1)

Celkem: 8.8 Byli jsme v hotelu na 8 dní, začátkem září 1921, počasí moc nepřálo, hlavně silný vítr, ale … to nic nevadilo k celkové spokojenosti....

  • 9 Ubytování
  • 6 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme v hotelu na 8 dní, začátkem září 1921, počasí moc nepřálo, hlavně silný vítr, ale … to nic nevadilo k celkové spokojenosti. Dovolená se vydařila. Ubytování super v 1.patře hotelu, výhled z balkonu na moře i na východ slunce – to nakukovalo až do postele, výtah z recepce, poměrně málo lidí, takže spíše klidná dovolená, jídlo – ano není to třeba na sladké jako Turecko či Egypt, stejné druhy zákusků i salátů, strava je jiná, ale co říci – každý se najedl i vybral. Nápoje jsme si točili sami, několik druhů kávy, mléko, čaje, míchané džusy, víno červené, bílé. Bary – v recepci i u bazénu, i ochota personálu pivo šlo, každý si vzal co chtěl i z jídelny, žádné omezování. Voda v bazénu začátkem září – studená. Ale, kdyby vše nebylo podle představ – tak moře – bylo docela teplé, voda super až na ten vítr a tedy i obrovské vlny. Lehátka zdarma, nikdo o ně nebojoval, ale ta kvalita, uprostřed proplétané, stačila jen naše osuška, bez nějakého molitanu, úžasné a samozřejmostí pěkný slunečník. V okolí se také nechalo chodit, v blízkosti pojízdné eskalátory na vrchol kopce a výhled na moře – doporučujeme, nějaký ten geocaching také nechyběl, organizace plynulá bez velkých časových ztrát, delegát Čedoku vše vysvětlil již při příjezdu – cestou v autobusu, v týdnu i v hotelu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
1 patro, čisto,, balkon, výhled na východ slunce, ok

Strava
každý si vybral, snídaně mohly být lepší - , stále opakující zákusky , stejný piškot jen příchuť a barevnost se měnila, ovoce dostatek ale jen 2 - 3 druhy, skoro denně meloun

Služby hotelu
celková spokojenost i ochota

Pláž
co by kamenem dohodil od hotelu, jemný píseček, úžasné lehátka, slunečník, žádný boj, moře krásné, jen v tu dobu vlny, vítr studený

Věra S., 01.11.2021, Datum pobytu: 3.9. - 10.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Albena, Hotel: Kaliakra Mare (ex. Club Dobrotiza)

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

9 fotografií

Celkem: 7 Celkem pěkná dovolená pro nenáročné

  • 10 Ubytování
  • 7 Strava
  • 2 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkem pěkná dovolená pro nenáročné Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj pěkný, čistý, je vidět nadčasovost hotelu, balkon jsme sice neměli s výhledem na moře, ale ve finále nám to až tam nevadilo

Strava
Z jídla se dalo vybrat, ovšem rajčata měla plíseň, ta byla na švédských stolech pokaždé a pokud se nesnedla udělala se z nich buď polívka, či omáčka - jak tomu bývá častokrát v resortech tohoto typu

Služby hotelu
Uklízecka chodila denně vysávala, vysypávala koše i popelník, pokud bylo potřeba, přišla i na vyžádání znovu (rozbitá sklenička a milion mini střepů na balkoně )

Pláž
Byli jsme mimo sezónu ( v sezoně snad prý funguje lépe ), ale co mě nejvíc vadilo bylo, vagly všude po pláži, které se vám bořily mezi prsty ???? - severní pláž, na jižní bylo čistěji.Dalsi věc co mě vadila, byly skládky jak na pláži ( u sprchy ) i mimo resort vedle košů například. Ale to najdete asi všude v zemích EU

Anonym, 23.10.2021, Datum pobytu: 12.9. - 19.9.2021
Oblast: Bulharsko Bulharsko, Primorsko, Hotel: Žeravi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)