Recenze hotelů
Bosna a Hercegovina

Napište svou recenzi

Celkem: 4 Celkový dojem je asi ten,že už nikdy do Hotelu Neum!

  • 2 Ubytování
  • 3 Strava
  • 7 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem je asi ten,že už nikdy do Hotelu Neum! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Jediné pozitivní na pokojích byl výhled na moře..

Strava
Netřeba komentovat,pořád to stejné na snídani.. Večeře hrůza,ještě že mají na pláži tak dobré palačinky!

Služby hotelu
Hrůza jako kdybych byla o pár desítek let někde v jiné době..

Máte krásného čišníka,který obsluhoval u bazenu.. Jmenoval se Josip (kdoby věděl,napište mi jeho příjméní)

Pláž
Moře bylo čisté! A na pláži dobré restaurace.

Anonym, 14.08.2013, Datum pobytu: 6.8. - 13.8.2013
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Byla tato recenze užitečná? Ano (16) Ne (4)

Celkem: Velmi pěkné a klidné místo. Vhodné pro rodiny s dětmi. Delegátka byla k dispozici na telefonu a v hotelu byla při příjezdu i při odjezdu...

Úvodní shrnutí
Velmi pěkné a klidné místo. Vhodné pro rodiny s dětmi. Delegátka byla k dispozici na telefonu a v hotelu byla při příjezdu i při odjezdu (odpoledne) a během pobytu měla na recepci vypsané termíny , kdy bude osobně v hotelu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Bydleli jsme ve čtvrtém patře ve dvou pokojích se společným balkonem. Bohužel koupelna byla na chodbě. Což je pro rodinu s dětmi nepohodlné.

Pokoje se musí vyklidit do 9 hod.

snídaně 7:30-9:30

večeře 18:00-19:00

Strava
V hotelu sice vaří chutně, ale bohužel s porcemi pro děti. Snídaně jsou kontinentální - tozn. jedno máslíčko, které stačí na dva chorvatské chleby - ale musíte šetřit a přetřít lehce dírky :-), marmeládka, paštika a nutelka nebo jedno vajíčko. K tomu dva plátky sýra nebo salámu na osobu.Kukuřičné lupínky a mléko. Jednou jsme dostali dokonce i párek.

K snídani pak byla k dispozici Káva a čaj. Voda a limonáda byly k dispozici jak na snídani tak i na večeři.

Večeři jsme vybírali ze tří jídel.

Porce byly velmi malé a pro dospělého člověka nedostačující. Většinou jsme to museli řešit druhou večeří v jiné restauraci. Předností číšníků v této restauraci rozhodně nebyla rychlost.

Služby hotelu
pobyt jsme zahajovali v sobotu odpoledne. V recepci nikdo nebyl a to se nezměnilo po celý pobyt. Po příchodu na pokoj jsme zjistili, že máme pouze ručníky. Urgovali jsem tedy majitelku, kterou jsme mimochodem viděli při příjezdu a po celý pobyt už ne. Další den jsem urgovali znovu a další den jsme urgovali znovu nakonec nám další den dali dvě osušky a dva ručníky. Což je pro čtyřčlenou rodinu opravdu málo. Pokud pominu to, že musíte jeden ručník použít na zem při výstupu ze sprchy, jestliže se nechcete přerazit.

Ručníky a později i osušky nám měnili vcelku pravidelně. Koše vynášeli denně a jednou za celou dobu pobyt byl uklizený (vytřený !!!) pokoj.

Pláž
pláž je oblázková, částečně stíněna borovicemi. Je přímo naproti hotelu, kdy se musí přejít pouze místní silnička, kde je provoz minimální.

Celkový dojem
První dojem byl úžasný. Jedná se opravdu o klidnou destinaci bez hlučných diskoték s řadou restaurací a kaváren. Z pokoje byl nádherný výhled. Na pokojích byla TV, lednice a za poplatek klimatizace.

Bohužel jsme nebyli spokojeni s některými službami hotelu, které patří ke standardu a se stravováním. Celkový dojem z dovolené to narušilo a předpokládám, že budeme-li chtít v budoucnu navštívit znovu Drvenik, rozhodně si tento hotel nevybereme. Je zde totiž spousta možností jiného ubytování.

Anonym, 31.07.2012, Datum pobytu: 21.7. - 28.7.2012
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Sunce

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (3)

Celkem: Na pobyt v Neumu mě nalákala pěkná fotografie hotelu se švédskými stoly. Zážitky ovšem byly horší.

Úvodní shrnutí
Na pobyt v Neumu mě nalákala pěkná fotografie hotelu se švédskými stoly.

Zážitky ovšem byly horší. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj čistý, velký balkon,výhled na moře.

Strava
Strava na švédské stoly nebyla až tak dobrá, jak jsem očekávala a na jakou jsem zvyklá.Nedalo se to srovnat třeba s Lagunou v Gradaci.Ráno strohý výběr, večer za celý týden žádné ovoce, jen 2x za pobyt byl meloun a to na úkor pečeného cukroví.Mnozí účastníci měli průjmovitá onemocnění včetně mě.Maso někdy nedovařené,vesměs neochucené,výběr malý, výborné byly pečené brambory.Někdy se jim to povedlo,ale ryby byly hnus.Cukroví,však měli skvělé.

Služby hotelu
Služby hotelu celkem dobré,uklízení na pokojích horší,umytí balkonu žádné,ručníky měněny často.

Pláž
Hrůza a děs.Sice pod hotelem se uklízelo,ale vzhledem,že byla velmi malinkatá a nedalo se téměř nikde ležet tak strašné.Přímo v moři u pláže špína,odpadky,nedopalky cigaret....Totéž i po promenádě kolem moře.Prostě týden ležení mezi odpadkama a nebylo ani kam jít,všude situace stejná.A tisíce lidí a všude plno řevu.Nebylo kam ....

Celkový dojem
Myslela jsem si,že podle recenzí se situace v Neumu za ty roky zlepšila.Bohužel asi spíš zhoršila.Nikdy jsem se nesetkala se všemi účastníky zájezdu,že by byli nespokojení a že by se už na dané místo nikdy nechtěli vrátit.Já už tam také nikdy v životě nepojedu.Chorvatsko miluji,ale Neum - nikdy a to nejsem až tak náročná.Není kde jít k moři a není kde jít ani po večerech.Odpadky, špína a zápach - tak to je Neum.

Anonym, 24.07.2012
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (3)

Celkem: Právě jsme se vrátili z dovolené v Bosně a již nikdy více!

Úvodní shrnutí
Právě jsme se vrátili z dovolené v Bosně a již nikdy více! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytováni jsme byli v apartmínech Agava, což nemělo chybu - nově zařízené, klimatizace, kuchyňka, terasa s výhledem na moře. Tím ale pozitivní stránka dovolené skončila viz níže

Strava
Zaplatili jsme si polopenzi - což jsme neměli dělat - v hotelu Neum. Tento hotel je 35 let starý a od té doby na něj nikdo ani nesáhnul. Jídlo monotónni, stále to samé. Velmi omezený výběr, podle všeho ohřívané jídlo... Opakovaně se vyskytovaly mezi klienty, kteří se tam stravovaly zažívací potíže. Obsluha se chovala neprofesionálně. Velmi často jsme měli pocit, že je obtěžujeme naší přítomností. TENTO HOTEL NEDOPORUČUJI!!!

Služby hotelu
Hotel Neum působí dojmem vybydlenosti. Má k dispozici bazén, který pravděpodobně má na pěstování plísní. U hotelového bazénu vybírají za lehátka stejně jako na pláži. Bazén pro děti je již delší dobu neudržovaný, o torzu minigolfu ani nemluvím.

Pláž
Pláž je oblázková - lehátko 2,5 eura na den, slunečník - 2.5 eura na den. Je třeba si přivstat a ulovit místo. Během dopoledne si okolo Vas polehají ale další tak blízko, že pocit sardinky vás nemine. Nutná obuv do moře.

Celkový dojem
Již nikdy více. Jediné, co nás zachránilo bylo ubytování v apartmánu Agava. Jinak dovolená nic moc.Myslím, že Chorvatsko je lepší volba.

Anonym, 22.08.2010, Datum pobytu: 13.8. - 21.8.2010
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Apartmány Agava

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Celkem: Vybavení a úroveň hotelu neodpovídá kategorii do které je zařazen.

Úvodní shrnutí
Vybavení a úroveň hotelu neodpovídá kategorii do které je zařazen. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel je dosti vybydlen.

Strava
Snídaně celý týden stejná -žádná obměna,

Služby hotelu
Dobré

Pláž
Pro komplex kterému slouží dost malá-přeplněná

Miroslav Horáček, 02.09.2009, Datum pobytu: 22.8. - 29.8.2009
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

Celkem: S kamarádkami jsme se rozhodli před 6 lety jed na naši první dovolenou bez rodičů,samozřejmě jsme chtěli ušetřit, proto Neum, co nás...

Úvodní shrnutí
S kamarádkami jsme se rozhodli před 6 lety jed na naši první dovolenou bez rodičů,samozřejmě jsme chtěli ušetřit, proto Neum, co nás ovšem čekalo to nemohl nikdo tušit. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovány jsme byli v apartmánu velmi vzdáleného od všeho, města pláže atd. Je pravda,že byteček to byl celkem útulný,ale pro jednoho,né pro tři. Kuchyňka též vyžadovala pouze štíhlou kuchařku. Vybavení docela nové,ale dosti rozvrzané.

Strava
Vlastní,takže co jsme si uvařily,to jsme si také snědly.

Služby hotelu
žadné služby jsme neměli,takže nic,ale mohli jme dle ck využívat služby hotelu Neum,né že by jich bylo mnoho, spíše nic,ceny jak v Hiltonu

Pláž
o té ani nemluvím, po absolvování několika set schodů,jsme zjistili,že pláž je nepoužitelná,samá špína,smrad, takže dovolená bez koupání,centrální pláž také stála za to davy lidí všude špína

Celkový dojem
UŹ NIKDY VÍCE!!!!!!!!!!!!!

Mikešová Valerie, 25.01.2009
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Byla tato recenze užitečná? Ano (13) Ne (2)

Celkem: Nově otevřený hotel u pláže.

Úvodní shrnutí
Nově otevřený hotel u pláže. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Krásné nové pokoje s klimatizací, lednicí, LCD televizí,balkónem, sprchou a WC.

Strava
Snídaně formou bufetu (výběr nic moc, nealko hrozně umělé). Večeře - výběr ze tří jídel (většinou ryba, hovězí a mleté) 2x bylo kuře, 1x guláš. Polívky byly výtečné (vždy vývar a jedna doplňková - rajská, zeleninová,..)

Služby hotelu
Bazén, venkovní terasa s obsluhou a každý večer živá hudba.Uklid pokoje každý den a 2x výměna ručníků.

Pláž
Oblázková,ale místy bylo hodně skla.

Celkový dojem
Hotel mne velice potěšil (až na jídlo, ale za ty peníze to bylo dobré).Obsluha hotelu je velice milá a ochotná. Bazén a okolí bazénu se čistí každé ráno. Hotel je umístěn na konci Gradacu a je složený ze tří budov,které jsou všechny s výhledem na moře. Jenom dva (nebo čtyři - nejsem si jistá) jsou bez balkónu a s výhledem do hor. Za hotelem jsou potraviny. V Gradacu je málo obchůdků,ale hodně restaurací, barů a dvě cukrárny.Z Gradacu je hezká procházka kolem moře mezi Gradacem a Bristem na diskotéku.

Hezká dovolená

Anonym, 28.08.2008, Datum pobytu: 16.8. - 23.8.2008
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Sunce

Byla tato recenze užitečná? Ano (16) Ne (0)

Celkem: Pokoje byli uklizené, celkem čisto.

Ubytování
Pokoje byli uklizené, celkem čisto. Zobrazit celou recenzi

Strava
Strava, hrůza kdyby jsme si občas na něco nezašli tak jsme se vůbec nenajedli.

Služby hotelu
Se službami jsme moc spokojeni nebyli, personál byl celkem neochotný.

Pláž
Pláž, nejhorší co jsem kdy viděla, špína, neupravené okolí, když jsme chtěli lepší pláž muselo se asi 3km pěšky. Do teď vidim jak paní na pláži vybírá dětem vši-hrůza.

Celkový dojem
Do tohoto hotelu a celkově do Neumu bych už nikdy nejela,byla to nejhorší dovolená,co jsem kde byla.

X. X., 21.08.2008
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: Neum

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Celkem: Pokoje prostorné, až nezvykle, na každém pokoji klimatizace v ceně, ovšem centrálně řízená. Je zde přípojka na Internet, malá televize,...

Ubytování
Pokoje prostorné, až nezvykle, na každém pokoji klimatizace v ceně, ovšem centrálně řízená. Je zde přípojka na Internet, malá televize, koupelna s fénem, prostorný balkón na kterém lze pohodlně posedět večer u vína či kávy. Úklid pokoje probíhá každý den, všude je opravdu moc čisto a hezky uklizeno! Jinak přímo v hotelu najdete cukrárnu, pizzerii, nějaké ty bary, obchod se suvenýry a další. Z hotelu vyjedete přímo na pláž hotelovým výtahem. Což je velmi pohodlné. Zobrazit celou recenzi

Strava
Snídaně je klasická, jako snad všude, tudíž švédské stoly. Výběr není moc pestrý, ale pro najezení bohatě dostačuje. Pár druhu salámu, dva druhy sýru, párečky, vajíčka na dva způsoby, jogurt, lupínky. Káva, džus, čaj. Musím pochválit místní hotel za to, že nabízejí samé dobré čaje, většinou bylinkové. Takže jsem za pobyt ochutnala snad deset druhu nových čajů a byla jsem nadšena! Oběd je lehčí, výběr z několika druhu jídel, které moc nezatíží. Ceny v místních restauracích jsou natolik příznivé, že klidně vystačíte i s polopenzí. Večeře jsou formou výběru z menu. Na můj vkus nezvyklé, ale velmi příjemný způsob stravování. Na výběr je pět druhů kompletních jídel, ze kterých si jedno vyberete. K tomu máte zákusek a salát (ten je formou bufetu) a nějaké pití. Myslím, že na výběr je moc dobrý džus, pivo, nebo dvě deci vína. Každopádně vaří moc chutně, akorát nesolí, asi aby se zavděčili všem :) Kdo chce, dosolí, že :) Za cenu, kterou hotelu za týdenní pobyt zaplatíte, se budete divit, jaké dobrůtky si tady můžete dát. Několikrát jsem si dávala chobotničky a jiné dobroty, které zrovna nejsou levnou záležitostí.

Služby hotelu
Byli jsme zde v září a to ještě na konci, takže vše už pomalu končilo, nebo nefungovalo vůbec. V sezoně jsou zde snad i nějaké animační programy a představení, ale teď už ani noha :) Což nám nakonec i vyhovuje, člověk nemá dřepět pořád v hotelu, ale něco i vidět, že?:) Jinak, personál je velmi ochotný a milý. Setkali jsme se jen s číšníky v restauraci a personálem na recepci. V obou případech super a pohoda. Něco jsme nevěděli, tak to ihned dokázali zařídit a vše bylo ok. Takže naprostá spokojenost. Personál bych charakterizovala, jako velmi úslužný a nevtíravý. V podstatě o nich nevíte a nesetkáte se s nimi.
Do hotelu jsme přijeli autem, takže samozřejmě byl strach z parkování. Ale předem jsem byla uklidněna, že hotel vlastní velké parkoviště. O to větší překvapení po příjezdu nastalo, že toto parkoviště je naprosto zdarma! Ještě větším překvapením byl fakt, že mají i vlastní garáže, do kterých si můžete dát své auto. A taky zdarma!!! To je naprostý šok, vedlejší hotel, nad kterým jsem taky uvažovala, mělo stejné parkoviště a to za 6 EUR za den.

Pláž
hotel má vlastní pláž, na kterou se dá pohodlně dostat přímo výtahem z jakéhokoliv patra hotelu. Je to velmi příjemné zjištění, zvláště pak, když dáte přednost moři přímo u hotelu a neradi někam chodíte. Pláž je oblázková, příjemná. Pokud ovšem nechcete dělat masáž zádum a ležet na ní, můžete si půjčit lehátko. Další variantou jsou betonová plata, která jsou rovněž přímo u východu z hotelu. Ty jsou super, protože můžete rovnou skočit do vody a neprocházet ještě kus ve vodě, kde se hlouba projeví až postupně. Je zde i něco jako můstek, kde se často v létě asi chtějí předvést a vyřádit kluci. Samozřejmě jsou zde i schodečky do vody, takže skákat za každou cenu nemusíte. Hned vedle je plážový bar, cukrárna, nebo bar či pizzerie, takže na pláži můžete strávit celý den, aniž byste někam museli odejít :) Pláž je jen pro hosty, takže se nemůže stát, že byste nenašli volné místečko. Dá se tady taky půjčit skútr, šlapadlo nebo jiné vodní atrakce. Jelikož je celý Neum v zálivu, nejsou zde vlny a moře je příjemně čisté a především teplé! Voda je průzračně čistá a krásná.

Celkový dojem
V kazdem pripade doporucuju navstivit tuto lokalitu...podporite tim zemi, ktera byla ve valce a ktera je mnohem vstricnejsi, nez Chorvatsko, na ktere jsou Cesi zvykli...Ceny mnohem levnejsi, nez u nich. A kvalita? Proste super!

Oficiální kategorie 3*, svou polohou i vybavením klidně může konkurovat i lepším hotelům. Leží u samého moře, na které se pohodlně spustíte výtahem a odpadá tak chození do kopečků a hor, kterými jsou měst Neum, známé. Všude na vás bude hrát veselá hudba a usmívat se milý personál. Rozhodně tento hotel lze doporučit a to, jak pro klidnou dovolenou, tak pro rodiny s dětmi. Avšak si nejsem jistá, že by polohu a místní klid ocenili mladí, kteří se chtějí po večerech bavit na diskotékách. Ty tady nenajdete, naopak ale možná oceníte spoustu malých barů a kavárniček, kde krom dobrého moku či kávy, si můžete dát i něco grilovaného a místního.

Valérie Kiliánová, 01.10.2007
Oblast: Bosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina, Neum, Hotel: apartmány Sunce

Byla tato recenze užitečná? Ano (12) Ne (2)