Recenze hotelů
Alanya - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 8,8 S dovolenou jsme byly spokojený až na tu cestu autobusem z letiště do hotelu, která trvala skoro 3 h. Trochu nás zaskočilo, že CK měla v...

  • 10 Ubytování
  • 9 Strava
  • 5 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
S dovolenou jsme byly spokojený až na tu cestu autobusem z letiště do hotelu, která trvala skoro 3 h. Trochu nás zaskočilo, že CK měla v informačním dopise napsanou saunu a jednou za pobyt možnost využití restaurace Ala Carte (nebo tak nějak) zdarma. V hotelu na recepci nás ale vyvedli z omylu. Sauna byla za poplatek (nevíme kolik) a na restauraci nám bylo řečeno za 40eur (paní delegátka se na konci pobytu omlouvala, že je to chybná informace ze strany CK) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje byly čisté, denně uklízené a vytřené. Paní uklízečka byla kreativní a po každém úklidu udělala i hezká zvířátka z ručníků a osušek. Úžasné pro děti. Na náš vkus trochu tvrdší matrace, ale dalo se to vydržet.TV, minibar, trezor(za poplatek), klimatizace. Balkon s výhledem na staveniště. Přes den hluk ze stavby, v noci hluk z diskotéky od vedlejšího hotelu. Občas byly problémy s tlakem vody ve sprše a voda se úplně zastavila.

Strava
Široký výběr jídel formou bufetu. Různé zeleninové směsi, saláty, omáčky, smažené (opečené) ryby, pizza, hranolky, domácí pečivo, sýry, salámy .... Snažily se každý den o něco jiného. Největším překvapením pro nás byl i smažený sýr a smažený kuřecí řízek. Hodně moc zeleniny (rajčata, okurky, zelí, mrkev ...), z ovoce byly jablka, hrušky a pomeranče. Vůbec nebyl třeba meloun. Strava je na velmi dobré úrovni a vybere si každý.

Služby hotelu
V suterénu byla možnost využítí fitness (2 běžecké pásy, posilovací věž, pár činek a gymbally), saunu (za poplatek) a vnitřní bazen (asi zdarma). Možnost výletů. Jinak personál byl ochotný a pořád uměvavý a nikdo nikoho do ničeho nenutil a nepřemlouval. Trochu chyběl český animátor a animační program byl trochu slabší oproti jiným pobytům. Hrály se jednou denně šipky, střílelo se ze vduchovky a dvakrát denně se hrál na pláži volejbal. Od půlky pobytu byla večer dětská diskotéka.

Pláž
Pláž byla přes silnici, ale chodilo se podchodem přímo z areálu hotelu (cca. 3 min). K dispozici hotelový bar. Pláž oblázková, čistá a lehátek byl dostatek. Moře čisté. Hodně strmý vstup do hloubky a na kraji byly velké kameny.

Jaromíra S., 20.05.2015, Datum pobytu: 9.5. - 16.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Drita

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Drita, Alanya, Turecko Jaromíra S. 2015-05-20 8.8 1 10 Celkem spokojenost

Celkem: 3,6 Celkový dojem z dovolené nebyl úplně špatný. Tedy, pominu-li cestu z letiště, která namísto slibované hodiny trvala hodiny 4 (!!!) a dále...

  • 2,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 4 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Celkový dojem z dovolené nebyl úplně špatný. Tedy, pominu-li cestu z letiště, která namísto slibované hodiny trvala hodiny 4 (!!!) a dále pak šok, který následoval po příjezdu do hotelu (popíšu níže).... Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bych jednoduše označila za katastrofu. Po příjezdu do hotelu nám velice nepříjemný recepční, který jen velmi bídně rozuměl anglicky, předal klíče od našeho "pokoje" (lze-li to tak honosně vůbec nazvat). Tato kobka se nacházela v přízemí hotelu vpravo za schodištěm vedle recepce. Pravděpodobně se jednalo o místnost na přespání pro personál či jakýsi kamrlík, neboť stav této "cely" ani zdaleka nepřipomínal hotelový pokoj. Místnůstka to byla žalostně tmavá a malinká - dveře pokoje po otevření narážely na postel, kufr nebylo možné z důvodu nedostatku místa nikam uložit, proto jsme jej měli namáčknutý u okna, v koupelně (která měla sotva velikost místnosti s WC běžné české domácnosti) byl "sprchový kout", u něhož nešla zavřít dvířka, netěsnil, tudíž byla v celém pokoji po prvním sprchování potopa. Celá koupelna byla silně páchnoucí a prohnilá, na první pohled neuklizená minimálně 2 měsíce.

Co se úložných prostor týče - to byla pouze jedna jediná pidi skříň, do které bych vtěsnala nanejvýš své plavky, protože byla namáčknutá na posteli a dvířka tudíž taktéž nešla otevřít.

Pokoj zapáchal zatuchlinou, všude se válely chomáčky prachu, v koupelně v odtoku u sprcháče hromada vlasů a kdo ví čeho všeho ještě. Výhled byl do uličky s popelnicemi, proto ani nebylo možné "pokoj" vyvětrat, neboť bychom se pravděpodobně udusili zápachem tlejících odpadků. Bylo mi z toho opravdu do breku, přítel už se div ne omdlívající zbarvoval vzteky do červena! Nelenila jsem tedy a notně nas....štvaná běžela na recepci s žádostí o výměnu pokoje. To byl pochopitelně nesmírný problém, který se s námi táhnul 3 dny, neboť ani delegát CK nebyl ochoten nám s tímto problémem pomoci! Po třech probdělých nocích jsme konečně vyfasovali skutečný pokoj, k němuž nemám výtku. Ohromně prostorný, relativně voňavý, s výhledem na hlavní ulici a především s čistou koupelnou a dostatkem úložných prostorů.

Strava
Strava byla pestrá, chutná. Na výběr denně z mnoha druhů zeleniny a ovoce, k snídani asi 3 druhy pečiva, marmelády, med, čokoládová pomazánka, palačinky, jogurty, cereálie, množství sýrů a mnoho dalšího. Pravda, obědy byly krapet chudší, nicméně nám to ani moc nevadilo, protože v horku člověk beztak nemá na jídlo přílišnou chuť. Jediné, co bych vytkla, je fakt, že svačiny tvořily smažené hranolky nacucané olejem, případně jakési slané smažené tyčinky (ty byly dobré). U večeře nechybělo množství dezertů a moučníků (výborné byly čokoládové kuličky, které však byly k mání jen 5 minut po otevření hotelové restaurace, pak si je rozebrali hoteloví hosté a již nebyly doplněny). Pití - běžná nabídka nealko nápojů, alkoholické nápoje pouze místní (nepříliš dobré).

Služby hotelu
Velké zklamání u recepčního, jinak nemám víceméně co vytknout.

Pláž
Pláž se nacházela cca 500m od hotelu. Na pohled krásná, příjemná, rozhodně ale nebyla písčitá, spíše oblázková. Vstup do moře tvořily korály, velké ostré kameny a následoval prudký sešup do relativně hluboké vody, který korunovaly vysoké vlny, tudíž pro děti naprosto nevyhovující, ba přímo adrenalinový zážitek. Jediným pozitivem bylo molo, kterým jsme se krásně dostali až za místo, kde se vlny lámaly a hladina byla klidná, takže se dalo i krásně plavat.

Anonym, 20.05.2015, Datum pobytu: 20.8. - 28.8.2013
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Acar

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Acar, Alanya, Turecko Anonym 2015-05-20 3.6 1 10 Acar

Celkem: 8 Dovolená splnila naše očekávání.Organizace ze strany cestovky byla lepší než od jiných velkých cestovek s kterými jsem doposud...

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená splnila naše očekávání.Organizace ze strany cestovky byla lepší než od jiných velkých cestovek s kterými jsem doposud jezdily.Přístup delegátek v místě pobytu perfektní.Prostě bez chyby. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel byl podle našich představ a odpovídal ceně,Poloha tak jak jsme chtěli-150m od pláže,150m od centra,krásný výhled na hrad.V celěm hotelu wi-fi.Terasa přímo před hotelem na ulici takže je možno sledovat dění kolem.Hotel není pro rodiny s dětmi-naproti aquapark-diskotéky.

Strava
Snídaně-vajíčka,párky,salámy,lívanečky džemy,zelenina.

Obědy,večeře-kuřecí,ryby,skopové,hodně zeleniny syrové i smažené,zákusky.

Služby hotelu
Personál milý,ochotný,nemáme sebemenší výtku.

Pláž
Pláž kousek od hotelu,byly jsme zde 8.května,takže zde ještě nebyla hlava na hlavě,ale koupání bylo možné,voda byla teplá asi jako u nás v létě.Pláž čistá,nádherný výhled na hrad,plavčík,bezpečnostní služba,WC čisté s obsluhou.

Pavel V., 20.05.2015, Datum pobytu: 8.5. - 15.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Aska Kleopatra Beste

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Aska Kleopatra Beste, Alanya, Turecko Pavel V. 2015-05-20 8 1 10 Aska Kleopatra Beste

Celkem: 7,2 Ubytování v příjemném spíše rodinném hotelu s krásným bazénem. Výhrady bych měla pouze k pestrosti a kvalitě stravování.

  • 8 Ubytování
  • 3 Strava
  • 8 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Ubytování v příjemném spíše rodinném hotelu s krásným bazénem. Výhrady bych měla pouze k pestrosti a kvalitě stravování. Zobrazit celou recenzi

Martina B., 19.05.2015, Datum pobytu: 9.5. - 16.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Oba Time

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Oba Time, Alanya, Turecko Martina B. 2015-05-19 7.2 1 10 Oba Time

Celkem: 9,2 Dovolená byla úžasná

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená byla úžasná Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel čistý , pěkný

Strava
Strava výborná

Služby hotelu
Služby v hotelu dobré personál ochotný

Pláž
Pláž čistá, ale bohužel moře studené

Věra Svobodová, 19.05.2015, Datum pobytu: 9.5. - 16.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Drita

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Drita, Alanya, Turecko Věra Svobodová 2015-05-19 9.2 1 10 Drita

Celkem: 7,8 Prostředí a služby hotelu byly moc bezva. Chtěla bych si stěžovat na služby letecké společnosti. V letadle bylo velmi málo pití a jídla...

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Prostředí a služby hotelu byly moc bezva.

Chtěla bych si stěžovat na služby letecké společnosti. V letadle bylo velmi málo pití a jídla a při cestě tam, vedro k padnutí. Letecká společnost si nejdříve prodávala vlastní potraviny a po té nabídla vodu a ostatní jídlo, které měla nabídnout jako první. Nevím, zda si někdo stěžoval, ale při cestě zpět bylo vše jinak..přinesli deky malým dětem, polštářky pro cestující a své nápoje a ostatní vynechali.

Hodně mně zklamalo, že náš let byl odložen o dvě hodiny, nejenom, že jsme tedy byli celý den o hladu...nepočítaje malinkou bagetku v letadle, ale jeli jsme nejdále-cca3hodiny na místo pobytu a vzhledem k těmto okolnostem...nám už nikdo nevydal večer žádné jídlo. Museli jsme uprosit personál...aby nám dal alespoň opět bagetu!! A když to celé shrnu...cestovka nás okradla o celý den pobytu...jelikož náš odjezd byl situován do brzkých ranních hodin - 4.20-místního času. Takže uhrazená částka za pobyt neodpovídá pobytu.

Služby delegáta byly také nedostatečné....nejenom že nám bylo slíbeno.....dokonce to máme i v programu výletu, jak bude výlet probíhat nebylo splněno to, za co jsme zaplatili a bylo v programu výletu- neproběhla plánovaná soutěž, nebyl tam český delegát, slibovaná strava byla bez pití!!!!

V hotelu nebyla česká nástěnka, až po upozornění delegáta byl dodán český šanon s informacemi. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kvalita ubytování byla výborná. Čisto a uklizeno.

Strava
Strava byla výborná. Rozmanitý výběr.

Služby hotelu
Služby hotelu taky výborné. Denně byl program u bazénu. Nápoje byly k disposici i po určené zavírací době.

Pláž
Vzhledem k tomu, že sezóna v hotelu začínala až za týden nemohu posoudit jak to bude vypadat v sezóně, ale jinak pláž čistá, piísčitá, nyní zaplněno tak na polovic. Škoda jen, že se v all inclusiv muselo platit půjčovné za podložky na lehátko.

Regina N., 18.05.2015, Datum pobytu: 8.5. - 15.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Club Titan

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Club Titan, Alanya, Turecko Regina N. 2015-05-18 7.8 1 10 Titan Club

Celkem: 9,8 Spokojenost, počasí na počátek května vyhovující, moře na koupání. Doporučuji !

  • 10 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Spokojenost, počasí na počátek května vyhovující, moře na koupání. Doporučuji ! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Kvalita ubytování výborná .

Strava
Turecká kuchyně je opravdu skvělá .

Služby hotelu
Hotelové služby a usměvavý personál , nic lepšího jsem nikde nezažila.

Pláž
Od hotelu 10 min. na Kleopatřinu pláž , na pláži hrubý písek , moře čisté , průzračné.

Alena Z., 18.05.2015, Datum pobytu: 8.5. - 15.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Fun Point Suite

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

1 fotografie

Fun Point Suite, Alanya, Turecko Alena Z. 2015-05-18 9.8 1 10 Fun Point

Celkem: 8,6 Dovolená proběhla podle našich očekávání. Hotel, strava i služby byly na jedničku. Co považuji za velké zklamáni je, že jsme v letadle...

  • 6,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená proběhla podle našich očekávání. Hotel, strava i služby byly na jedničku. Co považuji za velké zklamáni je, že jsme v letadle nedostali ani jídlo ani pití, s čímž jsem se ještě u žádné jiné společnosti nesetkala. Také se mi nelíbilo, že jsme se čas odjezdu z hotelu a odletu dozvěděli 4 hodiny před odjezdem a bylo to v časných ranních hodinách, takže z osmidenní dovolené byla vlastně šestidenní. Zobrazit celou recenzi

Barbora Molatová, 16.05.2015, Datum pobytu: 2.5. - 9.5.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Drita

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (1)

Drita, Alanya, Turecko Barbora Molatová 2015-05-16 8.6 1 10 Hotel Drita

Celkem: 1,6 Hrozna dovolena!!!!Diky tomuto hotelu uz nikdy vice do Turecka!Jidlo na pridel,pokoj s plisni smradlavy.Koupelna hrozna,sprcha tekla...

  • 1,5 Ubytování
  • 1 Strava
  • 3 Okolí
  • 1 Cena

Celkové shrnutí
Hrozna dovolena!!!!Diky tomuto hotelu uz nikdy vice do Turecka!Jidlo na pridel,pokoj s plisni smradlavy.Koupelna hrozna,sprcha tekla kolem jen ne do ruzice.Personal neochotny.Byli jsme tam hlidani aby jsme moc nevypily a nesnedli.Nejezdete tam,zneprijemni vam tento hotel pobyt a zemi. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hrozne!!Pokoje v prizemi vlhke s plisni.

Strava
Strava na pridel.Stoji u nej kuchtici a davaj vam podle toho jak majitel povoli.

Služby hotelu
Nic moc.Neochotni!!

Pláž
Celkem ujde.Az na vstup a sem tam odpadky.

Anonym, 15.05.2015, Datum pobytu: 23.7. - 4.8.2012
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Merhaba

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Merhaba, Alanya, Turecko Anonym 2015-05-15 1.6 1 10 Merhaba

Celkem: 9,6 Byli jsme výborná parta 8 dospělých. Jeden den byla veliká bouřka, jinak počasí super. Moře velmi rozbouřené, což je trochu vada na...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Byli jsme výborná parta 8 dospělých. Jeden den byla veliká bouřka, jinak počasí super. Moře velmi rozbouřené, což je trochu vada na kráse, za kterou ovšem hotel nemůže. Také docela špatný přístup do moře. Letos jedem znovu do tohoto hotelu, zase parta dospělých, ale i s vnoučaty, takže vstup do moře bude trochu problém, ale vše ostatní toto vynahrazuje. Hotel je velmi pěkný, pokoje sice menší, ale netrávíme dovolenou na pokoji, takže nám to nevadilo. V celém areálu se při troše štěstí a trpělivosti dá připojit k internetu, ale vzhledem k tomu, že 90% hostů sedí s tablety a mobily, signál by to chtělo určitě posílit. Vzhledem k tomu, že jsme byli na konci sezony, setkávali jsme se semtam s něčím poškozeným, kdy opravy asi nechávali na čas po sezoně. Ale za tu cenu jsme byli velmi spokojeni, proto poprve v životě jedeme do stejného hotelu podruhé. Kvůli dětem budeme využívat zas jiné části komplexu, tak snad budeme opět spokojeni. Bylo zde i docela dost Čechů, kteří sem jezdí pravidelně, klientela z Ruska je už asi všude a i když se jim přizpůsobuje večerní program a někteří se chovají, jakoby jim to patřilo, není to zdaleka tak hrozné jako v Egyptě. Předbíhají u barů, ale zažili jsme mnohem horší. Několikrát denně jezdí hotelový bus do Alanye, jinak dolmuše za 1,5 EURA, do Konakli za 1 Euro. Byli jsme už leckde, vždy jezdíme do hotelů 5·hvězd, někdy sice luxusnějších a s lepším přístupem do moře, ale komplexně vzato, Doganay vyhrává na celé čáře. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Slušné, všude čisto, každý den uklizeno, měněny ručníky a osušky, ozdůbky z ručníků, to se moc snaží. Necháváme vždy všude na polštáři 1 Euro a vše funguje, jak má. Poprve jsme se setkali s varnou konvicí na pokoji, v určitou dobu chodili, zaťukali a na požádání dodali kávu, čaj, cukr, to jsme velmi ocenili. Určítě jsou luxusnější hotely, ale zase za úplně jinou cenu.

Strava
Strava neměla chybu, obrovský výběr, maso skopové, hodně kuřecího a denně ryby, mořské plody, byly jednou i řízky a bramborový salát, různé úpravy těstovin, rýže, brambor, vždy na několik způsobů, hodně zeleniny, na snídani snad vše, co si kdo přeje včetně mís s jejich bonbony, spousta druhů čajů, káva, k obědu a večeři lahvové vínečko(velmi dobré), mohli jsme si vzít i lahev na pokoj, stejně jako i jídlo, hromady zákusků od 11 hodin až do večera. Jediný bar, kde není jídlo, je u jednoho z bazénů, jinak všude lze během dne něco zakousnout. Dá se najíst i na pláži, samořejmě menší výběr než v hlavní jídelně, ale každý si i tu vybere - saláty, hranolky, masa. Večer vždy grilování, zmrzlina, odpoledne v další restauraci pizza, nedá se vše ani ochutnat. Překvapením bylo, že jsme za 12 dnů pobytu mohli jít 2x na večeři a la carte, vybrali jsme si osmanskou a rybí, oboje skvělé. Pivo je jejich Efes, není to Plzeň, ale proti jiným zemím se dá pít. Tvrdý alkohol i dovozový, míchané nápoje, samozřejmě některý číšník umí, jiný si s tím tak nějak poradí, všude v lednicích balená voda, opět vše k plné spokojenosti. Po večerním programu se většina nahrne do baru u bazénu, takže skoro do půlnoci si není kam sednout a na pití se taky musí ve frontě počkat. Ale bar je otevřený, dokud je koho obsluhovat. Manažeři chodí v noci na kontroly, jestli se barmani neulívají.

Služby hotelu
Kromě jídla, pití a hotelových obchůdků jsme jiné služby nevyužili, ale je tam i doktor, herna, lázně, fitko atd. Na radu naší delegátky jsem při onemocnění využila služeb doktora v Konakli, kam mi delegátka zajistila odvoz tam i zpět včetně zastávky v lékárně, u sympatického doktora dělal pomocníka český klučina, takže i jazyková bariéra padla. Za ošetření jsem neplatila, což prý v hotelu tak není. Kam jsme chodili, všude jsme odměňovali personál drobnou mincí, ale myslím, že by se snažili i kdyby bakšiš nedostávali. My to však pojímáme jako součást jejich kultury a nemáme s tím problém, pokud nejsme zklamáni. Skvělé bylo, že po příjezdu asi v 11.30 nám schovali zavazadla, dali náramky a poslali nás užívat služeb do 14.00 hodin, kdy nás ubytovali. Naše přání, abychom naše 4 pokoje měli poblíž, bez problémů vyhověli, sice jsme nebyli vedle sebe, ale všichni na jednom patře. Jeden z nás ztratil náramek, bez problémů dali nový.

Pláž
Jak jsem již uvedla, pláž je trochu problém, hlavně pro děti, ale dá se přes molo, i když i tak se musí s dětmi opatrně. Hodně kamenných ploten, které kloužou a ve vodě se dá i o kameny odřít. Chce to překonat a plavat dál, moře v tuto dobu úžasně teplé. Lehátek dostatek, i když jedno na druhém. My jsme je ani nepoužívali, sedli jsme si ke stolku u baru a hráli společenské hry a hodovali. Každou sobotu je na pláži diskotéka s ohňostrojem. Podchod na pláž je úžasný, určitě bychom nechtěli být v hotelu, kde se na pláž chodí nadchodem nad rušnou silnicí vedoucí z Antalye podél pobřeží. Tady je to vyřešeno lépe. Ten přístup do moře by možná mohli vyřešit lépe, opravit ty betonové plotny, ale nejsem odborník, takže nevím, zda je to reálné. Nicméně už se sem moc těšíme, bude to asi s počasím obdobné, jedem zase koncem září.

Romana K., 15.05.2015, Datum pobytu: 26.9. - 7.10.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Doganay Beach Club

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Doganay Beach Club, Alanya, Turecko Romana K. 2015-05-15 9.6 1 10 Doganay Beach Club

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Volejte zdarma Po - Ne 7-22 hod. 800 999 800