Recenze hotelů
Alanya - Turecko

Napište svou recenzi

Celkem: 10 Nádherný hotel, který mě úplně oslnil. Hned na pláži. Relax bazén, bazén s tobogány a dětský bazének se skluzavkami pro nejmenší....

  • 10 Ubytování
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Nádherný hotel, který mě úplně oslnil. Hned na pláži. Relax bazén, bazén s tobogány a dětský bazének se skluzavkami pro nejmenší.

Příjemný personál. Všechno je čisté a upravené.

Vnitřní bazén se spoustou přírodního světla - prosklený strop. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje prostorné, moderní, útulné. Minibar doplňován každý den (voda, soda).

Služby hotelu
WiFi zdarma v lobby

celý den animační programy pro děti i dospělé

Spa Centrum

Pláž
Pláž hned u hotelu, písečná, při vstupu malé kamínky a místy i vydřená plata. Dá se využít pláž u vedlejšího hotelu, kde vstup vydřený není.

Na pláži je k dispozici i molo, bar v rámci all inc.

Alžběta Tůmová, 16.04.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Quatro Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (3) Ne (2)

18 fotografií

Quatro Beach, Alanya, Turecko Alžběta Tůmová 2015-04-16 10 1 10 Quatro Beach

Celkem: 8,4 Hotel je celkem rozlehlý. Ubytování je buď v hlavní budově nebo ve vilkách o 3 patrech (bez výtahu, což nám vadilo akorát, když jsme...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Hotel je celkem rozlehlý. Ubytování je buď v hlavní budově nebo ve vilkách o 3 patrech (bez výtahu, což nám vadilo akorát, když jsme tahali kufry). Pláž je přístupná podchodem pod 4 proudovou komunikací.

Za hotelem aquapark se spoustou tobogánů. Před hotelem relax bazén.

Kolem hotelu není nic. 30 min dolmuší do Avsallaru, 20 min do Kolakli, kde se konají každé pondělí trhy.

Hotel je dle názoru určen pro klidnější dovolenou bez nutnosti vyrážet do centra. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
My jsme bydleli ve vilkách. Pokoje moc hezké, prostorné. Balkon větší s výhledem na hory a moře zároveň. Měli jsme to dál do restaurace a na pláž (ne zase tak moc), ale zase blíž k aquacentru :)

Strava
Strava pestrá, výborné snídaně, velký výběr. Míst k sezení bylo hodně, i když ve vedlejším stanu, který se v létě sundává a sezení je venku.

Služby hotelu
Několik barů, diskotéka (tam se pití platí, my si nosili pití z lobby baru). Lobby bar celkem malý a nestíhali, byly velké fronty, museli jsme podplatit číšníka, který nám jednou za čas donesl tác pití.

Lázně měli jen do 18 hodin. Sauna a vstup do tureckých lázní zdarma.

Pláž
Jak už jsem psala, pláž je přístupná podchodem (museli jsme se ptát, kde přesně se podchod nachází).

Pláž je krásná, udržovaná, čistá, písečná. Na pláži je spoustu lehátek a malé dřevěné přístřešky, vypadá to moc hezky.

Na pláži další aquapark společný pro Eftalia Village hotely.

Alžběta Tůmová, 16.04.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Eftalia Aqua Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

9 fotografií

Eftalia Aqua Resort, Alanya, Turecko Alžběta Tůmová 2015-04-16 8.4 1 10 Eftalia Aqua Resort

Celkem: 6 Hotel v blízkosti pláže, personál ochotný a milý.

  • 5,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 10 Okolí
  • 5 Cena

Celkové shrnutí
Hotel v blízkosti pláže, personál ochotný a milý. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj čistý, i když vybydlený.

Strava
Hotel v blízkosti pláže, personál ochotný a milý, teplý bufet jednotvárný, každý den stejná polévka, velký výběr zeleniny a sýrů.

Pláž
Pláž asi 80m od hotelu, velmi čistá, moře také, beach bar k dispozici (pouze nealko)

Markéta V., 14.04.2015, Datum pobytu: 4.4. - 11.4.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Kleopatra Royal Palm

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Kleopatra Royal Palm, Alanya, Turecko Markéta V. 2015-04-14 6 1 10 KLEOPATRA Royal Palm

Celkem: 9,4 Velice pěkná dovolená za malé peníze. Od hotelu jsme došli do centra k Hradu asi za půl hodiny, úžasná procházka po tom všem all inklusive

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Velice pěkná dovolená za malé peníze. Od hotelu jsme došli do centra k Hradu asi za půl hodiny, úžasná procházka po tom všem all inklusive Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Dostali jsme pokoj s nádherným výhledem na moře a starou Alanyi, v pokoji klima,TV,lednička a denně doplňovaná voda, první dva dny mísy s ovocem, pak jsme v restauraci řekli, že už nechceme a budeme si brát v restauraci, nedalo se to sníst

Strava
Fakt dobrý, každý den jsme jedli něco jiného, výborný zákusky a hodně ovoce a zeleniny

Služby hotelu
Úplně v pohodě, všichni se usmívali a pomáhali

Pláž
Lehátka a slunečníky zdarma, ručníky na pláž na recepci také. Pláž písečná, krásná, čistá, vstup do moře pozvolný. Každý den tady uklízeli

Anonym, 31.03.2015, Datum pobytu: 30.8. - 6.9.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Krizantem

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Krizantem, Alanya, Turecko Anonym 2015-03-31 9.4 1 10 Super dovča v Krizantemu

Celkem: 8 Na dovolenke v Turecku sme boli prvýkrát. Hotel aj so svojím okolím a vybavením bol pekný. Stravovanie TOP, pláž slabšia. Určite...

  • 8 Ubytování
  • 9 Strava
  • 7 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Na dovolenke v Turecku sme boli prvýkrát. Hotel aj so svojím okolím a vybavením bol pekný. Stravovanie TOP, pláž slabšia. Určite odporúčam výlet na splavovanie rieky. Perfektná partia Turkov, ktorí sa snažia po slovensky a robia show pre turistov. Krásny zážitok, nádherná príroda. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Hotel s recepciou sú krásne. Bývali sme v slušnej izbe, pekne vybavená, kúpeľná čistá. Čo sa však týka kvality upratovania upratovačky 0 bodov. Aj keď sa tvárila, že upratuje, za celý pobyt nebolo vidieť výsledok (okrem čistých uterákov). Nepovysávané, prach a balkón špinavý, na samotnej izbe som sa ani raz nevyzula.

Strava
Strava bola úžasná. Výborné, dezerty, hlavné jedlá. Som v jedle prieberčivá ale tu bolo vždy si z čoho vybrať. Vynikajúce.

Služby hotelu
Okrem upratovačky by som pochválila všetkých v rezorte.

Pláž
Tá sa mi páčila najmenej. Do vody len s topánkami, málo miesta, lehátka jedno vedľa druhého pod škaredou ošarpanou strieškou. More teplé, ale s riasami. Plietli sa okolo nôh pri plávaní.

Ivana B., 30.03.2015, Datum pobytu: 1.7. - 9.7.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Incekum Beach Resort

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Incekum Beach Resort, Alanya, Turecko Ivana B. 2015-03-30 8 1 10 Incekum Beach Resort

Celkem: 7,8 Celkovo hodnotím dovolenku veľmi dobre. Za tie peniaze bolo super, no keby mám za to dať viac a očakávam 4* hotel so všetkým čo ku tomu...

  • 8 Ubytování
  • 8 Strava
  • 8 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Celkovo hodnotím dovolenku veľmi dobre. Za tie peniaze bolo super, no keby mám za to dať viac a očakávam 4* hotel so všetkým čo ku tomu patrí, tak som sklamaný. Ešte aby som nezabudol, tak v hotely je wellness centrum. Majú tam balíček za 25€, no chlapík z wellnessu nám to dal za 20€ a povedal, že môžeme odporučiť aj ostatným Slovákom a dá im tiež za 20€, takže to zjednajte, keď tam budete. Za 20€ sa to oplatí - masáž a rybičky boli super, ostatné priemer. Jedlo bolo síce jednotvárne, no boli chutné a dobre sme sa najedli. Pláž bola vhodná aj pre starších ľudí. Celkové hodnotenie 80%. Do hodnotenia som nezarátal ten tragický výlet za 30€, lebo s tým hotel nemá nič spoločné. A ešte čo sa týka počasia, tak v prvej polovici septembra bolo veľmi teplo (podľa mňa ideálny čas na dovolenku v tomto pásme) - na prelome júla/augusta by som tam rozhodne nešiel :) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Izba bola pekná, moderne zariadená - balkón, TV, klimatizácia, chladnička, manželská posteľ, vstavaná skriňa, trezor (za príplatok), sprchový kút. Klimatizácia bola staršia a podľa mňa neudržiavaná. Fungovala iba pri zatvorenom balkóne, takže v podstate si môžete vybrať či chcete chlad alebo čerstvý vzduch. Izbu sme museli vždy po príchode na hotel poriadne vyvetrať, lebo smrdela ako keby sa tam pásli ťavy. Upratovačky upratali izbu podľa toho koľko dostali sprepitné - za 2€ veľmi pekne :) V chladničke bolo zadarmo pitie - fľaša čistej vody a nejaké fanty a pepsi alebo také niečo. Každá izba mala nárok na 1 fľašu z každého nápoja na 1 deň zadarmo. Postele boli tvrdé, no spalo sa na nich veľmi dobre. Z balkónu pekný výhľad (boli sme úplne hore) a na balkóne boli aj 2 stoličky a stôl.

Strava
Jedlo bolo veľmi dobré.Každý deň približne rovnaké, no vybrať sa vždy niečo dalo. Bolo tam pečivo, koláče, polievka, šaláty, prílohy, teplé jedlo atď. Raz za pobyt bola ryba. Odporúčam pozrieť robenie palaciniek - keby to nevidím, tak neverím, že palacinka dokáže pohltiť toľko oleja. Dala sa doslova žmýkať. Alkohol v bare bol riedený. Jedlo hodnotím celkovo na 80%.

Služby hotelu
POČET HVIEZDIČIEK:

Hotel je v katalógoch evidovaný ako 4*, no jedná sa skôr o lepší 3*. Nebol by to problém, keby cena nebola ako za 4*. Navyše za tie peniaze a počet hviezdičiek je podľa mňa nevhodné pýtať poplatok za pripojenie na WIFI.

CENA:

Dovolenka nás stála 450€/osoba na 7 dní/6 nocí vrátane poistenia, transferu z letiska a All Inclusive. Išli sme začiatkom septembra z Bratislavy. Za tie peniaze hodnotím hotel na 80%. Oplatí sa tam ísť max za 500€. Za viac peňazí by som očakával lepšie služby.

PERSONÁL:

Personál hotela bol veľmi milý. Niektorí písali, že personál nebol dobrý, no podľa mňa ich správanie zrkadlilo správanie hostí. Ako vy ku nim, tak oni ku vám. Hodnotenie 90%.

ZÁJAZDY:

Pani z CK nám dala na výber asi 10 rôznych zájazdov. Vybrali sme si Alanya Tour. Popis ku zájazdu bol cca. takýto: pozrieť klasické turecké obchody so zlatom a kožou, ísť do reštauráciu nad Alanyu s krásnym výhľadom (obed v cene), ísť sa pozrieť do mešity, do jaskyne pod hradbami a ukončiť to plavou na lodi s možnosťou plávania pod hradbami. Cena zájazdu bola okolo 30€/osoba. Realita bola taká, že nás zaviedli do obchodov, kde nám dali čísla a nechali nás tam hodinu behať (v každom). Z predaných vecí mali podľa mňa sprievodcovia provízie. V obchode z kožou mali tak premrštené ceny, že jednej pani núkali zľavu až okolo 90%!!! Po 3 obchodných domoch sme sa vyviezli do reštaurácie ktorá nemala absolútne žiadnu úroveň. Vyzerala úplne opustene. Z porcie jedla ktorú dali by sa nenajedlo ani malé dieťa. Absolútne bez úrovne. Odtiaľ sme išli do mešity a odtiaľ do jaskyne. Zatiaľ čo v obchodoch sme zabili celé hodiny, tak odtiaľto nás sprievodkyňa hnala po pár minútach. Odtiaľ sme išli na loď, ktorá vyzerala, že ani nenaštartuje. Za prístavom loď zastala a v tej špinavej vode sme sa mohli okúpať. Obišli sme hradby a išli sme späť do prístavu. Celý výlet hodnotím na rovných 0%.

PRÍJAZD/ODJAZD:

Leteli sme z Bratislavy. Na letisko sa dá bez problémov dostať z vlakovej stanice autobusom. Autobusy chodia každú chvíľu a vyh

Pláž
Pláž je podľa popisu na stránke 150 metrov od hotela, no realita je 350-400 metrov (podľa google maps) a pláž hotela je ešte ďalej (odhadom 600 metrov). Na pláži ktorá patrí hotelu si môžete kúpiť za akciovú cenu lehátka. Pláž bola pekná, piesočnatá, s výhľadom na hradby, voda teplá, no na môj vkus veľa vĺn. Nevhodná na potápanie. Pozdĺž celej pláže boli parky, kde sa dalo v noci sadnúť a poprechádzať sa. Veľa fontán, lavičiek, kvetov atď.

Anonym, 29.03.2015, Datum pobytu: 3.9. - 10.9.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Kleopatra Micador

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Kleopatra Micador, Alanya, Turecko Anonym 2015-03-29 7.8 1 10 Kleopatra Micador

Celkem: 8,8 Dovolenou jsme si užili, I když v tomto období to ještě není moc na plážování, využli jsme to plně na poznání Turecka .Na tento hotel se...

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 8 Cena

Celkové shrnutí
Dovolenou jsme si užili, I když v tomto období to ještě není moc na plážování, využli jsme to plně na poznání Turecka .Na tento hotel se chystáme opět v září,abychom si užili i trošku sluníčka. Jinak naše dovolená v Turecku byla poprvé a chtěli jsme taky poznat památky. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování bylo velmi krásné,pokoje čisté, úklid každý den, výhled z okna taky moc pěkný.

Strava
Ohledně stravy můžu dát za sebe i mého velmi náročného přítele palec nahoru. Pestrá strava každý den.

Služby hotelu
Pokoje super, celkové vybavení a čistota hotelu je kvalitní. Pokud se jedna o personál, tak číšníci rádi komunikují, takže je s nima sranda. Celkově jsme byli se službama hotelu spokojení a tento hotel určitě opět navštívíme.

Pláž
Pláž je velkou výhodou hotelu, protože je hned u hotelu . Urdžovaná,ale moc jsme na ní nebyli,protože jsme trávily dovolenou na výletech.

Anonym, 23.03.2015, Datum pobytu: 14.3. - 21.3.2015
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Gardenia Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Gardenia Beach, Alanya, Turecko Anonym 2015-03-23 8.8 1 10 Gardenia Beach

Celkem: 9 Líbilo se nám moc, zase se letos vrátíme.

  • 8,5 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Líbilo se nám moc, zase se letos vrátíme. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl pěkný, čistý, měli jsme výhled na moře.

Strava
Velký výběr, každý den něco jiného, hodně zákusků.

Služby hotelu
Takový domácí hotel, všichni usměvavý.

Pláž
Pláž je čistá, písečná, pěkná. Pozvolný vstup do vody ocenily hlavně děti.

Anonym, 19.03.2015, Datum pobytu: 30.8. - 6.9.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Krizantem

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

pokoj 2 fotografie

Krizantem, Alanya, Turecko Anonym 2015-03-19 9 1 10 Krizantem - úplná spokojenost

Celkem: 6,4 S dovolenkou sme neboli spokojní.Hotel celkom fajn, ale pláž nie! Už by som sem nikdy nešla.

  • 7,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 4 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
S dovolenkou sme neboli spokojní.Hotel celkom fajn, ale pláž nie! Už by som sem nikdy nešla. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie veľmi pekné, čistota tiež, dokonca pri príchode darček: fľaška vina, ovocie. Izbu sme mali na prvom poschodí s bočným výhľadom na bazén a aj s výhľadom do okien susedného hotela. Tie hotely boli tak tesne jeden pri druhom. Výťahy len dva, ale my sme zbehli aj po schodoch, na ktorých bolo vždy veľa ľudí.

Strava
Strava bola celkom dobrá, aj keď sa opakovala ale neprišli sme sa prejedať. Ani doma nevaríme denne dve tri jedlá. A tam ich určite bolo viac, aj keď lepšie mäsko dávali na prídel.

Služby hotelu
Obsluha v celku dobrá, ochotný boli najmä keď dostali nejaké to euro. Nepáčilo sa mi, že mali pri bazéne v bare drevenú pokladničku na tringelty ale nebolo to pre obsluhu, ale že vraj pre šéfa hotela. Tak sme tam nehádzali a radšej sme im dali priamo do ruky. Chudák šéfko...

Pláž
Najväčší problém je pláž. Samé kamene malé, veľké, ťažký vstup do mora. Nďaleko hotela sa vlieva do mora rieka a tým pádom je more oveľa studenšie. Pláž bola úzka a lehátka natlačené vedľa seba, žiadne súkromie.Veľké vlny sme mali 5 dní, nik nesmel do mora. Vlny sa valili spolu s tými kameňami až pri vstup do záhrady, museli aj lehátka upratať. Takže sme boli núteni ležať pri bazéne plnom ľudí a každodennú prechádzku po pobreží sme absolvovali so strachom, aby nás tie vlny nespláchli zo sebou. Pláže iných hotelov boli väčšie tam to tak zle nebolo. Kúpať sme sa chodili až o 2 km ďalej ,pretože s tých druhých pláži nás vyháňali. Tak preto už nikdy nie Stella beach. Ležať pri bazéne sme mohli aj doma.

Anonym, 15.03.2015, Datum pobytu: 6.6. - 16.6.2011
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Stella Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

Stella Beach, Alanya, Turecko Anonym 2015-03-15 6.4 1 10 Stella Beach

Celkem: 9,4 Mooc hezká dovolená za tu cenu super. Občas nám zapršelo ale spíše k večeru a jednou přes den ale během dvou hodin zase svítilo slunce a...

  • 9 Ubytování
  • 10 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Mooc hezká dovolená za tu cenu super. Občas nám zapršelo ale spíše k večeru a jednou přes den ale během dvou hodin zase svítilo slunce a dalo se opalovat a řádit ve vlnách. Byli jsme na třech výletech: Hammany - super skvělá relaxece, výlet na pirátské lodi - nic moc znovu bych už do toho nešel protože se jen pluje po moři žadný potápění jak v Egyptě. A poslední nejlepší zážitek Jeep Safari doporučuji všem je to nádhera jede se za Alanyi do hor a jsou tam fakt krásná panorámata :-) :-) nejlepší je koupit si výlety všechny najednou v přístavu od jednoho přepravce musíte smlouvat, ale udělá vám dobrou cenu musíte trošku smlouvat :-) určitě bych to nekupoval od cestovky to vyšlo snad na dvakrát tolik...jinak super dovolená za tu cenu (10500kč/osoba) 12dní s polopenzí. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování super všude čisto. Jen kdo pojede ať se připraví na diskotéky vedle hotelu, které hrají tak do 3 hodin ráno. Musíte se pořádně unavit aby jste to zaspali. Nám to nějak nevadilo chodili jsme spát kolem půlnoci a spali až do rána. Do hotelu si normálně můžete brát vodu kterou si koupíte v nedalekém supermarketu - ten je nejlevnější na všechno.

Strava
Super. Nejlepší na tom je že se večeří na střeše což je moc hezký...každý večer se dalo z čeho vybírat( kuřecí, gyros, grilované kuřecí prsa, saláty různých druhů). Snídaně taky dobré. Ovoce - melouny - žluté i červené, broskve, banány, švestky. Jediné co nám vadilo s přítelkyní bylo, když si člověk neobjednal pití (pivo, víno) k večeři od číšníků tak na vás divně koukali a nebyli zrovna příjemny - hlavně jeden který si tam hrál na šéfa takový zakrslý turek ( musíte mu hned srazit hřebínek na začátku je strašně vlezlý :-). Alkoholický a nealko nápoje tam byli celkem předražené tak jsme se vždycky napili na pokoji. Jinak ke snídani byla štáva, káva, různé druhy čaje.

Služby hotelu
Vše v pořádku až na toho maleho krpatého :-)

Pláž
Jelikož jsem byl v Alanyi podruhé věděl jsem do čeho jdu ale přítelkyně byla nadšená jak je to krásný. Ze začátku 3 dny byli krásné velké vlny ale pak už ne :-( Není to jak v Egyptě s potápěním...Jinak pláž Kleopatra od hotelu klidnou chůzí 10 minut. Pláž čistá krásná. Lehátka a slunečníky si člověk musí platit - zrovna levná záležitost to taky není myslím 5 euro pro dva na den. My jsme měli osušku na písku a pučovali si jen slunečník.

Jakub Ivanič, 09.03.2015, Datum pobytu: 10.9. - 24.9.2014
Oblast: Turecko Turecko, Alanya, Hotel:Ergün

Byla tato recenze užitečná? Ano (7) Ne (0)

6 fotografií

Ergün, Alanya, Turecko Jakub Ivanič 2015-03-09 9.4 1 10 Ergün

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Volejte zdarma Po - Ne 7-22 hod. 800 999 800