Recenze hotelů
Mahdia - Tunisko

Napište svou recenzi

Celkem: 6,2 Na dovolené se nám líbilo,ale je to to průměrný hotel,do kterého bych znovu nejela:-)

  • 6 Ubytování
  • 5 Strava
  • 8 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Na dovolené se nám líbilo,ale je to to průměrný hotel,do kterého bych znovu nejela:-) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj byl malí,byli jsme zde 3 dospělí a 2 děti,žádali jsme o větší dva dni bez úspěchu,což nás dost zamrzelo,protože byl hotel prázdný a nebyla snaha to řešit.Zařízení opotřebované,ale čisté.Na naši stížnost,opraven odlupujicí strop v koupelně a padací sušák na prádlo:-)

Strava
Srava chutná,ale malí výběr zřejmě s důvodu nízké obsazenosti hotelu.

Služby hotelu
Animační zábava byla nevtíravá a probíhala dobře.

Pláž
Pláž byla nejlepší,čistá jemný světlí písek a teplé moře.Někdy byl úzký černý pruh řas,ale to je prostě příroda:-)

Anonym, 30.08.2015, Datum pobytu: 23.8. - 30.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:PrimaSol El Mehdi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

PrimaSol El Mehdi, Mahdia, Tunisko Anonym 2015-08-30 6.2 1 10 PrimaSol El Mehdi

Celkem: 4,6 jde o Tunis a tak člověk nemůže očekávat Dubaj

  • 5,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 4 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
jde o Tunis a tak člověk nemůže očekávat Dubaj Zobrazit celou recenzi

Ubytování
velmi nízká kvalita, ale člověk jede za mořem a tak někdy přehlédne ty neřádstva. Holt jde o araby a ti mají natavené ruce na bakšiš a tak kdo neplatí nemá co chce, ikdyž si to zaplatitl u cestovky!!!!

Strava
Stejná každý den a tak po 5 dnech už mu leze krkem. Špatný šéfkuchař bez inspirace.

Služby hotelu
animátoři dobrý, ale jinak nic zde není. V katalogu jsou skluzavky a ty při našem příjezdu asi měly prázdniny a tak náš synek se klouzal po písku a prdeli na pláži.

Pláž
písek udržovaná hotelová pláž a ostraha, která odhání dotěrné domácí prodejce. Možná by to chtělo občas vysvětlit rusákům, že nejsou již ve válce a nemusí si stále rezervovat svá místa již od 05:00 hod. na pláži a otravovat ostatním rekreantům život.

Miroslav Sedláček, 30.08.2015, Datum pobytu: 7.8. - 14.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Caribbean World Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (2) Ne (0)

Caribbean World Mahdia, Mahdia, Tunisko Miroslav Sedláček 2015-08-30 4.6 1 10 CARIBBEAN WORLD MAHDIA

Celkem: 3,2 Dnes jsem přiletěl s rodinou.Strava dobrá, alkohol a voda jen na recepci katastrofa, starání o děti nikdy víc.

  • 2,5 Ubytování
  • 4 Strava
  • 4 Okolí
  • 3 Cena

Celkové shrnutí
Dnes jsem přiletěl s rodinou.Strava dobrá, alkohol a voda jen na recepci katastrofa, starání o děti nikdy víc. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Paní uklizečka uklízela každý den, denně čisté prostěradlo povlečení ručníky:Super Trezor nebyl potřeba

Strava
Strava dobrá, jen pozor na lidi kteří pijí alkohol, a pijí vodu v lahvích, mají ji jen na recepci, nejdříve jsem dostal doslova vynadáno že sklo nemohu nosit ven k bazénu což chápu, nechápu proč nemají na alkohol plastové sklenice na recepci. Nebo proč alkohol lijí jen na recepci. Šel jsem tedy k bazénu a přinesl plastové kalíšky a žádal o nalití do nich.

S kočárkem jsem jel uspávat a zapoměl si triko u moře malé docházela voda, tak jsem se vydal na bar posílali mě na recepci vodu v petlahvích mají jen na recepci!!!!!!! jelikož u bazénu byl hluk tak jsem si nedošel pro triko a zase jsem dostal čočku. Tak vodu mají jen na recepci a pokud si zapomenete triko, tak na Vás štěkají.

Mají to na háku a přitom je vidět že Tunis jde pěkně do háje.

Příjezd do hotelu srovnatelný s Egyptem hrůza.

Služby hotelu
Klub pro děti, jelikož všichni víme co se stalo v Tunisu, tak určitě bych nedával děti do klubu. Když jsem tam totiž nečekaně přišel animátor tam nebyl, dcera říkala že si odběhl a druhý animátor také odešel, rozlobeně jsem čekal na animátoři 20 min nevím jak si to můžou dovolit nechat děti bez dozoru.

Děti na hlídání ani náhodou. Animátorům jsem to řekl dost rozlobeně i recenze píšu rozlobeně.

Pláž
Dobrá, pruhy odumřelých řas, za to nemůžou.První tři dny nás hlídala paní se samopalem.Pak už ne. Slíbený doprovod policie z letiště a zpět, jen z letiště.Zpět už ne.

Anonym, 30.08.2015, Datum pobytu: 23.8. - 30.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:PrimaSol El Mehdi

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

PrimaSol El Mehdi, Mahdia, Tunisko Anonym 2015-08-30 3.2 1 10 PrimaSol El Mehdi

Celkem: 9 Krásne pláž, čisté more, veľmi ochotní personál. Strava rozmanitá, určite odporúčame využiť možnosť servírovanej večere. Každý deň...

  • 8,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 10 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Krásne pláž, čisté more, veľmi ochotní personál. Strava rozmanitá, určite odporúčame využiť možnosť servírovanej večere. Každý deň upratané a vymenené čisté voňavé uteráky. Bary rozmiestnené pri mori, bazénoch aj na recepcii.

Po útokoch sú turisti chránení policajtami na plážach, v objektoch aj na uliciach. V porovnaní so Sousse je v Mahdii krásne more a jemný piesok ideálne pre deti na potápanie a lovenie mušlí. Animátori sa nám venovali počas celého dňa, ale neboli otravní. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytovanie bolo jednoduché ale na izbe bola chladnička, kúpelňa s vaňou, a pomerne veľké balkóny. Jedinou nevýhodou izieb je, že klimatizácia sa zapína centrálne o 15:00 a vypínajú ju nad ránom.

Strava
strava bola veľmi bohatá. Čerstvo pripravované palacinky, omelety počas raňajok, na obed pizza a cestoviny rovnako čestvo pred nami uvarené, na večery grilované mäso, veľký výber koláčov, a samozrejme klasické zemiaky, ryža, mäso. Veľa ovocia a zeleniny. Bagetový bar pri pláži.

Služby hotelu
Ochota personálu, poväčšine milí usmiati ľudia.

Pláž
Pláž bola čistá, more krásne. Sprchy a toalety hneď pri pláži, lehátka nachystané každé ráno očistené od piesku.

Eva G., 29.08.2015, Datum pobytu: 21.8. - 28.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Caribbean World Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Caribbean World Mahdia, Mahdia, Tunisko Eva G. 2015-08-29 9 1 10 Caribbean World Mahdia

Celkem: 9 Dovolená odpovídající ceně, měli jsme zaplacený standardní pokoj bez výhledu na moře. Široký výběr jídla a pití po celý den. Pláž...

  • 8,5 Ubytování
  • 8 Strava
  • 10 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená odpovídající ceně, měli jsme zaplacený standardní pokoj bez výhledu na moře. Široký výběr jídla a pití po celý den. Pláž uklizená. Moře teplé. Dovolenou jsme si užili, ale vzhledem k bezpečnostní situaci není vhodná pro lidi, kteří jsou zvyklí cestovat po dané oblasti. Bylo to možno pouze v rámci fakultativních výletů, které nám ale přišly poněkud předražené (porovnáváme s loňským Řeckem), ale údajně je jejich součásí i policejní doprovod, tak to asi bylo z toho důvodu. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
I když jsme měli zaplacen pouze standardní pokoj bez výhledu na moře, nakonec jsme dostali přidělen pokoj ze kterého moře vidět částečně bylo. Po upozornění delegátky při příjezdu, jsme nedali do pasu žádné všimné. Je to zcela zbytečné a pokoje jsou rozděleny den dopředu. Obecně platí, že pokoje začínající č. 1000 - 3000 jsou od nejluxusnějších po standard. My jsem měli 3000. Pokoje nad 4000 bývají problémové a lidé z našeho turnusu je měnili. Pokud se Vám pokoj nebude hned při příjezdu líbit, ihned požádejte o výměnu. Všem bylo vyhověno a nedostatky odstraněny. My jsme byli spokojeni a pokoj jsme neměnili. Na pokoji byla i TV, ale tu jsme nepotřebovali, takže jsme ani nedávali kauci za dálkové ovládání. Klimatizovány jsou všechny pokoje, ale chladný vzduch z ní začíná jít až kolem 17:00. Z klimy šel mírný zápach, ale nic co by se nedalo vydržet. Po vstupu do naší části hotelu nás překvapila jiná "vůně", ale tu měly za svědomí květiny v atriu budovy :-)

Strava
Strava v hotelu naprosto bez problémů. Jedli jsme pouze tepelně upravené pokrmy a zákusky. Jídlo není kořeněné a vybere si každý. Samostatnou kapitolou jsou zákusky a dorty, které vypadají a chutnají luxusně. Nikdy se nestalo, že by nějaké jídlo došlo a všechny pokrmy, byly průběžně doplňovány a to i když jste šli na jídlo mezi posledními. Balená pitná voda byla dostupná v hotelovém baru v neomezeném množství pro každého (od 10:00 do 23:00). Hotel nemá předepsaný dress-code, ale nechoďte do hotelové restarurace v plavkách nebo budete vykázáni. Šortky a triko s krátkým rukávem stačí.

Služby hotelu
Doporučujeme pronajmutí trezoru a plážových osušek (10 € na týden za pronájem trezoru + 60 € vratná kauce za klíček k trezoru a osušky pro dva lidi). V našem turnusu museli totiž jedni hosté řešit vykradený pokoj. Plážové osušky jsou vám při každé návštěvě recepce vyměněny buď za nové, nebo za kartičky, které se pak vracejí při odjezdu. Na pokoji jsme nechávali pro uklízečky každý den jeden dinár (1 € = cca. 2,2 DT) na polštáři. Pokoj byl každý den čistý a uklizený, ručníky měněny každý den. V hotelu je směnárna (v ní se platí i kauce za osušky, trezor a dálkové ovládání od trezoru), obchod se suvenýry (smlouvejte - žena usmlouvala kabelku víc jak o půl; jde o součást obchodování :-)), možnost zaplacení si masáží a další aktivity, které organizují výborní animátoři. Bezplatná wifi u recepce. V hotelu je několik barů, kde jsou na výběr bezplatné alko i nealko nápoje, ale pozor, některé jsou za poplatek (např. Mojito stálo 7 dinárů). Dýško není povinností, ale určitě barmana potěší a někdy může vést i k větší sklenici na nápoj - dávejte ho předem :-). Hotel má 2 bazény (jeden obrovský a druhý menší u bloku s pokoji 3000) a 1 v zadní části se skluzavkami. Bazény mají chlorovou vodu.

Pláž
Pláž je přímo u hotelu. Je písčitá a každý den ráno ji uhrabují. Je plná mušlí. Lehátek byl dostatek. Je stejně jako celý hotel neustále střežena místní ochrankou a také turisktiskou policií, která ale vůbec neruší a spíš dodává pocit klidu. Také se setkáte i s policií na koních a čtyřkolkách. Plážoví obchodníci na vás budou pokřikovat v několika jazycích (umí i částěčně česky). Pokud nechcete nic kupovat, dejte to jasně najevo. Do hovoru s nimi se pouštějte jen v případě, že si chcete zboží koupit, jinak se jich nezbavíte :-). O plážová lehátka se stará zaměstnanec hotelu, který vám k vybraným lehátkům donese podložky a lehátka i podložky očistí od písku. My jsme mu za to vždy dali jeden dinár. Moře bylo velice teplé (odhaduji kolem 28°C), nelekejte se, když vás budou lehce oždibovat rybičky a občas vás může lehce žahnout i medůzka (jako od kopřivy a po chvíli o tom nevíte a ani na kůži není nic vidět). Počítejte s větším věrtem. I když jsou pláže a moře plné mušlí, oficiálně se nesmí vyvážet, ale pár si jich odvézt můžete, nicméně dejte je raději do kufru a ne do příručního zavazadla.

Marek R., 29.08.2015, Datum pobytu: 21.8. - 28.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Caribbean World Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (5) Ne (0)

3 fotografie

Caribbean World Mahdia, Mahdia, Tunisko Marek R. 2015-08-29 9 1 10 Caribbean World Mahdia

Celkem: 9,2 Krásně odpočinková dovolená :)

  • 9 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 10 Cena

Celkové shrnutí
Krásně odpočinková dovolená :) Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoj jsme měli rohový s výhledem na moře,vše čisté ,uklizené , funkční ..

Strava
Snídaně se opakující ale něják zvlášt nám to nevadilo, obědy a večeře velký výběr jak masa tak příloh , vynikající dorty a sladkosti :) ovoce dostatek,čistota a příjemný personál ... pití v automatech,kávy, kakaa dosti, nezapomněli jsme vyzkoušet místní alko.nápoje tři druhy vína :) whisky .. Kdo není moc vybíravý příjde si na své :)

Služby hotelu
Na recepci milý lidé,jídelna a okolí v super stavu vše čisté, cítili jsme se příjemně,venkovní prostory - bazén, bary ... super

Co jsme hodnotili velmi kladně byla práce Animátoru - celý den program pro hosty - pettang,volejbal,zumba ... večerní animační show vyborna každý večer jiný program, hodně se věnují dětem. Nabídka výletu atd.

Pláž
Pláž hned u hotelu, dost velká, dostatek lehátek a slunečníků, na pláži krásný písek plný mušliček, Moře průzračné, čisté, mělké .. měli jsme menší vlny ale bylo to příjemné, každý den jsme se potápěli - byli vidět hejna rybiček a lovili jsme mušličky..

Veronika M., 28.08.2015, Datum pobytu: 18.8. - 25.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Thapsus

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

3 fotografie

Thapsus, Mahdia, Tunisko Veronika M. 2015-08-28 9.2 1 10 THAPSUS

Celkem: 5,2 V Tunisku jsem byla po šesté,takže můžu srovnávat.Tento hotel nedoporučuji.

  • 5 Ubytování
  • 2 Strava
  • 10 Okolí
  • 4 Cena

Celkové shrnutí
V Tunisku jsem byla po šesté,takže můžu srovnávat.Tento hotel nedoporučuji. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování v pohodě,byli jsme 3 dospělí a 1 dítě.Měli jsme tedy 4 lůžkový pokoj s balkonem.Na pokoji TV-nesledovali jsme,ale prý tam byly filmy v angličtině.Klimatizace fungovala,ale byla celkem hlučná.

Vana špatně odtékala,ale nic z toho jsme neřešili,na pokoj jsme chodili jen spát....

Strava
Tak to byl kámen úrazu.Zatím nejhorší co jsem kde měla.Všechno hrozně ostré,tvrdé,nedovařené.

7 letý syn byl na hranolkách a kečupu.K obědu žádné zákusky jen dva druhy zmrzliny.Z ovoce pouze bílý meloun,hroznové víno nebo nektarinky.

Poprvé jsem se setkala s tím,že v rámci all in nebyla k dispozici voda v pet lahvích,ale museli jste si chodit čepovat do malého plastového kelímku.

Jinak žádné snacky mezi jídly.Prostě slabota.

Služby hotelu
No služby hotelu...Uklízeč uklízel,občas když nedostal bakšiš tak nepřišel,ale tak doma taky nevytírám každý den..Hlavně,že byl toaleťák..:-D

Jinak dopoledne nějaká gymnastika,sem tam nějaký sport,ale to moc nevím,byla jsem pořád u moře.

Večer naprosto mrtvo.

Ještě,že byla funční a zdarma wifi na recepci...:-)

Pláž
Tak to byla naprostá pecka...Moře nádherné,čisťounké hned u hotelu.Poslední den sice žahavky,ale není to žádná hrůza.

Občas byly i velké vlny.Pláž čistá,upravená,lehátek dostatek.

Spousty mušliček.

Moře mi naprosto vynahradilo špatné jídlo a nedostatek vyžití...:-)

Nikol L., 28.08.2015, Datum pobytu: 21.8. - 28.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:El Mouradi Cap Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

El Mouradi Cap Mahdia, Mahdia, Tunisko Nikol L. 2015-08-28 5.2 1 10 El Mouradi Cap Mahdia

Celkem: 8,4 Dovolená se nám moc líbila. Počasí fantastické, voda v bazénu a moře skvěle teploučké, okolí hotelu božské a lidé přátelští.

  • 7,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 9 Okolí
  • 9 Cena

Celkové shrnutí
Dovolená se nám moc líbila. Počasí fantastické, voda v bazénu a moře skvěle teploučké, okolí hotelu božské a lidé přátelští. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Ubytování trochu slabší. V některých pokojích smrdí zatuchlila a plíseň. Jinak pokoj v celkové čistotě. S úklidem během pobytu jsme byli spokojeni. Nádherný výhled do nádherné zeleně to srovnal. Příjemná klimatizace, která se nemusela vypínat. Pokoj bych v krásném chladu, ale nebylo to k nastydnutí, jako u jiných klimatizacích v jiných destinacích, ci jsme byli.

Strava
Dostatečně pestrá. Bohatý výběr jak při snídani, tak i při obědě a večeři. Užívali jsme si rozmanitosti ryb a masa přímo na grilu. Různé zeleniny jak teplé, tak čerstvé. Rozmanitý výběr sladkého.

Služby hotelu
Služby hotelu skvělé. All inclusive jsme si užili. Příjemně mě překvapilo, že byla i zdarma vodní dýmka. Dost barů na obsluhu u bazénu, u može i na hotelu. Animátoři skvěle bavili celý den u bazénu i mimo něj i večer. Skvěle se o nás starali. Profesionálně se zachovala delegátka při řešení výletu u kterého na nás zapoměli. Zařídila nám bez problémů individuální výjezd s velbloudy. Bylo to skvělé!

Pláž
Fantastická, plná krásných mušlí. Nádherný jemný písek. Teploučká vodička, super vlny. Prostě paráda. Bezvadně jsme si to užili.

Jana Nevolná, 28.08.2015, Datum pobytu: 17.8. - 24.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Caribbean World Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (0) Ne (0)

Caribbean World Mahdia, Mahdia, Tunisko Jana Nevolná 2015-08-28 8.4 1 10 Hotel Caribbean World Mahdia

Celkem: 5,8 Nevhodný čas odletů: cestovka nás ošidila téměř o 1 den pro 3 osoby stravy. Odpolední přílet do Monastiru se změnil neschopností tuniské...

  • 4,5 Ubytování
  • 6 Strava
  • 7 Okolí
  • 7 Cena

Celkové shrnutí
Nevhodný čas odletů: cestovka nás ošidila téměř o 1 den pro 3 osoby stravy. Odpolední přílet do Monastiru se změnil neschopností tuniské policie zajistit nám doprovod do Mahdie v nekonečné čekání (přes 2 hod bez jídla, pití, sociálního zázemí). Večerní příjezd na hotel, ve kterém rádoby vše je předem zajištěno, ale personál recepce slibuje za úplatu s nataženou rukou lepší pokoj, se po zhlédnutí neuklizeného pokoje pro 2 místo pro 3 osoby změní v boj nervů a přesun pěší žíznivé a hladové karavany za tmy s kufry po vyprahlé poušti na recepci k reklamaci. Následně zpět do další a odlehlejší budovy, ještě se schody do 3.NP. Následný úprk zpocené karavany za vytouženým jídlem a pitím, abychom jej vůbec ještě stihli. Ranní odlet z Monastiru zase zahrnoval vstávání ve 4h, přesun po areálu s kufry cca 300m do recepce. V 5h ráno delegátem slíbené otevření jídelny s omezeným, skromným výběrem jídla a pití a neochotou zřízenců jídelny nám cokoliv navíc zajistit či načepovat z automatů. Odjezd autobusu od hotelu 5,30h, samozřejmě již bez policejního doprovodu. Na letišti od 6,30h nervózní čekání ve 3 řadách na odbavení kufrů, jelikož do 7h se tuniským úředníkům jaksi nechtělo nic dělat. Pak ještě v 7h změnili odbavovací místa pro Ostravu a Brno, takže začaly boje cestujících o pozice a úštěpačné pokřiky na tuniský personál letiště v češtině, ať se již po ránu proberou a začnou něco dělat. Poslední odbavení cestující tak tak stíhali čas odletu!! Pro příště, kdo chce adrenalin, vřele doporučuji!!! Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Pokoje i vzhled hlavní budovy začínající číslicí 1... působily dobrým dojmem. Avšak po výměně pokoje za větší, námi objednaný a řádně zaplacený, dostali jsme se až do pokojů 6...kové řady v nejvzdálenější a nejschátralejší budově. Zřejmě čísla pokojů znamenala i kvalitu pokojů a úklidových služeb v nich. Ono také soužití v jedné budově s arabskou národností představuje zajímavý pohled na kulturu stravování a pojem pořádkumilovnosti. Ale nebyli jsme sami. Spíše bylo výjimkou, když někdo pokoj alespoň 1x nevyměňoval. Asi to vše patří k arabské stylu života.

Strava
Samo sebou, chybělo naše oblíbené vepřové! Jinak na první pohled rozmanitost pokrmů a příloh byla velká. Po čase však člověk zjistil, že to, co mu chutná je každý den stejné. Dle lidí, kteří jsou v Tunisku poněkolikáté, byl letošní výběr stravy za poslední roky nejslabší. Já osobně a má rodina jsme zde byli poprvé a v celku jsme se stravou byli spokojeni, až na výše zmíněnou snídani v 5h v odletový den!!!

Služby hotelu
Úklid - bez stížností delegátovi by snad ani nebyl. Personál mi připadal, že bude své povinnosti plnit pouze za příplatek nebo jsme zrovna odkázáni na jeho momentální náladu či ochotu něco pro nás udělat. Obdiv mají animátoři, snad jediní z personálu, kteří opravdu odváděli kus práce. Ale zase, dle slov častějších návštěvníků Tuniska, před revolucí, prý kmitali ještě více.

Pláž
Před naším hotelovým komplexem dobře dostupná, jedna z mála na celém pobřeží Mahdie udržovaná a uklízená. Na místní poměry čistá. Moře za klidného stavu čisté .Po zesílení větru a příboje nebo po bouřce se samozřejmě projeví styl pořádkumilovnosti Arabů a vše co je ukryto za ploty areálů hotelů se pak octne v moři. Trvá pak několik dní, než se moře samo vyčistí. Přispívá tomu i mělkost moře na pobřeží u pláží, kde je uměle před bójemi vytvořena hloubka cca 2m, za bójemi je však zase několik desítek metrů vody po pás. Písčité a mělké dno tak vůbec možnost šnorchlování a vidění něčeho zajímavého pod hladinou neumožňuje

Zuzana Slížková, 27.08.2015, Datum pobytu: 14.8. - 21.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:Caribbean World Mahdia

Byla tato recenze užitečná? Ano (4) Ne (1)

Caribbean World Mahdia, Mahdia, Tunisko Zuzana Slížková 2015-08-27 5.8 1 10 CARIBBEAN WORLD MAHDIA

Celkem: 6,8 Pokud se oprostíte od arabské mentality a všudypřítomného nepořádku (až bordelu) a zápachu rybiny a bůhvíčeho (to ale jenom při výjezdu z...

  • 6,5 Ubytování
  • 9 Strava
  • 6 Okolí
  • 6 Cena

Celkové shrnutí
Pokud se oprostíte od arabské mentality a všudypřítomného nepořádku (až bordelu) a zápachu rybiny a bůhvíčeho (to ale jenom při výjezdu z hotelu), tak lokalita je pěkná. Kdo má rád čerstvý vítr a vlny na moři, toto je ideální lokalita. Arabové fungují většinou pouze na bakšiš, takže se připravte na to, že se pro vaše krásné oči nepřetrhnou. Zahalené ženy se chodí v tomto hábitu i koupat, takže to diskvalifkovalo hotelový bazén.

Celkem jsme byli zklamáni zakoupenými výlety, za hodně peněz málo muziky. Výlety byly deklarovány jako pojištěné a s policejním/vojenským doprovodem, žádné auto s námi stabilně nejelo. Výlety do vnitrozemí měly velmi dlouhou dopravu místními autobusy, což ne každému dělá dobře.

Kartágo - 4 hodiny autobusem do Kartága a poté přejezdy. Odjezd v 5:00, návrat 20:30, celkem cca 12 hodin v autobusu

Výlet vláčkem po okolí - pěkný výlet, zajímavý výklad

Delfinárium a safari Friguia - cca 2 hodiny autobusem, 45 minut na prohlídku malého safari, několikaminutové vystoupení cvičitele s lachtanem a poté asi hodinové vystoupení cvičitelů s delfíny. Celkem pěkné. Zobrazit celou recenzi

Ubytování
Čtyřhvězdičkový hotel v arabských zemích je naprosté minimum a nebál bych se ho srovnat s horším 3* v Čechách. Pokoj měl funkční klimatizaci, vanu se sprchou i toaletu. Pokojské vytíraly (odhadem) obden, ručníky (i přes informaci o škodlivosti pro životní prostředí) odnesly všechny každý den cca v 10 hodin a čisté přinesly kolem 16. hodiny (ano, mezi tím jsme neměli jediný ručník na pokoji).

Strava
Švédské stoly obsahovaly stabilní (neměnnou) část a několik měnících se položek. Jídlo bylo chutné, převážně obsahovalo ryby, hovězí a drůbež, občas skopové i vepřové. Jako příloha většinou byla rýže, (asi restované) brambory, hranolky, těstoviny a pečivo. K obědu a večeři byl pokaždé luxusní pudink a velké množství jiných sladkostí.

Pokud byste měli chuť zajít na diskotéku a zakoupit si tam pití, tak vás nejspíš brzy přejde - ceny jsou naprosto mimo realitu. Stejně jako všechno "turistické". Dovolená je levná, ale "vícenáklady" jsou celkem značné.

Služby hotelu
Hotelové služby jsme kromě jídelny a pláže nevyužívali, nebylo potřeba.

Trezor je na pokoji za mírný poplatek, nicméně jsme jej nevyužili.

Pláž
Pláž je pár metrů od hotelu, k zapůjčení zdarma jsou osušky a matrace na lehátka (také zdarma, omezené množství na pláži) - bylo málo lidí, takže jsme nikdy neměli problém najít místo.

Plážoví prodavači mezi lidi nechodí, ale při cestě do moře se snaží nabízet své zboží.

U pláže je obehnán bójkami velkmi malý prostor, kde bylo i tak celkem velká koncentrace lidí na metr čtvereční. Šnorchlování si v soustavných vlnách nedovedu představit.

Ladislav Karda, 26.08.2015, Datum pobytu: 16.8. - 23.8.2015
Oblast: Tunisko Tunisko, Mahdia, Hotel:LTI Mahdia Beach

Byla tato recenze užitečná? Ano (1) Ne (0)

LTI Mahdia Beach, Mahdia, Tunisko Ladislav Karda 2015-08-26 6.8 1 10 LTI MAHDIA BEACH

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Potřebujete poradit?

Volejte zdarma Po - Ne 7-22 hod. 800 999 800